Eşimin ailesi

Merhaba konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama yazararak en azından rahatlamış olurum. 5 yıllık evliyim biri 5 aylık biri 2. 5 yaş 2 çocuğum var.. Bu yaz eşimin memleketine gittik ama sorunlar yüzünden iyice stres oldum ne zaman gidersek hep tartışma ortamı oluyor. Eşimin 7 abisi 5 ablası var hepsi evli ve evleri ayrı kp ve kv aynı evde yaşıyor aile aprtmnı zaten.. Eşim evin küçüğü eşimin tayini nedeniyle onlardan uzaktayım annesi hep arar ne zaman geleceksiniz buraya diye diye 2 çocukla 18 saatlik yola çıktık.. Bana kalsa gitmek istemem o ortam yüzünden kp ve kv evlerinde kaldık banyo wc evleri leş gibi temizlik denen şey yok gidince ben toparladım biraz daha önce onlarla 1 sene yaşamıştım.. Neyse Çok kalabalıklar anne baba evine toplanılıyor ve sohbet oluyor burada sıkıntı yok ama hep bir tantana ortamı oluyor görümcem herkesin içinde bağırdı kızım yeni uyanınca huysuzlanıyor sakinleşsin diye bekledim tabi ki babası ilgileniyordu küçük bebeğimi de uyutmaya çalışıyordum birden kalk kızına yemek versene diye bağırıyor tekrar kalk kızına bak diyor beni sevmediğini biliyorum ayrıca abileri hep beni herkesin içinde resmen sorguya çekiyor neden namaz kılmıyorsunuz neden tartıştınız evinizi buraya taşıyın paranızı toplayın küçük kızım konuşmuyor diye kızın konuşmuyor eğitim ver kendi çocuğuyla kıyaslıyor vs böyle şeyler aşırı müdahale var en sonunda dayanamadım patladım saygısızlık yapmadımsiz hiç tartışmıyorsunuz herhalde dedim küçük değiliz 2 çocuk sahibiyiz dedim niye böyle yanlış anlıyorsun dedi bana.. Birde kp (76) ameliyat olacak sanırım bizimle gönderdiler yaşlı adamı.. Buradaki hastane iyi olduğu için neyse O kadar yol ile kp ile eve geri döndük. Seyahat ayrıca sıkıntılıydı kp yüzünden eve vardıktan sonra eşim bana dönüp dedi ki babam beni hiç düşünmüyor ben yorum yapmiyacağım dedim. Bencil çünkü dinlenme tesisine girmemizi dahi istemedi suya para verdiğimiz için kızdı Neyse bu sefer kp derdi bitmiyor evi kendi evi gibi kullanıyor mesela TV odasını isgal etmiş içeride tıraş oluyor kızımın oyuncakları bisikletini al şunları başka odaya at diyor kapı azcık çarpsa 100 defa aynı şeyi söylüyor kapı neden çarpmış o kadar huysuz ki.. Onların evindeyken de böyleydi sıcaktan pişiyorduk klimayı açmıyordu aynı şeyi bizim evde yapıyor çocuklarımın ağlamasından rahatsız.. Ev küçük ve küçük odada yatıp kalkıyoruz.. Birde ameliyat olacak yani ilerisini düşünemiyorum 2 çocukla nasıl baş edeceğim anneme de söyledim idare et napıcaksın ki diyor düzenim bozuldu resmen lütfen abartıyorsun deyin kendimi kötü hissediyorum
Suç sizin , neden sınırlarınız yok , rahat edemediğiniz yere gitmeyin gitseniz bile 2 günden fazla kalmayın, ayrıca k.pederi başka bir yerde tedavi ettirseydiler resmen sizin üzerinize atmışlar, kavga çıkarıp evine yollayın, eşinizle konuşun kesin sınırlar çizin..

