- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
ama bak ne yazmış konu sahibi
ayda 2-3 kez dışarda yemek yesek sıkışıyoruz
işte bakış açısı farkı
görümceyi ayrı tutuyorum, dediğim gibi onun hataları konu sahibinin eşini bağlamaz
bir evlat yapmıyor diye, diğeri de yapmasın olmaz bence
eğer konu benim ailem olsaydı
emekli olmuş yaşta olsalardı
ve benim onlara ayda 800 TL kendimden kısıp verebilecek durumum olsaydı, verirdim
istemezdim ki o yaşta el kapısında çalışsınlar
ayda 3-4 kez değil 1 kez yemeğe giderdim, her ay üstüme başıma almaz, 3-4 ayda bir alırdım
onlar da rahat ve mutlu olsun isterdim
faturaların şişmesi ise
çamaşır makinesi 2 güne bir değil 4 güne bir çalışsa, bulaşık makinesi 3 güne bir çalışsa hadi farketsin farketsin 80-100 tl farketsin (ki etmez)
onu da sorun etmezdim
ben konu sahibinin kazandığı parayla yardım edildi diye görmedim
öyle bile olsa, benim eşim birşey demezdi
diyorum ya, bakış açısı hissiyat farkı
gönlünü almak derken, ne yapmamış ki konu sahibinin eşi?
hatta sende maasindan kurus verme illerde daha da fena olacak coluk cocugunuz olcak . ben olsam ailemin yanina dönüp kusura bakma derim senden ne koca nede baba olur ailene dön ve bak. cok yüz vermisinEşime belli ediyorum zaten diyorum bu kadar yeter diyorum sadece kirayı ödeyelim diyorum biraz ses çıkar ailene diyorum o da pek ailesine bişey diyemiyor çok aileci paramı vermesem olmaz borcun altından kalkamaz çok yüzsüz ailesi
aynen katiliYorumBiz kadınlar evlenirken eş seçimlerinde özenli davranıyoruz da, eşin ailesinin davranış ve kültürel olarak kendi ailemize denkliğini ne kadar düşünüyoruz?
Eşinizin ailesinin tavırları, düğün masraflarına karışmamaları, emeklilik borçlarını ve ev kiralarını size ödetmeleri, ev hayatlarının rahatlığı ve çalışmamaları 'kendi seçimleri'.
Tıpkı sizin ailenizin kız tarafı olarak birşeyleri üstlenmesi gibi, kiralarını ve masraflarını kendilerinin ödemesi gibi.
Ve tıpkı sizin karı koca olarak eşinizin ailesinin sorumluluklarını almanız gibi.
Bunlar hep kendi seçimleriniz.
Eleştirme hakkına sahip değiliz.
Alan memnun veren memnun çünkü.
Siz eşinizle konuşup istemiyorum, annen çalışsın baban çalışsın kardeşin çalışsın derseniz eşinizle büyük ihtimal büyük sıkıntılar yaşayacaksınız. Çünkü ailesinin eşinize öğrettiği yaşam biçimi 'vermek'
Siz bunu sömürülmek olarak görüyorsunuz ama eşiniz ise hayatınızdaki rutini.
Burada hangi tavsiye verilmiş olursa olsun hangi öneriyi uygularsanız uygulayın sonuç hüsran olacak.
Kafanızın rahat etmesi için tek çözümünüz boşanmak. Açık ve net.
Çok mantıksız bu yazdığınız öyle mantıkla düşünürsek ikisinin maaşı 5000 ediyor ve onun rahatlığıyla bu adam 800 tl yi yediriyor ailesine
Kadın işten çıksa 3000 tl ile hem ev geçindiğin varsa cocuk okutup bi yandan yedirebilecek mi ailesine yine ?
