• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi yüzünden eşimden soğudum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama gerçekten borcu var daha çok sıkışmasın diye hiç birşey almıyorum annesi arıyor bana para gönder yada hediye gönder ablası arıyor bana hediye gönder diyip duruyorlar eşimde yok diyemiyor tm diyor
Ohooo mevzu hediyeyse huzuri masraf Allah yardımcın olsun ne diyim. Kocanın geliri belliyse tutup ikinci bir ihtiyaç kredisine falan başvurmayacaksa taksitle ev ihtiyaçlarını falan aldır. Hem senin işine yarar evlenirken herşey tam olmadı borçla oldu diye üzülmezsin. Hemde kocanın maaş limitini doldurup hediye falan almaktan kurtarır param yok demesini öğretirsin. Ama kocam hediye almak için bile çok açılır diyorsan sen keseyi sıkı tutacaksın harcamaları kısıtlayacaksın

Daha çok yeni evlisiniz inan bana erkekler bunun doğru olduğunu sanıyor maalesef gözleri geç açılıyor. Sen ailesiyle ilgili kötü bir şey söyleme zaman ver o da anlayacaktır. Evliliğin ilerlerdikçe o da anlayacak bazı şeyleri. Ben dört buçuk yıllık evliyim inan ilk yıl benim de benzerdi ailesi ne dese ne yapsa haklılardı annesi doldururdu benimle kavga etmeye kalkardı ama zamanla öğrendi anladı.
İnşallah düzelir yoksa benim dayanacak sabrım kalmadi

Ohooo mevzu hediyeyse huzuri masraf Allah yardımcın olsun ne diyim. Kocanın geliri belliyse tutup ikinci bir ihtiyaç kredisine falan başvurmayacaksa taksitle ev ihtiyaçlarını falan aldır. Hem senin işine yarar evlenirken herşey tam olmadı borçla oldu diye üzülmezsin. Hemde kocanın maaş limitini doldurup hediye falan almaktan kurtarır param yok demesini öğretirsin. Ama kocam hediye almak için bile çok açılır diyorsan sen keseyi sıkı tutacaksın harcamaları kısıtlayacaksın
İşte ben de onu diyorum 100 milyar borcu var ama ailesine 40 milyar borcum var diyor ee onlar da borcu az diye yükleniyor benim eşimin anlaması lazım diyorum niye yalan söylüyorsun bu kadar borcu olduğunu diyemez tabi babası kızar

İşte ben de onu diyorum 100 milyar borcu var ama ailesine 40 milyar borcum var diyor ee onlar da borcu az diye yükleniyor benim eşimin anlaması lazım diyorum niye yalan söylüyorsun bu kadar borcu olduğunu diyemez tabi babası kızar
Bence sen söyleyebilirsin yada en azından birilerinden ailesinin kulağına gitmesini sağlayabilirsin. Görümcenle falan konuşurken dertleşiyormuş gibi yaparken söyle bence. Kocam size söyleyemiyor ama borcumuz bu kadar inan evi zor geçindiriyoruz iş bulup çalışamadım bu dönemde nasıl altından kalkacaksak falan de annenlere nolur söyleme üzülmesinler diye böyle söyledik de emin ol gider annesine söyler zaten.

Bence sen söyleyebilirsin yada en azından birilerinden ailesinin kulağına gitmesini sağlayabilirsin. Görümcenle falan konuşurken dertleşiyormuş gibi yaparken söyle bence. Kocam size söyleyemiyor ama borcumuz bu kadar inan evi zor geçindiriyoruz iş bulup çalışamadım bu dönemde nasıl altından kalkacaksak falan de annenlere nolur söyleme üzülmesinler diye böyle söyledik de emin ol gider annesine söyler zaten.
Bende düşündüm ama bu kaç kez babasına şikayet ettim diye benle küstü o yüzden beni tehdit ediyor işte söylersen bende senin herşeyini söylerim diyor

