- 29 Ekim 2015
- 1.477
- 2.864
- 133
- Konu Sahibi andromeda-80
-
Bir sürü şeyin içinde bu da var evet. Ben de hayatımda görmedim böyle garip insanlar. İnsan yaşadıkça neler görüyor işteinanmıyorum şok oldum suanda
senınkıler daha fenaymıs cidden
insan iş yaptırıp nasıl karsılıgında para verır ya
çok enteresan
yani benim anlamadığım eşine duyulmayan saygıyı eşin nasıl sindirebiliyor da tepki koyamıyor onlara ?Benim eşimin ailesi de düğüne bile zorla geldi, kaldı ki yardım etmek :)) İğneden ipliğe herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Annesi işten izin bile almamış, günlük kıyafetleriyle işten çıkıp geldi düğünümüze
Yardım etmek şöyle dursun, çok sıkışık olduğumuz bir zaman kayınvalidem eşime ne dese beğenirsin. Bu hafta yardımcım gelmesin eve temizliğe, sen gel ben de sana para vereyim demiş. Eşim ilkinde bana bunu söylemeden gitti, temizlik yaptırmış kayınvalide, cam falan sildirmiş eşime. Sonra da günlük temizlik ücreti kadar bir para vermiş eline. O kadar çok ağladım ki. Çok dokundu bana. Dedim ki aç kalalım, sürünelim ama sakın bunu bir daha yapma. Böyle bir aşağılama görmedim ben.
Oğullarına karşılıksız hiçbirşey yapmayan bir aile. Eşim de kariyer sahibi, donanımlı bir insan. Ben şahsen gururuma yediremezdim eşimin yaptığını yapmayı. Yardıma gelince asla yapmazlar ama eşimden aldıkları borcu geri vermeye sıra gelince ailenden para mı istiyorsun utanmaz oluyor. Böyle insanlar yani
Eşim yapısı gereği bir sorun olduğunda karşısındaki insanı kendi içinde savunan bir insan. Her zaman kendince iyi bir neden bulmaya çalışır. Benimle tartıştığı zamanlarda da yapar aynı şeyi. Misal ben dağınıklığından şikayet ettim diyelim, gece uykusuz kaldın o yüzden bu kadar agresifsin der. Bu huyu sorunları çözme konusunda sıkıntı yaşatıyor olsa da tartışmayı uzatmamak adına bazen yararlı da olabiliyoryani benim anlamadığım eşine duyulmayan saygıyı eşin nasıl sindirebiliyor da tepki koyamıyor onlara ?
düğün öncesi ve sonrası tavırlarından ötürü
Öyle yapıyorum zaten de ama eşimin hala onlarla görüşeceğime dair umut beslemesi üzücü. Oysa kendimi yeterince net ifade ettiğimi düşünüyorum. Allah büyük konuşturmasın ama ömrüm oldukça kayınpeder denilen adamın yüzünü bile görmek istemiyorumgitmek istemiyorsan gitme. madem bunca yıl faydalarından çok zararları, saygısızlıkları olmuş, bundan sonra eksik olsalar da olur. eşin kendi gitsin, kızını da götürsün. senin içinden gelmiyorsa zorlamayla olmaz zaten.
Bayramda burada degiller, memleketlerine gidiyorlar. Ama telefonla dahi kutlamadim bayramlarini. Aramiza bu kadar mesafe koyunca esimle kotu olmamak icin mecbur kalip ozur dilediler benden.Bayram'da vs de Nasıl yaptınız ?
çok mu ağır şeyler yaşatmışlarsı sanaBayramda burada degiller, memleketlerine gidiyorlar. Ama telefonla dahi kutlamadim bayramlarini. Aramiza bu kadar mesafe koyunca esimle kotu olmamak icin mecbur kalip ozur dilediler benden.
Benim icin o ozurun hic kiymeti yok. Hatayi bastan yapmayacaklardi. Bizimki su an mecburi gorusme. Ne onlar beni sever nede ben onlari. Ama kafam rahat en azindan.
Evet malesef ama artik yapamazlar, buna musade etmem.Ç
çok miyiğır şeyler yaşatmışlarsı sana
Ya estagfirullah, insan merak ediyor okumak istiyor ama satirlari takip edemiyor. O açıdan =)Haklısınız kusura bakmayın, bundan sonra dikkate alıcam bunu
Keşke o kadarla kalsa. İletişim kuramayız mesafe koyarlar ama ben onlarla barışsam istekleri bitmez. Büyük şehirde yaşıyoruz ve onlara uzak bir semtte oturuyoruz. Buna rağmen çocuğa tişört bile alsalar bizi 30 kilometrelik yolu götürüp o tişörtü almamız için çağırırlar. Geldiğinizde alın demezler. İlle de şimdi gelin derler. Ve bu tarz istekleri hiç bitmez. Hiç kavgasız gürültüsüz bir şekilde hayatımdan çıkarmış olmak yerine isteklerine hayır demek daha yıkıcı ve eşim için daha kırıcı olurHaklisiniz. A andromeda -80 Anliyorum sizi ama gorusmemeye devam ederseniz esim uzuluyor diyorsunuz.
