kizlar hafta sonunda pek bir degisiklik olmadi. sadece iki gün boyunca benimle tek kelime etmeyen kocam biraz olsun konusmaya basladi. bazen biraz ters de olsa. ama para konusunu acmadi. maas kagidini almisti bana laf sokarcasina sadece bereket versin dedi...durum bundan ibaret...ha birde sabah beni ise birakti cünkü aksam gec geldik annem biraz rahatsizdi onu acile götürmüsdük. sehzade hazretlerim kiyamadi herhalde...gerci is yerinde kendi toplantisi da vardi yani ztn kalkacati...
Bana bunlar umut veren gelirşme olarak geldi ama
canim valla öyledir veya degildir diyemiyorum...kararsizim...ben biraz kadinlik cevherimi kullandim ama bilemiyorum artik...(biraz zoruma gitsede yani)
Biseyleri denemen lazım ama hemen kesip atamazsın demi. öfkeyle kalkıp zararala oturmamak lazım zaman herşeyi daha iyi ve doğru olarak gösterir bence hiç bişey için çok acele etme
Günaydin, iyi dileklerin icin tskler.. durumlar nasil?
canim idare eder. ama her an tersleyebiliyor sanki hakli gibi...bilmiyorum artik... sende nsl durum?
bir piskolog abiye ulastim, ders cikisi aricam kendisini.
Bakalim o ne dicek...
yoksa bi yenilik yok...
Canım boşver istediğini yapsın zamanla aklı başına gelir. Sen de çalışıyordun dimi, sen kendi maaşına sahip çık eşin ne yaparsa yapsın.
Benim eşim de öyle daha önce de yazmıştım buraya, ben de artık o ne yaparsa yapsın takmıyorum.
Kira günü gelince diyorum ki sen öde, yok derse madem evi geçindiremicektin niye evlendin diyorum.
Kendi maaşımı kendime harcıyorum, ben kimseye bakmak zorunda değilim.
O çocuk ta öksüz sevaptır vermek ona versin ama kendini kullandıracak derecede ailesine akrabalarına para vermesi mantıksız.
Veriyorsa da kendi parasından versin.
Bir tanıdığımız var genç bir bayan erken evlenmiş, kızı da öyle. Eşi ailesine sürekli yardım ediyormuş, kızı da çalışıyor yetmiyormuş. Bu bayan da sürekli kızının kredi kartlarını ödüyormuş her ay 2- 2,5 bin.
Tabi nereye harcandığı da belli değil. Artık sonunda demiş ki bak eşin ailesine para veriyor, ben senin kredi kartını ödüyorum dolaylı olarak ben eşinin ailesine para vermiş oluyorum demiş.
Bu sorun çoğu ailede var, malesef aileler düşünmeden oğlumuz parası diyip istiyor ama gelinin de çalışıyor onun da hakkını almış oluyorsun, ayrıca çalışmasa da eşinin parasında hakkı var.
Sinir oluyorum ya, ben tayinimi eşimin memleketine yaptırmıştım nişanlıyken geldim mecburen bir süre eşimin ailesinde kaldım.
Maaşımı eşim çekiyordu, ailesinin kirasını ödüyordu, masraflarını karşılıyordu ama işten geliyordum yorgun yorgun iş yapıyordum, temizlik işini haftasonuna bırakıyorlardı ki ben de yapayım.
Dün küçük görümcemle konuştum, kendisi geçen yaz atandı çalışıyor bana diyor ki iş çok yoruyor beni, halim kalmadı çok çalışıyorum vs.
Benim ne çektiğimi anlamıştır umarım, zamanında hiç anlayışlı davranmıyorlardı.
Eşini al kimsesizler yurduna hayırsever olarak götür,
hiç olmazsa gerekli yere gider.
cnm Allah yardimcin olsun seninde. peki simdi esin parani vermedigine birsey diyormu? benimki trip atiyor bende hic umursamiyorum. bahsettigim cocugun dayisi var kuzeni var yani baskalarinin sorumsuzlugunun cezasini ben cekemem dogrusu. ama kartimi vermedigim icin simdilik sesimi cikarmadim. sanirim parasi yok göndermez yani galiba...
