Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Milletin enayisi sen misin niye en basta kabul ettin anlamiyorum. Gorumce evde yatsin sen calis, senin parani yesinler ise bak. Eve giren para kac lira sizin 3000 falan deme dusup bayilirim burda.

çok çok iyi bir gözlem.

Yazmışsın ya biricik ailem kız tarafının yapaması gereken herseyi yapti. Erkek tarafına dusenleride esimle beraber oduyoruz diye. Az bir zaman sonra senin o biricik ailen size yük olmak istemeyen sizin mutluluğunuzu isteyen ailenin yaptıklarını eşin unutacak aileni istemeyecek.

Bunların olmamasını istiyorsan biran önce eşinle kavga etmeden güzelce konuş.. hadi eşinin ailesinin durumu olmasa yardım edebilirsin ama anlattığına göre şu durumda sen haklısın

10.000 de bi zahmet ver yani

Allah aşkına bu duruma destek olmak yerine şu havada uçuşan 'ama ailesiii' nidaları nedir ya?
Adamın ailesinden annesi,babası,kardeşi herhangi bir sakatlık olmadığı sürece çalışmıyorlarsa bu keyfidirr !
Rahat rahat toto büyütüp ekmek elden su gölden yaşamak varken erkenden işe gidip akşam yorulup niye eve gelsinler ki dimi?
Benim fikrim, kimsenin böyle bir mecburiyeti yok ! Ne ailenin evladına, nede evladın aileye.
Yanlış algılanmasın,
Çalışmaya engel herhangi bir durum yoksa yada çalışıpta çok borç var ise..

Benim dedem 75 yaşında hem emekli hemde hala daha çalışıyor. Bekçilik yapıyor. Oradan gelen parayla okuyan torunlarına harçlık veriyor, yada 3 çocuğundan sıkışık olan var ise ona yardım ediyor.

Hem çalışmayıp hemde faturaları şişirmekte nesi ?
İnsan biraz mahçup olur, çocuklar ödüyo diyipte biraz idareli kullanır.
Geçen kış ilk senemiz diye doğalgaz faturamızı KP ben öderim dedi.
Ama birkere bile o soğuklarda fullemedim kombiyi. Hep en düşükte yaktım. Çok soğuk değilken bile açmadım.

Adamın ailesi de bıraz böyle düşünse, idare etmeyi bilse, Konu sahibinin bukadar dertleneceğini sanmam.

Oldu olacak aynı evde yaşamasını söyleyin! (bazı arkadaşlara hitaben)

evet benim ailem çalıştı ama har vurup harman savurmadığı için durumları iyi çok şükür olsun eşimin ailesi benim ailemden daha lüks yaşıyor benim ailem çift maaş ailemin bir sürü para vermeyi gerek görmediği kıyafetleri kayınpederim kayınvalidem giyer

Burada yardima muhtacliktan ote adam kullanmayi sevme olayi var. Nefret ederim bu gibi durumlardan. Gorumce faktoru olmasa daha ilimli olabilirdim anne, baba yasliliklarinda rahat yuzu gorsunler isterim ama o gorumce var ya ah o gorumce

10 binde de vermem açıkçası.
sabah kalkamam ben diyen görümceye kuruş vermem, anne-baba ayrı.
Ben 10 binde verebilirim
Görümce 1-2 yıla evlenir gider
Anne baba hatrına veririm sanırım ama her 800 trank diye banka ödemesi gibi beklenilsin istemem tabi

Sende nasıl her ay 600 aileme veririz dediği halde evlenmeyi kabul ettin ki
600 de az bi para değil ve BDV okusan 600 en alt limit diye alırdın mesajı bak şimdiden 800-900 oldu diyosun daha yenisiniz birde
İşin var senin eşin ve ailesiyle

yaşlı değiller 50 yaşındalar sağlamlar kadın her gün ev süpürüp siliyor dışarıya börek aç desen ben bilmem açmasını der o pisliğimi çekecem der nişte böyle burunları havadadır