Abileri çok ısrar ediyor neymiş efendim yanımızda yakında olsunmuş onu kral gibi yaşatırız bilmem ne saçma sapan konuşuyorlar.. Eşim anne ve babası için yakın olmak istiyor hasta oldukları için bişi olur korkusu yaşıyor. Ben zaten gelmem dedim hele aile apartmanına aslaa.. Kendi dairemiz de var kp ve kv dairesinin karşısında. Kirada şuan. İşte kaynanam şey diyor evin karşısına taşının da juyu bana kahvaltı hazırlar yemek yapar resmen hizmetçi arıyorlar diğer gelinleri temizliklerini yapıp gidiyor o kadar.. Arada yemekte yapıp getiriyorlardır. Dedim ya ben 1 sene yasadım kimsenin kalbini kırmıyım aman yaşlıdır, saygı duyuyim kafasındayım kindar biri değilim. Ailemde böyle şeyler görmedim. Tayininiz çıkınca beyaz eşyasısını herseyi biz alırız boşuna eşya almayın burda kalın dediler.. Neyse inandık inanın tayinimiz çıkınca gidip 2.el eşya aldık onlar sadece otobüs biletimizi kesip gönderdiler hayır yani bir iyiliklerini de görmedim. Abileri inşaat yapıyor eşime arabanı sat burdan size sıfır daire vereyim diyor eşimin aklına giriyorlar..
Siz neden bu kadar pasifsiniz, eşinize eğer beni o memlekete ailenin yanına yakın götürürsen boşanırım diyeceksin, ay deli oluyorum böyle ezik kadınlara...

Suç sizin , neden sınırlarınız yok , rahat edemediğiniz yere gitmeyin gitseniz bile 2 günden fazla kalmayın, ayrıca k.pederi başka bir yerde tedavi ettirseydiler resmen sizin üzerinize atmışlar, kavga çıkarıp evine yollayın, eşinizle konuşun kesin sınırlar çizin..
Oğlu sağlıkçı normal koşullarda oğlunun hastanesinde tedavi ettirmesi normal.Bundan anormal bir durum yok.Burada yanlış olan kp ile birlikte onunla ilgilenecek bir kadının gelmesi iyi olurdu.Çünkü eş hamile.

Niye evlenmiş o zmn babası ile otursaymis
Ama evde hizmetçi var hazır yemek hazır çocuk bide babaya hemşire
Ama suç annede, ne demek idare et.
13 tane çocuğu bakmamış geline atmışlar onu da iyi bilmesinler.

Tum suç annenizin biliyomusunuz. Cok kiziyorum boyle annelere.sahip ciksana kizina. Arasana damadini hayrola kizimin iki kucuk bebegi var babani ne diye getirdin senmi bakacaksin nasil karar verdiniz yol yordam nasil olacak diye soracagina sahip cikacagina idare et diyor. Evlendigim ilk sene boyleydim.ucuncu senede kansere yakalandim simdi iyi niyetle birsey dedikleri anda evi baslarina yikiyorum.degil kalmaya oturmaya dahi gelemiyorlar. Eger ben birileri yuzunden tekrar hadtalanacaksam o stresten benimle beraber onlarda ölsün ölmeli. Kimsenin kani benimkinden kirmizi degil kimsede benim canimdan kiymetli degil. Kendinize gelin o gorumceyede haddini bildirin. Kayinpederinize yuz vermeyin ne demek kapi carpma al cocugun oyuncaklarini. Sen sınırlarini ciz. Ben ilk senemde bile yine senin kadar degildim. Burasi benim evim cocuklarinin alani siz yataginizdan inmeyin diyeceksin. Esine soyle. Eger tayinide oraya aldirmayi kesin kafasina koymussa sen yavastan gizliden birikim yap kenara.kanser olan elti her zaman aklina gelsin. Her haksizlikta onu getir aklina inan guclu olursun. Cunku o acilar cekilecek acilar degil Allah dusmanima vermesin
Bak bu uyedeki öfkeyi çok iyi anlıyorum. Benzer bir uyanışı ben de yaşadım. Hastalık nedeniyle değil çok şükür ama ayni uyanışi da yasadim. Geçen gün annem tam kv için ( ki ne olduğunu gayet iyi bilir) ona da aciyorum dedi demesi ile ben sesimi yükselttim. Kim bana acıdı diye?
Şimdi hala kocam bilmem ne diyorsunuz ama birgün gelecek. Pestilinizi çıkaran( koca dahil) kim varsa birgün gelip Aaa çok saol demeyecek, bu da dayanıksız diyecek. Şu anda bu üyenin öfkesini anlamıyorsun ama birgün kendine, çocuklarına edilen lafları yuttugun için kendine öfke duyacaksın.

