Eşimin Ailesine Nasıl Davranmalıyım?

Haklısınız tabi ki onları desteklesinler maddi olarak, buna ben ne diyebilirim zaten. Benim üzüntüm sürekli kötü muamele görmek

Çok haklısınız, belki de benim eşime daha sert çıkmam gerekirdi
Eşimle evlilik hazirligindayken kayınvalidem gece gündüz kaynimin boşandığı eşini atıyor,verip veristiriyor ama bunu yaparken de kız tarafına düşer diyip bana aldirmaya çalıştıkları ama o gelinlerine aldıkları eşyaları anlatıyor bununla ovunuyordu. Yine birgün bir alışveriş sonrası aynı şey yapıldı ...eşimi karşıma aldım konuştum; " tüm hevesimin kursagima dizilmesinden sıkıldım ,kendi paramla rezil oluyorum ,bana ne senin eski yengenin yatagindan ?Aileme ne senin abine annenin ne aldığından ? Kendi aldığım eşyanın keyfini bile çıkaramıyorum ne kadar sürecek annenin bu muhabbeti ,ailem de sıkıldı artik " dedim. O oldu ..eltinin lafı uzun süre edilmedi.

Son düzenleme:
İnsan iyi bir okul bitirince ailesinden, çevresinden ve sorunlarından sıyrılamıyor malesef. Sonuçta insan insandır, kim sürekli taciz edilse ve saygısızlık görse hoşnut olmaz diye düşünüyorum
Hosnut olmayin tamam ama 1 ay her gece de aglamayin elalem icin. Kimse kimseye bayilmiyor, ama beklentiler farkli olunca,kafa yapisi ve alinan egitim de farkli olunca insanlarin degismelerini bekliyorum ben,en azindan mahallesine gore davranmamak diyelim. Yoksa okumamizin,meslek sahibi olmamizin,farkli cevrelere girmemizin ne anlami kaldi ki? Esinizin ailesiyle yolunuz ayri,beklentiniz ayri,dunya gorusunuz ayri. Ne diye kafaniza takiyorsunuz?

Eşimle mutluyum ama evliliğin bu gibi yükleri ağır geldi sanırım bana.Teşekkür ederim yönlendirmeniz için

Fazla takıntı yapmışsınız . Mesafe koyun aranıza sık aramayın . Aradıklarında da normal konuşun . Eşiniz ile mutluysanız gerisi önemli değil. Geçmiş yada hali hazırda yaşanan olayları , geçen konuşmaları eşinize aktarıp huzurunuzu bozmayın . politik olun biraz o an cevabını verin ve susuturun .

Haklısınız tabi ki onları desteklesinler maddi olarak, buna ben ne diyebilirim zaten. Benim üzüntüm sürekli kötü muamele görmek
Onları yakın tutup sizi uzaklaştırma sebepleri işte ilk yorumumda yazdıklarım. onlara bir şey deme hakkınızı elinizden aldıklarını düşünüyorlar

1. Kaynın kpnin yanında çalışıyorsa, yani birlikte iş yapıyorlarsa ona ev ve arabanın alınması bana çok tuhaf gelmedi. Ortak kazançlarından alınmıyor mu?
2. Size düğün, eşya konusunda bir faydaları dokunmadıysa nasıl takıları elinizden alabiliyorlar? Vermeseydiniz.

Belli ki çok narinsiniz.
Eşinizle alakalı da bir probleminiz yok.
E senede 3-5 günde katlanılır bence. Ha bu kadar da memnun değilseniz gitmeyin.
1 ay ağlamak çok abartılı geldi bana.

kapını kapat keyfine bak.

ben arkadaş, patron, eşin ailesi hepsi için şunu düşünüyorum: sen bu insanları düşünüp geceleri ağlıyorsun, onlar o anda seni düşünüyor mu? senin için ağlıyor mu? yoooo.
o zaman sen niye bu insanlar için vaktini, enerjini harcayıp modunu düşüreceksin ki?
arama sorma, onlar ararsa da seni rahatsız etmeyecek kadar konuşmalarına izin ver. bayramda seyranda gittiğinde canını mı sıkıyorlar, dön eşine 'ayyyhhh ben çok darlandım sevgilim, hadi beni dondurma yemeye götür de tadım yerine gelsin' de kalkıver yanlarından.

kayınvaliden diğer oğluna aldığı şeyleri anlatınca da 'aaa iyi yapmışsınız, sonuçta onlar sizin desteğinize muhtaç, bizim gibi iyi üniversitelerde okumamışlar etmemişler, siz ömür boyu ellerinden tutacaksınız. artık ite kaka bir yere gelirler inşallah' de.

