Eşimin ailesine yardım etme isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kazandığın paranın kuruşuna kadar hesabını vermek mi evlilik? O halde herkes ev arkadaşı olsun daha mantıklı.
Siz adamın hayatında 3 yıldır varsınız, ailesi 30 yıldır var. Onlar da adam size para verirken sorun çıkarsın o halde.

Evlendikten sonra adamın babasi amcaoğlu' mu oluyor ben anlamıyorum ki.
Evlenir evlenmez eski aile nüfustan mi siliniyor?
Adam sizden kısmıyorsa bırakın alın teriyle kazandığı parası üstünde sizin değil, kendisinin söz hakkı onun olsun.
Bu tarz konular beni bile boguyor, Allah erkeklere sabır versin.
hayatımda daha mantıklı çok az şey duydum
bunlar istiyor ki adamı paket olarak alayım eti sütü yünü benim olsun
geride ne varsa silsin gelsin aile maile kim
kocası büyük ihtimal askeri personel
şehit cenazelerinden biliyoruz çocuğunun ailelerinin durumu
bakıp büyütüp iş sahibi etmişler
az fayda görecekler dağdan gelip bağdakini kovuyor hanım kızlarımız

Kira başkalarının keyfine gitmiyor. Kayınpeder yatırımının getirisini alıyor. Evin %40’ını ödemiş, kiranın %40’ını almak zaten adamın hakkı. Abiye kullanım hakkını verdiği ev zaten konu bile edilemez adamın kendi mülkü. Sizin konunuz bambaşka.
abi nerdeyse yaşamasın nefes almasın diyecekler
neden
çünkü baba ev verdi
şu konuda en alakasız insan abi yahu
adamın ne suçu var babası vermiş almış
kim yok der ki

Sonuç olarak konu benim meseleme odaklanmasın. Burda benzer adaletsizlikle sınanmayanların bu durumu anlayabileceğini düşünmüyorum. Adam mal sahibi de çocukları arası adaleti sağlamak zorunlu. Burda çikolata değil mesele ev.

Size sadece şunu diyebilirim: burda sınanmadığı meselede bu şekilde konuşan birinin bu durumu yaşadığında nasıl ateşli bir şekilde hakkını savunacağını tahmin edebiliyorum o gün geldiğinde hatırlarsınız iyilik meleği olarak paranızı saçarken ama başkaları keyfini sürerken :)

o saçılan paraları yiyen benim bizim evde dert etmeyin
ha kardeşlerim de babamın saçtığı az al biraz da bir verelim diyor çok şükür
çünkü onların tuzu kuru ihtiyaçları yok
ihtiyaçları olan kardeşlerinden esirgemiyorlar

o saçılan paraları yiyen benim bizim evde dert etmeyin
ha kardeşlerim de babamın saçtığı az al biraz da bir verelim diyor çok şükür
çünkü onların tuzu kuru ihtiyaçları yok
ihtiyaçları olan kardeşlerinden esirgemiyorlar
Belli işte yiyenin sesi çıkmaz bir de savunmaya geçiyorsunuz sonucun böyle çıkacağı belliydi :) adı üstünde onların da tuzları kuru.

Sonuç olarak konu benim meseleme odaklanmasın. Burda benzer adaletsizlikle sınanmayanların bu durumu anlayabileceğini düşünmüyorum. Adam mal sahibi de çocukları arası adaleti sağlamak zorunlu. Burda çikolata değil mesele ev.
Kimse bir şeye zorunlu değil. Her insan kendi mülkünü dilediği gibi kullanma hakkına sahiptir. Yaşadığı sürece çocuklarının söz hakkı yoktur.

Ay bu konuları okuyunca Allah anne babalara yardım etsin diyorum çocuk yapmak demek sonsuza kadar senin vermen demek anlamına gelmiyor, normal şartlarda sen bir yaşa getirirsin sonra o sana elinden geleni yapar gönlünden kopanı yapar ama maalesef bazı ailelerde mezara kadar babadan alınıyor sizde olduğu gibi. Ayrıca hanımefendi satılınca 1/3 ünü alacak. Ee sizde 2/3 ünü alacaksınız. O zaman sizde almayın kirayı. Allahım adam sıkışmış hakkı da var içinde. Aileler eşit yapmalı tamam ama adam oturduğum evde sizin demiş ölmedi diye mi suçlu? Madem adamın evini alacaksınız o zaman niye kiradan pay vermiyorsunuz üstelik 1/3 ü adamın olan evden. Ay böyle kurnazlık yapıyorsunuz da çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar. İnsan Allahtan korkar.

