• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve vicdanları

yaptığının normal olmadığına inandırmalısınız.verdiğim linki okudunuz mu ,prof. olarak anlatıyor durumu.
bu tür adamlar hep karşıdakini suçlar.siz annesine laf ettiğiniz için şiddet gördünüz mesela ,eşinize göre.yani suç sizde.adam yapmak istemedi,siz hamile olduğunuz için abartuyorsunuz.böyle demeseydiniz böyle yapmasaydınız adam da vurmak zorunda kalmayacaktı..gibi gibi bir sürü şey..
bana göre şimdi çekip gitseniz,ayaklarınıza kapanacak af dileyecek,dönerseniz de aynılarına devam edecek..dönmezseniz bir süre saldıracak sonra pısacak.
bence hatalı kusurlu olduğunu anlaması ana madde.bunu anllaması için gitmeniz gerekiyorsa gidin..ama şunu göze almalısınız ,tedavi olmayı kabul etmezse geri dönememelisiniz.tedaiviyi kabul eder hatasını anlarsa ne ala..

Kesinlikle..
Ve eğer gider bişeyler düzelmeden dönerse adam daha da arsızlaşacak..

yaptığının normal olmadığına inandırmalısınız.verdiğim linki okudunuz mu ,prof. olarak anlatıyor durumu.
bu tür adamlar hep karşıdakini suçlar.siz annesine laf ettiğiniz için şiddet gördünüz mesela ,eşinize göre.yani suç sizde.adam yapmak istemedi,siz hamile olduğunuz için abartuyorsunuz.böyle demeseydiniz böyle yapmasaydınız adam da vurmak zorunda kalmayacaktı..gibi gibi bir sürü şey..
bana göre şimdi çekip gitseniz,ayaklarınıza kapanacak af dileyecek,dönerseniz de aynılarına devam edecek..dönmezseniz bir süre saldıracak sonra pısacak.
bence hatalı kusurlu olduğunu anlaması ana madde.bunu anllaması için gitmeniz gerekiyorsa gidin..ama şunu göze almalısınız ,tedavi olmayı kabul etmezse geri dönememelisiniz.tedaiviyi kabul eder hatasını anlarsa ne ala..

Bunun bir adım sonrası kadının da buna inanması: dövdü ama bende çok dırdır ettim gibi

Adam kadını dövülebilir görüyor, inisiyatif bende diyor istersem döverim, bu yani,hatta aslında şu şu olayda da dövebilirdim ama dövmedim gibi de düşünüyo olabilir

ya cok kötü ama buraya da hemen boşan gitsin yazıyorlar katılmıyorum ben
tama m bu cok kötu laflar ama olmuyro ıste hemen bosanmak

Ben boşan demedim, demeyin demiş,karşılık ver dedim, mantıksız mı,şimdi ben gelip sana vursam bakar mısın öyle, bakmazsın eşe karşı da böyle olmalı,en azından adam diyecek ki vururum ama bende hasarlı çıkarım

Ben psikolojik bir yardım alıp profosyonel bi kişiden ne yapmam gerektiği konusunda bilgiler alsam daha iyi olucak. Bu adamda sülaleside beni sanki insanın ailesi arkasında olmazsa sesinin çıkmaması gerektiğine inandırdılar.Kendime bile ezik hissettirdiler.Haklısınız merhamet denen şeyin m si yok adamda. İnanın aynı şekilde aileside öyle. Öyle görmüş öyle yetişmiş. Varsa yoksa din namaz kuran. Ama merhamet vicdandan bi haberler..
Eşimin savunulacak tek tarafı yok.

İyi demiyorum. İyi yaptı demiyorum

İyi davranıyor diyorum.Normal sıradan bişey olmamış gibi ve ben öfkeyle kalkıp zararla oturmak yerine biraz düşünüp belkide sizlere danışıp öyle davranmak istiyorum.

Ancak bazı kadınlar egolarını tatmin etmek için yine iş başında. Siz ve bir iki kişi daha açık arama derdindesiniz. Lütfen egonuzu başka bir yerde tatmin edin. Benim uğraşabilecek halim yok şuan.