offf arkadaşım
neresinden tutmuşsun
beni bilen bilir, ben zaten çocuklarınızı bize bakarlar diye mi büyütüyorsunuz, rahat bırakın çocuklarınızı diyenlerdenim, HER ZAMAN

vallahi ben burada eşin ailesinin bir dayatmasını göremedim
ben burada, eşin gönüllü yardım etmek istediğini gördüm, ona göre yorum yaptım

ayrıca konu sahibi baştan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi hesabı yaptı
tatil dedi
şimdi oldu balayı vb.
ben ilk yazılanlara göre yorum yaptım
evet evlatların ailelerine yardım etmeleri gerektiğini düşünüyorum ama kendi evlatlarım bana yardım etsin diye değil
ben kendi aileme yardım ederim anlamında

ebeveynlerin neden çalışamadığını da bilmiyoruz bu arada
ben nedense, konu sahibinin biraz farklı düşündüğünü hissettim ama bunu açamıyorum

Ben 10 binde verebilirim
Görümce 1-2 yıla evlenir gider
Anne baba hatrına veririm sanırım ama her 800 trank diye banka ödemesi gibi beklenilsin istemem tabi

benim bu konularda hep önerim şu olmuştur, eş kendi maaşıyla verebiliyorsa karışmak doğru değil, sonuçta adam da o kadar çalışıyor, kendi yemek yerine ailesine vermeyi tercih ediyorsa hakkıdır.
ama kızın maaşıyla erkek ailesine bir şeyler sağlanıyorsa, burada kazanılan paranın önemi yok. kızın bunu kendi teklif etmediği sürece, olan şey sömürüdür. ancak kişi der, ben insan olarak senin aileni zor durumda görüyorum, yardım etmek istiyorum, tamam.

mesela, ben bu kurban bayramında eşime dedim, ben kurban kesmeyeceğim, onun yerine ailelere para yardımı yapacağım dedim. kendi maaşından hem kendi aileme hem onun ailesine yardım yaptım isteyerek. ancak eşim bana bu teklifi yapmış olsaydı reddederdim. hiç hoş değil çünkü.

keza aynı şey kadının ailesi için de geçerli. benim ailem zor durumdaysa, ben kendi maaşımdan artırıp yardım etmek isterim, ama eşimden talep etmem. eşim kendi gönüllü olursa sevinirim elbette. ama hiç bir koşulda çalışmayan kardeşime para vermesini kabul etmem, her şeyden önce kardeşim için yapmam bunu.

yaşlı değiller 50 yaşındalar sağlamlar kadın her gün ev süpürüp siliyor dışarıya börek aç desen ben bilmem açmasını der o pisliğimi çekecem der nişte böyle burunları havadadır
İşte her ay 600 veririz dediğinde annen kardeşin genç çalışsınlar veremem deseydin
En baş konuşsaydınız yani

Evlenmeden önce bu durumu eşin sana söyledi mi eğer kabullenip evlendiysen yapacak bişey yok ama evlendikten sonra bu durum ortaya çıktıysa eşinle konuşmalısın.İlerde çocugun olunca daha cok zoruna gider cocugundan kısıp onlara yardım etmek.

Camaşir ,bulaşık ,temizlik ,mevzularına birşey diyemem sonuçta evde öyle bir düzen oturtmuşlar,her kadının düzeni vardır bu konularda.
Görümceniz konusunda haklısınız,şartlar böyleyken,eli ayağı tutan,sağlıklı biri çalışmalı yardım beklemek yerine.
Ama bu yardım mevzuları bir gecede ortaya çıkmaz,baştan bellidir ki düğün arefesinde görmüş,anlamışsınız bu saatten sonra değişirmi bilmem. Eşinizle konuşmayı deneyin,ev alın,araba alın birşey yapın,taksit ödeyin görümcenizde calışsın bir zahmet,ha yarın öbürgün evlenir görümceniz,siz ve gorumceniz aileye eşit miktarda destek olursunuz ama şu an çalışmamasının sizi rahatsız etmesi gayet normal.

ya ben şu eşin maaşından alma olayını bulamıyorum bir türlü
sayfa yazabilir misiniz bana rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…