Eşimin ailesinin bencilliği ve samimiyetsizliği

Meseleyi küçük görmüyorum ki zaten bu konudan çok rahatsızım önerilerinizi merak edip buraya yazdım ağır ithamlara gerek yok içim almazdı falan diye yani. Fikirlere açığım ki yazdım buraya

Meseleyi küçük görmüyorum ki zaten bu konudan çok rahatsızım önerilerinizi merak edip buraya yazdım ağır ithamlara gerek yok içim almazdı falan diye yani. Fikirlere açığım ki yazdım buraya

"içim almazdı" demek ağır itham değil ki. bir kadın olarak bu durum karşında kendi sergileyeceği tutumu söylemiş. kaldı ki bend e evliliğinizi gözden geçirmenizi söyledim. hatta ben, sizin yerinizde olsam o altınlar bir ay içinde gelmemişse avukatın yolunu tutardım. bunlar itham kesinlikle değil.

çok ağır konuşuyorsunuz burda derdimi açtım ama kırıcısınız ezdirme durumu yok altınlar konusu var sadece
Insan evliligin ilk yillarinda sudan cikmis baliga donuyor, birseyleri anlamaman, gec farketmen dogal. Hatta belki esinin hatasi da dogal o da daha farkedememis olabilir ailesinin gercek yuzunu.

Burda löm löm atanlara bakma sen, herkes yasiyor, yasayacak bunu. Cok nadir bir durum bunu yasamamak.

Keske daha imzayi atar atmaz herkes yeni cekirdek ailesinin, korumakla yukumlu oldugu kisinin eşi oldugunu idrak etse tabiki var boyle farkindaligi yüksek insanlar ama yuzde 90'inin idrak etmesi ise bir ya da birkac cinnete ya da kaybetme korkusuna bakiyor.
Ha tabi bunu yaparken eslerin (kadinlarin) icinden buyuk parcalar kopuyor o ayri. Keske her evlilik burdaki beklentiler kadar mukemmel olsa su bdv'deki konularin yuzde 90'i açılmazdi o zaman.

Senin yapacagin sey su, ya gemileri yakip evlerine gittiginde o altinlari sert bir dille isteyeceksin ki esinle dev kavga etme ihtimaliniz var bu durumda ya da basimim gozumun sadakasi olsun bu da bana ders olsun deyip altinlari hibe edeceksin ama esinin yuzune de bunu soyle ki ailesi yuzunden utansin.

Çok teşekkür ederim yaklaşımız için. Tabiriniz çok yerinde oldu gerçekten sudan çıkmış balık gibiydik şimdi anlıyorum çoğu şeyi.Anlaşılmak güzel bir şeymiş.Peki ne yapmalıyım sizce bu saatten sonra nasıl bir yol izlemek gerekir

Bu konu dışında bir ezdirme durumu yaşamadım şükür
belki şimdilik öyledir. siz sıkıntı çıkarmadınız çünkü. mesela evlenirken maddi olarak oldukça ezdirmiş. bilmiyor muydu ailesini? aile adetlerden habersiz miydi? gayet biliyordu. ama yapmadı. düğün içinizde kalmış. altınlar da oldukça büyük bir mesele. kaç senelik ilişkiden evlilik oldu? biraz sıkıntı çıkarın göreceğim ezdirmeme durumunu. eşinizin kardeşi var mı

Evlenirken ezilen kendisi oldu tüm yükü alarak. Tabiki habersiz değiller benden iyi biliyorlar her şeyi. 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Ailesini pek tanıma fırsatım olmadı. Ama eşimi seviyorum ve mutluyum.evet bekar kardeşi var. Bakın burda sorun ailesinin aşırı paracı olması elektrik çok gelmesin diye fırın çalıştırmayan insanlar bi tabaktan fazla yemek yemeyen insanlar az az pişiyor her şey bunları tanıdıkça görüyor insan zaten yılda bi kaç kez görüşüyoruz .

işte hem kendi ezildi hem de sizi ezdirdi. size yapılamayanlar kardeşe yapılınca görürüm sizi. o altınlar çoktan gitmiştir. 1 sene zaten çok erken. 1 sene daha bekleyip size daha iyisini yapabilirdi.