İyide abisi hiçbir çaba sarfetmeden ev sahibi oldu bizede kendi oturduğum ev sizin dedi ama kendisi oturduğu için kiranızı öderim dedi sonra kirayı ödememeye başladı ve biz arabamızı sattık o kirayı alabilmek için neden yılda 3-4 ay ona kira vericem ki evin zaten çoğunluğu bizim bu sefer bize haksızlık olmazmı abisi ne kira ödüyo ne ev kredisi
Kusura bakmayın adam ölmediği için. Kusura bakmayın vereceğim demiş ama kendi maalesef yaşıyor. Çok merak ediyorum yarın o adam öldüğünde o ev size kaldığında, bir de üstüne bu evde payı olmasına rağmen doğru dürüst para alamadığında herşey sizin olduğunda bir gram kötü hissedecek misiniz? Gözünüzü para bürümüş. 4 bin ne ya. İnsan utanır lafını etmeye. Abisine vermiş vermiş deyip duruyorsunuz. Farzedin ki abisi çok kötü asalak para yiyen biri. eşinizi büyüten iyi kötü yanında olan babası kurban için destek istiyor, insan eşinin hatrına bişey demez buna. Yazık gerçekten,

hayatımda daha mantıklı çok az şey duydum
bunlar istiyor ki adamı paket olarak alayım eti sütü yünü benim olsun
geride ne varsa silsin gelsin aile maile kim
kocası büyük ihtimal askeri personel
şehit cenazelerinden biliyoruz çocuğunun ailelerinin durumu
bakıp büyütüp iş sahibi etmişler
az fayda görecekler dağdan gelip bağdakini kovuyor hanım kızlarımız
Yani bu konuda empati yapmak gerekiyor gerçekten. Eşim anneme vereceğim 3 kuruş para için benimle kavga etse soğurum adamdan. Aynı şekilde kendi ailesine harcadığı paraları da garipsemem.
Dediğiniz gibi az fayda görsün insanlar.

Çocuklarım daha küçücük, inanın bu saatte uyumama sebebim bile, oğluma okulda vurmuş arkadaşı, içime dert oldu, uykum kaçtı. Ama büyüyecek bir kız ekşiyecek başına; "annene gitme, anneni çok arama, annene para verme" vs.vs.
Evlat büyütmek maddi manevi o kadar büyük bir fedakarlık gerektiriyor ki, belki anne olunca anlar konu sahibi de.

Evet gidiyoruz her yıl mutlaka gerçekten eşim ne istersem alır en son çamaşır kurutma makinesi aldık şimdi dyson istiyorum ona bakıyoruz benim hiçbirşeyde gözümü bırakmıyor ama onlar her istediğinde vermektende ger kalmıyor. Benim ailemide gönderseydin o zaman tatile dedim sen onlar için bişey yapmak istedinde hayır mı dedim diyor onlara abini evlendirirken kaç kere teklif ettim paraya ihtiyacınız varsa verelim diye diyor
Bence siz o kocayı opun başınıza koyun. Ayrıca parayi hibe etmedi diyorsunuz kar amaçlı koydu diyorsunuz kayinbabaniz için satacaksaniz sizde kar amaçlı aldınız evi demekki. Siz nasıl 2/3 koyup yıl boyu kirasını almaya hak görüyorsanız kendinizi, kayinbabanizda 1/3 koydugu için yılda iki/üç kez kiradan pek ala hak talep edebilir. Ben ortada bir adaletsizlik veya söylenecek birşey bulamadım.

Keşke zmaninda ev alınırken ailesinden destek almasaydiniz. Yada eşinize arada para verdginde teşekkür edip geri cevirseydi. Şimdi rahatlıkla para isteyebilirler çünkü arada veriyorlar bunu kendilerinde hak olarak görüyorlar. Eşiniz de o yüzden sizede karisma demiş. Bencede siz karışmayın para konularına eşinizin gözünü açması lazım. Daha çok aranız bozulur huzurunuz kaçabilir. Ama ilerde çocuğunuz olacak onun için bı hesap açıp sizde birikim yapabilirsiniz şimdiden.

