• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ve bitmeyen sorunlar :(

yani nasıl baskın olduklarını tahmin edemezsin eşim istemiyor deyip kenara çekiliyor yani 2ay yine kaldı onda aslında. mantık şu çalışmayan biriyle kalamaz ben evde tek kalmam onunla asla.

Sen de çalışıp maaşını ona vereceksin bunu da istesinler o zaman utanmadan. Allah yardımcın olsun arkadaşım cidden zor. Yeri geliyor misafir istemiyor insan da kalıcı misafir daha zor...Eden kat kat bulur,sana baskıcı oluyorlar da işleri rast gitmez...

benim anlamadığım görümce çoluğu çocuğu bırakıp senin evde fink atabiliyor ama evine alamıyor. bu ne saçmalıktır ya. bence evden gitme. eşin zaten görümcenin yapısını biliyor. bu kadarı bariz otlakcılık. birde görümceye hizmet mi ediceksin.
2 ay onda kaldı canım. şimdi diyor ki: ben de kalsın ben bakarım da; ama size gelmek istiyor diyor. alışsın kardeşim bekar mı benim eşim

Sen de çalışıp maaşını ona vereceksin bunu da istesinler o zaman utanmadan. Allah yardımcın olsun arkadaşım cidden zor. Yeri geliyor misafir istemiyor insan da kalıcı misafir daha zor...Eden kat kat bulur,sana baskıcı oluyorlar da işleri rast gitmez...
öyle canım öyle sırf eşin için katlanıyosun ama nereye kadar.

benim aklıma görümcenin kardeşini çocuklarından uzak tutmak istemesi geldi hasta olduğu için zarar verecek korkusu olabilir, seninde gidecek olman işine gelmiş hem kardeşine bakmış olacak, hem çocuklara yaklaştırmamış olacak, huyunda varsa eşini de dolduracak bir taşla epey kuş vuracak , bence evinde kal gitme ama gitmeme nedeni olarak görümcenin gelmesini gösterme başka bi bahane bul , görümcende gelsin seni yalnız bırakmasın gelsin sizinle kalsın o zaman zaten 15 gün bile dayanamaz gelip gitmeye

canım kendi evleri vardı. ma şuan şzfrn hastası olduğu için yalnız kalmasın diyorlar. ama nereye kadarrrrr

Tamam, yanlız kalmasın zaten, görümce iki çocuğunu bırakıp size gelebiliyorsa oraya da gider. Kardeşler de gidebilir diyorum ben. Bir de şu var, eşiniz ve kardeşinizin kendi evinizde kalması iyi güzel de yemek, temizlik işlerini kim yapacak, kardeş yemek yapabiliyor, eşiniz de ilgili mi bunlarla, görümcenin bu bakımdan faydası hiç mi yok? Sırf sevmiyorum diye gelmesin demezdim ben olsam, ben uğraşmıyorum ev işiyle gelsin baksın kardeşlerine deyip rahat rahat giderdim memlekete, öteki türlü hem evde kalmayıp, hem de görümce gelmesin tavrını kabul ettirebileceğiniz "anlayışlı" bir eş bulabileceğinizi sanmıyorum.

bu arada sorun yaşayan tek ben değilim. çalışan eltim de 5 ay kalacak ve kadın çok kötü şu an. anneden kalma paraları var evleri kendilerinin, tek kalmaya alışması şart. maddi açıdan bütün abileri yardım edecek durumda. her kes farklı illerde zaten böyle ne kadar devam eder. şahsen ben çalışınca 3-4 ay kalmak istemiyorum onunla. çünkü bu ömürlük bir şey 1-2 yıl olsa tamam ama... neymiş çalışınca zaten dışarıda oluyormuşsun sanki ev benim değil ya... dönüp dolaşıp akşam evime gelicem. daha çocuk yok hamilelik dönemi var bir sürü sorun ...

Tamam, yanlız kalmasın zaten, görümce iki çocuğunu bırakıp size gelebiliyorsa oraya da gider. Kardeşler de gidebilir diyorum ben. Bir de şu var, eşiniz ve kardeşinizin kendi evinizde kalması iyi güzel de yemek, temizlik işlerini kim yapacak, kardeş yemek yapabiliyor, eşiniz de ilgili mi bunlarla, görümcenin bu bakımdan faydası hiç mi yok? Sırf sevmiyorum diye gelmesin demezdim ben olsam, ben uğraşmıyorum ev işiyle gelsin baksın kardeşlerine deyip rahat rahat giderdim memlekete, öteki türlü hem evde kalmayıp, hem de görümce gelmesin tavrını kabul ettirebileceğiniz "anlayışlı" bir eş bulabileceğinizi sanmıyorum.
canım evde kalmıyım demiyorum zaten eşim kalmamı istemiyor. çünkü ablasının sorun çıkaracağını biliyor. ben evimde yokken birinin kalamsını ancak böyle zaruri durumda kabul edebilirim. istemeye istemeye yapıyorum ben bunu. ablası keyfe göre geliyor şuan.

