- 1 Aralık 2023
- 62
- 6
- 1
- Konu Sahibi ruzgargulu9
-
Düğün telaşından stresten o an pasifleştim evet zaten covid dönemiydi 2021 de evlendim kafamda bin türlü şey vardı kadından fırsattan istifade iyi kullandısiz de çok pasifsiniz sanırım o zaman
bu zamana kadar ben olsam çatlardım
hiç eşinize danışmadan çat diye isteyin kötü olunacaksa da olunsun
düşünüyorum da benim de zoruma gider onlara hizmet vs etmek
Düğün yapıpta takı töreni yapmamak nedir ya? Cidden kim soktu takı töreni yapmamayı kafanıza ailenizde uyarmadı mı? Düğün denen salak organizasyonun temeli zaten takı törenidir.. O kadar para verip milleti eğlendiriyorsunuz sonuçta takılar hakkınız değil mi? Hem de zaten bu yeni evlenen gençlere destektir takı töreni ne gereksizdir ne de zaman kaybıdır.Evet o kafadalar ben bunu bilsem düğünde takı töreni yapardım. Düğünde takı töreni istememiştim vakit kaybı olur diye. Çevremde yapılanları görünce o konuları belirttim. Sonuçta bazı gelenekler var kimi uygular kimi uygulamaz. Bunlarda uygulayan tipte insanlardı bana böyle yaptılar
Haklısınız .verirler diye düşündüm sonuçta ailemiz en güvendiğimiz kişilerdir ya kendime kızıyorum bu konuda böyle olacağını bilemezdimDüğün yapıpta takı töreni yapmamak nedir ya? Cidden kim soktu takı töreni yapmamayı kafanıza ailenizde uyarmadı mı? Düğün denen salak organizasyonun temeli zaten takı törenidir.. O kadar para verip milleti eğlendiriyorsunuz sonuçta takılar hakkınız değil mi? Hem de zaten bu yeni evlenen gençlere destektir takı töreni ne gereksizdir ne de zaman kaybıdır.
Bohça yapılmamasına takılıyorsunuz ama takı törenini boş veriyorsunuz.. E o da geleneklerimizden değil mi?
Cunku dugunde takilan altinlar kadinindir sizin yani neden onlara birakasiniz esinize soyleyin ben istiyorum benimde hakkim vardi birakmak istemiyorum sen soyleyemezsen ben isteyecegim diyinÇok haklısınız her şeyi göze alıp bunu yapmak gerekiyor sanırım ama eşimin yapması gerekirken ben niye yapıyım diyorum bazen de
madem altınlar birinde kalacak senin ailende kalsaydı bu kadar cimri olup üstüne altınları onların almaları düğün günü eşinizin saflığı ve şaşırılası bi durum değil bence benimde kayınpederim kapının önünde yatmıştı borç diyeeve sokmayın parazit onla
Erkek tarafının taktığı onlarda kaldı. cahil insanlarla muhatap olmak çok zormuş konuşarak anlaşamamak illa onların dilinden konuşmak lazımmış meğer Avrupa yakasındaki Şahika gibi yakında salon kadını çizgimden çıkmayı planlıyorummadem altınlar birinde kalacak senin ailende kalsaydı bu kadar cimri olup üstüne altınları onların almaları düğün günü eşinizin saflığı ve şaşırılası bi durum değil bence benimde kayınpederim kapının önünde yatmıştı borç diyeeve sokmayın parazit onlar
onlar çirkeflikten anlar gerçekten belli yaniErkek tarafının taktığı onlarda kaldı. cahil insanlarla muhatap olmak çok zormuş konuşarak anlaşamamak illa onların dilinden konuşmak lazımmış meğer Avrupa yakasındaki Şahika gibi yakında salon kadını çizgimden çıkmayı planlıyorum
Şöyle anlatayım bizim oralarda bazı düğünlerde takı olur bazılarında olmaz herkes kendi tarafına getirir verir altını bende öyle düşündüm sonra alırız nasılsa ailemiz dedim kendi kendime ne kadar safım . Bizimkilere takılan bizimkilerde kaldı onlarda bana verdiler bi kısmını çok borca girdiği içinde bi kısmını borca verdiler. Ki bana çok altın gelmemişti zaten karşılıklı olduğu için takı meselesi bizimkiler ne taktıysa o geldi.Takılarınızı nassil aldilar sadece kendi ailesinden gelenleri mi yoksa sizin aileniizin taktiklarinida mi ? Biyerde taki töreni yapmadik demissiniz yapmadiysaniz takı beklentiniz yokmuydu hicbirsey anlamadım
