parmaklarınıza yazık gerçekten ne de güzel yazmışsınız , biz ne diyoruz konu sahibi hala gelmiş 350 tl ye salıncak aldık diyor.Geçen gün market alışverişi yaptım ve 600 TL tuttu. Dolayısıyla 400 TL anormal gelmedi bana.Her ay yapsa düşüncenize hak verebilirdim ama yılda bir kez kalmaya gittiğinizde 400 TL'lik alışveriş ne ki.Hiçbir şey..
Uçak biletine gelirsek..Sanmıyorum ki kayınvalideniz her ay şehir dışına çıksın..Büyük ihtimal nadiren gidiyor ve asgari ücretli bir aile için uçak parası lüks kaçabilir.Eşiniz de annem şehir dışına çıkıyor rahat etsin mantığı ile jest yapmak istemiş. Ve bir evladın yapabileceği normal bir jest bu..
Eşiniz ailesinin tüm maddi yükünü sırtlanmış olsa rahatsızlığınızı anlayabilirdim ama şu an anlayamıyorum açıkçası.Kocanız sadece ailesine ara ara jestlerde bulunuyor ve bunda bir tuhaflık yok.Kayınbiraderinizin para harcamıyor oluşu doğru olanı yaptığı anlamına gelmiyor.Ayrıca kayınbiraderinizin altınlarına kadar nasıl biliyorsunuz? Bana çok tuhaf geldi. Yani siz altınlarınızı satmışsınız ama o satmadan araba almış vs. meselesi çok sakil..Sizi asla ilgilendirmeyen bir şey.
Ayrıca asgari ücret ne ki yaf.Ki daha düşük de alıyor olabilirler.Misal bi tanıdığım 1500 TL emekli maaşı aliyor. 1500 tlye fatura mı ödenir,eve erzak mı alınır.. Küçük şehir olsa ne yazar?? Yahu mesajınız baştan sona falso.Cimri misiniz yoksa kötü niyetli misiniz anlayamadım.Eşiniz adına üzüldüm sadece.
Haklısınız.Tuvalet kağıdına kadar çetele tutan birine bir şey anlatamazsın zaten,fikri değişmeZ.Boşuna yorulduk ama maksat amme hizmeti diyip geçicez artık:))parmaklarınıza yazık gerçekten ne de güzel yazmışsınız , biz ne diyoruz konu sahibi hala gelmiş 350 tl ye salıncak aldık diyor.kalem kalem her şeyin hesabını tutuyor resmen.
Açıkçası bıkaç yıl dişimizi sıkalım birikim yapalım dedik o yüzden kendimiz de tasarruf yapıyoruz. Belki o sebepten bana fazla geldi
400 market
400 dışarıda yemek
400 yine eve
500 yol
300e yakin uçak bileti
Her ay ailesine para gönderir 400
Senede bıkaç defa geliriz yanlarina busekilde oluyor genelde.
Bu arada her ay kendime kıyafet canta vs almam eşim de almaz öyle her yaz tatile gitme alışkanlığımız yok. Gidersek de belki yol üstü günübırlik Yine kendi evimizde mutfak vs de bsylerden tasarruf ederiz.
Bu ay telefon almam gerekiyor ona 3000e yakin vereceğim.
Paraları yetmediği için alamıyor olmasınlar? Ne kadar düşüncelisiniz ya kıyafet falan almıyorlar vs. Asgari ücret insanların karnını bile doyurmuyor da ondan alamıyorlar. Hayır ayani insanlarda kalmaya gidiyorsunuz bi zahmet masrafınızı giderin.Hala aynı şeyler yazılmış. Normalde bşeyleri kisiyoruz birikim yapalım diye. Bu ay benim zaten 3000 harcamam olacak. Artı arabaya harcama olacak bin TL.. her ay 300 400 gönderiyoruz anne babasına.
Eşim onların bahçeye salıncak vs aldı mesela 350 TL
Anne babası köydeler bahçede sebze vs oluyor. Yani şehirdeki insan kadar masrafları yok..öyle biz gençler gibi kıyafet vs almazlar.
Emekli maaşı yeter yani onlara.
Kardeşinin de bizimle aynı geliri var ama onlar eşimin yaptığı masrafı yapmıyor.
Yooo bizimkiler de köyde yaşıo.. tarla bağ bahçe yapıo ama aylk masraflar 2000 üzerindeHala aynı şeyler yazılmış. Normalde bşeyleri kisiyoruz birikim yapalım diye. Bu ay benim zaten 3000 harcamam olacak. Artı arabaya harcama olacak bin TL.. her ay 300 400 gönderiyoruz anne babasına.
Eşim onların bahçeye salıncak vs aldı mesela 350 TL
Anne babası köydeler bahçede sebze vs oluyor. Yani şehirdeki insan kadar masrafları yok..öyle biz gençler gibi kıyafet vs almazlar.
Emekli maaşı yeter yani onlara.
Kardeşinin de bizimle aynı geliri var ama onlar eşimin yaptığı masrafı yapmıyor.
Siz kısmayın. Çünkü sizin tasarruf ettiğiniz şetler sayesinde eşiniz bolca dağıtıyor. Gerçekten atalar boşa dememiş erkeğin elinde birşeyden 2 taneyse birini kıracaksın diye. Siz de şu bitti bu ferek masraf çıkarın da göeün bakalım evden fırsat bulup oeaya verebiliyor mu?Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var
Eşimin ailesiyle markete girdik. Kahvaltılık vs mesela 2 büyük tuvalet kağıdı alındı. Eşim kasaya geçti kendi ödedi.
Gerçekten sizin aileniz olsaydı tuvalet kağıdına takilacakmiydiniz ayrıca sizde çalışıyor musunuzEşimin ailesiyle markete girdik. Kahvaltılık vs mesela 2 büyük tuvalet kağıdı alındı. Eşim kasaya geçti kendi ödedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?