Canım boşver istediğini yapsın zamanla aklı başına gelir. Sen de çalışıyordun dimi, sen kendi maaşına sahip çık eşin ne yaparsa yapsın.
Benim eşim de öyle daha önce de yazmıştım buraya, ben de artık o ne yaparsa yapsın takmıyorum.
Kira günü gelince diyorum ki sen öde, yok derse madem evi geçindiremicektin niye evlendin diyorum.
Kendi maaşımı kendime harcıyorum, ben kimseye bakmak zorunda değilim.
O çocuk ta öksüz sevaptır vermek ona versin ama kendini kullandıracak derecede ailesine akrabalarına para vermesi mantıksız.
Veriyorsa da kendi parasından versin.
Bir tanıdığımız var genç bir bayan erken evlenmiş, kızı da öyle. Eşi ailesine sürekli yardım ediyormuş, kızı da çalışıyor yetmiyormuş. Bu bayan da sürekli kızının kredi kartlarını ödüyormuş her ay 2- 2,5 bin.
Tabi nereye harcandığı da belli değil. Artık sonunda demiş ki bak eşin ailesine para veriyor, ben senin kredi kartını ödüyorum dolaylı olarak ben eşinin ailesine para vermiş oluyorum demiş.
Bu sorun çoğu ailede var, malesef aileler düşünmeden oğlumuz parası diyip istiyor ama gelinin de çalışıyor onun da hakkını almış oluyorsun, ayrıca çalışmasa da eşinin parasında hakkı var.
Sinir oluyorum ya, ben tayinimi eşimin memleketine yaptırmıştım nişanlıyken geldim mecburen bir süre eşimin ailesinde kaldım.
Maaşımı eşim çekiyordu, ailesinin kirasını ödüyordu, masraflarını karşılıyordu ama işten geliyordum yorgun yorgun iş yapıyordum, temizlik işini haftasonuna bırakıyorlardı ki ben de yapayım.
Dün küçük görümcemle konuştum, kendisi geçen yaz atandı çalışıyor bana diyor ki iş çok yoruyor beni, halim kalmadı çok çalışıyorum vs.
Benim ne çektiğimi anlamıştır umarım, zamanında hiç anlayışlı davranmıyorlardı.