• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi....

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Kızlar Merhaba,
Çözümü yok biliyorum ama yıne de ıcımı dökmek istedim.
Bir bucuk yıllık evliyim
Bu ıkıncı evliliğim.
Eşimi çok sevıyorum o da beNı cok sever , çok ilgili, çok merhametli bir eş.

Eşim başka sehirden benim yasadıgım şehire geldi evlendiğimiz zaman.
Burada düzenımızı kurduk.
Eşimin ailesi ile tanışma döneminde , nişanlılık döneminde oldukça iyiydik.
Ailesini çok sevıyordum

Şimdiki eşimin ailesi ile tanısınca ve çok iyi ilgili insanlar olduklarını düşünürken çok mutlu idim.
Basından beri eşimin benim yasadıgım sehıre geleceği belliydi ,ne zaman bu kesınlesti ve biz evlilik için gün aldık eşimin ailesinin tavırları tamamen değişti.
Düğün öncesi 2-3 aylık dönemde ne eşimi ne de beni birker eolsun aramadılar.
Maddi anlamda değil manevi anlamda da hiçbir iletişimimiz olmadı bizi tamamen yok saydılar.
Eşimle konustuklarında eşim annemler bu kadar ciddiye almamışlar bizi , nasılsa ayrılırız diye düşünmüşler dedi.Yani bana sevgili ve nişanlılık döneminde iyi davranma sebepleri bu imiş . nasılsa ayrılacaklar :)
Nikahımız ist da idi, bir gün öncesinde annelerine gittik ve kapıyı çaldığımızda evde tek bir insan dahi yoktu. Aradık nerdesınız dıye gezmeye gittik aksam geliriz dediler.
Elimizde gelinlik damatlık, valizler kapıda kaldık öylece.
Eşyaları komsuya bırakıp yorgun argın biz de dısarı cıkıp yemek yedik :)

Şuanda aramız çok soğuk , ben evliliğimizin basından beri bazı seyleri hep görmezden geldim , duymadım , unutmaya calıstım ama artık onların gerçek yüzlerinin farkındayım ve tahammül edemıyorum.Ben arayıp sormuyorum , artık onlar da beni aramıyorlar.Ancak eşimle görüştüklerinde sürekli güzel gelinimiz ne yapıyor , sizi çok özledik eceyi de öp bizim için falan dediklerinde cinlerim tepeme çıkıyor.

Karsımda cok politik insanlar var ve eşim de ailesinin yapısını biliyor, annem kardeşlerim malesef benim yanımda bir başka kadın istemıyorlar diyor.
Annem kıskançlık yapıyor kimle sevgili olsam sorun çıkarıyor diyor.
Daha evvel eşimin yasadıgı sehırde yani ist da 6 senelk bir kız arkadaşı olmuş, bu kızı çok sevmiş ( kv dem her görüştüğümüzde ah oğlum onu ne sevdiiii, ne sevdiiii diye saatlerce anlatır sağolsun )
Ama kv bir yolunu bulup o kızdan eşimi ayırmış , e şimdi ne oldu sen aynı şehirde hep kızla vakit geçiriyor diye bozuldun , Allah şiimdi oğlunu başka nir şehire yolladı.

Eşim ailesini tanıyor ama onların davranısları bu sekılde değil, mesela yüzyüze görüştüğümüz zamanlar bana haddnden fazla ilgili davranıyorlar, sarılmalar , öpmeler , tatlı dilli konusmalar falan ama biz ordan ayrılıp kendi yasadıgımız sehıre dönunce sanki yabancı oluyoruz.