Amacım ego tatmini falan değil
Ben gerçekten üzülüyorum sizin durumunuza ama en çok da hala kendinizi bahanelerle kandiriyor olmanıza üzülüyorum
Adam sizden Özür bile dilemiyor
Sizi onunla yaşamaya mecbur ne dersem yapmak zorunda ne yaparsam katlanmak zorunda zaten kimsesi yok diye görüyor
Şiddete uğrayan biri zamanında bana şunu demişti Böyle adamlar en çok da sizi kendisinden başka kimsenin sizi sevmeyecegine kimsenin olmadığına inandirirlar
Gerçekten burda da aynı öyle davranıyor esiniz
Ben gercekleri görmenizi istiyorum Yarın bir gun bu adam ve ailesi yüzünden 3.sayfa haberi olmayacaginiz ne malum
Arkadaşımın ablası daha bu yaz aslında çok iyi biri diyip her şiddetini affettigi çocuk için bosanmadigi bir adam tarafından öldürüldü sonuç ortada kalan 7 yaşında psikolojik tedavi gören annesiz babasız çocuk
Siz kendi sonunuzun böyle olmasını ister misiniz Lütfen iyice düşünün bu adamla ve ailesiyle ömür geçer mi

Ben psikolojik bir yardım alıp profosyonel bi kişiden ne yapmam gerektiği konusunda bilgiler alsam daha iyi olucak. Bu adamda sülaleside beni sanki insanın ailesi arkasında olmazsa sesinin çıkmaması gerektiğine inandırdılar.Kendime bile ezik hissettirdiler.Haklısınız merhamet denen şeyin m si yok adamda. İnanın aynı şekilde aileside öyle. Öyle görmüş öyle yetişmiş. Varsa yoksa din namaz kuran. Ama merhamet vicdandan bi haberler..
Eşimin savunulacak tek tarafı yok.

Din namaz kuran bilen insan zaten özellikle vicdanlı olmalı

Sen ne öneriyosun peki
ya bilemiyorum aynı sey basıma gelse ne yaparım
bes senelık evlıyım bı cocugum var bes senede bız de cok kavga ettık kotu seyler soyledık
ama dayak yemedım
sımdı mesela esım bana tokat atsa benı dovse
bılemıyorum
ama ne yalan soyleyeyım bosanmam
unıv mezunuyum ıkı dıl bılıyorum calısıyorum aılem babam her zaman arkamdadır cıkıp gelsem asla nıye geldın demezler ama gıtmem bosanmam
ama ne yaparım esımın hatasını anlayıp ozur dılemesını ısterım

ya bilemiyorum aynı sey basıma gelse ne yaparım
bes senelık evlıyım bı cocugum var bes senede bız de cok kavga ettık kotu seyler soyledık
ama dayak yemedım
sımdı mesela esım bana tokat atsa benı dovse
bılemıyorum
ama ne yalan soyleyeyım bosanmam
unıv mezunuyum ıkı dıl bılıyorum calısıyorum aılem babam her zaman arkamdadır cıkıp gelsem asla nıye geldın demezler ama gıtmem bosanmam
ama ne yaparım esımın hatasını anlayıp ozur dılemesını ısterım

Kişi yaptığını hata olarak görmüyosa,nasıl anlayacak bunu sorun o zaten

Yazıyı okuycam birazdan. Kesinlike çok doğru söyledikleriniz. Bana sen çok sorunlusun diyor.
Kendi yaptıklarını asla görmüyor. Onu kışkırtan benim. Bu raddeye getiren benim..Sonunda pişman olucağı şeyler yaptıran benim..

Ancak şimdi çekip biraz baba evinde durayım diyemem.. Çünkü gidemem..
Evden çıkıp gitmem için bi hazırlığımın olması gidicek yerimin olması lazım..
Ben şimdiden kendimi garantiye almak için hazırlıycam. ve bunu bidaha ailesi beni ezip tüm yüzsüzlükleriyle sülalece evime gelirlerse veya eşimden bu ve buna benzer tek hareket hakaret duyarsam eşimi ailesiyle başbaşa bırakıp gitmek istiyorum..
Ama şimdi yapamam..Bu yüzden bidaha aynı raddeye gelmemek için aynıları yaşatmaması, yaşatmamaları içinbişiyler yapmak istiyorum işte..