Bende düşündüm ama bu kaç kez babasına şikayet ettim diye benle küstü o yüzden beni tehdit ediyor işte söylersen bende senin herşeyini söylerim diyor
O zaman aileni yada kocanın tarafından akrabaları belkide komşuları araya sokman lazım ailesine senin haberin yokmuş ağızdan ağıza laf dolanmış gibi bir şekilde söylesin sende ortada kalmazsın

O zaman aileni yada kocanın tarafından akrabaları belkide komşuları araya sokman lazım ailesine senin haberin yokmuş ağızdan ağıza laf dolanmış gibi bir şekilde söylesin sende ortada kalmazsın
Aynen bu olabilir aslında denicem ayrıca bende vajiyim yani eşimde benle bundan dolayı da onları savunuyor olabilir mi

Aynen bu olabilir aslında denicem ayrıca bende vajiyim yani eşimde benle bundan dolayı da onları savunuyor olabilir mi
Vaji’nin ne olduğunu bilmiyorum ama tahmin ettiğim şeyse çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Erkek milleti biraz zor akıllanıyor. Benim babam ailesinin ona faydasından çok zararının olduğunu 50 yaşında farketti ama hala aynı hataları yapıyor. İstediğin kadar söyle farkına varıp aynı şeyleri yapmaya devamda edebilir. O yüzden ailesi bilsin ki çok üstüne gelmesin diye çare aramak daha mantıklı

Vaji’nin ne olduğunu bilmiyorum ama tahmin ettiğim şeyse çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Erkek milleti biraz zor akıllanıyor. Benim babam ailesinin ona faydasından çok zararının olduğunu 50 yaşında farketti ama hala aynı hataları yapıyor. İstediğin kadar söyle farkına varıp aynı şeyleri yapmaya devamda edebilir. O yüzden ailesi bilsin ki çok üstüne gelmesin diye çare aramak daha mantıklı
Hayırlısı artık ne diyeyim inşallah erken anlar teşekkür ederim

Benim eşim de düğünü takiyi tek başına yaptı. Ailesinin durumu yoktu.
Ama ben gucenmedim ben mi safım acaba 🤔🤔

Durumu olmayan birilerinden maddi anlamda bir şey beklenmez .eşinizin işi de var kimseye muhtaç değil.

Ama son yazdiklarinizda size katılıyorum.
Devamli para istiyorlar yazmışsınız. O biraz fazla.
Artık bu adamın ayri evi yuvası gecindirmesi gereken ailesi var. Bunu anne baba malesef idrak edememiş sanıyorum.
Kayinbabanizin hic bir maddi geliri yok mu ?
Bekarken de mi hep oğullarının eline bakmışlar?
Durumlarınız epeydir karışık.
Eğer kayinbabanin hic bir maddi geliri yoksa cevabım değişecek.
Kayinpederim asgeri ücreti var onun dışında Erzagin yarışı köyden geliri falan da var ve sadece kaynanamla kendi var kızları ev alsın diye damadı kredi çekip faiz yemesin diye bütün birikmiş parasını onlara vermiş ee bizimde düğün olacağı zaman param yok dedi ve eşime kendileri altın taksın diye kredi çektirdi kendi maasida kızının kocasının borcu var diye onların evini geçindiriyor

Aaa aşk olsun şöyle anne babasından harçlık alan onların ağzına bakan, her haltını onlara danışan, evlenince yardım bekleyen, evini babasına annesine döşetme hayali kuran, bir birey olmayı beceremeyen aslan gibi kocan olsa istemezmiydin..
Benim eşim harçlık almıyor daha çok veriyor her haltini onlara danisiyor yardım beklemiyor ama her haltini danışan nasıl acaba