görümcem gelmesin otursun evinde kafam rahat olur, temizlik yaparlar onlar. yemekte yapar eşim. ikisi kalsın işte. birde görümcem aşırı masrafa sokuyor her geldiğinde, ben evimi sahiplensin istemiyorum. çünkü bir gün k.v. ile bana şunu dediler: bak burası bizim oğlumuzun evi ve bizim de evimiz sayılır. burdan tartışma çıktı. nasıl olur ya ben annemin evine bile benim evim demiyorum.

canım evde kalmıyım demiyorum zaten eşim kalmamı istemiyor. çünkü ablasının sorun çıkaracağını biliyor. ben evimde yokken birinin kalamsını ancak böyle zaruri durumda kabul edebilirim. istemeye istemeye yapıyorum ben bunu. ablası keyfe göre geliyor şuan.

:( son mesajınızdan sonra işlerin abuk subukluğunu daha fazla anladım zaten. Kardeşlerin bir araya gelip sizin de dediğiniz gibi kalıcı bir çözüm bulması şart, ortak bir nokta da ev açılır o zaman kardeşe, yalnız kalmasın diye bakıcı, görevli vs. bir şey ayarlanabilir mesela, durumları varmış nasıl olsa. Kendi karılarına güvenip kardeşimize sahip çıktık diye vicdan rahatlatacak olmaları çok sinir bozucu.

benim aklıma görümcenin kardeşini çocuklarından uzak tutmak istemesi geldi hasta olduğu için zarar verecek korkusu olabilir, seninde gidecek olman işine gelmiş hem kardeşine bakmış olacak, hem çocuklara yaklaştırmamış olacak, huyunda varsa eşini de dolduracak bir taşla epey kuş vuracak , bence evinde kal gitme ama gitmeme nedeni olarak görümcenin gelmesini gösterme başka bi bahane bul , görümcende gelsin seni yalnız bırakmasın gelsin sizinle kalsın o zaman zaten 15 gün bile dayanamaz gelip gitmeye
çok doğru tespit canım. bunu daha çok görümcemin kocası yapıyor, abileri varken banamı kaldı diyor. ve surat asıyormuş. görümcem de huzursuz doğal olarak. ama ozaman gitsin annesinin evinde baksın. eltilerimin çocuklarınada zarar verebilir. 4-10 yaş aralığında toplam 4 çocuk var.

:KK43: son mesajınızdan sonra işlerin abuk subukluğunu daha fazla anladım zaten. Kardeşlerin bir araya gelip sizin de dediğiniz gibi kalıcı bir çözüm bulması şart, ortak bir nokta da ev açılır o zaman kardeşe, yalnız kalmasın diye bakıcı, görevli vs. bir şey ayarlanabilir mesela, durumları varmış nasıl olsa. Kendi karılarına güvenip kardeşimize sahip çıktık diye vicdan rahatlatacak olmaları çok sinir bozucu.
ağzımızda tüy bitti bunu söyleye söyleye. neymiş bakıcı ona şefkat gösteremezmiş. ben nasıl göstereyim koca adama. benden küçük olsa neyse hadi. birbirlerine öyle tutkunlar ki, doğu batı ayrımına girmem asla sonuçta benim eşim de doğulu ama o yörede bu dayatmalr var diye düşünüyorum. gelenek görenek yani

yada doğusu batısı yok yetiştirme ile ilgili. çünkü k.v. in kendi evi olduğu halde sırf bulunduğu il soğuk diye eşim bekarken 6-7 ay beraber kalıyorlarmış. (eşimin evinde ) eltimde de 3-4 ay kalıyorlarmış. yani tamamen beraber lik sağlamışlar. biz evlenince gelemediler ilk yıl sonrada zaten vefat etti. çok az kaldılar bende. ama eltim her yıl perişan oldu. ve sözünü geçiremiyor eşine.

