Eşimin Ailesine Yaptığımız Yardımlar

Çalışılır yetmez anlarım destek olunur ama 26 yaşında koca kadın çalışabilir,kimse kimsenin işkembesini büyütmek zorunda değil, tatil ve dışarda yemek mevzu olmuş,tatil bir kere ihtiyaçtır, ha senede 2 3 gidersin o belki lükstür ama birkez tatil ihtiyaçtır sarj olmak adına, dışarda yemek kimine göre ihtiyaç kimine göre lüks kimine göre israf...bana göre ihtiyaç, her gün yemek yapmaya eriniyorum babam da öyle alıştırdı öyle gördüm

Konu sahibinin yerinde olsam bende aileme veririm

Gorumcenin hatası konu sahibinin eşini bağlamazsa konu sahibini hiç bağlamaz, bu yardım yapılabiliyorsa konu sahibi de çalıştığı için

Konu sahibinin parası eşinin parası diye iki ayrı bütçe varsa zaten o evlilik değildir, öyle şey mi olur

bazı arkadaşlarımız ailelere yardım yapılmalı demişler doğrudur yardım edilebilir.ihtiyaçları varken verilen para insanın zorunda gitmiyor.ama konu sahibi gibi aileyi maaşa bağlamak,keriz yerine konulmak çok zorunda gider.aynı şeyleri yaşadım.konu sahibini çok iyi anlıyorum.canım sakın kendini kullandırma.yatırım yapın borca girin.ayrıca para vermeyi kesince sizden kötü kimse olmayacak

Bir ay göndermeyin bakalım özel sektörde çalışıyorsanız bu ay maasimi alamadım deyin. Bakalım ne yapacaklar.

Reactions: anu
hatta sende maasindan kurus verme illerde daha da fena olacak coluk cocugunuz olcak . ben olsam ailemin yanina dönüp kusura bakma derim senden ne koca nede baba olur ailene dön ve bak. cok yüz vermisin

Evlenirken ailesinden yardım bekleyen insanlara '' ama onlar size maddi yardımda bulunmak zorunda değil! '' denir burada da aileye yardım edilmeli diye duygu sömürülü yorumlar yapılır.. Bazı insanlar sırf muhalefet olsun diye yorum yapıyor gibi geliyor bana. Kaldı ki yardım edilmesin diyen de yok bu artık eşin ailesine maaş bağlamak olmuş. Görümcenin sorumsuzluğu konu sahibi kişiyi bal gibi de bağlar, BAĞLANAN MAAŞtan görümce kişisi yararlanmıyor mu sanki? Bu bildiğin enayi yerine konma durumu. Eş kişisi yardıma gönüllü başlamış olabilir ama sonucunda işin cılkı çıkmış artık ayıp olmasın diye yardımı azaltma veya kesme yoluna gidemiyor olabilir ama çakal aile tabiki de aman oğlum sen ailene bak biz kendi başımızın çaresine bakarız artık ya da bu miktar fazla azaltalım falan demez. Kimisi bu benim düşüncem diyip muhalefet olmuş ama sizin düşünceniz oysa buyurun yapın yardımınızı bize ne? Benim önerim ne yapın edin işi eşinizle halledin, aileyle muhattab olursanız siz kötü gelin olursunuz eşiniz de size tavır alır olan size olur bu durumda da.

aynen katiliYorum

Valla cok gicik oldum aileye ama bu tarz insanlar cok fazla var (basta benim ailem valla evlendirmiyodu babam para gidecek diye ) 26 yasinda kocaman insan millet iki uc cocuk sorumlulugu aliyor onun caglarinda tovbe ya. Az yeyip kendilerine bakmayi ogrensinler onlarin keyfi icin calismiyosunuz siz. Kendi yasam standartinizi artirmak icin calisiyosunuz diger turlu birakin isi kocaniz baksin o zaman.