Siz neden bu kadar pasifsiniz, eşinize eğer beni o memlekete ailenin yanına yakın götürürsen boşanırım diyeceksin, ay deli oluyorum böyle ezik kadınlara...
Pasif olduğumu nereden çıkardın? Tabi ki sesimi çıkarıyorum gitmeyeceğimi söyledim. Eşim benim bu konudaki fikrimi biliyor sadece aklı karıştırılıyor annesi babası hasta korkuyor ve Ezik değilim!!

*Kp ameliyat olucak 2 gündür hastanede yatıyor eşim arkadaşıyla hastanedeyken o sırada eşim de eve gelecekken arkadaşı kp yanında kalmış, kp eşimin arkadaşına şey demiş oğlum ve eşi, yanımıza tatile geldiler.Tatil Bile yapamadılar üstüne onlara yük oldum oğlumun izni var ailesiyle vakit geçiremedi demiş birde eşim bana sarıldı teşekkür etti iyi ki varsın dedi halbuki ki evde kp surat asmaktan ,şikayet etmekten başka bişi yapmıyordum.. Kendimi kötü hissettim ben çok kötü biriyim 😔 vicdanım sızladı

*Kp ameliyat olucak 2 gündür hastanede yatıyor eşim arkadaşıyla hastanedeyken o sırada eşim de eve gelecekken arkadaşı kp yanında kalmış, kp eşimin arkadaşına şey demiş oğlum ve eşi, yanımıza tatile geldiler.Tatil Bile yapamadılar üstüne onlara yük oldum oğlumun izni var ailesiyle vakit geçiremedi demiş birde eşim bana sarıldı teşekkür etti iyi ki varsın dedi halbuki ki evde kp surat asmaktan ,şikayet etmekten başka bişi yapmıyordum.. Kendimi kötü hissettim ben çok kötü biriyim 😔 vicdanım sızladı
Siz çok saf bir insansiniz. Sizi çok kullanırlar. Beş aylık çocuk var diğer 12 çocuk varken siz mi vardınız bir tek ? Bu şekilde o çocukların hakkına da giriyorsunuz haberiniz olsun . Şikayet edip surat asin yine size yukleniliyor ve siz yine vicdan yapıyorsunuz. Hayat sizin birşey diyemem . Sonuçta bazı yörelerde anne babanın sorumluluğu en küçük cocuktadir değil mi ? Anne baba vefat eder ondan sonra on iki kardeşin sorunları başlar bazısınin maddi zorluğu olur size bazısı hasta olur yine size yuklenilir .

Aslında size acimadim ama çocuklarınıza benim vicdanım sızladı.

Kendi evlerinde rahat olamayan iki çocuk var . Iki yaş sendromu varsa kimsenin umrunda değil birde yeni bebek gelmiş huysuz bir dede onla inatlasiyor annenin tek derdi kocası . Vicdaninizi biraz yavrularıniza yoneltin iki küçücük yavriyu on sekiz saat yol götürmüşsunuz sırf milletin keyfi için şimdi yine sırf eş ailesinin rahatı için onları bunaltiyorsunuz. Tabi onların ağzı var dili yok haklarıni savunmazlar.

Pasif olduğumu nereden çıkardın? Tabi ki sesimi çıkarıyorum gitmeyeceğimi söyledim. Eşim benim bu konudaki fikrimi biliyor sadece aklı karıştırılıyor annesi babası hasta korkuyor ve Ezik değilim!!
Nedense sessiz tepki vermeyen birisi gibi geldiniz, ayrıca eşinizin ailesi kayinbabayi size baktırmaya çalışıyor, biran önce tedavisi biter bitmez evine gitmesi için çabalayın ayrıca k.babanın tüm hizmetini eşiniz yapsın ki ne kadar zorlandığını hissetsin ve size baktırmaya falan çalışmasın, sorumluluk almayın derim ...

