- 29 Eylül 2014
- 9.018
- 17.032
- 498
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
Milletin enayisi sen misin niye en basta kabul ettin anlamiyorum. Gorumce evde yatsin sen calis, senin parani yesinler ise bak. Eve giren para kac lira sizin 3000 falan deme dusup bayilirim burda.Herşeyin iyisini almayı bilirler kıyafetler hep markadır kayınvalidem şimdi çamaşır makinem eskidi diyor yenisini alacakmış hiç kısmaları yok vallahi benden lüks yaşıyorlar bana hava atıyorlar ben öyle lüks yaşayamıyorum
hep buna karsi ciktim. evde iki cocuk vardir mesela. biri calisir didinir, iyi bir meslegi ve geliri olur. digeri tembeldir, yan gelir yatar. hayati boyinca duzgun bir geliri olmaz. aile geliri olmayana yardim eder. olan gene bizim caliskana olur.
konu sahibinin aileside muhtemelen hep calisti, didindi dolayisiyla durumlari iyi. yardim gene calisana degil calismayana yapiliyor.
600 veririz demiş eşiKonu sahibi açıkladı mı?
evlenmeden bunların matematiğini yapmamış mı?
10.000 de bi zahmet ver yaniEvim, arabam, guzel bir gelirim yoksa yardim etmem.
Gerci en basindan kabul etmem ben yardim yapacagiz dedigi zaman o is biterdi. Omur boyu baska bir aileye bakmak icin ciddi anlamda guzel gelire ihtiyac var, ki sen de tum ihtiyaclarini rahatca karsilayip yatirimini yapip, mal mulk sahibi olup bir de onlara yardim edebilesin.
Bu is yas yank eve giren 5000se mesela 800unu vermem, en bastan kabul etmem. Eve girer aylik 10.000 ve ustu o zaman tamam.
Bacım bende onu diyorum ama eşi konuşşun şimdi hanımefendi kötü olur hayat boyuna üzerine yapışır buyaw bacım evde sapasağlam bir genç kız var. o da bi çalışsın geçinemezse ben de veririm/ gönderirim buradan merak etme
10.000 de bi zahmet ver yani
Onu bile dusunurum dermisim :)))10.000 de bi zahmet ver yani
Ben 10 binde verebilirim10 binde de vermem açıkçası.
sabah kalkamam ben diyen görümceye kuruş vermem, anne-baba ayrı.
Sende nasıl her ay 600 aileme veririz dediği halde evlenmeyi kabul ettin kievet benim ailem çalıştı ama har vurup harman savurmadığı için durumları iyi çok şükür olsun eşimin ailesi benim ailemden daha lüks yaşıyor benim ailem çift maaş ailemin bir sürü para vermeyi gerek görmediği kıyafetleri kayınpederim kayınvalidem giyer
simdi şöyle birşey var o çocuğu ben buyuttum o da bana bakmak zorunda diye birşey yok bence. Çünkü o çocukları dünyaya biz getiriyoruz ve getirirken de onların fikirlerini sormuyouz değil mi. Onları dünyaya ilerde bize bakarlar diye de buyutmuyoruz. Onlar allah rızası için bakarlarsa ne mutlu onlara ama bakmadiklarinda da kınamak bize dusmez. Tabiki anne babanın hakkı ödenmez ona birşey demiyorum ama ben onu buyuttum diye de o ailesine yatırım yapmak onların geleceğini kurmak yerine benim zevk icin de yaşamam için ailesinin rizkindan kismasına razı olmamam lazim. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yine de.
Ben 10 binde verebilirim
Görümce 1-2 yıla evlenir gider
Anne baba hatrına veririm sanırım ama her 800 trank diye banka ödemesi gibi beklenilsin istemem tabi
İşte her ay 600 veririz dediğinde annen kardeşin genç çalışsınlar veremem deseydinyaşlı değiller 50 yaşındalar sağlamlar kadın her gün ev süpürüp siliyor dışarıya börek aç desen ben bilmem açmasını der o pisliğimi çekecem der nişte böyle burunları havadadır
benim bu konularda hep önerim şu olmuştur, eş kendi maaşıyla verebiliyorsa karışmak doğru değil, sonuçta adam da o kadar çalışıyor, kendi yemek yerine ailesine vermeyi tercih ediyorsa hakkıdır.
ama kızın maaşıyla erkek ailesine bir şeyler sağlanıyorsa, burada kazanılan paranın önemi yok. kızın bunu kendi teklif etmediği sürece, olan şey sömürüdür. ancak kişi der, ben insan olarak senin aileni zor durumda görüyorum, yardım etmek istiyorum, tamam.
mesela, ben bu kurban bayramında eşime dedim, ben kurban kesmeyeceğim, onun yerine ailelere para yardımı yapacağım dedim. kendi maaşından hem kendi aileme hem onun ailesine yardım yaptım isteyerek. ancak eşim bana bu teklifi yapmış olsaydı reddederdim. hiç hoş değil çünkü.
keza aynı şey kadının ailesi için de geçerli. benim ailem zor durumdaysa, ben kendi maaşımdan artırıp yardım etmek isterim, ama eşimden talep etmem. eşim kendi gönüllü olursa sevinirim elbette. ama hiç bir koşulda çalışmayan kardeşime para vermesini kabul etmem, her şeyden önce kardeşim için yapmam bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?