- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
- 248
- Konu Sahibi incitanemmmmm
-
Kusura bakmayın da şu börek açtırmak istemem! Lafını üzerime alındım çünkü ben yazmıştım. Makasla kırpar gibi ordan bir cümle alıp sonuna virgül koymakla olmuyor bu işler. Bizim ne kadar yardım ettiğimizi bilmeden karşı tarafın ne kadar borcu olduğunu bilmedem bizim ne borcumuz olduğunu bilmeden. Yine annenin kaç yaşında olduğunu bilmeden. Farkındaysanız bizim ülkemizde emeklilik yaşı 60 ve biz 60ına daha baya olan birinden bahsediyoruz. Çok kınadım sizi eğer benim yazdığım cümlelerden aldıysanız
yaşlı değiller 50 yaşındalar sağlamlar kadın her gün ev süpürüp siliyor dışarıya börek aç desen ben bilmem açmasını der o pisliğimi çekecem der nişte böyle burunları havadadır
Kusura bakmayın da şu börek açtırmak istemem! Lafını üzerime alındım çünkü ben yazmıştım. Makasla kırpar gibi ordan bir cümle alıp sonuna virgül koymakla olmuyor bu işler. Bizim ne kadar yardım ettiğimizi bilmeden karşı tarafın ne kadar borcu olduğunu bilmedem bizim ne borcumuz olduğunu bilmeden. Yine annenin kaç yaşında olduğunu bilmeden. Farkındaysanız bizim ülkemizde emeklilik yaşı 60 ve biz 60ına daha baya olan birinden bahsediyoruz. Çok kınadım sizi eğer benim yazdığım cümlelerden aldıysanız
Siz kusura bakmayın o mesajları görmediğim için siz de yorumlardan yola çıkarak yazdığınız için bana sandım börek lafı. Fevri çıktıysam özür dilerim="muzurtilki, post: 44148504, member: 638514"]
sizin yazdığınız cümleden almadım, tesadüf olmuş, kusura bakmayın
konu sahibinin mesajlarını incelerken "otur börek aç desem ben anlamam börekten diyor" gibi bir mesaj okudum
o yüzden yazdım
Siz kusura bakmayın o mesajları görmediğim için siz de yorumlardan yola çıkarak yazdığınız için bana sandım börek lafı. Fevri çıktıysam özür dilerim
Yorumları okumadan yazıyorum, çalışıyorsan eğer çık işten yan gel yat. Eşin çırpınsın dursun. Ben çalışıp başkalarını besliceksem (mecburi durumlar hRiç tabii) niye çalışacakmışsım veya niye hayatımı kısıtlicakmışsım bir çiğitte olsa kısıtlayamam başkasının keyfi için. Görümceye gel hahaMerhabalar. Benim bugünlerde canımı sıkan olaya gelelim. Eşimin ailesine yaptığımız maddi yardımlar. 5 aylık evliyim. Eşimin babasının düzgün bir işi olmadığı için eşim göreve başladıktan sonra babasını aylık ödemelerle emekli ettirmiş. Eşim bir de 26 yaşında kız kardeşi olmak üzere 2 kardeşler. Kayınvalidem ev hanımı. Kirada oturuyorlar. Erkek tarafına düşen düğün masraflarını kredi çekerek eşim ve ben ödüyoruz. Kız tarafına düşen masrafları biricik ailem yaptı. Eşim ve ben çalışıyoruz. Krediyi biz ödüyoruz ayrıca eşimin ailesine her ay oturdukları evin kirasını ve bazı eksiklerin parasını biz veriyoruz Yani her ay 800 tl gibi bir rakam veriyoruz onlara. Görümcem çalışmak istemiyor. Erken kalkamazmış Çalışmak ona göre değilmiş. Anlayacağınız üçü de evde oturup bizden para bekliyorlar. Kayınvalidem çok savurgan birisi. 2 günde bir çamaşır yıkanır. Makineye koyduğu deterjanla ben 3 makine çamaşır yıkarım. İçtikleri su bardağını çalkalamak yerine bulaşık makinesine konur ve her gün bulaşık makinesi çalıştırılır. 2 günde bir ev süpürüp silenir. Faturalar şişik gelir. Ve eşimle suratımı asmam rağmen umursamayıp aynı harcamalarına devam ediyorlar. Biz kendimiz harcamamızdan yaşantımızdan tatilimizden kısıp geçinebilmek için kıt kanaat yaşıyoruz. Artık sabrım tükenmeye başladı Sizce ne yapmalıyım
Yorumları okumadan yazıyorum, çalışıyorsan eğer çık işten yan gel yat. Eşin çırpınsın dursun. Ben çalışıp başkalarını besliceksem (mecburi durumlar hRiç tabii) niye çalışacakmışsım veya niye hayatımı kısıtlicakmışsım bir çiğitte olsa kısıtlayamam başkasının keyfi için. Görümceye gel haha
Ben senin yerinde olsam ya işi bırakırım yada maasimi eşime vermem sen çalışacan onlar yiyecek Ohh. Kendi ailene yolla her ay 800bak bakalım eşin ne yapıyor anlayış gösterecek mi. Ailem sıkışık para yollayacam de köşeye at o parayı en azından birikim olur
şunu bi çözemedim
arkadaşlar nerden biliyorsunuz konu sahibinin çalıştıklarını yediklerini?