Şöyle anlatayım bizim oralarda bazı düğünlerde takı olur bazılarında olmaz herkes kendi tarafına getirir verir altını bende öyle düşündüm sonra alırız nasılsa ailemiz dedim kendi kendime ne kadar safımTakılarınızı nassil aldilar sadece kendi ailesinden gelenleri mi yoksa sizin aileniizin taktiklarinida mi ? Biyerde taki töreni yapmadik demissiniz yapmadiysaniz takı beklentiniz yokmuydu hicbirsey anlamadım
Eşim bana olması gerektiği gibi bilezik kolye her neyse hepsinden takmıştı. Ben misafirlerin getirdiği altınların verilememesini anlatıyorum. İstediğimiz halde vermediler üstüne kondular . Düğünü kendileri yapmış gibi utanmadan altınları aldılar bide yakındığım konu buŞöyle anlatayım bizim oralarda bazı düğünlerde takı olur bazılarında olmaz herkes kendi tarafına getirir verir altını bende öyle düşündüm sonra alırız nasılsa ailemiz dedim kendi kendime ne kadar safım . Bizimkilere takılan bizimkilerde kaldı onlarda bana verdiler bi kısmını çok borca girdiği içinde bi kısmını borca verdiler. Ki bana çok altın gelmemişti zaten karşılıklı olduğu için takı meselesi bizimkiler ne taktıysa o geldi.
Niye geç olsun.Takı töreni yapmamıştık gelen altınlar kv ye geldi erkek tarafından sonra isteyince bin bir bahane. Ben kalp kırmamak için çoğu şeye sessiz kaldım. Ama eşimin halletmesi gereken konular olduğu için araya girmek istemedim. Söylediklerinizi yapmak isterdim ama çok mu geç oldu 2 yıl geçti üstünden
Saklıyorlar kesin yer mi hiç öyle paracı ki .böyle şeyler ilk kez gördüm şaşkınım aynı zamanda aile olunca işin içinde. bi şekilde bu konu açılacak bakalım. Artık hangimiz öne çıkarız onu bilemiyorumOnlar o altinlari coktan götürmüstür veya sakliyorlar hala. Birde size borc ödetiyorlar. Esinizin tepki verememesine sasirmadim, böyle aileler cocuklarini ezik yetistirir. Ama sizin tepkinizi göstermeniz gerekirdi. Hala isteyebilirsiniz, ama yemislerse veya kayinvalide kendine altin yapmissa da sasirmayin.
Saklıyorlar kesin yer mi hiç öyle paracı ki .böyle şeyler ilk kez gördüm şaşkınım aynı zamanda aile olunca işin içinde. bi şekilde bu konu açılacak bakalım. Artık hangimiz öne çıkarız onu bilemiyorum
Bi dk, sizin tarafinizin taktigi altinlar nerde? Ben sabah yazarken bunu unutmusum sormayi.Erkek tarafının taktığı onlarda kaldı. cahil insanlarla muhatap olmak çok zormuş konuşarak anlaşamamak illa onların dilinden konuşmak lazımmış meğer Avrupa yakasındaki Şahika gibi yakında salon kadını çizgimden çıkmayı planlıyorum
Bundan sonra kabul etmiycem 2 yılda akıllandımEvinize yatılı kabul etmeyin.Bende de var öyle düşüncesiz bi aile ve asla yatılı kalamazlar
Yarısını bize verdiler yarısını borca kullandılar ama yetmedi tabi zaten toplamda 30 çeyrek gelmişti. Eğer ailem benim için harcama yapmamış olsaydı hepsini alırdım. Bide bu işler kısmet işi bi anda olunca hazırlıksız oldu borca çok girdi babam bende bencillik etmek istemedim. Aynı şeyi eşimin ailesi yapsaydı düğüne katkıları olsaydı her şeyi eşim yapmasaydı eğer onlardan da altınların bi kısmını alınca içim rahat ederdi o zaman sıkıntı etmezdim en azından bizim için çabaladılar derdimBi dk, sizin tarafinizin taktigi altinlar nerde? Ben sabah yazarken bunu unutmusum sormayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?