Arkadaşlar sorun eşya değil zaten tam anlatamamisim galiba 100 milyar borcumuz var ve sırf kendileri gösteriş yapmak için millete onların dediğini yaptım ben yoksa ben düğün istemedim altın istemidim iki tane koltuk takımı aldılar onu istemedim Nisan bohcasi istemedim herşeyi kendileri aldı tamam ama eşimin kredi çektiği parayla aldılar şimdi ödemesinde onlar sıkıntı çekmiyor biz çekiyoruz

Söyledikleriniz çelişkili.
"Krediyi ailesi çektirdi" diyorsunuz. O zaman borcun 40 bin lira olmadığını bilmeleri lazım değil mi?
Siz krediyi bilmiyordunuz madem, neden "hayırdır, bu değirmenin suyu nereden geliyor?" demediniz? İnsan nişanlısının maddi durumunu, bir anda şak diye 100 bin lira harcayıp harcayamayacağını bilir.
Ailesinin durumunu da az çok tahmin eder.
Bence paraları harcarken hoşunuza gitmiş, sorma gereği duymamışsınız, şimdi borçların size kaldığını anlayınca ağlıyorsunuz. İki koltuk takımını zorla mı getirip koydular eve? "İstemiyorum" diyecektiniz sadece.

Aileler çocuklarını evlendirmek zorunda değiller ayrıca. 2 yetişkin insan evlenmeye karar veriyorsa nasıl evleneceklerini kendileri düşünecekler.
Bunlar en başına düşünülmediği için böyle oluyor zaten. Kendi paranızla milletin gösterişine sponsor oluyorsunuz, sonra en güzel zamanlar borç ödemekle geçiyor.

Ailesi para istiyorsa da eşiniz "hayır" demeyi bilmeli. Sıkıntı yaşıyorsanız sebebi eşiniz yani.
Öğrenim durumunuz nedir bilmiyorum. Ama bence bir işe girin, birikim yapmaya başlayın. Eşiniz ailesine para gönderdiği sürece sizden kısacak, huzurunuz olmayacak çünkü. Kendinizi güvenceye alın.

Ayrıca konu silmek yasak.

Söyledikleriniz çelişkili.
"Krediyi ailesi çektirdi" diyorsunuz. O zaman borcun 40 bin lira olmadığını bilmeleri lazım değil mi?
Siz krediyi bilmiyordunuz madem, neden "hayırdır, bu değirmenin suyu nereden geliyor?" demediniz? İnsan nişanlısının maddi durumunu, bir anda şak diye 100 bin lira harcayıp harcayamayacağını bilir.
Ailesinin durumunu da az çok tahmin eder.
Bence paraları harcarken hoşunuza gitmiş, sorma gereği duymamışsınız, şimdi borçların size kaldığını anlayınca ağlıyorsunuz. İki koltuk takımını zorla mı getirip koydular eve? "İstemiyorum" diyecektiniz sadece.

Aileler çocuklarını evlendirmek zorunda değiller ayrıca. 2 yetişkin insan evlenmeye karar veriyorsa nasıl evleneceklerini kendileri düşünecekler.
Bunlar en başına düşünülmediği için böyle oluyor zaten. Kendi paranızla milletin gösterişine sponsor oluyorsunuz, sonra en güzel zamanlar borç ödemekle geçiyor.

Ailesi para istiyorsa da eşiniz "hayır" demeyi bilmeli. Sıkıntı yaşıyorsanız sebebi eşiniz yani.
Öğrenim durumunuz nedir bilmiyorum. Ama bence bir işe girin, birikim yapmaya başlayın. Eşiniz ailesine para gönderdiği sürece sizden kısacak, huzurunuz olmayacak çünkü. Kendinizi güvenceye alın.

Ayrıca konu silmek yasak.
Çünkü eşim altın almak için 50 milyar çekmiş 40 altın 10 mobilya almış sonra eşim 20 milyar ablasına kredi çekip vermiş borç olarak oldu 70 milyar sonra düğünden sonra altını satıp araba aldı yarısını verip yarısını krediyle anlican bende anlamadım zaten ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back