• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi

sahrud72

Baskılar bizi yıldıramaz
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
8.323
9
156
Diğer
Kızlar size bişeyler anlatıcam ama aramızda kalsın olur mu

Eşimle biz flört ederken babası ne zaman düğün yapıcaz diye sorardı
Uygun şartlar oluştu ve biz işin resmiyet aşamasına geçtik
Geldiler tanıştılar konuştular ve onlarda uygun gördüler. Kayınpederim eşya ve hazırlık konusunu açtı
Babam herkes bütçesine göre bişeyler yapar. Çocuklarımızı ortada bırakacak halimiz yok dedi
Kayınpederim tabi canım şanımıza yakışanı yaparız dedi durdu
Sözlendik araya ramazan girdi . Bayramdan sonra babam bi gidelim görelim nasıl bi yer dedi
Gittik çok güzel karşılandık nişan tarihi belirlendi
Sonra bigün görümcem nişanda takı seti falan takıcaz mı adetleriniz neler dedi
Takı setini düğünde takarsınız nişanda gerek yok dedim
Nişan vakti geldi evde oluyordu bizimkiler bişeyler taktı
Onlar seyretti yediler içtiler gittiler :kızgın:
Eşim o zaman ki nişanlım babama bizim daha önceden anlaştığımızı payına düşen eşyaları kendisi yapacağını söylemişti
Kayınpederim babamı sürekli arıyordu nasılsın iyimisin diye. Ama hiç ne alıyoruz napıyoruz sormuyordu. Hele beni hiç arayan yoktu
Ev yerleştirmeye gittik biz 1 kamyon onlar elini kolunu sallayarak geldi :1shok: 1 Kırık iğne getirmemişler
Annem eşimin 4 kardeşine annesine babasına babaannesine bohçalar hazırladı
Ben o bohçaları düğünden sonra anneme geri verdim
Eşim bu yoğunluk stres arasında ülser oldu :gitme:
Neyse düğün vakti geldi çattı. Kına gecesine geldiler o zamana kadar herşey güzeldi
Takı töreni yapılacak görevli damadın ailesi dedi. Kimse yok bidaha Damadın babası dedi
Adam ortalarda yok damatları gitti aradı o sırada eşimin halası geldi adama bişeyler anlatıyor
Derken babası çıktı geldi adamın üstüne yürüdüler
(Sonradan öğrendim adamın metresi varmış kınama onu getirmiş dışarda onunlaymış :oklava:)
Burası kına gecesi biz takımızı kendi düğünümüzde takıcaz diye
Canım babacım hemen gelip biz takımızı takalım tatsızlığa gerek yok dedi
Ertesi gün Eşim tarafına gidiyoruz yol 4 saat
Yolda beni arı soktu arabayı durdurduk :bbo:
Arıyı çıkarmaya çalışırken 4-5 çingene üstümüze gelip kolumdaki bilezikleri çekiştirdiler kafamçokkarıştı
Gelin arabamızı eşim kullanıyordu yolda ehliyet ver ruhsatı bizim evde unuttuğunu farketti. Neyse sinir stres düğün salonuna geldik
Gelinliğin boncukları omzumu kesti sürekli öpmek için çekiştirenlerden omzum kanadı. Bu arada kayınpeder bi eğleniyor bi oynuyor ki sormayın,
Sıra geldi takı törenine ne kaynanam ne kayınpeder ne kayınbiraderler :olmaz:
Sadece seyrettiler ve poz verdiler küçük görümcem 1 bilezik taktı o kadar. Kayınpederim 30 tl taktı 1 yılda 1 bilezik parası koymamış kenara
Kınada avcuma koyulan çeyreği bile annesine eşim vermiş. Ben üstümüzde ki takıları ve paraları kendi çantama koydum
Ama kayınpedere de emanet edilen zarflar oldu gördük. Düğün bitti bizi yemek yicez diye eve götürdüler
Bizden habersiz imam çağırmışlar yatak hazırlamışlar. Gece orda kalacakmışız :olmaz:
Ben bi sinir bi kıyamet eşimi kolundan tuttum bindim arabaya
Sonra ki hafta önce benim aileme el öpmeye gittik. Oturur oturmaz annem bi poşet getirdi kızım bunları bana verdiler sizin dedi
8-10 çeyrek anneme bıraktım gerisini aldım Eşim ailesine gittik
Kayınpederim olacak herif önümüze boş zarfları getirdi kafamçokkarıştı
Aha oğlum bu adamlar bu kadar getirdi ben parayı harcadım ama. Kim ne getirdi bil dedi
Biz bi öfke kalktık evimize gittik kimseyi de ne yemeğe çağırdık ne aradık. Kayınpeder beni 3 günde 1 arıyordu ama benim telefon kapalıydı
Benden sonra eşimi arayıp gelini arıyorum açmıyor diyordu. Eşim telefonun kapalı olduğunu biliyor söylüyo ama kafa almıyor ki adamda
En sonunda eşim sinirlenmiş açmıyorsa arama sende demiş. Bu olaylar olurken eşim ailemle daha da yakınlaştı
1 ay sonra kaynanam ziyarete geldi sabah kahvaltı yaparken altınları sordu
Ne taktınız ki neyi soruyorsun dedim sustu
1 hafta kalacakmış ben Öğlende bindirdim arabaya gönderdim :roflol:
Akşama kayınpederim eşimi aramış kredi çekmişte ödeyememişte. Sizde bişeyler kalmıştır yardım et demiş
Eşimde sen benden alacağını aldın deyip telefonu kapatmış :kızgın:
Bayramda mecburen gittik ama ben elini öpmedim yerimden bile kalkmadan tokalaştım
Hastaydım zaten bi odada yattım ama kızlar odaya girip çıkanın haddi hesabı yok
Anası babası danası evet babası bile bişeyler alıp çıkıyorlar
İçerde hasta var bayan var kimin umrunda. 1 gece zor bela kaldık ertesi sabah evimize geldik
Şimdi öğrendik ki kayınpeder bize küsmüş
Sebeb oğlu benim yüzümden ona kızmış ve açmıyorsa arama demiş. Bide biz altınlarla onun borcunu ödememişiz
Kızlar gelelim sadete eşim çok kızgın ben deseniz öfkeden deliriyorum kötükedihüso Adamın yüzünü görmek midemi bulandırıyor
Ama eşimin babasıdır deyip eşimi sakinleştirmelimiyim. Yoksa bu durumu nimet bilip sevinmelimiyim
Eşim onu affederse adam zırt pırt gelir diye çekiniyorum. Affetmezse ilerde pişman olur diye tereddüt ediyorum
Şincik kızlar çok uzun oldu kafanızı şişirdim ama
Bana fikirlerinizi söylermisiniz ben bu meselede eşime nasıl yaklaşayım
Siz nasıl davranırdınız
Çok uzun oldu ne kadar da doluymuşum Umarım okurken sizi sıkmaz

