Eşimin Almanya’dan gelen halası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
küçükken çok çok sevdiğim yeğenim büyüyecek evlenecek ve ben uzak diyarlardan geldiğimde bana bir hosgeldin demeyecek karısı yanıma bile ugramayacak. üzülürüm açıkçası. ben ona canımı verecekken o 5 dk lik muhabbeti bana çok görecek. git gide manevi değerlerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum. benim eşimin ailesiyle hatta sülalesi ile inanılmaz iyidir aram. giderim gelirler. cam sakızı derim hep ellerim dolu giderim. karşılığı nedir? sülalede en sevilen ve sayilan gelin benim. niye çünkü bana göre insanlar değer görmeli. nasıl yaklasirsak öyle yaklaşıyor insanlar. ketumluk kibirli olmak hayatta hiçbir şey kazandırmaz. hayata olumlu bakmak co uklarimiza örnek olmak gerek diye düşünüyorum

Benim sorunum ayrı onların torunlarıyla iletişimi ayrı. Zaten gelip torun sevecek olmalarına da diyecek tek sözüm yok da bizim anlaşmazlığımız çok başka şeylerdi. Hani kp kv şöyle bir yürüyüşe çıktık torunu da sevelim dedik diye sık sık gelseler bile başımın üzerinde yerleri olurdu. Ama kp beni hiç insan yerine koymadığı gibi evime de gelmez. Kv ise her fırsatta yanına birilerini de alıp hiç müsait misin bile demeden yola düşerdi. Gelmediği zamanlarda da görüntülü görüşmek isterdi. Biz bir günde bu hale gelmedik yani😂

Neyse önce bir biz gidip hoşgeldin demeliyiz sanırım. Hiç gitmeden çağırmak da hoş olmaz herhalde. Çağırmak da içimden gelmiyor ama en azından gideyim bari.
Yani yalandan da olsa bir hoşgeldin deyin,bir de zamanın varsa bize de bekleriz tarzı davetinizi yapın geçin,kimsenin kapısında yatmaya gerek yok 🥰🥰

Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum hem araya mesafe koyup hem torunlarından mahrum bırakmamanızı takdir etti. Ben olsam hiç konusmama durumu da yok anladığım kadarıyla bir gidip hoş geldin derdim hatta ayıp olmasın diye bize de çağırırdım.
Işimiz vardi cocugu bıraktık diyor mahrum bırakmamak degil bakıcılık yaptırmak bu.Ne güzel kv.ile görüşme ama gece yarılarına kadar çocuğuna baktır. Amaç çocuğu sevdirmekse uyku saati gelen çocuğunu alır evine yatagina getirirsin zaten.Benim böyle gelinim olursa cocugu da çok umurumda olmaz açıkçası.

Işimiz vardi cocugu bıraktık diyor mahrum bırakmamak degil bakıcılık yaptırmak bu.Ne güzel kv.ile görüşme ama gece yarılarına kadar çocuğuna baktır. Amaç çocuğu sevdirmekse uyku saati gelen çocuğunu alır evine yatagina getirirsin zaten.Benim böyle gelinim olursa cocugu da çok umurumda olmaz açıkçası.
Öyle demeyin babaannelerin birçoğu düşkün oluyor torunlarina. Ama bazı gelinler sırf babaanneye ceza vermek için torunları göstermiyor. Bence babaanne istiyorsa görmesi sağlanmalı. Ha istemek bakmak zorunda kesinlikle değil ama istiyorsa mahrum bırakılmamali

Her konuda şöyle üstten üstten konuşan birileri çıkıyor illaki. “Gece yarılarına kadar çocuğuna baktır” dediğiniz durum kv nin kendi isteği. Hatta geceleri de almayın kalsın diyor. Sık sık getirin diyor biz de götürüyoruz. Bazen babası götürüyor birlikte vakit geçiriyorlar. Nadiren hep birlikte gidiyoruz. Bazen de bana bırakın gidin diyor bırakıyoruz. Bu çocuk baktırmak değil, babanne dedeyle vakit geçirmek. Kimseye güvenip çocuk dünyaya getirmedik neticede kendimiz bakabiliyoruz çok şükür.

küçükken çok çok sevdiğim yeğenim büyüyecek evlenecek ve ben uzak diyarlardan geldiğimde bana bir hosgeldin demeyecek karısı yanıma bile ugramayacak. üzülürüm açıkçası. ben ona canımı verecekken o 5 dk lik muhabbeti bana çok görecek. git gide manevi değerlerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum. benim eşimin ailesiyle hatta sülalesi ile inanılmaz iyidir aram. giderim gelirler. cam sakızı derim hep ellerim dolu giderim. karşılığı nedir? sülalede en sevilen ve sayilan gelin benim. niye çünkü bana göre insanlar değer görmeli. nasıl yaklasirsak öyle yaklaşıyor insanlar. ketumluk kibirli olmak hayatta hiçbir şey kazandırmaz. hayata olumlu bakmak co uklarimiza örnek olmak gerek diye düşünüyorum

maalesef herkes siz ve eşinizin ailesi gibi değil. Mesela bahsettiğim hala sürekli eşime laf sokan biri. Öyle canını verecek kadar seven biri değil yani. Oğlumuzun ismine bu ne biçim isim, tv kumandamıza bile bu ne biçim kumanda aynı senin gibi cins demişti eşime😂 aralarında harika bir ilişki yok. Eşim de ailesiyle çok bağlı değil. Ama evlenmeden önce aynı evde yemekte çayda bir araya geliniyormuş haliyle. Şimdi evlenince herkes beni sebep biliyor. Oysaki eşim iletişim kurmak istemiyor.

“Sülalenin en sevip sayılan” gelini olmak gibi bir hedefim olmadı hiç. Kimseyle yarış halinde değilim. Kendi halinde sessiz sakin bir insanım. Sadece insan yerine koyulup gereken saygıyı görmek yeterliydi ama eşimin ailesinde o yok maalesef. Sevgi kırıntısı için kimseye şirinlik yapacak biri de değilim. Gerektiği kadar saygı gösterip uzak durmaya devam ediyorum. Çünkü yakınlaştıkça sinirlerim daha çok bozuluyor.

Ben halanin .yerine kendimi koyacağım bu defa. Benim orada olduğumu bildikleri halde hosgeldiniz demeden aynı eve girip çıkan insan ertesi gün hosgeldiniz demeye geldim.diye ortaya çıksa çokta lazimdi senin hosgeldin demen derdim yani. 😃

Bir şeyi ya normal yapın ya da hiç yapmayin kafaya da takmayin. Gönülsüz sacma işler yapmanin anlamı yok.

Yaptığınız bence büyük terbiyesizlik.

Yalnız gitmem zaten. Gidersek eşimle birlikte gideriz. Yani benim tavrımı bildiği için bana gidelim demez o. Ama ben gidelim dersem gideriz.
napsin adamcagiz biliyormus ya sizin agregsif hallerinizi vs akrabalara gidince orada yerin dibine girecekse gitmeyelimde kimseye rezil olmayalim diye düsünmüstür yoksa oda ister iyi kötü ailesinin yaninda vakit gecirmeyi fakat oda istemiyormus gibi zorunda oldugunu gösteriyor sizeki bende olsam herhalde aynisini yapardim en azindan soguk yegen olurdum karisinin ailesine karsi soguk vs agregsif hallerini görmemeleri icin maalesef böyle davranmayi yeglerdim

Oglunuzu birakacak kadar samimiyseniz , kayinvalide ayağınıza kadar gelip ima etmiş h.geldin demenizi. Ben gider hoşgeldin derdim. Sizde geç olmadan diyin derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X