• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Yazmayı unutmuşum
Benim babamda emekli ama hala çalışıyor, gücünün yettiğince
O emekli çalışamaz, diğeri zaten hep ev hanımıydı yine çalışamaz, görümceye yazık uykusu bölünmesin sabahın köründe
Oğlanla gelin ne güne duruyo olmuş resmen
Yardım güzel şey, hak edene bence
Hazırcılık başka şey
Bi de ben 'gerçekten zor durumda olanlar'ın yoksa bile var dediklerini bilirim.

Bende babamın sigortasını ödedim
Son 2 yılı kalmıştı , evlendim
Devamını sıkışa sıkışa da olsa babam kendi ödedi
Şimdi emekli oldu şükür

Kızım seninde borçların var yeni evlisin ve eşinle bi aile kurdunuz, bu kadarını bile ödedin sağ ol dediler
Anlatabiliyor muyum
Herkes birbirini düşünmeli , herkes yatıp bir kişinin başına üşüşmemeli

Ve benim evde yatan bi kardeşim yoktu olsa önce ben konuşurdum, bak babamız annemiz zor durumda
Gencecik kızsın hem onlar hem kendin için çalışman lazım diye
Gidip eşime ailemin durumu yok, ikimizin maaşından ayda 800 aileme verelim demezdim ben

canım anlıyorum işte
o yüzden diyorum ki kişiden kişiye değişir
hissiyat farkı
o sendin, ben benim
ben olsam verirdim, eşimin de vermesine birşey demezdim

ama eşin görümceye kızmadığını söylenmediğini nereden biliyoruz?

canım anlıyorum işte
o yüzden diyorum ki kişiden kişiye değişir
hissiyat farkı
o sendin, ben benim
ben olsam verirdim, eşimin de vermesine birşey demezdim

ama eşin görümceye kızmadığını söylenmediğini nereden biliyoruz?
Bi kızmayla kim düzelmiş
Eşler arasında bile gerekirse restleşiyoruz
Bi ay vermesin, babası annesi kardeşi nasıl kara kara düşünüyo da bi çıkış arıyo görelim
Bir ay değil beş ay değil yani ömür boyu kimse kimseye ayda 800 veremez, hesaplasan tokiden ev alırsın yani alın teri bu yani yazık değil mi

Kardeşim mayısta evlendi. Babam 20 bin kadar kredi çekti ve emekli maaşından kesiliyor her ay 500 tl.
Maaşı işçi emeklisi olduğu için bin tl kadar sanırım. Yani ellerine 500 tl kalıyor.
E bu adamlar 500 tl ile ne yapsınlar? Koyunlarına alıp yatsalar o para yine biter.
Bende her ay 200 - 300 arası nakit veriyorum.
Elektrik su faturasını ödüyor ve eve sürekli alışveriş yapıyorum.
Bu arada biz eşimle ev kredisi ödüyoruz bakın düğün değil ev.
Eşimden Allah razı olsun daha bir kez laf etmedi. Hoş ettirmem.
Ben eşimin ailesine de kendi aileme davrandığım gibi davranıyorum.
Hepimiz insanız velev ki siz aynı durumda oldunuz.
Hem para yollayıp hem arkanızdan laf etseler nasıl hissedersiniz?
İhtiyacı olmayan insan çok nadirdir istesin yaptırsın.

Onlar eşinizin ailesi. O adam o yaşa hop diye gelmedi. Elbette yardım edecek.
Unutmayın ki, veren el alan elden üstündür.

Cok saptirmissin. Eger annesi yasliysa calisamiyorsa ne olacak ? Kiz calismiyorsa evdenmi atsinlar,kaldiki yardim edilen para gecim icin keyfi icin degilki. Gorumce bana sunu al bunu al dese eyvallah. Ayrica konu sahibi bir dikili agacin degil tatilin derdinde.