Turk aile yapisi boyle cok daha karmasik ve kotu durumlari bizzat yasiyorum. Hakli ve haksiz oldugunuz yerler var elbette ama bazi arkadaslari anlayamiyorum ailesi 30 yildir var sen 3 yildir falan ne demek yani insan evlendiginde en yakini ailesi esi oluyor o evden cikiyor sonucta tabi ki oncelik kendi cekirdek ailesi olmali. Ha bide siz de 4 bin liralik evde oturmayin kim dedi size 4 bin lira kirada oturun diye gucunuz yetmiyorsa bu kadar sikinti yasayacaginiza 2+1evde sıkıs tikis oturun benim gibi . Bunlari dert edecegime bir goz odada otururum kimseyle de muhatap olmam olur biter

Turk aile yapisi boyle cok daha karmasik ve kotu durumlari bizzat yasiyorum. Hakli ve haksiz oldugunuz yerler var elbette ama bazi arkadaslari anlayamiyorum ailesi 30 yildir var sen 3 yildir falan ne demek yani insan evlendiginde en yakini ailesi esi oluyor o evden cikiyor sonucta tabi ki oncelik kendi cekirdek ailesi olmali. Ha bide siz de 4 bin liralik evde oturmayin kim dedi size 4 bin lira kirada oturun diye gucunuz yetmiyorsa bu kadar sikinti yasayacaginiza 2+1evde sıkıs tikis oturun benim gibi . Bunlari dert edecegime bir goz odada otururum kimseyle de muhatap olmam olur biter

En iyisi bu işte hiç alma verme yapmayacaksin, az varsa azla oturacaksin,
tek başina alamiyorsan almayacaksin. Ne alirim ne veririm saglik sorunu vs onemli seyler disinda.

3 yil, 30 yil benzeri karşilaştirmalari daha once de okudum burada, bana da garip geliyor.
Kimin ömrü ne kadar bilemeyiz ama anne babalar da hep yanimizda olmayacaklar varsa bir 30 yili da eşimizle gecirecegiz ve yaşliligi da birlikte gecirecegiz diye umariz.

30 yil dolana kadar eşine "sen kimsin" çekip 30 yil sonra da mi değere binecek. 😁 Oyle geç gelen değeri napayim ben.

Boyle yıl karsilaştirmasi yapan biriyle ben 30 yılı gormeyi beklemezdim zaten. Oturup bir 30 yil daha ailesine baksin derdim aradan çikardim. 😬

Arkadaşların çoğu konu sahibini çok fazla eleştirip konu dışına çıkmış. Ancak arkadaş haksız sayılmaz. Çoğu kişi ortak iş olayına girmeseydiniz demiş çok haklılar. Ama bu da çözüm değil. Nedense erkek aileleri - kadınlar için de olan vardır ama onlar genelde daha dikkatliler- çocuklarının başka bir ailesi olduğunu kabul edemeyip sürekli beklenti içinde oluyorlar. Aileye yardım tabi ki yapılır yapılmalı ama bunun senin çekirdek aileni sarsmıyor olması gerekir.

Ha aile ile ortak bir şey yapmamak da çözüm olmuyor bazen. Biz eşimle her şeyi kendimiz yaptık, borca girmemek için sade bir nikah töreni yapıp evlendik. Eşyaları markaya bakmadan aldık. Ailelerden tek kuruş almadık, beklemedik de. Ama daha nikahtan iki gün sonra kayınailenin beklentileri başladı, bize şu kadar para yollayın diye ve bu her ay az ya da çok miktarlarla devam etti. Bu artık aileye yardımın çok ötesinde bir durum. Bizi bankamatik gibi görüyorlar, biz de hiç para bitmez gibi düşünüyorlar. Defalarca bunun ile ilgili tartışma yaşadık eşimle, ki bence en büyük sorun yine eşimde. Çünkü hayır diyemiyor, set çekemiyor ve bu süreklilik haline geliyor. Bu arada bizim ne evimiz ne arabamız var, ama daha 50li yaşlalarında olan kayınvalide ve kayınpeder çalışmayıp ( emekli de değiller çünkü hiç düzenli çalışmamışlar) onların da kirasını, faturalarını ödememizi bekliyorlar. Eşim dışında da çocukları var ama onlardan beklentileri yok , çünkü onlar kız evlat. Yani saçma ve can sıkıcı bir durumun içindeyim, kendimce çözüm yöntemleri bulup uyguladım.