Ya gemileri yakip kv evine gittiginde altinlari sert bir dille isteyeceksiniz ya da altinlari hibe edeceksiniz, esinize de hibe ettigini soyleyecek ve bu konuyu kapatacaksiniz. Ozetle eşinizi bu konuda daha fazla darlamayacaksiniz ama ailesinin yaptigi rezilligi de sizin tavrinizdan anlayacak. Ikinize de pahalı bir ders olacak ama evliliginiz yipranmayacak daha fazla.
Tabi bu dediklerim esiniz bu konu disinda sorunlariniz yoksa gecerli, tek bir sorun var ve sorun eş ailesiyse boyle cozulur ancak.

Ama ustte verdigim iki oneriyi ayni anda yapmayin tabi :) ikisinden birini tercih edin. Ikinci secenej kavgasiz gurultusuz olan secenek, birgun olur da altin mevzusunu acarsa esiniz, "ben altinlari hibe ettim basimin gozumun sadakasi olsun, huzurumdan degerli degil ama bende bundan gayri deger gordugum kadar deger veririm" deyip kestirip atarsiniz, akli olan adam zaten bu laflardan sonra akillanir, ailesinin kendisini esine karsi ne duruma dusurdugunu anlar.

Son düzenleme:
işte hem kendi ezildi hem de sizi ezdirdi. size yapılamayanlar kardeşe yapılınca görürüm sizi. o altınlar çoktan gitmiştir. 1 sene zaten çok erken. 1 sene daha bekleyip size daha iyisini yapabilirdi.
Bana iyisini yaptı oralarda sorun yok istediğim gibi oldu her şey içimde kalan bir şey olmadı.

Bana iyisini yaptı oralarda sorun yok istediğim gibi oldu her şey içimde kalan bir şey olmadı.
altın yapmamış mesela düğün de olmamış sanırım. takı töreni neden olmadı? neyse ben ne desem boş siz eşinizi değil es ailesini göreceksiniz. asıl suçlu eşiniz. kapı açıksa hırsızın suçu ne derler ya. o durum

düğünü eşim yaptı diyorum ya her şey yapıldı bilezikleri falan hep eşim taktı bilezikleri sonra arabaya yatırdık. Ailenin bu kadar paracı oluşu beni sinir eden şey. Eşim istedi vermediler utanmadan iki gün sonra benden bi şey isteyecek yüzleri nasıl olacak onları hiç düşünmüyorlar sanırım

Benim es ailesi bana takılanları bile aldı borcumuz kapansin olsun dedim borclar ayni kaldı.Altinlar nereye gitti hala bilmem kendilerinin takip da geri gelenler neyse de bana takılanlari onlara haram ettim

Bazı aileler düğünde takılan altınları zamanında kendilerinin taktığı takıların geri dönüşü, borcun ödenmesi gibi görüyor ve o altınları dolayısıyla kendilerinin kabul ediyor. Eşinizin ailesi de belli ki bu kafada, yoksa gasp eder gibi altınlarınıza çökmezlerdi. Zaten çevreleri de bunu bilerek sizin üzerinize takmamış takıları, annesine vermiş. Burada suç eşinizde. Ailesinin kafa yapısını biliyordur az çok, size baştan söylemeliydi böyle olacağını. Ayrıca arabadan inerken 200 lira verdiler, anama babama bohça koymadılar falan saçma sapan şeyler bunlar. Çoğu aile yapmıyor zaten bunları.

Evet o kafadalar ben bunu bilsem düğünde takı töreni yapardım. Düğünde takı töreni istememiştim vakit kaybı olur diye. Çevremde yapılanları görünce o konuları belirttim. Sonuçta bazı gelenekler var kimi uygular kimi uygulamaz. Bunlarda uygulayan tipte insanlardı bana böyle yaptılar

siz de çok pasifsiniz sanırım o zaman
bu zamana kadar ben olsam çatlardım
hiç eşinize danışmadan çat diye isteyin kötü olunacaksa da olunsun
düşünüyorum da benim de zoruma gider onlara hizmet vs etmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…