Eşime telefonda ilk evlendiğimiz zamanlar çok baskı yaptılar
Sen evlilik yapamaycaksın , geri geleceksin, beceremeyeceksin , sakın cocuk yapma , ev alma.
Sen eceyi tercih ettin, anneyim ben bundan sonra ben kimseye güvenmem gibi laflar etti.
Hatta daha evvel bizim evimize ilk geldiğinde işten eve erken gidip çok güzel bir sofra hazırladım
ama o sofrada sürekli ağladı..
O araa görümcem aradı , ece sana neler hazırlamış anne dediğinde , ağlaması devam etti, görümcem de anladım hiçbi özen göstermemiş sen ona bozuldun dedi( sessizlikte telefon dısına sesi geliyor)
eşim de duydu.
kvde de gelince konusuruz kızım dedi kapadı.
O ara eşimle çatısma yasadılar, eşim böyle yapacaksan bırdaha gelme bize dedi. hatta aglayacaksan seni bimndireyim şimdi git dedi.
Eşimin bu konusmasından sonra kv bana süper iyi davranmaya başladı ama benim içim almıyor.

Politik insanlarla nasıl başa cıkabılırız , ben bunu beceremıyorum...

Son düzenleme:
Birkikteyken iyiymissiniz.
Eşini de ailesini taniyormus.
Uzaktayken aramamalari mi sorun ??

Boşver sen de arama. Ama merak ettiğim şu mesela bayramlarda falan da mı görüşmüyorsunuz.
Sorumu düzeltiyorum görüşüyormuşsunuz.
Bence hiç takmayın aynı şekilde devam edin.

Kızlar Merhaba,
Bir bucuk yıllık evliyim
Bu ıkıncı evliliğim.
Eşimi çok sevıyorum o da beı cok sever , çok ilgili, çok merhametli bir eş.

Ailesini çok sevıyordum , ilk evlılığım eşim ve eşimin annesi ablaları yüzünden bitmişti.
İlk eşim çok bemcil , vefasız , evlilik sorumlulugunu alamayan biriydi.
Ve bitti.

Şimdiki eşimin ailesi ile tanısınca ve çok iyi ilgili insanlar olduklarını düşünürken çok mutlu idim.
Basından beri eşimin benim yasadıgım sehıre geleceği belliydi ,ne zaman bu kesınlesti ve biz evlilik için gün aldık eşimin ailesinin tavırları tamamen değişti.

Şuanda aramız çok soğuk , ben evliliğimizin basından beri bazı seyleri hep görmezden geldim , duymadım , unutmaya calıstım ama artık onların gerçek yüzlerinin farkındayım ve tahammül edemıyorum.Ben arayıp sormuyorum , artık onlar da beni aramıyorlar.Ancak eşimle görüştüklerinde sürekli güzel gelinimiz ne yapıyor , sizi çok özledik eceyi de öp bizim için falan dediklerinde cinlerim tepeme çıkıyor.

Karsımda cok politik insanlar var ve eşim de ailesinin yapısını biliyor, annem kardeşlerim malesef benim yanımda bir başka kadın istemıyorlar diyor.
Eşim ailesini tanıyor ama onların davranısları bu sekılde değil, mesela yüzyüze görüştüğümüz zamanlar bana haddnden fazla ilgili davranıyorlar, sarılmalar , öpmeler , tatlı dilli konusmalar falan ama biz ordan ayrılıp kendi yasadıgımız sehıre dönunce sanki yabancı oluyoruz.

canımmm esinin ilk evliligimi ben bunu merak ettim bende bi evlilik yaptımda

Birlikteyken iyiyseniz bence bir problem yok. Arayıp sormamaları mesafeli olmalı eşinizinde bunu sorun etmemesi güzel değil mi?:KK56:

Kızlar Merhaba,
Bir bucuk yıllık evliyim
Bu ıkıncı evliliğim.
Eşimi çok sevıyorum o da beı cok sever , çok ilgili, çok merhametli bir eş.

Ailesini çok sevıyordum , ilk evlılığım eşim ve eşimin annesi ablaları yüzünden bitmişti.
İlk eşim çok bemcil , vefasız , evlilik sorumlulugunu alamayan biriydi.
Ve bitti.

aynı şey gibi eve kardeş gelir ilk çocuk onu hiç istemez ama aşşşşşşırı ilgiyle gösterirya bazı şeyleri o hesap sizinki de :S

Bana başa çıkmanız gereken bir durum varmış gibi gelmedi.
Size ilgi göstermek, sizi sevmek zorunda değiller. Politik olmaları, yani göstermelik sevgi ve ilgileri de size zarar verecek bir şey değil, sadece samimi bulmadığınız için hoşunuza gitmiyordur. Gayet anlaşılır. Ama yapacağınız bir şey yok. Takmayacaksınız, size kaç adım atıyorlarsa, siz de o kadar adım atacaksınız. Önemli olan eşinizle aranızın nasıl olduğu neticede.