Günaydın canım, biraz sabret hemen sonuç bekleme. Biz aslında biraz aceleciyiz galiba. Dün yine o arkadaşla görüştüm onun eşi de o şekildeymiş eskiden şimdi diyormuş ki sen hep haklıymışsın senin değerini bilemedim diyormuş tabi aile sorunları yine. Tabi bayanın büyük çocukları var üzerinden yıllar geçmiş. Gerçi ben yıllar sonra gelen değeri istemiyorum, biraz aklı olan bir kaç ayda yılda farkına varır.günaydin kizlar umarim iyisinizdir.ben sizlere yine güzel birsey anlatamayacagim...yine kavga ettik...
Günaydın canım, biraz sabret hemen sonuç bekleme. Biz aslında biraz aceleciyiz galiba. Dün yine o arkadaşla görüştüm onun eşi de o şekildeymiş eskiden şimdi diyormuş ki sen hep haklıymışsın senin değerini bilemedim diyormuş tabi aile sorunları yine. Tabi bayanın büyük çocukları var üzerinden yıllar geçmiş. Gerçi ben yıllar sonra gelen değeri istemiyorum, biraz aklı olan bir kaç ayda yılda farkına varır.
Benim eşim birşey demiyor mu diyor, ama inan artık yüzü yok bana birşey demeye. Ben eskiden nerdeyse maaşımın tamamını veriyordum şimdi harçlığı falan bitmişse veriyorum o da bana öyle. Şuanda öyle büyük bir ihtiyacı yok ilerde olursa vermeyi düşünmüyorum. Hele hele ailesi için asla.
Canım onu dolduruyor olabilirler mi? Başka bir konuya yazdım kopyala yapıştır yapmak yasak mı bilmiyorum biliyorsun seninle aynı sorunları yaşıyoruz.ya benim anlamadigim gecen haftaki tarismadan sonra iki gün küstü konusmadi. sonra konusmaya basladi. ve konu kapanmis gibiydi. bi kac gün ise götürüp getirmedi. ona da tmm kendim geldim gittim. sonra yine geldi aldi getirdi keyfi catinca. carsamba günü isten ciktim beni aldi bi surat bi surat neoldu diye sordum. ters ters cvp verdi. vay efendm benim yaptiklarimi unuttugumumu saniyormusum. unutmamis. a be adam günlerdir madem öyle niye üstüne sünger cektin. oyuncak haline cevirdin bir öyle bir öyle. benim sinilendigim o. madem öyle aklin neredeydi cocuk mu kandiriyorsun? dünde cok kötü tarisdik yine cok kötü. ben artik sinirlerime hakim olabilen bir insan degilim bunu biliyorum bagirdim cagirdim herseyi indirdim.
Canım onu dolduruyor olabilirler mi? Başka bir konuya yazdım kopyala yapıştır yapmak yasak mı bilmiyorum biliyorsun seninle aynı sorunları yaşıyoruz.
Bizde de aynıydı, ayın 1 inde ben kirayı gönderirim eşimin aklına bile gelmez ki parası da olmaz, elektrik, su, aidat vs şeyleri ben takip ederim.
Toplu alışveriş pek yapmayız ben yakındaki marketten alışveriş yaparım sürekli. Evin birşeyi eksikse ben gider alırım. Her kadının yaptığı yemek, temizlik vs şeyleri söylemek bile istemiyorum. Kıyafet, ayakkabı vs şeyleri gider kendim alırım. Hatta arada eşime de alırım birşeyler.
Evlenmeden önce eşim çalışmıyordu ona destek oluyordum tamam ama artık çalışıyor. Baktım bu evlilikte bütün yük bende, beyefendi ailesiyle aynı şehirde, haftada bir iki kez oraya gitmemiz gerekiyor. Oraya gidince arada laf sokmaları da var. Benim için hiçbir avantajı yok bu evliliğin.
Şuanda değiştirdim bazı şeyleri kirayı ödemiyorum, kendi masraflarımı karşılıyorum, eskisi gibi ütüsünü falan yapmıyorum kendi yapıyor. Bu o konuya yazdığım cevap. Sen de bir düşün bu evliliğin olumlu olumsuz yönlerini, avantajlarını dezavantajlarını. Eşine bu taraftan yaklaşabilirsin.
Evlilik bir şirket değil, karı zararı düşünülmez ama herkes mutlu olmak için evlenir. Ben bu evlilikte şu kadar para alayım, ev araba edineyim demiyorum ama kendimi kullandırmak ta istemiyorum.
En kötü ne olur ayrılırım inan o zaman daha karlı olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?