Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

İyi de sizin evinizde bir kardeş daha olsaydı
26 yaşında kazık kadar
Ve sana "abla sen kendi ailenden kıs bize gönder, ben sabah kalkıp çalışmak istemiyom"
deseydi, ne derdin?

Vardı emin olun vardı. Erkek kardeşim 3 yıl yattı askerlik sonrası.
İş beğenmedi istemedi. İşini bile yine ben buldum.
Kardeşim kötü diye o sefalete ailemi de mi itmeliydim? ki o zamanda zor geçiniyorlardı.
Ben yapamam eşiminde yapmasına müsaade etmem.
Mevzu illa benim ailem değil yani onun ailesi de olsa aynı.
Biri için anne baba o şekilde bırakılır mı?

kiradayız arabamız yok tatilden kastım balayı. biz balayına dahi gidemedik
Ya istersen tatile çık, koca 1 yıl çalışıp izninde 1 kere tatile gitmek hakkın değil mi
İstersen öz ailen olsun seni düşünmeyip evde 3 kişi yatıyosa ona da verme derdim
İşin gelinle görümceyle ilgisi yok en azından benim için
Ki öyle olmasa bahsettiğim gibi evlendikten sonra da aileme yardım adı altında para verip dururdum
Kirada olduğunuza göre siiznde çok lüks bi durumunuz yok yani , ne yap et bu ev alma işini hızlandır. Kredi ödeyin bari

yardim etmeseydin erkek kardesin mecburen calisacakti. is begenmeyip ablanin parasina muhtac olmak nasil bir yuzsuzluktur

Anne-babaya tabiki yardım edilir evlatlar ne için var sıkışık zamanda anne baba nasıl yardıma koşuyorsa evlatlar da koşmalı. Ama burda konu sahibinin bahsettiği durum farklı. Adam zaten emekli olmuş eve bir maaş giriyor, görümce neden çalışmıyorsun deyince sabah erken kalkamıyorum diye cevap veriyor. Konu sahibi kira+masraflarının bir kısmını karşılıyor anladığım kadarıyla fatura vs.. ee 3 kişi hala nasıl geçinemiyor ben bunu anlamadım. Demekki birşeylerden kısmıyorlar ya da nasıl olsa bize para geliyor diye harcamalara devam. Başka bir açıklaması yok. Tek maaşla kira ödeyip ev geçindirip çocuğu olan insanlar geçinebiliyorsa, 3 yetişkin insan da 1 maaşla mutfak masraflarını vs gayet karşılayabilir ki kirayı zaten konu sahibinin eşi ödüyor.Geçinilemiyorsa da o evde yaşayan görümceyse o evin bütçesini biraz da o düşünmek zorunda. sonucta bahsedilen onun da anne babası ve onlara karşı sorumlu olan biri de kendisi. mesela bir iş bulup hem sosyalleşip hem de eve 1000 tl gibi bir katkısı olsa kötü mü olur? ama cevap sabah erken kalkamıyorum olunca insan ister istemez sinirlenir ki konu sahibi her sabah erken kalkıp işe gidiyor boşuna emek veriyormuş gibi bir his olur, kendi maaşını dilediğince harcayamamak.

yardim etmeseydin erkek kardesin mecburen calisacakti. is begenmeyip ablanin parasina muhtac olmak nasil bir yuzsuzluktur

Arkadaşım çalışmadı. Sanki uçaktan iner inmez aman çalışmıyor deyip yağdırmadık herhalde.
Yaşanmadan maalesef bilinmiyor. Kimse ailesini ortada bırakamaz.
Kimse keyfinden de al şu parayı istediğin gibi harca ben yiyemiyorum sen ye demez

Evim, arabam, guzel bir gelirim yoksa yardim etmem.
Gerci en basindan kabul etmem ben yardim yapacagiz dedigi zaman o is biterdi. Omur boyu baska bir aileye bakmak icin ciddi anlamda guzel gelire ihtiyac var, ki sen de tum ihtiyaclarini rahatca karsilayip yatirimini yapip, mal mulk sahibi olup bir de onlara yardim edebilesin.
Bu is yas yank eve giren 5000se mesela 800unu vermem, en bastan kabul etmem. Eve girer aylik 10.000 ve ustu o zaman tamam.

800-900 ile bir değil

500 babanızın kalan maaşı + 300 siz veriyosanız ikisinin toplamı 800 ediyo bakın
Demek ki bu adamların emekli maaşlarından kesinti olmadığına göre 1000 le de geçinebilir, bi şekilde.

evet yani. kimsenin bundan keyif almadiginda hemfikiriz. yani ortada olmamasi gereken birsey var.

Bu durum böyle sürüp gider bence yapacak bişey yok... Sadece borca sokabilirsen eşini ancak öyle miktarı azaltabilirsin belki
Başta kabul edince sonra sesin çıksada olan sadece senle eşinin huzuruna oluyor

Maasinizla bir süre ciddi ödemelere katkıda bulunmayin. Kendinize gerekli harcamalar yapin. Esiniz altından kalkabiliyorsa karişmayin.kalkamiyorsa Ailene gondermezsen yetisebilirsin deyin.sonuçta kızkardeşi bile calismiyorsa siz kendinizden kismamalisiniz.durum başka türlü olsaydi yorumum farklı olurdu.siz kendinizi çekin kimse size güvenmesin.

Herşeyin iyisini almayı bilirler kıyafetler hep markadır kayınvalidem şimdi çamaşır makinem eskidi diyor yenisini alacakmış hiç kısmaları yok vallahi benden lüks yaşıyorlar bana hava atıyorlar ben öyle lüks yaşayamıyorum

hep buna karsi ciktim. evde iki cocuk vardir mesela. biri calisir didinir, iyi bir meslegi ve geliri olur. digeri tembeldir, yan gelir yatar. hayati boyinca duzgun bir geliri olmaz. aile geliri olmayana yardim eder. olan gene bizim caliskana olur.

konu sahibinin aileside muhtemelen hep calisti, didindi dolayisiyla durumlari iyi. yardim gene calisana degil calismayana yapiliyor.

Ee eşiniz sormuyomu hiç "anne yeni çamaşır makinesini hangi parayla alıcaksın?" diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…