"Şunu belirtmek gerekiyor, şiddet bir davranış biçimi değil, bir düşünce biçimi. Davranışları nispeten daha kolay değiştirebilirsiniz ama düşünce biçimlerini değiştirmek çok zor. Şiddet sadece ve sadece şiddeti uygulayan kişi karar verirse ve bunun üzerine çalışırsa durdurulabilir. Şiddete uğrayan kişi kendini o şiddet ilişkisinden uzaklaştırarak kendini korumak için bir şeyler yapabilir ama şiddeti durduramaz.

Şiddeti uygulayan kişi olayın sorumluluğunu hep şiddet uygulayan kişiye atar: “Senin yüzünden ben böyleyim”, “Sen beni ne hale getirdin?”, “Sen beni insanlıktan çıkarttın”, “Sen beni kadına vuran bir adam haline getirdin”. Bunu satmaya çalışır ve buna inanır. Doğru stratejilerle yaklaştıysa da, şiddete uygulayan kişi bunu alır. “Ben adamı delirttiğime göre, ben adamı delirtmemeyi de başarabilirim” üzerinden tekrar şans verir."

Uzman yazmış

Esinin dediklerinden sonra okumadim kolundan tut at falan. Bu laflardan sonra 2. Yaptin bide. Bravo canim

Güzel kardeşim neden böyle adamlara ailelere ikinci çocuğu da yapıp iyice onlara bağımlı hale getiriyorsunuz kendinizi. Eşine deseydinki "gün gelir sizinde gidecek yeriniz olmaz değer vereniniz kalmaz insanları küçümsemeyin okadar kaderi allah yazar " deseydin..

Bu erkekler neden ana baba akraba yanında degisip böyle yapıyorlar anlamıyorum. . Ben olsam asla kabul etmezdim ilk dogumu zaten mahvetmisler 2. Iyi gecsin bari

Ne yapacaksın gelirlerse sadece çocuklarınla ilgileneceksin. Elini bir bardağa dahi atmayacaksın. Yatak yorgan evde ne varsa 1 tane kalsın kalanları sakla, bir komşuna ver, at. Kocan de gelirse eve fare girdi attım de. Yatak yorgan yoksa nerde yatacaklar. Gidersen de hiç yüz vermeyeceksin. Aynen misafir olacaksın. Sakin bir zamnda eşine sötle. Haberin olsun gelirlerse yüzüm gülmez. Herkesin içinde kavga çikar de. Nefret ediyorum böylelerinden.

Merhaba. Yeni üyeyim ve hemen sizlere danışmak istediğim bir konu var. Öncelikle kısa bir özet geçmek istiyorum.

Eşimle 3,5 yıldır evliyiz. bi çocugumuz var ve ikinciye 4 aylık hamileyim.
Eşimin ailesi evlendiğimizden beri aramızda sorun yaratmakta aslına bakacak olursanız. 8 saatlik mesafe var aramızda. Ancak sık sık gelip yatılı olarak kalmak isterler. Üstelik yanlarında hala akraba 5-6 kişiyide getirirrler.Aynen bu ekip benim lohusa halimde enişteleri babaları erkek kardeşi halaları olmak üzere 20 gün kalmışlar lohusalığımıda mahvetmişlerdir tabi bide. Eşimle kavga etmemize hatta eşimin bana el kaldırmasına sebep olmuşlardır.

Neyse ozamanlar geçti gitti dedik. Kızıma son 2 aya kadar benim kardeşim baktı. 2 ayda kayınvalidem . Ancak kayınpederim eşinin özleminden vede gezme isteğinden durmadan bize geldi diğer akrabalarınıda getirmek istedi ama ben engel oldum. Kayınvalidem deseniz dışarı bile bizi yanlız göndermedi evde sürekli dipdibeydik ve artık eşimle birbirimize girmeye başladık sürekli onun yanında. Bigün eşime seni halana şikayet edeyimde bikaç öğüt versin aklı başında dedim. Tabi kayınvalidem çıldırdı o sessiz insanın içine şeytan kaçtı :). Halası sanki seni gelin olarak istedi de sen ona şikayet edicen (annem babam ayrı ve babam çok sorumsuzdur )kardeşin senin çocuguna baktıda gidicek yeri yoktu ondan baktı dedi. Oysa bu zamana kadar sağolsun derdi hep.Gidicek yeri olmazmı var tabiki kardeşimin sırf benim hatrım için baktı. Hem öyle bile olsa senin torununu bakıcıya muhtaç etmemiş şükretmen teşekkür etmen gerekmezmi.. Demek ki içinde bunlar varmış dedim. Git parayla bakıcı bul çocuguna ben gidiyorum dedi . Oğlum bunu çekme sen kavgasını falan boşa gitsin dedi..Eşimde haklı kadın dedi . Anne boşver bunu bu değermi görmüş bu zamana kadar dedi..Babasıda arkasında değil aslında kolundan tutup dışarı atmak varda dedi annesini savundu ben orda ağlarken bana el kaldırdı.. :KK43:Annesinin bedduaları çocugumun ağlamaları tam bi faciaydı anlıycanız. Bende ikinci çocuk doğunca ne yüzle sevmeye geliceksiniz istemiyorum hiç birinizi bu yaşananlardan sonra ilk anneliğimi mahvettiniz ilk günlerimi toplayıp gelmeyin herkesi diye bağırdım ama nasıl kötüydüm :KK43:neyse daha çok şeyler söylendide hatırladıkça yazarım..eşim götürdü otobüse bindirdi.Sonra geldi sen neden böyle yaptın onun yanında dedi sanki hiç bir şey olmamış annesini savunmamış gibi..