Bana gore kus kalmaktansa cok cok mesafeli olmak daha iyi.
Barisin ama konusmayin, gitmeyin, sizden istedikleri hic bir seyi yapmayin. Sadece merhaba, merhaba, bu kadar olsun muhabbetiniz.
En azindan esinizin size diyecek bir sozu olmaz.
Eşim bana kızmaz zaten. Barışmamızda gönlü var ama o tarafsız bir şekilde ailesini değerlendiremez, ne yaparlarsa yapsınlar ailesi sonuçta. Oysa ben onların samimiyetinden emin değilim. Biraz daha zaman geçsin bakalım. Niyetleri belli olurEsine cok ozendim Rabbim o feraseti benimkine de versin
Ailesi naparsa yapsin ailesi esinin hani derler ya atsan atilmaz....
Sen esini dinle o zavalliyi arada birakma demek ki barismanizda gonlu var esin icin git ve gitmeden esine hersey senin icin sen uzulme yeter tarzinda gonul alici konus
Gittiginde de asla seviyeyi dusurme sizli bizli konusmaya devam hala eskisi gibi olurlarsa esinin sana kizmasinda acik kapi birakmamis olursun
Elimden geldiğince düzelttimYa estagfirullah, insan merak ediyor okumak istiyor ama satirlari takip edemiyor. O açıdan =)
Zaman isteyecek bir durum olmadı. Ailemle görüş demiyor zaten, ben tavırlarından çıkarıyorum bunu. Onlarla ilgili oradayken neler yaptığını anlatıp gözüme bakıyor. Ben de dinliyorum sadece. Ne bir girişimde bulunuyorum, ne de lafını kesiyorum. Nötr bir şekilde dinliyorum iştebana zaman ver de bazı seylerı unutamıyorum de
o zaman bıturlu gelmesın :)
sonuna kadar haklısın
Zaten görüştüğümüzde de birbirimize yok gibi davrandığımız için bir fark yaratmaz bu durum. Ne onlar yaptıklarını anlar, ne de birşey düzelir.Içim şişti okurken..Ne zor şeyler yasamışsınız...Iyi bile sabretmissiniz...Sonuna kadar haklısınız ama insan görüşme diyemiyor..Çünkü belliki esiniz baskı yapmasada bunu içinde kabul edemiyor...Senede 1 de olsa gidin eşinizle..Ve gitsenizde onlar yok gibi davranın...
O zaman tek care dugun gunune kadar sessiz kalmak, sanirim baska yapabileceginiz bi sey yok.Keşke o kadarla kalsa. İletişim kuramayız mesafe koyarlar ama ben onlarla barışsam istekleri bitmez. Büyük şehirde yaşıyoruz ve onlara uzak bir semtte oturuyoruz. Buna rağmen çocuğa tişört bile alsalar bizi 30 kilometrelik yolu götürüp o tişörtü almamız için çağırırlar. Geldiğinizde alın demezler. İlle de şimdi gelin derler. Ve bu tarz istekleri hiç bitmez. Hiç kavgasız gürültüsüz bir şekilde hayatımdan çıkarmış olmak yerine isteklerine hayır demek daha yıkıcı ve eşim için daha kırıcı olur
Ve dediğim gibi yakın zamanda bir düğün planları var. Tüm yükü benim omzuma atmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Gelen giden misafirden tutun da düğün telaşındaki herbir yapılacak işe kadar. Bahaneleri biz bilmiyoruz, siz ilgilenin olur. E bu arada yapılacak masrafları da üstümüze yıkarlar tabi. Kullanılmak istemiyorum. En azından düğünün bitimine kadar şu an olduğu haliyle sürüncemede bırakıp bana karşı yaklaşımlarında samimi olup olmadıklarını görmek istiyorum. Samimilerse belki düğünde yanyana gelince kendiliğinden birşeyler gelişir. Samimi değillerse ve niyetleri beni kullanmaksa orda da hiç yaklaşmayacaklardır, o zaman da iyi ki kanmamışım onlara derim
Şimdilik onlarla karşılaşmaya hazır değilim. Kendimi yokladım, şu an imkansız yapamam. Belki o zamana kadar ben biraz daha güç toplarım, belki daha kolaylaşır onları yeniden görmek benim için. Hem dediğim gibi samimi olup olmadıklarını anlamak için de düğündeki tavırlarını görmek istiyorum. Birşey değişmezse, eğer o zaman da şimdiki kadar zor gelirse yine yapamam. Eşimin gönlünü hoş etmek iyi güzel de ama onun gönlünü hoş edicem diye ben eziyet çekeceksem bana da yazık. Onu mutlu etmenin başka yollarını ararım artık.O zaman tek care dugun gunune kadar sessiz kalmak, sanirim baska yapabileceginiz bi sey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?