Kusura bakmayın sorununuz ne onu anlayamadım. Aramamaları mı? İki yüzlü davrandıkları kanısına nasıl vardınız? Ben de bahsettiğiniz kişiler gibiyim,sizin sandığınız şekilde olduğumu da düşünmüyorum, yapım böyle. Yanlarında ilgiliyim güler yüzlüyüm,mesafe olunca sık sık aramam kimseyi belki biraz vefasızlık diyebiliriz o ayrı ama kendi akrabalarıma karşı da böyleyim

Birkikteyken iyiymissiniz.
Eşini de ailesini taniyormus.
Uzaktayken aramamalari mi sorun ??

Şöyle belirteyim.
Biz nişanlı iken eşimle eşyalarımızı alacaktık.
Babası siz gezin tozun dedi bu zamanlar birdaha gelmez herseyınızı ben alacağım dedi . ve biz de hiç birikim yapmadık.
Evlenirken bize sadece 10 bin tl para verdi( hersey dahil:) )
İkimizin de maaşları çok yuksek değil. Babasının maddi durumu çok iyi.
Eşimin arabası var (annesi kendi üzerine almış ve annesının de babasının da ehliyeti yok . araba eşime alınmıs yanı)
O araba satılacak ve bize ev için peşinat yapılacaktı. Kredilerimize de destek olacaklarını soyledıler.
Biz araba satılsa yeter , ancak kredilerimizi biz öderiz dedik.
Araba satılmasını bırakın arabayı bize evimiz yerleşirken vermediler bile. Araba bizim dediler.
Eşim ankaradan bursaya geldi. Evimizi tutana kadar 1 ay gibi bir süre bizim evımızde kaldı.
Evimizi tuttuk annem hastaneye yattı hiç beklenmedik bi şekilde ve bir kişi bile gelip evimizin yerlesmesi düzeni için yardım etmedi.Yardımı bırakın çıkıp gelmeyi bir telefon dahi edilip de birsey lazım mı ne yapıyorsunuz dıyen olmadı.
Nikahımız ankarada olacaktı eşim arabayı istedi , gelinlik damatlık ve diğer herseyı bursadan aldık , arabayı vermedikleri için gelinlik elimizde otobuste gittik ankaraya.Bir gün sonra nikahımız var ve biz ankarada ailesının evıne gittiğimizde gezmeye gitmişler anahtarı komsuya bırakmıslar :))

Manıkür pedikürünü bursada yaptır gel dedıler. Zaman kaybı olmasın dedıler.
Evlendık evımıze 8-9 ay gelmedıler.
Neyse çok sorunlar yasadım

Evet aramamaları ,ilgisizlikleri sorun.
Eşim farklı bir sehıre geldı burda benım aılemın yanında kaldı bir kere arayıp da yapılacak bırsey var mı demedıler
Çok nadir telefonda konusurlardı ve eşimin ailesi her telefonda aglar.
Sessiz kalır , konusamıycam der. Sürekli kendine acındırır. Sensiz bu ev cok boş der , yemek yıyemıyorum boğazımdan gecmıyor der ama bize evimize bir gram desteği olmadı.
Anca politik, yalan küçük emrah modunda takılmaca.
Arayıp sormasın ılgılenmesın ama biz aradıgımızda ya da konustugumuz zaman da çok düşünceli merhametli anne modunda takılmasın kızdıgım nokta bu.

ben de çok sorun görmedim açıkçası.
Hatta bazı insanlar böyledir, çok şaşırırım, 40 yıl görüşmezsin karşılıklı arayıp sormazsın, karşılaşınca bir canımlı cicimli konuşmalar. Bana da garip gelir ama onlar öyle rahat diye düşünürüm.
Yani illa altından bir şey aramayın, politik evet ama huy öyle ise demek.

hem birlikteyken sorun yok, ayrılınca görüşme olayı azalıyor.
Güzel bir şey.
Sizin yanınıza taşınmasına sevinmeleri de pek beklenemez değil mi? Elbette üzülmüşlerdir.