Sonra ikinciye aramış eşim söyledi.. Ne dedi diye ısrar edince. Oğlum senin için çok üzülüyorum demiş.eşimde biz çok iyiyiz anne v.s demiş.

Şimdi eminim bunlar yine gelip kalmak istiycekler. Doğucak çocugumu alıp sevmek istiycekler..Ama ne yüzle? belkide inadına kaç kişiyi getiricekler gene..

Çok şükür maddi olarak gücüm yerinde çıkıp gidebilirim bu evden.. Ailem arkamda durmayabilir evet yeteri kadar.. Ama ben sadece çocuklarımı düşünüyorum..

Eşimle şuan iyiyiz eşim gayet iyi davranıyor ama bir kere bile özürdilemedi.. Bana hamilelik yüzünden böylesin diyor ama hamile eşine kaçıncı defa el kaldırmak vurmakk.. Aklıma geldikçe çıldırıyorum.. Bu insanlardan nefret ediyorum..

Bana bi akıl verin benim nasıl bir tavrım olmalı artık.. Bayram olucak nebiliyim gelicekler bizim gitmemiz gerekirse?.. Bilmiyorum çok üzgünüm.. Şimdiden teşekkürler.
Üzgünüm ama o evde yaşadığın sürece bunları hep yaşayacaksın ya duruma alışacan yada gidecen başkada yol yok

Sana doğumun ilk günleri gerekirse hastanede dahi kalacak bir bakıcı bul. Sana baksın. Kimseden bir bardak su isteme.

Sen bu adamla iyi olsan nolur kötü olsan nolur ya.
Adamın dediği lafa bak, bu yaşa kadar değer mi görmüş ne demek! Çocuklarının annesisin ya, nasıl denir bu laf, peki sen nasıl hazmediyorsun? Boşan, bırak git falan diyemem, her evliliğin kendine göre bi formülü var sonuçta ama adam annesinin yanında şov yapıyor resmen. Neden bu kadar annesinin ağzına bakıyor? Beni eşim bu durumda bıraksaydı hiç düşünmeden giderdim evden. Yahu bu insan da senin karın be adam, savunamayacaksan evlenmeseydin lanet olası.

Madrm ılk cocukta bunları yasadın ıkıncıyı neden yaptın kocana ıyı dıyosun el kaldırıyor vuruyor hamıle halınle bu duruma sokuyor ve. Sen soyledıklerınden sonra nasıl ıyı dıyosun pes şaka gibi

Bi kere bir adam sana bu laflari kullanabiliyorsa ikinci kezde kullanacaktir. Şiddete meyilli olan el hareketi yapan bir erkek bunu tekrarlayacaktır. Evet boşanmak kolay degil elbette. Ama bu şekilde yaşamak ne kadar kolay? Madem maddi geliriniz var ne diye kayinvalide ve vicdansiz kocanin agiz kokusunu cekesiniz ki? Evet cocuklarin babasiz buyumesi onlar için cok agir birsey. Ama bu sekilde boyle bir adamin yaninda piskoljileri alt ust mu olsun? Eşinizin size o soylediklerini icinizden atamayacaksiniz ve bu sizi hic bir zaman mutlu etmeyecek. İyi düşünün ilerde neler olacak. Ona gore iyi bi karar alin.

Back