Reactions: BBD
Aile olmak hep mi maddiyat hanımlar.ne demek ben anne babasına yardım ediyorum ben onu yaptım onlar bunu yapmadı.onlar bebekliğinden beri senelerdir karşılıksız sana bakacak sen (kocan için diyorum) elin ayağın ekmek tutacak anne babana verdiğin parayı sayacaksın.anne baba benim elim para tutmazken yedirdi içirdi ben ise elim para gördüğümde yoo bu benim param 5 kuruş veremem mi diyeceğiz.dşyelim ki görümce çalışmıyor kardeşimdir der ona kol kanat gererim imkanım varsa.benim de eşim ailesine imkanı ölçüsünde verebildiğini verir .bu evlat olmaktır borç hesap kitap işi değildir.

Konu sahibinin parası eşinin parası diye iki ayrı bütçe varsa zaten o evlilik değildir, öyle şey mi olur

onun parası, bunun parası yani bu örnekleme yapılan bazı yorumlara karşı verilmiş bir tepkiydi
ben bu konuya bir hayli yorum yazdım, onarın devamı niteliğinde bu cevapladığınız yorum
böyle olunca cımbızla çekilmiş gibi olmuş

Yok cımbızlamadım tek tek okuya okuya geldim

Aile olmak hep maddiyat olmayabilir ama ortak bir keseleri varsa iki tarafın da gönlünün olması lazım. Bu işler de biraz aile( adamın ailesi ) 'nin sana nasıl hissettirdiğine bağlıdır. Keriz gibi hissettiriyorsa ( yardıma ihtiyaçları yokmuşcasına rahat harcamalarda bulunmak, hava atmak) kusura bakmayın ama insan eşimin ailesi benim de ailemdir diyip acımaz. Görümce de dötünü kaldırıp çalışmıyorsa, aileme biraz da ben yardımcı olayım diye kafası çalışmıyorsa kim niye kardeşi yerine koysun? Görüp göreceği muamele bak bizim gelin ne güzel çalışıyor abim de bize paraları yolluyordan öteye geçmez. Kendi bakış açınızla yorum yapmışsınız çok da haklısınız aileye yardımcı tabi ki olunmalı ama herşeyin de bir sınırı yok mudur?

Gorumcenin hatası konu sahibinin eşini bağlamazsa konu sahibini hiç bağlamaz, bu yardım yapılabiliyorsa konu sahibi de çalıştığı için

adamın yardım ettiği anne - babası
görümce, anne ve babayla aynı evde oturuyor fakat adam annesine - babasına yardım ediyor
madem kardeşim onlarla, o zaman ya o da çalışır ya da ben de yardım etmem diye mi düşünsün ailesine
ben böyle görüyorum, benim fikrim bu

Durumu iyiyse tabiki yardim etsin, zor durumdalarsa evet tabiki destek olsun. Ama konu sahibinin sucu ne burda ben cozemedim. Onlar sicacik yataklarnda yatarken sn erken kalk ise git yorul gel eve yemek temzlik bilmem ne, snra maasinin yarisini (aldgi maas miktarni bilmiyorum, lafin gelisi) ver ki onlar her gn bulasik makinesni calstrsin rahat etsin. Esinin durumu o kdr iyiyse en basta esini calstrmasin, dikkat ettiyseniz esinin kardesi 'keyfinden' calismiyormus. Herkesin keyfi kendine. Ben sahsen baskasinin keyfini yapmaknicin calismak istemem. Ama dier taraftan, is arar bulamazlar birc vardir zor durmda kalirlar her syden fedakarlik yaptiklarinhalde gecinemezler o zmn kmse tas degil sanirim, yapilan yardim da forumlara tasinmaz.

Çalışmayan kardeş kimden geçiniyor peki? Bu istenen yardım miktarı görümceyi de kapsamıyor mu sizce mantıken?

Yok cımbızlamadım tek tek okuya okuya geldim

o zaman okuduklarını doğru yorumlayamamışsın
ben o lafları "keriz misin sen çalışıyorsun başkaları yiyor, maden o 800 gönderiyor sen de 800 gönder ailene" yorumlarına karşılık olarak yazdım
eğer böyle bir hesap yapılacaksa! ki ben yapılmasını doğru bulmuyorum
o zaman adam 800 daha fazla kazanıyorsa ve gönderiyorsa eşit oluyorlar dedim

Fikrin yerinde dursun birşey dediğim yok ben de kendi fikirlerimi yazıyorum

Bu yardım değil maaşa bağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…