konu sahibinin eşi 3,000 alıyorsa, konu sahibi de 2,000 alıyorsa
yemiş oluyorlar mı konu sahibinin çalıştıklarını?
işi bırakıp yan gelip yatsa kendi maaşından olduğuyla kalmayacak mı?
nerede yazıyor eşin kadının parasını aldığı
biri bana söylesin ya
Haklısınız ama şöyle birşey de var. Eşi 3000 alıp bunun 800 tlsini ailesine veriyorsa 2200 kalıyor demek ki. Evin giderleri ortak olduğuna göre konu sahibinin maaşından daha fazla harcama yapması anlamına geliyor her türlü.Madem öyle o zaman konu sahibi de kendi maaşından 800 tl kendi ailesine verebilir gayet. Kalanla da ikisi geçinirler ama eşi ihtiyaç yok deyip bunu kabul etmiyor nedense.
yok canım ben bunlara toptan cevap yazmıştım da
sadece sorduğum soruyu merak ettim gerçekten, herkes sen çalış başkası yesin dediği için
yani herkes eşitlik eşitlik diyor, 2.000 - 2.000 eşitlik oluyor işte (tabi bu maaşlar hep varsayım o ayrı)
Tam tersi de olabilir yani bayan 3000 eşi 2000 de alıyor olabilir net bişey diyemeyiz ama bence her ikisinde de haksızlık. Bir aileye yağdırıp diğerine ihtiyacı yok deyip 5 kurus vermemek biraz ayıp kaçıyor.
Eş de ailesinin harcamalarından çok memnun değilmiş ama, o yüzden belki eşini konuşarak ikna eder. Ben insanların değiştiklerini düşünüyorum.
Çok mantıksız bu yazdığınız öyle mantıkla düşünürsek ikisinin maaşı 5000 ediyor ve onun rahatlığıyla bu adam 800 tl yi yediriyor ailesineşunu bi çözemedim
arkadaşlar nerden biliyorsunuz konu sahibinin çalıştıklarını yediklerini?
konu sahibinin eşi 3,000 alıyorsa, konu sahibi de 2,000 alıyorsa
yemiş oluyorlar mı konu sahibinin çalıştıklarını?
işi bırakıp yan gelip yatsa kendi maaşından olduğuyla kalmayacak mı?
nerede yazıyor eşin kadının parasını aldığı
biri bana söylesin ya
Sürekli siE yazıp satasıyor gibi olmak istemiyorum ama bana çok uzak düşüncelerinizÇok mantıksız bu yazdığınız öyle mantıkla düşünürsek ikisinin maaşı 5000 ediyor ve onun rahatlığıyla bu adam 800 tl yi yediriyor ailesine
Kadın işten çıksa 3000 tl ile hem ev geçindiğin varsa cocuk okutup bi yandan yedirebilecek mi ailesine yine ?
Evlilikte senin paran benim param diye birşey yok ki eve giren para hem adamın hem de kadının
Ayrıca konu sahibine işten çık diyorlar
Ama diyelim ki çalışmıyor olsaydı o zaman sanane kocan çalışıyor ailesine göndermesine karısamaZsın mı diyeceksiniz ? Kadın ister çalışsın ister çalışmasın bal gibi de karışır kocasının aldığı maaşa çünkü onlar bi aile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?