Ohhh beeee, okudum nihayet aralarda güldüm...hehehe...

Dinleneyim yazarım birşeyler..

Evet gerçekten uzun olmuş ama
acaba ne olacak diye okudum sonuna kadar...
kısaca şunu söylemek istiyorum,
siz karışmayın bence,eşinizde belli yaşta,aklı başında bir insan,
nasıl davranacağını bilir diye düşünüyorum...
sizin iyi ya da kötü yönlendirmenize gerek yok...
sadece aranızdaki sınırı mutlaka koruyun yoksa sizi
soyup soğana çevirecek yeni akrabalarınız olmuş...
sevgiler....

Konunuzu içerik nedeniyle;
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi-f860/
bölümüne taşıyorum...

Son düzenleme:
Kusura bakmayın uzuuun uzun yazıp bunalttım sizi ama çok doluyum
Evlendikten sonra yaşadığım yer çok küçük ve bağnaz bi yer hiç arkadaşım yok
Eşim Ülser olduğu için ona destek olma ihtiyacı duyuyorum :sinifsinif:
Bu yüzden açtım bu konuyu yoksa gerçekten karışmaz
Hatta bu durumu nimet bilir keyfime bakardım

Eşinizi sakinleştirin, küslük girmesine engel olun ama herhangi bir şekilde para, mal borç alışverişi olmayacağı, bu konularda taviz verilmeyeceği konusunda kesin kural koyun.
"Babandır, annendir, atılmaz biz üstümüze düşeni yapalım, ellerini öpelim bayramlarda ama para konusunda böyle şeyleri bir daha yaşatacak ortam yaratmayalım." dersin.
Hem eşin daha huzurlu olur, hem mesafeni koymuş olursun.

okudum ....

canım sana tek söyleyeceğim şey sakın karışma ne yaparsa yapsınlar onlar baba oğullar küser küser barışırlar kötü olan sen olursun hiç elleşme....

sen eşinle geçirdiğin mutlu günlere bak yok say o tarafı ve anı yaşa.....

aralarını bulmaya çalışma bence....

bu arada maşallah sizi yolunmuş kaz gibi ortada bırakmayıda nasıl becermişler....

ılk gün kendi evlerinde kalmanızı istemeleri ve düğünde takılanları harcaması hariç bence büyütülecek bir şey yok. Kayınvaldenin sorusuna ne taktınız ki ne soruyosunuz demen bence ayıp olmuş.
Tavsiyem sen karışma para pul mevzusuna girmeyin, zaten evinden de yollamışsın kayınvaldeni daha ne ?

benim fikrim nimet saymandan yana. ne hayatlar var böyle olaylarda kocasının onlardan yana çıktığı. eşinin tepkisi senin için bi şans. hiiç karışma.

