• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin alkole düşkünlüğü mahfetti bizi :((

Kararlı duruşunuz ve kanımca en doğru kararı verdiğiniz için sizi kutluyorum.Çok çok haklısınız..

Dilerim en kısa zamanda eşiniz tedavisini tamamlar ve hepiniz yuvanıza geri döner tekrar eski günlerinize dönersiniz.

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım eşiniz bu illetten biran önce kurtulur sizde mutlu yaşantınıza geri dönersiniz. Kararlılığınızı ve davranışınızı çok takdir ettim.
Ama eşinizin girişimini de çok takdir ettim. Şimdi bu süreçte tabiki çocuğunuzun etkilenmemesi için görüşmemesi daha sağlıklı. Çocuğa babanın iş için seyahatte olduğu söylenilebilir.
Ama sizin eşinizle sadece telefonda destek olmanızı doğru bulmadım açıkçası. Onun ailesi sizsiniz artık Allah korusun annesi babası hayatta olmayabilirdi. İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye yola çıkıyoruz ve buda bir hastalık kesinlikle sizde fiziksel olarak yanında olmalısınız. Tedaviye olumlu katkısı olacaktır bence. Sizede çok iş düşüyor bu konuda o şimdi bir sürü gelgitler yaşayacaktır yoksunluk krizlerinde kırıcı davranışları olacaktır sizin yanında olmayışınız daha kolay vazgeçmesi anlamına gelebilir. Sizde ailenizin mutluluğu için eşinizin yanında olun lütfen. Bu affettiğiniz yelkenleri suya indirdiğiniz anlamına gelmez. Beraber aşmak için teşfik edin ve bu zorlu yolda onu yarı yolda bırakmayacağınızı ama o mücadeleden vazgeçerse ikinci bir şansı olmadığını bilsin. Umarım tedavi olumlu sonuçlanır ve çocuğunuz siz ve eşiniz çok mutlu olursunuz

dediğim gıbı esım pişman. ben senıde kendımıde mahfettım sana yuzum yok dedı.
sevıyorum ama dön dıyecek kadar bıle yuzum yok cunkı haklısın dedı.
ben adam degılım dedı. tedavı olucaksın baska olur yanı yok bunun dedım.
tamam bende ıstıyorum dedı. ınsallah sozunu tutat ve dirayetlı olur.
tek temennim bu. evet aılesı hayatta olmayabılırdı ama hayattalar.
ben bu durumda ble onun en buyuk destekçisiyim

eğer boşanmak gibi bir düşünceniz yoksa ; tedavi sürecinde çok sık olmasa da ilginizi eksik etmeyin bence... alkol bağımlılığı tedavisinin en önemli kısmı sosyal çevreyi yeniden ve doğru şekilde tekrar oluşturabilmek. o yüzden siz desteğinizi çekerseniz ( ki ailesi de pek duyarlı görünmüyor) bunu başarabileceğini pek sanmam. uzaklaştığınız, terk ettiğiniz şeyin o olmadığını bağımlılığı olduğunu sıkça dile getirin bu süreçte bence. hatta tedavi gördüğü yerde, eşinize nasıl destek olabileceğiniz konusunda bilgi ve destek alabilirsiniz.

eğer boşanmak gibi bir düşünceniz yoksa ; tedavi sürecinde çok sık olmasa da ilginizi eksik etmeyin bence... alkol bağımlılığı tedavisinin en önemli kısmı sosyal çevreyi yeniden ve doğru şekilde tekrar oluşturabilmek. o yüzden siz desteğinizi çekerseniz ( ki ailesi de pek duyarlı görünmüyor) bunu başarabileceğini pek sanmam. uzaklaştığınız, terk ettiğiniz şeyin o olmadığını bağımlılığı olduğunu sıkça dile getirin bu süreçte bence. hatta tedavi gördüğü yerde, eşinize nasıl destek olabileceğiniz konusunda bilgi ve destek alabilirsiniz.

saglıklı olması acısından tedavı surecınde dr.uyla mutlaka ıletısımde olucam. ne yapmam nasıl davranmam gerektıgı konusunda
her turlu bılgıyı almaya cabalıycam. kurtulsun bu ılletten ıstıyorum

saglıklı olması acısından tedavı surecınde dr.uyla mutlaka ıletısımde olucam. ne yapmam nasıl davranmam gerektıgı konusunda
her turlu bılgıyı almaya cabalıycam. kurtulsun bu ılletten ıstıyorum

kurtulur inşallah... siz umutsuzluğa kapılmayın , zaten senelerdir yorulmuşsunuz bu süreçte kendinizi yıpratmayın... alkol tedavisi tamamlandıktan sonra belki birkaç kez aile terapisine gider yeniden düzeninizi kurarsınız... en iyi insan ; yaptıklarından pişmanlık duyabilen insandır bana göre... eşiniz gerçekten pişman olmuşsa; inşallah eskisinden çok daha güzel olacak sizin için herşey ...