Benzer şeyler yaşadığım için sanırım arkadaşı çok haksız bulamadım. Sürekli para vermek arkadaşların dediği gibi aileye yardım etmenin ötesinde bir durum. Mesela aile tatile gönderilecek peki abi de tatil parasına destek veriyor mu yoksa sadece sizden mi isteniyor? Ya da emekliler para yetmiyorsa abiye de çıkın evi kiraya vereceğim geçinemiyorum , ölünce zaten sizin deniyor mu ? Ya da onlardan da maddi yardım alınıyor mu ? Hepsini tek bir çocuğa yüklemek haksızlık yapmak dışında bir şey değil.

İyide abisi hiçbir çaba sarfetmeden ev sahibi oldu bizede kendi oturduğum ev sizin dedi ama kendisi oturduğu için kiranızı öderim dedi sonra kirayı ödememeye başladı ve biz arabamızı sattık o kirayı alabilmek için neden yılda 3-4 ay ona kira vericem ki evin zaten çoğunluğu bizim bu sefer bize haksızlık olmazmı abisi ne kira ödüyo ne ev kredisi
Bu kadar hesap, hırs sizi yormuyor mu ya? Adam hem kira almasın, hem size kira yardımı yapsın. Kimsenin üzerine ev verilmemiş zaten neyi dert ediyosunuz?

Arkadaşların çoğu konu sahibini çok fazla eleştirip konu dışına çıkmış. Ancak arkadaş haksız sayılmaz. Çoğu kişi ortak iş olayına girmeseydiniz demiş çok haklılar. Ama bu da çözüm değil. Nedense erkek aileleri - kadınlar için de olan vardır ama onlar genelde daha dikkatliler- çocuklarının başka bir ailesi olduğunu kabul edemeyip sürekli beklenti içinde oluyorlar. Aileye yardım tabi ki yapılır yapılmalı ama bunun senin çekirdek aileni sarsmıyor olması gerekir.

Ha aile ile ortak bir şey yapmamak da çözüm olmuyor bazen. Biz eşimle her şeyi kendimiz yaptık, borca girmemek için sade bir nikah töreni yapıp evlendik. Eşyaları markaya bakmadan aldık. Ailelerden tek kuruş almadık, beklemedik de. Ama daha nikahtan iki gün sonra kayınailenin beklentileri başladı, bize şu kadar para yollayın diye ve bu her ay az ya da çok miktarlarla devam etti. Bu artık aileye yardımın çok ötesinde bir durum. Bizi bankamatik gibi görüyorlar, biz de hiç para bitmez gibi düşünüyorlar. Defalarca bunun ile ilgili tartışma yaşadık eşimle, ki bence en büyük sorun yine eşimde. Çünkü hayır diyemiyor, set çekemiyor ve bu süreklilik haline geliyor. Bu arada bizim ne evimiz ne arabamız var, ama daha 50li yaşlalarında olan kayınvalide ve kayınpeder çalışmayıp ( emekli de değiller çünkü hiç düzenli çalışmamışlar) onların da kirasını, faturalarını ödememizi bekliyorlar. Eşim dışında da çocukları var ama onlardan beklentileri yok , çünkü onlar kız evlat. Yani saçma ve can sıkıcı bir durumun içindeyim, kendimce çözüm yöntemleri bulup uyguladım.

Benzer şeyler yaşadığım için sanırım arkadaşı çok haksız bulamadım. Sürekli para vermek arkadaşların dediği gibi aileye yardım etmenin ötesinde bir durum. Mesela aile tatile gönderilecek peki abi de tatil parasına destek veriyor mu yoksa sadece sizden mi isteniyor? Ya da emekliler para yetmiyorsa abiye de çıkın evi kiraya vereceğim geçinemiyorum , ölünce zaten sizin deniyor mu ? Ya da onlardan da maddi yardım alınıyor mu ? Hepsini tek bir çocuğa yüklemek haksızlık yapmak dışında bir şey değil.
Okuduğum en güzel en haklı yorum. Diğer kardeşten neler istendiği de önemli. Evlat bakmak zorunda madem diğer kardeş evlat değil mi? O da tatil parasının yarısını ödesin, mutfak yaptırılıyor yarısını ödesin. Hepsi niye durumu sırf iyi diye bir kişiye yükleniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X