Tabi ki yapmak zorunda değiller ama ben her bayram onlara gitmek zorunda oluyorum düğünlerinde mevlidlerinde gitmek zorunda oluyorum. Eğer böyle bir zorunluluk varsa o karşı taraf içinde geçerli değilmidir. Yada madem zorunluluk yok ben neden gitmek zorunda kalıyorum beni üzen bu
benim kız kardeşim daha yeni nişan olacaktı o sırada eşinin dedesi öldü
bizimkiler kalkıp gittiler (300 km yol) --eniştem ailesiyle ailesi de dedeyle birlikte yaşıyordu yani eniştemin de eviydi orası.
bizde de öyledir çünkü eve gidilir, anası babası ölen kişi için (annemin anası babası öldüğünde de herkes evimize geldi mesela, ama şu da var, cenazeler hep memlekette kalktı, bizimkiler başka şehirde yaşıyor. o şehirde başsağlığı için gelecek olan mecbur eve gelecek).
ve fakat biz onlardan öyle bir şey görmedik annemin babamın anne babası zaten yoktu ama ablası öldü yeğeni öldü mesela onlardan gelen olmadı. bundan sonra bizimkiler de gitmez. o seferi biraz da bahane ettiler aslında evlerini barklarını bi görelim nişan mişan olmadan diye.
şimdi ben neden zorunluyum diyorsunuz da
maalesef çünkü siz gelinsiniz...
yani öyle bakılıyor
hehangi bir damat da gidip k.validesine bayram temizliği de yapmıyor neticede değil mi? -belki sizde yapmıyorsunuzdur da yapan var--
gelinden ve damattan beklentiler farklı oluyor. uygulamalar farklı oluyor. sizin gelin olarak bayramda gitmeniz başka şey dünür evinin sizin/annenizin evinize gelmemesi başka şey. maalesef ki öyle.
ha bence sizi annesi bile arayıp kızım başın sağ olsun demediyse o biraz fazla olmuş. hadi kalkıp gelmeyebilir (bence gerek yok mesela, dediğim gibi bide de gidilir, ama gerek yok) ama bir telefon da açabilir.
bu arada isteyerek yapmıyorsanız bazı şeyleri, yapmam deyin yapmayın yani.
bir de yeni evli misiniz? eşinizin ailesinin düzenini alışkanlıklarını bilmiyor musunz? ben çok şaşıyorum böyle şeylere, şimdiye kadar kimseye gitmedilerse tabi ki size de gelmezler. ya a şimdiye adar size gelin olarak ne şekil davrandılarsa bu da ona paralel olur.