hem doğru tavrınızdan, hem de kararlı duruşunuzdan dolayı sizi kutluyorum.

umarım eşiniz bir an önce alkol bağımlılığından kurtulur. tedaviye başlaması bile çok güzel bir haber, siz ona hayatı için en büyük iyiliği yapmışsınız.. :46:

canim , gecmis olsun,zor günler geciriyorsun.Esin ve ailesi galiba gercekten iyi insanlar.Aileside sana yardimci olmaya calisiyorlarmis.ogullarini ateme göndermisler.Belki kocanin babasiyla utandigi icin gitmek istememis olabilir.Cocugun var, esine yardimci olmaya calis.En azindan son kez cocugun icin dene.Umarim atlatirsiniz.Bosanincada inan, her sorun cözülmüyor.

Aslinda yapmaniz gerekeni yapmissiniz...Bundan sonrasini zaman gösterecek..Insallah esinizde sizin gösterdiginiz iradeyi gösterirde kurtulur...Allah yardimciniz olsun

en son yasadıklarımı anlatayım;

dun aksam 6 da işten cıktım, cocugumu okuldan almak uzere yola koyuldum.
tam okulun onune geldım kayınvalıdem aradı, telefondakı eşim (uykudan uyanmıs)
Nerdesın dedı. okula gıdıyorum dedım. bekle benı orda cocugumu cok ozledım
oglumu gorucem dedı. annemı verırmısın telefone dedım. bagırdı cagırdı vermıyorum
bekle gorucem cocugumu neden saklıyosun dedı.
ben senden cocugumu esırgemıyorum ama konusacak halin yok, abuk subuk konusuyosun
cocugumuz cok ufak ve kafasını karıstırmanı ıstemıyorum bu kotulugu yapma cocuguna dedım.
tek korkum cocugumun psıkolojısını bozması. ondan sonra kayınvalıdem aldı telefonu
anne musade etmeyın, siz demedınız mı bana evden cıkmaması gerek dr. musade etmeyın demedımı dedım
hadı cocugunu gordu tamam dıyım ondan sonra evıne gerı donecegı ne malum aklı yerınde degıl dedım.
eeee ben napıyım gorsun cocugunu nıye gostermıyosun dıyo. yaaaa ben mı anlatamıyorum yoksa
ınsanlarmı cok anlayıssız. derdımı anlatamadım bır turlu. baglayamam ya adamı gıderse gıtsın napıyım dıyo
umursamıyo anlayacagınız. " bak anne o evde ben tek sana guvenıyodum ama sende benı hayal kırıklıgına ugrattın
yazıkla olsun sanada guvenmıyorum artık. ya koy agırlıgını anne gıbı gerekırse evet bagla dedım."
aldım cocugumu okuldan bındım taksıye annemere gıttım. kaynımda evde yatıyo aradım nerdesın dedı evdeyım dıyo
cabuk cık evden abını bul eve gotur dedım. okulun yakınında bıyerde bulmus almıs eve goturmus yatırmıs.
ama o 1 saat ıcınde ömrümden ömür gitti. cok agladım aksam. pazartesı olsa bır an once. durumu netleşse.
dr. uyla konusucam. artık cıkar yolu bulmak ıstıyorum. cok yoruldum :((((

oglumu gorucem dedı. annemı verırmısın telefone dedım. bagırdı cagırdı vermıyorum
ben senden cocugumu esırgemıyorum ama konusacak halin yok, abuk subuk konusuyosun
cocugumuz cok ufak ve kafasını karıstırmanı ıstemıyorum bu kotulugu yapma cocuguna dedım.
tek korkum cocugumun psıkolojısını bozması. ondan sonra kayınvalıdem aldı telefonu
anne musade etmeyın, siz demedınız mı bana evden cıkmaması gerek dr. musade etmeyın demedımı dedım
hadı cocugunu gordu tamam dıyım ondan sonra evıne gerı donecegı ne malum aklı yerınde degıl dedım.
eeee ben napıyım gorsun cocugunu nıye gostermıyosun dıyo. yaaaa ben mı anlatamıyorum yoksa
ınsanlarmı cok anlayıssız. derdımı anlatamadım bır turlu. baglayamam ya adamı gıderse gıtsın napıyım dıyo
umursamıyo anlayacagınız. " bak anne o evde ben tek sana guvenıyodum ama sende benı hayal kırıklıgına ugrattın
yazıkla olsun sanada guvenmıyorum artık. ya koy agırlıgını anne gıbı gerekırse evet bagla dedım."
aldım cocugumu okuldan bındım taksıye annemere gıttım. kaynımda evde yatıyo aradım nerdesın dedı evdeyım dıyo
cabuk cık evden abını bul eve gotur dedım. okulun yakınında bıyerde bulmus almıs eve goturmus yatırmıs.
ama o 1 saat ıcınde ömrümden ömür gitti. cok agladım aksam. pazartesı olsa bır an once. durumu netleşse.
dr. uyla konusucam. artık cıkar yolu bulmak ıstıyorum. cok yoruldum :((((

Eşinizin durumuyla ilgili bir gelişme var mı?