Evlilikte senin paran benim param diye birşey yok ki eve giren para hem adamın hem de kadının
Ayrıca konu sahibine işten çık diyorlar
Ama diyelim ki çalışmıyor olsaydı o zaman sanane kocan çalışıyor ailesine göndermesine karısamaZsın mı diyeceksiniz ? Kadın ister çalışsın ister çalışmasın bal gibi de karışır kocasının aldığı maaşa çünkü onlar bi aile
Konu sahibinin parası eşinin parası diye iki ayrı bütçe varsa zaten o evlilik değildir, öyle şey mi olur
onun parası, bunun parası yani bu örnekleme yapılan bazı yorumlara karşı verilmiş bir tepkiydi
ben bu konuya bir hayli yorum yazdım, onarın devamı niteliğinde bu cevapladığınız yorum
böyle olunca cımbızla çekilmiş gibi olmuş
Aile olmak hep mi maddiyat hanımlar.ne demek ben anne babasına yardım ediyorum ben onu yaptım onlar bunu yapmadı.onlar bebekliğinden beri senelerdir karşılıksız sana bakacak sen (kocan için diyorum) elin ayağın ekmek tutacak anne babana verdiğin parayı sayacaksın.anne baba benim elim para tutmazken yedirdi içirdi ben ise elim para gördüğümde yoo bu benim param 5 kuruş veremem mi diyeceğiz.dşyelim ki görümce çalışmıyor kardeşimdir der ona kol kanat gererim imkanım varsa.benim de eşim ailesine imkanı ölçüsünde verebildiğini verir .bu evlat olmaktır borç hesap kitap işi değildir.
Gorumcenin hatası konu sahibinin eşini bağlamazsa konu sahibini hiç bağlamaz, bu yardım yapılabiliyorsa konu sahibi de çalıştığı için
Durumu iyiyse tabiki yardim etsin, zor durumdalarsa evet tabiki destek olsun. Ama konu sahibinin sucu ne burda ben cozemedim. Onlar sicacik yataklarnda yatarken sn erken kalk ise git yorul gel eve yemek temzlik bilmem ne, snra maasinin yarisini (aldgi maas miktarni bilmiyorum, lafin gelisi) ver ki onlar her gn bulasik makinesni calstrsin rahat etsin. Esinin durumu o kdr iyiyse en basta esini calstrmasin, dikkat ettiyseniz esinin kardesi 'keyfinden' calismiyormus. Herkesin keyfi kendine. Ben sahsen baskasinin keyfini yapmaknicin calismak istemem. Ama dier taraftan, is arar bulamazlar birc vardir zor durmda kalirlar her syden fedakarlik yaptiklarinhalde gecinemezler o zmn kmse tas degil sanirim, yapilan yardim da forumlara tasinmaz.Aile olmak hep mi maddiyat hanımlar.ne demek ben anne babasına yardım ediyorum ben onu yaptım onlar bunu yapmadı.onlar bebekliğinden beri senelerdir karşılıksız sana bakacak sen (kocan için diyorum) elin ayağın ekmek tutacak anne babana verdiğin parayı sayacaksın.anne baba benim elim para tutmazken yedirdi içirdi ben ise elim para gördüğümde yoo bu benim param 5 kuruş veremem mi diyeceğiz.dşyelim ki görümce çalışmıyor kardeşimdir der ona kol kanat gererim imkanım varsa.benim de eşim ailesine imkanı ölçüsünde verebildiğini verir .bu evlat olmaktır borç hesap kitap işi değildir.
adamın yardım ettiği anne - babası
görümce, anne ve babayla aynı evde oturuyor fakat adam annesine - babasına yardım ediyor
madem kardeşim onlarla, o zaman ya o da çalışır ya da ben de yardım etmem diye mi düşünsün ailesine
ben böyle görüyorum, benim fikrim bu
Yok cımbızlamadım tek tek okuya okuya geldim
Çalışmayan kardeş kimden geçiniyor peki? Bu istenen yardım miktarı görümceyi de kapsamıyor mu sizce mantıken?
adamın yardım ettiği anne - babası
görümce, anne ve babayla aynı evde oturuyor fakat adam annesine - babasına yardım ediyor
madem kardeşim onlarla, o zaman ya o da çalışır ya da ben de yardım etmem diye mi düşünsün ailesine
ben böyle görüyorum, benim fikrim bu
yardımın "istendiğini" nereden çıkardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?