Avlasi evlu 2 cocugu var , coluk cocugu birakip sanami gelicek?
evet tatlım nekadar aptalca dimi ?? daha öncede yaptı. annesi ve kardeşi bize geleckti bide bir abi (evli) bir abla daha eklendi dördü bende kaldı. kadın ailsini bırakıp bize geldi. çocukları büyük gerçi lisede

evet tatlım nekadar aptalca dimi ?? daha öncede yaptı. annesi ve kardeşi bize geleckti bide bir abi (evli) bir abla daha eklendi dördü bende kaldı. kadın ailsini bırakıp bize geldi. çocukları büyük gerçi lisede
ama yinede çok saçma. ev sahibi olarak ikisini misafir etmek zor birde ittifak kurar gibi 2 kişi daha eklendi.

ağzımızda tüy bitti bunu söyleye söyleye. neymiş bakıcı ona şefkat gösteremezmiş. ben nasıl göstereyim koca adama. benden küçük olsa neyse hadi. birbirlerine öyle tutkunlar ki, doğu batı ayrımına girmem asla sonuçta benim eşim de doğulu ama o yörede bu dayatmalr var diye düşünüyorum. gelenek görenek yani

sizden küçük olsa ne değişecek canım, sonuçta insanın kendi kardeşine gösterdiği ilgi alakayla eşinin kardeşine gösterdiği ilgi alaka aynı olabilir mi? sanki her insanın tahammül sınırı aynı, bakarsan zorunda olduğun için bakarsın, bakmazsan sebep ne olursa olsun kötü olacaksın. Sevap falan diye kendini avutursun da insan eti ağırdır diye boşuna söylememişler, eltinize ve size ayrı ayrı sabır dilerim, çünkü kaynın bu durumda hiç bir suçu da yok. Annenin ve kardeşlerin sizlere güvenmeden önce bir araya gelip karar almaları lazımdı. Evden çalışabileceğiniz bir iş kurtarır belki sizi :)

Doğu batı konusunda da katılamıyorum karakter meselesi daha çok. Batının en ucunda komşumuz hasta ve yatalak annesini kocasının ölümünden sonra ancak evine getirebildi. Kocanın ölümüne sevinilir mi? Evet, seviniliyor. Kocanın annesiyle yıllardır aynı evi paylaşıyorlardı nerdeyse, git rahatça gör hizmetini lafı bile ağzından çıkmadı yıllarca gelininin annesi için. Dışardan baksan, para var, yaşlıya, hastaya hizmet had safhada lafta, aile bağlarının da üstüne değer tanımazlar :KK43: Gelin gidemezmiş evin işi varmış, bakıcı da tutulamazmış çünkü nasıl olsa ölecekmiş boşuna para gidermiş. Düşüncesiz insana denk gelmesin kimse :KK43:

sizden küçük olsa ne değişecek canım, sonuçta insanın kendi kardeşine gösterdiği ilgi alakayla eşinin kardeşine gösterdiği ilgi alaka aynı olabilir mi? sanki her insanın tahammül sınırı aynı, bakarsan zorunda olduğun için bakarsın, bakmazsan sebep ne olursa olsun kötü olacaksın. Sevap falan diye kendini avutursun da insan eti ağırdır diye boşuna söylememişler, eltinize ve size ayrı ayrı sabır dilerim, çünkü kaynın bu durumda hiç bir suçu da yok. Annenin ve kardeşlerin sizlere güvenmeden önce bir araya gelip karar almaları lazımdı. Evden çalışabileceğiniz bir iş kurtarır belki sizi :)

Doğu batı konusunda da katılamıyorum karakter meselesi daha çok. Batının en ucunda komşumuz hasta ve yatalak annesini kocasının ölümünden sonra ancak evine getirebildi. Kocanın ölümüne sevinilir mi? Evet, seviniliyor. Kocanın annesiyle yıllardır aynı evi paylaşıyorlardı nerdeyse, git rahatça gör hizmetini lafı bile ağzından çıkmadı yıllarca gelininin annesi için. Dışardan baksan, para var, yaşlıya, hastaya hizmet had safhada lafta, aile bağlarının da üstüne değer tanımazlar :KK43: Gelin gidemezmiş evin işi varmış, bakıcı da tutulamazmış çünkü nasıl olsa ölecekmiş boşuna para gidermiş. Düşüncesiz insana denk gelmesin kimse :KK43:
öyle canım haklısın ben bu bağlılığı bu kadar bunlarda gördüm ki doğu -batı değil olay. nezaket hoşgörü ve hakkaniyetlik...
artık eşimle tartışmaktan bıktımmm onlar yüzünden. en büyük k.b. her şeyimize karışır gerekli gereksiz. ben bu kadar baskın olmasam (saygı çerçevesi içinde tabi ki ) ne olurdu halim bilmiyorum.

şimdi kayınbirader şizofren dönüşümlü abilerde kalıyor
görümcende kalmıyor sanırım kocası istemiyor
sen hasta kb sizde kalsın diye memlekete gideceksin
eşinde çalışıyor bu adam akşama kadar zaten tek başına kalmayacak mı

Back