Boşver sen de arama. Ama merak ettiğim şu mesela bayramlarda falan da mı görüşmüyorsunuz.
Sorumu düzeltiyorum görüşüyormuşsunuz.
Bence hiç takmayın aynı şekilde devam edin.

Bayramlarda görüşüyoruz
eşimle ben gidiyoruz ziyaretlerine
eşim bayramlarda daha yogun calıstıgı için bir gün max iki gun kalabılıyoruz.
maddı ımkanlarımızı zorlayarak gidiyoruz.
o kadar yol gidiyoruz bir kere arayıp da çıktınız mı , neredesiniz, yol kalabalık mı vs diye soran yok.

ama yanlarına gidince sürekli kendilerini överler
bizim gbi iyi insanlar yok, biizm gibi düşünceli aile yok
ececim çok sanslısınbizim gibi aileye gelin geldin vs

laf var icraat yok

Şöyle belirteyim.
Biz nişanlı iken eşimle eşyalarımızı alacaktık.
Babası siz gezin tozun dedi bu zamanlar birdaha gelmez herseyınızı ben alacağım dedi . ve biz de hiç birikim yapmadık.
Evlenirken bize sadece 10 bin tl para verdi( hersey dahil:) )
İkimizin de maaşları çok yuksek değil. Babasının maddi durumu çok iyi.
Eşimin arabası var (annesi kendi üzerine almış ve annesının de babasının da ehliyeti yok . araba eşime alınmıs yanı)
O araba satılacak ve bize ev için peşinat yapılacaktı. Kredilerimize de destek olacaklarını soyledıler.
Biz araba satılsa yeter , ancak kredilerimizi biz öderiz dedik.
Araba satılmasını bırakın arabayı bize evimiz yerleşirken vermediler bile. Araba bizim dediler.
Eşim ankaradan bursaya geldi. Evimizi tutana kadar 1 ay gibi bir süre bizim evımızde kaldı.
Evimizi tuttuk annem hastaneye yattı hiç beklenmedik bi şekilde ve bir kişi bile gelip evimizin yerlesmesi düzeni için yardım etmedi.Yardımı bırakın çıkıp gelmeyi bir telefon dahi edilip de birsey lazım mı ne yapıyorsunuz dıyen olmadı.
Nikahımız ankarada olacaktı eşim arabayı istedi , gelinlik damatlık ve diğer herseyı bursadan aldık , arabayı vermedikleri için gelinlik elimizde otobuste gittik ankaraya.Bir gün sonra nikahımız var ve biz ankarada ailesının evıne gittiğimizde gezmeye gitmişler anahtarı komsuya bırakmıslar :))

Manıkür pedikürünü bursada yaptır gel dedıler. Zaman kaybı olmasın dedıler.
Evlendık evımıze 8-9 ay gelmedıler.
Neyse çok sorunlar yasadım

Evet aramamaları ,ilgisizlikleri sorun.
Eşim farklı bir sehıre geldı burda benım aılemın yanında kaldı bir kere arayıp da yapılacak bırsey var mı demedıler
Çok nadir telefonda konusurlardı ve eşimin ailesi her telefonda aglar.
Sessiz kalır , konusamıycam der. Sürekli kendine acındırır. Sensiz bu ev cok boş der , yemek yıyemıyorum boğazımdan gecmıyor der ama bize evimize bir gram desteği olmadı.
Anca politik, yalan küçük emrah modunda takılmaca.
Arayıp sormasın ılgılenmesın ama biz aradıgımızda ya da konustugumuz zaman da çok düşünceli merhametli anne modunda takılmasın kızdıgım nokta bu.