Son düzenleme:
Siz ne olursa olsun yine de kendi annenizi dinleyin, Eşiniz değerli bir insan siz değerli bir insansınız unutmayın.
Kıyaslandığınız kimseler siz kendi ayaklarınızın üzerinde durabildiğiniz için sizi kıskanıyorlar.

Eşinize bu noktada tepki göstermeyin, Sonuç ta Onlar eşinizin Atası. Bu noktada en Akl-ı selim düşünen Anneniz Ona kulak verin.

1.Çok haklısınız bu yorumunuzda ben eksik anlattım. Kayınpederimin işi emek gerektiren bir iş değil, birçok çalışanları var. Kaynım aslında bir iş yapmıyor, adı patron yani. Ama benim derdim bu değil, tabi ki alsınlar. Ama bana sürekli kötü davranmasınlar.
2.Benim için altınları almaları çok mühim değil, üzüldüğüm her şeylerini kabul etmeme rağmen yaranamamak.

Annem kendisi de aynılarını yaşamış. Annem ve babam şu anda çok rahatlar maddi&manevi ve annem bunu hep babaannemle dedemin duasını almasına bağlıyor. Kendisi de yapılan hiç bir kötülüğe karşılık vermemiş gençliğinde, bana da sürekli dualarını al rahat et diyor. Ama ben gördüğüm muameleye dayanamıyorum

Çok teşekkür ederim iyi niyetiniz için

Aynı kökenli bir soydaşı olarak o adama üzüldüm gerçekten.
Bir tarafta kendi ailesi üvey evlat muamelesi yapsın, diğer tarafta karısı artık dayanamıyorumlarda, hergece ağlar zırlar bekarlık günlerini özler falan...
Garip ama hayatında bir kaynanası var adama gerçek manada destek olan. Helal olsun o kadına.

Son dakika haber verecek kadar görgüsüz ve düşüncesiz insanların söylediği lafları,
zerre kadar umursamam.
Evde yatılı misafir varken onları nasıl ağırlayacaktınız?
Akıl var mantık var,
niye takılıyorsunuz söylediklerine?

Ben önce lafa bakarım yerinde mi?
doğru mu?diye
sonra söyleyene bakarım,haklı mı?
niyeti ne ?diye.

Ülkenin önde gelen üç üniversitesinde okumak akademik bilgi ve kariyer sağlıyor insana ama evlilik yürütmek ve eş ailesiyle geçinmek ayrı beceriler istiyor.
insan ilişkilerinde dikkat edilecek hususları özellikle de sizden hoşlanmayan,
geçinilmesi zor insanlarla başetmeyi öğrenebilirsiniz.
Bunun için de önce ağlayıp,sızlanmayı,
kafanıza takıp,eşinizle ilişkinizi bozmayı bırakmanız lazım.

Çok sayıda ve çeşitlilikte yorum aldım, desteğiniz ve önerileriniz için minnettarım. Daha fazla takip edemeyeceğim için konuyu yoruma kapattırıyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Katılmıyorum.meslek sahibi gelin olunca sürekli çift maaş muhabbeti duyulur.o yüzden konu sahibinin de eltisi hasetinden çatlıyor.siz de onu asla muhattap almayın hatta ayaklarınızın üzerinde durduğunuz için daha da çatlatın. Yeri gelince kimseden lafinizi esirgemeyin haklıyı haksızı görsünler.ama her gece ağlamaklık bir durum yok zaten başka sehirdesiniz ve eşinizle de mutluysanız diğerlerine mesafenizi koruyun ve mutlu olun.

Size karşı yapılan her şey kıskançlıktan bence kalitenizden ödün vermeyin zaten çokta yakın değilsiniz özel günlerde bayramlarda falan arayın sorun süreyi kısa tutarak ziyaretlerine de gidin eşiniz için yapın ne yapıyorsanız Allah herkesin gönlüne göre veriyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…