Ha Allah disurmesin ailen bu durumda olursa banane der ceker gidersin o ayri konu

QUOTE="asya_eda, post: 44144166, member: 633273"]Senin emeğini yan gelip yatan insanlar somurse aynı şeyleri söyler miydin acaba
Kayinvalidecigim sen yorulursun çalışma gorumcecigim sen zaten evleneceksin ne gerek var çalışmaya çeyizini de biz yaparız
Aaa kp bu yaşta çalışılmaz biz bakarız sizemi dicektim ben neden okudum calisiyorum eşimin ailesine bakayım diye varsın bi dikili agacimiz olmasın siz rahat edin bunlarimi derdin haa[/QUOTE]

Cok saptirmissin. Eger annesi yasliysa calisamiyorsa ne olacak ? Kiz calismiyorsa evdenmi atsinlar,kaldiki yardim edilen para gecim icin keyfi icin degilki. Gorumce bana sunu al bunu al dese eyvallah. Ayrica konu sahibi bir dikili agacin degil tatilin derdinde.

Ha Allah disurmesin ailen bu durumda olursa banane der ceker gidersin o ayri konu

QUOTE="asya_eda, post: 44144166, member: 633273"]Senin emeğini yan gelip yatan insanlar somurse aynı şeyleri söyler miydin acaba
Kayinvalidecigim sen yorulursun çalışma gorumcecigim sen zaten evleneceksin ne gerek var çalışmaya çeyizini de biz yaparız
Aaa kp bu yaşta çalışılmaz biz bakarız sizemi dicektim ben neden okudum calisiyorum eşimin ailesine bakayım diye varsın bi dikili agacimiz olmasın siz rahat edin bunlarimi derdin haa[/QUOTE]

benim ailemede vereyim o zaman dedim eşime senin ailenin ihtiyacı yok, ama bizimkilerin ihtiyacı var kıyaslama dedi

Konu sahibi cok iyi ifade edememis olsan da ben seni hakli buluyorum. bulasik makinesini camasir makinesini dert etmen dogru degil buyuk ihtimalle kafaya taktigin icin senin gozune batiyor hakli oldugun taraf şu ki,Ortada ihtiyac sahibi insanlar degil somuren insanlar var. Tam senin durumun gibi olmasa da ben de senin durumunun bir turevini yasadim. Artik esime "para yollarsan sana hakkimi helal etmicem" dedim. O yuzden seni cook cok iyi anliyorum.

simdi şöyle birşey var o çocuğu ben buyuttum o da bana bakmak zorunda diye birşey yok bence. Çünkü o çocukları dünyaya biz getiriyoruz ve getirirken de onların fikirlerini sormuyouz değil mi. Onları dünyaya ilerde bize bakarlar diye de buyutmuyoruz. Onlar allah rızası için bakarlarsa ne mutlu onlara ama bakmadiklarinda da kınamak bize dusmez. Tabiki anne babanın hakkı ödenmez ona birşey demiyorum ama ben onu buyuttum diye de o ailesine yatırım yapmak onların geleceğini kurmak yerine benim zevk icin de yaşamam için ailesinin rizkindan kismasına razı olmamam lazim. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yine de.
Aynen katılıyorum

bu cevabım hem size
hem de konu sahibine
çünkü o tatil mi, yoksa kıt kanaat mi sorusunu ben sordum!

neden gelinler (ki ben de gelinim) eşleriyle evlenince eşleri ailesini bıraksın bir tek kendilerinin olsun istiyorlar anlamıyorum
yahu o evladı o anne baba büyütmedi mi?
o yaşa onlar getirmedi mi?
bu mudur yani? evlenene kadar ok, evlenince senin değildir
tatil ile kıt kanaat arasında fark var
eğer sen, ayda 3-4 kez dışarda yemek yiyorsan, tatiline gidiyorsan ama eşinin ailesi kirayı bile ödeyemiyorsa bence bu bencilliktir
öyle 2 güne 1 çamaşır makinesi çalıştırmakla savurganlık olmaz
yaşlı insanlar, yapamıyorlardır
maddi güçleri yok, oğullarının verdiği para tatilinden gidecek diye pis mi yaşasınlar?
ayrıca görümce, ebeveyn değil
onun bencilliği de düşüncesizliği de konu sahibinin eşini bağlamaz
bir kardeş yardım etmiyor diye diğeri de mi etmesin?
bu insanlar yarın birgün ölecek
onlara yardım etmese, eşi vicdan azabı çekmeyecek mi?
ben yemeklerde gezdim, onlar zor durumdaydı demeyecek mi?
anladığım kadarıyla eşi konu sahibini de eksik etmiyor
yani eşe saygı duymak bu kadar mı zor?
hani eşi, ailesine yedirir içirir gezdirir konu sahibinden kısar da anlarım
söz konusu olan kira ve faturalar
keşke ama keşke her evlat böyle davranabilse...

ayrıca
kp de çalışmıyormuş ya
adam emekli, bir düşünün bakalım kaç yaşındadır?
yeni mezun veya deneyimli gençler iş bulamazken
iş bulup çalışmak kolay mı bir emekli için?