Sizin mesajınızla aynı anda yazmışsınız.
Bu açıklamalarınızdan sonra sizi biraz anladım, ilk mesajınızda çok anlaşılmıyordu.
Ne yapabilirsiniz, siz de ilk mesjaınızda yazmışsınız, pek yapılacak bir şey yok.
Yine de çok kavgalı olmadan ilişkileri yürütmek gerekir.
Eşinizin ailesi diyerek çok takmamaya çalışın.

ben de çok sorun görmedim açıkçası.
Hatta bazı insanlar böyledir, çok şaşırırım, 40 yıl görüşmezsin karşılıklı arayıp sormazsın, karşılaşınca bir canımlı cicimli konuşmalar. Bana da garip gelir ama onlar öyle rahat diye düşünürüm.
Yani illa altından bir şey aramayın, politik evet ama huy öyle ise demek.

hem birlikteyken sorun yok, ayrılınca görüşme olayı azalıyor.
Güzel bir şey.
Sizin yanınıza taşınmasına sevinmeleri de pek beklenemez değil mi? Elbette üzülmüşlerdir.

Benim yasadıgım sehıre gelmelerıne evet üzülmüş olabilirler
ama eşimi ankaraya geri gelırsen sana ev alırız,kiranı biz öderiz, sen de bizi bırakıp gittysen biz artık kimseye güvenemeyiz gibi soylemlerde bulunmaları gerekmıyor
kvalidem çok tatlı dilli, sürekli ağlayarak psikolojik baskı kuruyor
eşim üzülüyor bu sefer , e o uzulunce ben de üzülüyorum.

Benim yasadıgım sehıre gelmelerıne evet üzülmüş olabilirler
ama eşimi ankaraya geri gelırsen sana ev alırız,kiranı biz öderiz, sen de bizi bırakıp gittysen biz artık kimseye güvenemeyiz gibi soylemlerde bulunmaları gerekmıyor
kvalidem çok tatlı dilli, sürekli ağlayarak psikolojik baskı kuruyor
eşim üzülüyor bu sefer , e o uzulunce ben de üzülüyorum.

bu huy çok kötü işte.
siz de eşinize aynı duygusallıkla yaklaşın.
Bursa Ankara arası ne kadar yol, sık sık gideriz yalnız bırakmayız aileni gibisinden.
Ama tabi ille farklı şehirde olunca iş güç oluyor gidilmiyor.
Ama siz de en azından duygusal boyutta gitmek istiyormuş gibi takılın.

Kusura bakmayın sorununuz ne onu anlayamadım. Aramamaları mı? İki yüzlü davrandıkları kanısına nasıl vardınız? Ben de bahsettiğiniz kişiler gibiyim,sizin sandığınız şekilde olduğumu da düşünmüyorum, yapım böyle. Yanlarında ilgiliyim güler yüzlüyüm,mesafe olunca sık sık aramam kimseyi belki biraz vefasızlık diyebiliriz o ayrı ama kendi akrabalarıma karşı da böyleyim

eşimin ailesi çok ince ve görgülü insanlar
yol yordam bilirler
tesekkur etmeyı , özel gunlerde aramayı bilirler

bizi nasılsınız dıye aramayıp , ortak tanıdıklardan bırının dgunu oldugunda arayıp hatırlatmada bulunurlar.

ama bize karsı gelınce bu hassasıyetlerı , gorgulerı yok
ilk defa oğlunun evine baska bır sehırden gelen anne sizce elini kolunu sallayarak mı gelir, ve oğlunun evi düzeni kurulduktan 9 ay sonra mı gelir?

En azından politik davranıp yüz yüze baktığınızda iyi konuşma yapıyorlar.
Arayıp sormamalarına çok takılma gerekir ise çok istiyorsan sen ara hal hatır sor ara sıra.
Beterin beteri var.
En azından saygılı bir aileymiş. Sana bir terbiyesizlik yapmamışlar.

bu huy çok kötü işte.
siz de eşinize aynı duygusallıkla yaklaşın.
Bursa Ankara arası ne kadar yol, sık sık gideriz yalnız bırakmayız aileni gibisinden.
Ama tabi ille farklı şehirde olunca iş güç oluyor gidilmiyor.
Ama siz de en azından duygusal boyutta gitmek istiyormuş gibi takılın.