Son düzenleme:
Kendi evlerinde rahat olamayan iki çocuk var . Iki yaş sendromu varsa kimsenin umrunda değil birde yeni bebek gelmiş huysuz bir dede onla inatlasiyor annenin tek derdi kocası . Vicdaninizi biraz yavrularıniza yoneltin iki küçücük yavriyu on sekiz saat yol götürmüşsunuz sırf milletin keyfi için şimdi yine sırf eş ailesinin rahatı için onları bunaltiyorsunuz. Tabi onların ağzı var dili yok haklarıni savunmazlar.
Sonra pasif deyince kızıyorlar 🤷‍♀️ Bazı kadınların gözü Kocalarından başka bişey görmüyor ki, çocuklarının tüm konforu bozulmuş ve huzursuzlar ama anne görmüyor görse de harekete geçmiyor...

Çok güzel oyuna geliyorsunuz aferin , bundan sonra kayinbabaya siz bakacaksınız bilginiz olsun , bilmiyor musunuz her kurbanın kesilmeden önce başı okşanır , bu saflıkla çocuklarınıza yazık edeceksiniz...

Sonra pasif deyince kızıyorlar 🤷‍♀️ Bazı kadınların gözü Kocalarından başka bişey görmüyor ki, çocuklarının tüm konforu bozulmuş ve huzursuzlar ama anne görmüyor görse de harekete geçmiyor...
Şimdi çocuklarına rahat vermeyen kayınbabaya sonra sürekli huzursuzluk çıkaran kayınvalideye bakar ne kocalar var

Şimdi çocuklarına rahat vermeyen kayınbabaya sonra sürekli huzursuzluk çıkaran kayınvalideye bakar ne kocalar var
Aynen öyle, iki güzel laf edip resmen sesini çıkarmasın diye pofpofluyorlar, millet çok uyanık valla , kadına vicdan yaptırıp adamı baktıracaklar sonta ne mi olacak bu kayın aile ile ilgili bakim işleri konu sahinin asli görevi haline gelecek, sonra bir bakacak ki kv ye de bakıyor, yıllar geçince ah vah edecek ama ne çare, bazı insanlar gerçekten çok saf , yani eşi kendine belki de işi düştü diye ilk defa iki güzel söz etti diye havalara uçmuş hemen de vicdan yapmış, kocalarının ilgisine o kadar muhtaçlar ki içindeki durumu göremiyorlar bile , maalesef ülkemiz böyle kadınlarla dolu , halbuki eşim ne ailesini bana yük etsin ne de beni bu konularda övsün hiç lazım değil yani ...

Evet kötü birisiniz evde tamamen bir yabancı çocuklarınıza bağırıyor ( onların gözünde yabancı) ve ses çıkaran onların rahatını düşünen bir anneleri yok.

Aynen öyle, iki güzel laf edip resmen sesini çıkarmasın diye pofpofluyorlar, millet çok uyanık valla , kadına vicdan yaptırıp adamı baktıracaklar sonta ne mi olacak bu kayın aile ile ilgili bakim işleri konu sahinin asli görevi haline gelecek, sonra bir bakacak ki kv ye de bakıyor, yıllar geçince ah vah edecek ama ne çare, bazı insanlar gerçekten çok saf , yani eşi kendine belki de işi düştü diye ilk defa iki güzel söz etti diye havalara uçmuş hemen de vicdan yapmış, kocalarının ilgisine o kadar muhtaçlar ki içindeki durumu göremiyorlar bile , maalesef ülkemiz böyle kadınlarla dolu , halbuki eşim ne ailesini bana yük etsin ne de beni bu konularda övsün hiç lazım değil yani ...
Mihrimah ben bu kadınla empati yapamam . Kocasının ilgisine muhtaçsa iki çocuk onun ilgisine muhtaç . Aileyi anlatıyor kotuluyor kotuluyor sonra bakıyorsun adamı almış gelmiş. Evet anne baba zordaysa yardım edilir. Ama bu resmen en küçük kardeşe yıkmak için yapılıyor. Daha bu kadın bu adamın peşinden o şehre gider gitmezse kayınvalide kayınbaba sonra hastane işi olan akraba sonra sırayla üniversite okumaya gelen yeğen bakar . Ben vicdan yaptığını düşünmüyorum sadece kocayı aklamak için yoksa insanın önce kendi doğurduğu çocuğa vicdan yapması lazım

