Cenazeniz olsa ve eşinizin ailesi aramasa

(abartıyormuşum teşekkürler herkese)
İyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Çok haklısınız bizdede öyle yapılır ben olsam kıyamet koparırdım az bile yapmışsınız

İyi akşamlar öncelikle. Geçen hafta dedemi kaybettik. Eşimin anne ve babası cenazeye geldi. Ama bizde sonradan evede gidilir bu yüzden gelmelerini bekledim ama gelmediler. annem onların düğünlerine falan hep gitti yanlarında oldu. Bizde cenaze evinde bir hafta boyunca toplanılır kuran okunur. Eşim sürekli ne gereksiz siz toplanıp sohbet ediyosunuz falan diyo. 7sinde yine toplanılıp kuran okuncak eşim sürekli gitmeyelim diyo. Bende en son biraz sinirli konuştum ailecek farkında değilsiniz sanırım ama benim dedem öldü dedim ama ben suçlu oldum. Gerçekten suçlumuyum abartıyo muyum yoksa yaptıkları normalde ben mi bunu anlayamıyorum siz olsanız nasıl tepki gösterirdiniz gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Cenazeye gelmişler ne güzel,7 si için sizin davet etmeniz lazım.Biz de kendiliğinden gidilmez, yemeğe davet beklenir,onlarda da öyledir belki

Sen acını istediğin gibi yaşamakta özgürsün. İstersen 48 Güm gider kuran okur sonra da sohbet edersin eşinin buna karışması çok ayıp.
Eşinin ailesi görevini yerine getirmiş daha fazlasını yapmaya gerek yok bence orada sen haksızsın. Ayrıca annen kendi uygun gördüğü için özel günlerde fazlaca destek olabilir insanlara bunları karşılık bekleyerek yapmamak lazım.

Bugüne kadar birinci derece yakın ailemden iki kişiyi kaybettim. Biri anneannemdi, çok severdim. Vefat haberini aldıktan sonra ağladım ama yaşlıydı, kimseye muhtaç olmadan gitti şükür dedim ve kimseden arama beklemedim. Ikincisi ise gencecik aslan gibi kuzenimdi, ani bir veda oldu. O kadar üzüldüm ki, öyle bi acı daha önce hiç hissetmedim. Üzüntüden kim aramış kim gelmiş hiç görmedim, duymadım. Velhasıl, başınız sağolsun ama sizinki biraz "ben gidiyorsam onlarda gelecek" mevzusuna dönmüş sadece, cenazeden bağımsız.

X