maddi sıkıntılarımız oluyor
kendilerine sürekli acındırıyorlar , evlendık evlenelı borcları var borc oduyorlar:)

biz eşimle maddı konulara girmıyoruz onlarla konusurken ama oyle sacma konusuyorlar ki insan cıleden cıkıyor
ikimiz de düşük maasla calısıyoruz,evimiz kira .hiçbir bırıkım yapamıyoruz
onlardan bir beklentımız yok ama
avrupaya neden tatıle gitmıyorsunuz gibi sacma sapan konusmaları bıle oluyor
arabayı bakıma sokacagız mesela maddı acıdan uygun olacagımız bir ayı beklıyoruz
500-600 tl parayı bıkerede cıkartamıyor musunuz gibi cümleler kuruyorlar

işte evımıze geldıklerınde kiranız ne kadar dedıler 850 tl deidk , ay hiçbirsey değil valla bedava diyor kvalidem

ankaraya gecen bayramda gittiğimizde ne kadar masrafınız oldu dedi, 400 tl falan dedık bir günlüğüne gtmıstık.
ilk lafı hemen ay hiçbirsey değil

sinir oluyorum bu boş konusmalarına

eşimi 2 ay evvel işten cıkardılar
ne kıdem ne ıhbar tazmınatı hıcbırsey alamadı
8 yıllık emegı karsısında eli kolu boş ortada kaldı

firmayı avukata verdik

eşimin ailesi aradıklarında birseye ıhtıyacınız var mı , paranız yoksa soyleyın diyorlar:)
eşimin iban nosu annesınde babasında var
bazen kendı özel ihtıyacları için eşime para yollarlar(eşim işi gereği bazı ürünleri indirimli alabılıyor)
eşim istedıklerı seylerı alır kargo ile kendılerıne yollar

paraya ıhtıyacınız olursa arayın para yatıralım demelerı mantıksız gelıyor
gercekten düşünuyor olsalar
hesabına para yatırdık oğlum ,ihtıyaclarınız için kullanırsınız demezler mi?
eşim gururludur asla para ıstemez ve zaten ıhtıyacımız yok saolsun dıyor sorduklarında
işinden hıcbırsey almadan cıkartılan , evi kira olan bir erkeğin paraya ıhtıyacı olmaz mı sızce?

eşimin ailesi çok ince ve görgülü insanlar
yol yordam bilirler
tesekkur etmeyı , özel gunlerde aramayı bilirler

bizi nasılsınız dıye aramayıp , ortak tanıdıklardan bırının dgunu oldugunda arayıp hatırlatmada bulunurlar.

ama bize karsı gelınce bu hassasıyetlerı , gorgulerı yok
ilk defa oğlunun evine baska bır sehırden gelen anne sizce elini kolunu sallayarak mı gelir, ve oğlunun evi düzeni kurulduktan 9 ay sonra mı gelir?
Bazı hataları olabilir doğrudur,onlara sorsan senin de hataların mutlaka vardır. Ama evlilik bu değil mi zaten,farklı insanlarla ailelerle bir araya geliyoruz,böyle şeyler yaşanması doğal.Bence geç gelmelerine eli boş gelmelerine takılma,aramıyorlar diye üzülüyorsan gelinleri olarak sen sık sık ara. Zaten farklı şehirlerdesiniz keyfine bak bence

Bazı hataları olabilir doğrudur,onlara sorsan senin de hataların mutlaka vardır. Ama evlilik bu değil mi zaten,farklı insanlarla ailelerle bir araya geliyoruz,böyle şeyler yaşanması doğal.Bence geç gelmelerine eli boş gelmelerine takılma,aramıyorlar diye üzülüyorsan gelinleri olarak sen sık sık ara. Zaten farklı şehirlerdesiniz keyfine bak bence

Ben 1 yıl boyunca sürekli aradım
Ablayı ayrı aradım anneyı ayrı babasını kardesını ayrı
her ihtiyacları oldugunda aradım , özel gunlerınde vs
ama ınsan karsılık bır kere bıle goremeyınce üzülüyor ve artık sen de aramamaya baslıyorsun

Back