Mihrimah ben bu kadınla empati yapamam . Kocasının ilgisine muhtaçsa iki çocuk onun ilgisine muhtaç . Aileyi anlatıyor kotuluyor kotuluyor sonra bakıyorsun adamı almış gelmiş. Evet anne baba zordaysa yardım edilir. Ama bu resmen en küçük kardeşe yıkmak için yapılıyor. Daha bu kadın bu adamın peşinden o şehre gider gitmezse kayınvalide kayınbaba sonra hastane işi olan akraba sonra sırayla üniversite okumaya gelen yeğen bakar . Ben vicdan yaptığını düşünmüyorum sadece kocayı aklamak için yoksa insanın önce kendi doğurduğu çocuğa vicdan yapması lazım

Beni bu kdr yok sayan biri ile hayatı paylaşmak mi, aynı yatağı paylaşmak mi yoo aklımı yitirmem lazım
Çok istiyorsa ücretli bakıcı tutar, kimsenin hayatını yakmaz en hayırlı eş en vicdanlı eş
Birde kendimi suclayacagim, kafama taş fln düşmesi lazım daha neler

Sıradan kocaya tapan bir kadın mevzusu , ne olacak bu kadınlarımızın hali çıldırmamak elde değil, konu sahibi bari çocuklarına acısa, farkında değil ama hem kendi hem çocuklarının hayatını mahvediyor, hadi kendisini geçtim zaten konu sahibi sırf eşinden güzel söz duymak uğruna kayın ailenin hizmetçiliğe razı oluyor ( farkında değil ama bu kayın ailenin tüm sorumluluğu kendi üzerine yıkılacak) peki ya o çocuklar kimse onlara danışıyor mu bu derece sıkıntılı akrabalarla aynı düzende yaşamak zorunda kalmayı , bencil bir anne kadar kötü bişey yok bu hayatta, benim rahmetli annecim babamın deliliklerini ve saçmalıklarını görünce daha çok küçükken önlem alıp bizi kurtardı, anneme minnettarım gerçekten, keşke herkes anne baba olamasa ...

Evet kötü birisiniz evde tamamen bir yabancı çocuklarınıza bağırıyor ( onların gözünde yabancı) ve ses çıkaran onların rahatını düşünen bir anneleri yok.
Bağırmadı zaten çocuklarıma bağıramaz sadece salon odasında oyuncaklarından rahatsız oldu ona sinirlendim.. Farkındayım bencil bir anne değilim bu yüzden hayıflanıyorum.
Şöyle ki diğer çocukları da doktora götürdü Dr biz bu ameliyatı yapamayız demiş riskli çünkü bu arada eşim sağlıkçı olduğu için o devreye girdi kendi çalıştığı hastaneye getirdi hepsi bu kadar bana sormadı bişi diyemedim sonuçta evliyiz aynı evde yaşıyoruz annem veya babam hasta olsa o da aynısını yapar çünkü hersey karşılıklı bu hayatta bakıcıya vs vermem sanırım siz olsanız ayrı evde bakıcı tutardınız evet.. İlgi ile alakası yok eşim bana karşı hep ilgilidir. Çocuklarıma karşı asla bencil bir anne değilim. Dedeleri seviyor torunlarını sadece yaşlılar bazen çocuklukları tutuyor, ne dediklerini ne yaptıklarını bilmiyorlar. yeğeni yardım etmeye gelecek ömür boyu bakamam tabi 1 hafta yardım edeceğiz yapacak bişey yok.. Sonrası evine gidecek

X