Valla güzelim ben senin yerinde olsam bu durumu nimet bilirim ve keyfime bakarım. Boşverrr adam sizi yolunacak kaz gibi görüyor baksana eşinin önüne düşüp anandır babandır deyip onlarla görüşseniz daha çok sinirleriniz yıpranacak ve kavgalarınız başlayacak iyisimi hiç düşme önüne hiç karışma önemli olan huzurunuz anasıda bir yere kadar babasıda bir yere kadardır. İyi olsunlar başımıza tac olsunlar kötü olurlarsa evlerimizden uzak olsunlar benim desturum budur ve bu destur benim kendi ailem içinde geçerlidir.

konu baya uzundu merakettim sonuna kadar okudum bravo bana neysem bence siz fazla karışmayın yukarda arkadaşın dediği gibi onlar baba-oğul barışırlar arada siz kalırsınız anladığım kadarıyla eşinizde babasına tepkili bu iyi bişey bence bide fazla para verme olayına girmeyin elinizi verip kolunuzu kaptırmayın sooraaa

İlk gün kendi evlerinde kalmanızı istemeleri ve düğünde takılanları harcaması hariç bence büyütülecek bir şey yok. Kayınvaldenin sorusuna ne taktınız ki ne soruyosunuz demen bence ayıp olmuş.
Tavsiyem sen karışma para pul mevzusuna girmeyin, zaten evinden de yollamışsın kayınvaldeni daha ne ?

Benim ailemin büyüklerinde namus meselelerinde ve istenmeyen geline bişey takılmaz
Ve beni o duruma düşürdükleri için ayrıca kına gecesinde biz kendi düğünümüzde takıcaz deyip adamın üstüne yürüdüler ama 30 tl taktılar hepsi üst üste geldi çok kızgındım ve bide tutup altınları sorunca söyleyiverdim

Benim ailemin büyüklerinde namus meselelerinde ve istenmeyen geline bişey takılmaz
Ve beni o duruma düşürdükleri için ayrıca kına gecesinde biz kendi düğünümüzde takıcaz deyip adamın üstüne yürüdüler ama 30 tl taktılar hepsi üst üste geldi çok kızgındım ve bide tutup altınları sorunca söyleyiverdim

ben olsam bende söylerdim. az bile demişsin :kızgın:

esin herseyin farkinda nasilsa, icinden nasil geliyorsa oyle davransin..zarflarla gelen paralar genelde ailede kalabiliyor..borcu varsa belki siz vermezsiniz diye boyle birsey yapti.ama bende sormadan alsalar bozulurum.altin konusunda da aileler kendilerine guvenmiyorsa cocuk evlendirmesin..simdi her sorumlulugu evlatlarina yukluyorlar sonrada cocuk evlendirdik diyorlar..ciddi bir iliskisi oldugunu biliyorsa kenara altin yapmak zorunda.sonra evlatlarini boyle baskalarina karsi kucuk dusururler.gercekten parasi yoksa yaapamamissa baana adam gibi derse o zaman istemem ben..mahcup etmemek icin esime aldirir taktiririm..

Son düzenleme:
esin herseyin farkinda nasilsa, icinden nasil geliyorsa oyle davransin..zarflarla gelen paralar genelde ailede kalabiliyor..borcu varsa belki siz vermezsiniz diye boyle birsey yapti.ama bende sormadan alsalar bozulurum.altin konusunda da aileler kendilerine guvenmiyorsa cocuk evlendirmesin..simdi her sorumlulugu evlatlarina yukluyorlar sonrada cocuk evlendirdik diyorlar..ciddi bir iliskisi oldugunu biliyorsa kenara altin yapmak zorunda.sonra evlatlarini boyle baskalarina karsi kucuk dusururler.gercekten parasi yoksa yaapamamissa baana adam gibi derse o zaman istemem ben..mahcup etmemek icin esime aldirir taktiririm..

Biz herşeyi benim yaşadığım şehirden aldık onların bana taktıkları 30tlden başka masrafı olmadı salon parasını bile biz verdik
Ayrıca söz akşamı şanımıza yakışanı yapıcaz diye havalanıyordu
Eşim babasına senin şanın bumuydu dediğinde ğişkin pişkin ne istedin de yapmadık dedi

okudum ....

canım sana tek söyleyeceğim şey sakın karışma ne yaparsa yapsınlar onlar baba oğullar küser küser barışırlar kötü olan sen olursun hiç elleşme....

sen eşinle geçirdiğin mutlu günlere bak yok say o tarafı ve anı yaşa.....

aralarını bulmaya çalışma bence....

en doğrusu bana göre bu...sakın karışma...ailesi sonuçta onlar yarın öbür gün bir araya gelir olan sana olur...

Kayınpederimin telefon açıpta evinizde ne eksiğiniz var size gelirken ev hediyesi çöp tenekesi alayım mı
Dediğini atlamışım

Back