Cenazeniz olsa ve eşinizin ailesi aramasa

Aramazsa aramasinlar yani cenazeye gelmisler kendiniz bile diyorsunuz dedemin ölümü beklenen biseydi diye aramayabilir insanlar bence burda asil sikinti esiniz yani 1 yilin icinde cok yakin 4 aile bireyini kaybetmis biri olarak soyluyorum esim yas tutma seklime karissa yada bu sekilde dalga gecip alaya alsa ciddi manada sikinti cikarirdim

Abartıyorsunuz.
Yenilerde teyzemi ve eniştemiz kaybettik. Eniştem için aradılar baş sağlığı dilediler. Vefat eden teyzem onlarla aynı ildeydi geldiler baş sağlığı dileyip gittiler. Bizde ilk üç gün okunur ona gelmediler. Ben de cenazeye gelmelerini yeterli buldum.
Sizin akrabanız çok da yakın aile üyesi değilmiş ki anne baba kardeş gibi.
Sanırım herkesin aile ilişkisi farklı olduğu için böyle oldu biz biraz bağlıydık. Yani dede sonuçta bilmiyorum bana göre çok yakın. Ama kendi ailesiyle çok samimi olmayanlara uzak geliyor bu yüzden umursamıyolar galiba

Cenazeye gelmemiş olsalar tamam ama gelmişler zaten arasalardı evet güzel olurdu ama aramamalarına da ben takılmam mesela ben daha çok eşinizin tavrına takıldım siz nasıl ki gidiyorsunuz o da gelecek damat çünkü ve ailedenbirisi esinizin ailesi sülalesi değil de eşinziin davranışı garip geldi

Annesi için demiyorum teyzesi annanesi dayısı. Onların her mevlidine gitmem gerekiyomuş gibi davranıyolar. Onlar neden benimkine gelmiyo ya iki tarafta gitmesin ya onlarda bana gelsin doğru değil mi yoksa teyzesine dayısına bende bayılmıyorum
Ay abartma lütfen ya

Az beklenti çok mutluluk.Zaten eşinizin anne babası cenazeye katılmış bütün sülale teşrif etmek veya aramak zorunda mı ? belki sizin üzgün olduğunuzu düşünüyor rahatsız etmek istemiyorlardır.Görünce söylerler.
Hem ben anlamıyorum bu kadar acı bir durumsa neden dıdısının dıdısı aramadı derdine giriyorsunuz
Kompleks yapılacak zaman mı ? benim dedem vefat etmişti annem küçük kardeşimi hastanede yere bırakmış kendinden geçmiş kadın.Hemşireler bebekleri almış.Sizin şu an tek yapacağınız şey annenize destek olmak gerisi teferruat.

Sanırım herkesin aile ilişkisi farklı olduğu için böyle oldu biz biraz bağlıydık. Yani dede sonuçta bilmiyorum bana göre çok yakın. Ama kendi ailesiyle çok samimi olmayanlara uzak geliyor bu yüzden umursamıyolar galiba
Yoo biz de çok görüşen giden gelen samimi bir bir aileyiz. Ama kendi ailemiz içinde sarılırız. Dışardakilee geldi mi gitti mi konuşmayız.
Siz bahane arıyorsunuz.
Mesafe koymak için bir bahane buldunuz sadece

Başınız sağolsun
Cenazeye gelmişler daha ne istiyorsunuz. Bu kadar beklenti içinde olursanız çok üzülürsünüz. Teyzenin araması gerekirdi orada haklısınız sizde onun akrabası vefat ederse aramazsınız olur biter

Başınız sağolsun ama kendi ağzınızla kurtuldu gözüyle baktık diyorsunuz, yaşadığı kadar yaşamış bir insana sürekli yas tutacak değil ya eşiniz. Hayat devam ediyor ve kimse dedeniz için üzülmek ya da baş sağlığı dilemek zorunda değil; siz içinizde yaşarsınız o ayrı.
Kundaktaki bebeklerin öldüğü bir dünyada, çok yaşlı olan ve ölümü kurtuluş olarak görülen bir insanın ölümü, üzgünüm ama sıradan görülecektir elbette.

Ay abartma lütfen ya
Ben zaten abartıyorsam bunu öğrenmek için bu konuyu açtım. Görüşünüzü belirttiğiniz için sağolun ama ben sizin askerlik arkadaşınız değilim. Bu sitede malesef böyle insanları aşşağlama azarlama gibi bir durum var. Sebebini anlayamadım beni bir dövmediğiniz kaldı soru sorduğum için

İyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. Eşimin teyzesi ananesi vs ne beni ne annemi aramadı. Eşime sordum beni arayıp sana selam söylediler diyo. Bende senin değil benim dedem vefat etti neden beni aramıyolar diyorum geçiştiriyo beni aradılar işte diyo. Hiç bir sorunumuzda yok. Hatta annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Aramayı bırakın gelmelerini bekledim ama hiç biri gelmedi. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. Dedem çok yaşlıydı ve hastaydı yoğun bakımdaydı sürekli makinelere bağlıydı bu yüzden biz onu kurtuldu olarak gördük ağladık ettik ama inançlı insanlarız ölüm hak. Kendimizi kaybetmedik her gün toplanıp ağlamadık kuranımızı okuduk sohbet ettik dağıldık. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Abartiyorsunuz

Başınız sağolsun ama kendi ağzınızla kurtuldu gözüyle baktık diyorsunuz, yaşadığı kadar yaşamış bir insana sürekli yas tutacak değil ya eşiniz. Hayat devam ediyor ve kimse dedeniz için üzülmek ya da baş sağlığı dilemek zorunda değil; siz içinizde yaşarsınız o ayrı.
Kundaktaki bebeklerin öldüğü bir dünyada, çok yaşlı olan ve ölümü kurtuluş olarak görülen bir insanın ölümü, üzgünüm ama sıradan görülecektir elbette.
Ben kimsenin yas tutmasını beklemiyorum ben bile tutmamışken onlar neden tutsun. Ama bizim kültürümüzde düğünde cenazede bir olunur aranır sorulur. Yoksa tabi ki neden üzülmüyolar demiyorum

Annesi için demiyorum teyzesi annanesi dayısı. Onların her mevlidine gitmem gerekiyomuş gibi davranıyolar. Onlar neden benimkine gelmiyo ya iki tarafta gitmesin ya onlarda bana gelsin doğru değil mi yoksa teyzesine dayısına bende bayılmıyorum
Sizin aileniz onların mevlidine gidiyor mu?

(abartıyormuşum teşekkürler herkese)
İyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Sallamam amcam dedem halam anneannem öldü
Kaynanamlar gelmedı
Kök aılemı kaybetsem evet tamam gelinsin de
Dede dıdısı yani

X