Eşinizin durumuyla ilgili bir gelişme var mı?

hem iş yogunlugundan hemde musaıtı olamadıgımdan yazamadım kusura bakmayın.

dun dr. kontrolu vardı. tabı bu surec ıcerısınde 2 defa alkol almıs. dr.una da soyledı :(
ve ilaclarınıda duzenlı kullanmamıs.dr. kızdı haliyle. ve persembe gunune kadar ılaclarını duzenlı
bır sekılde kullanmasını ve persembe gunu kontrole gelmesını soyledı. ben de destek olmak amacıyla o gun yanındaydım.
benı hastanade gorunce cok uzuldu cok agladı defalarca sımsıkı sarıldı. moral verdım.
atlatıcaz bu da bızım sınavımız dedım. sanada kendımede soz verıyorum. kurtulucam bu ılletten dedı.
ınsallah sozunu tutar. persembeye kadar dayanır ınsallah. ben hala aılemle kalıyorum. ılacların saatınde arıyorum
kayınvalıdemı mutlaka kullandırın dıyorum aksamıyo boylece. duzelmedıgı taktırde donmeyecegımı guzel
bır dılle tekrar dıle getırdım. cocugunuda gordu. hem uzuldu hem sevındı. karmakarısıktı zaten duyguları
cok rahat anlayabılır ınsan. vocudundan alkolun tamamıyle arınmsı gerektıgını, ilaclarını kullanmasını ve ancak
bu sekılde hastaneye yatıs yapabılecegını soyledı dr. 28 gunluk bır tedavı surecınde olacakmıs. ınsallah sabreder ve
kurtulur. tek dusundugum sımdı bu. ılgınıze de ayrıca tesekkur ederım :)

RABBİM İHMAL DEĞİL İMTİHAN EDER.... ama sen çok doğru bi yol izlemişsin taşkınlıklar yapmamışsın bence sen eşine sırtını dönki tedaviden vazgeçmesin işimden eşimden çocuğumdan oldum kurtulmam lazım desin... bide neden sen arayana kadar ailesi umursamamış bırak ailesi tedavi ettirsin ilgilensin sende ancak alkolü bıraktığında, tedavi olduğunda oturup konuşabiliriz dersin... güçlü ol dimdik ayakta dur üzülme çocuğun içinn.... bırak ailesi uğraşsın baksana sen konuşmasan hala ailesi umursamayacak.

İnşaallah sıkıntılı günleriniz biran önce biter ve huzurlu bir yuvanız olur tekrardan.

Eşinize sağlıklar diliyorum.

dr. uyla konusucam. artık cıkar yolu bulmak ıstıyorum. cok yoruldum :KK43:(((

Benim aynı durumda yakın bi tanıdığım var tedavi ile yaradı şuan çokkk mutlular Allah dan umut kesilmez bi imtihandasın belki pes etme madem iyi bi eş ve baba ilk tümsekde tökezlemeyin tut elinden kaldır eşini enn çok senin desteğine ihtiyacı vardır herkez bi hakkı hakeder umarım herşey gönlünüzce olur yuvanız şenlenir yavrunuz mutlulukla büyür ..

Derdi hekim değil çeken bilir demişler :) 2008 yılında destek alarak ve ilaç kullanarak bıraktım alkolü. Ben de işten atılmıştım. Hayatımdaki herkes beni terk etmişti. İğrenç bir zamandı. Sanki iplerim alkolün elindeydi beni o yönetiyordu. Ama bekardım kimsenin hayatını mahvetmedim. Sadece kendi hayatımı mahvettim. Şimdi evliyim yaklaşık 10 aylık ve buna ondan hiç bahsetmedim çünkü gerçekten utanç verici bir şey. Sakın onu boşamayın, merhamet edin, sevginizi gösterin. Sevgi her zorluğun üstesinden gelir. Tamam eve dönmeyin düzelene kadar ama ziyaret edin, sarılın. Ona yardım etmek istediğinizi söyleyin, yanında olacağınızı söyleyin. Yardımı kabul etmez ve alkolü bırakmazsa evi terk etmek ondan ayrılmak zorunda olduğunuzu da söyleyin. O kendinde değil. İnanın bana onun elinde değil. Zaman ve sabır, inşallah hayatının kontrolünü eline alabilir. Ben 10 yıldır, gözlerim doluyor bunu yazarken, her gün alkolü yeniden bırakıyorum. Olur olmaz zamanda canım alkol istiyor, burnuma kokusu geliyor. Korkmasam tekrar başa dönmekten bugün oturup içerim. Bu böyle bir şey ne yazık ki

Back
X