- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
Yok gocmenim dedi nerenin gocmeni bilmiyorum ama bende gocmenim ve hakikaten gocmenlerde erkege ailesi ev alir hatta alabilen arabada ceker altina ama kiza yapılmaz o ayri bir konu. Bu adetlere yabanci biri degilim yani ama buna ragmen kalkip esime iliskinin basinda maddi sartlar kosmamistim. (Esim iyi kazaniyordu) Aileminse bekarligimdan beri bir ev sozü vardi bana, guvencem olsun diye almak istediler nasilsa erkek olsaydin biz bu evi alacaktik ama ne fark eder erkek kız deyip erkek gibi ellerinden geleni sagladilar. Dugun zamani babam takilcak altini bile konusmadi esimin ailesiyle ve millet olur mu oyle altinlar kizin guvencesi filan dediginde, babam bir söz etti. "Ben yasadigim surece elysion kimsenin verecegi seye muhtac olmaz." Bu bence değerlerin en guzeli. Kalkip elalemin ailesinden "zorla" ev koparip degerimi belirledim kafasindan iyidir.
Evet biz de göçmeniz ben de biliyorum bunları ama eşim göçmen değil ki. Ki ben her yıl mutlaka memlekete giderim. Orda da yeterince düğün gördüm içim dışım altın ev araba oldu. Ama Her iki taraf da adetlerini yarıştırırsa işin içinden çıkılmaz. Orta noktada buluşulur. Ben hiç bizim düğünlerde takılan altınlardan kimseye bahsetmedm.
Her ne olursa olsun daha evlenmeden bu muhabbetlere girmek kadar büyük rezillik yok. İnsanların aklından ömür boyu çıkmaz.