Aaa kp bu yaşta çalışılmaz biz bakarız sizemi dicektim ben neden okudum calisiyorum eşimin ailesine bakayım diye varsın bi dikili agacimiz olmasın siz rahat edin bunlarimi derdin haa
[/QUOTE]
onun tatili kimseyi ilgilendirmez. 1 yil calisiyor izin verinde arada tatil yapsin.

ben konu sahibinin kazandığı parayla yardım edildi diye görmedim
öyle bile olsa, benim eşim birşey demezdi
diyorum ya, bakış açısı hissiyat farkı

gönlünü almak derken, ne yapmamış ki konu sahibinin eşi?

bakış açımız farklı evet ama hissiyat açısından öyle bir farkımız olduğunu düşünmüyorum.

hissiyat dediğin karşılıklı olmalı, ben onun ailesini düşüneceksem o da benimkini düşünmeli.
sonra haber vermeli evlenmeden önce, ben evlendikten sonra da aileme yardım edeceğim, senin bununla bir sorunun var mı denmeli.

tabi ki bunları dediyse, eşinin parasını değil kendi maaşından artırıp bu yardımı yapıyorsa bravo o eşe.
ben ilk yorumumda da dedim, kendi maaşınızı ayırın, eşiniz evi geçindirip ailesine yardım yapabiliyorsa yapsın diyerek.

son sorunuzu ben anlamadım. sadece demek istediğim şuydu, kadının gönlü yok bu yardım işinde ki buraya konu açıyor.

yoksa eşine, ne güzel edelim yardım edelim tabi deyip burada konu açmışsa onu bilemeyiz ki.

Kardeşim mayısta evlendi. Babam 20 bin kadar kredi çekti ve emekli maaşından kesiliyor her ay 500 tl.
Maaşı işçi emeklisi olduğu için bin tl kadar sanırım. Yani ellerine 500 tl kalıyor.
E bu adamlar 500 tl ile ne yapsınlar? Koyunlarına alıp yatsalar o para yine biter.
Bende her ay 200 - 300 arası nakit veriyorum.
Elektrik su faturasını ödüyor ve eve sürekli alışveriş yapıyorum.
Bu arada biz eşimle ev kredisi ödüyoruz bakın düğün değil ev.
Eşimden Allah razı olsun daha bir kez laf etmedi. Hoş ettirmem.
Ben eşimin ailesine de kendi aileme davrandığım gibi davranıyorum.
Hepimiz insanız velev ki siz aynı durumda oldunuz.
Hem para yollayıp hem arkanızdan laf etseler nasıl hissedersiniz?
İhtiyacı olmayan insan çok nadirdir istesin yaptırsın.

Onlar eşinizin ailesi. O adam o yaşa hop diye gelmedi. Elbette yardım edecek.
Unutmayın ki, veren el alan elden üstündür.

İyi de sizin evinizde bir kardeş daha olsaydı
26 yaşında kazık kadar
Ve sana "abla sen kendi ailenden kıs bize gönder, ben sabah kalkıp çalışmak istemiyom"
deseydi, ne derdin?

şurayı anlayamadım
kıt kanaat mi yaşıyorsunuz? yoksa tatilinizden mi fedakarlık etmek zorunda kalıyorsunuz?
bu 800 TL'nin sizi zorlaması ne derece yani?

ayda 800 lira çoğu kişi zorlar sanıyorum hem de 3 kişinin yan gelip yattığı bir eve veriyorsan. bütün yıl çalışıp da 1 hafta bile tatile gidememek böyle yatan bir aile yüzünden kıt kanaat geçinmektir benim gözümde.

Back