eşimin ailesi ile yaşadıklarımı unutamıyorum bana akıl verin lütfen

Kendi annemle de farklı şehirlerde yaşıyoruz maalesef ve annem çalışıyor. Doğum sonrası daha çok ihtiyacım olacağını düşünerek hamilelik döneminde gelmesini ben istemedim. Dediğiniz gibi madem çok düşünüyordu gelip yemek yapsaydı uzaktan konuşmak kolay.

Belki o an orda amacı beni üzmek kötü niyet olmasa bile benim o an içinde bulunduğum durum kimse hiç bir şey söylemese bile çok zor değil mi sizce de yani ne o anda ne de şimdi niyet sorgulayacak durumda değilim açıkçası kendimi suçlamaktan sütüm bile kesildi. Sonrasında da psikolojimin kötü olduğunu bilmesine rağmen eşimi arayıp beni şikayet etmeye devam etti . Niyeti ne bilmiyorum aslında kötü insanlar değiller ama artık her yaptıkları batıyor bana

Benim de korkum evliliğimin zarar görmesi zaten eşimi çok seviyorum ama ailesinin yaptıklarını nasıl unutup hiç bişey yokmuş gibi davranabilirim bilmiyorum

Aria'nin söyledigini söyleyecek sunu ekleyip gidecektim. Esinizde ayni kulturde buyudugu icin yasadiginiz sancili sureci anlayamadigindan size bileniyor olabilir, evliliginizin selameti acisindan esinizi de anlamaya calismali ve kayin ailenizi gormezden gelmeyi ogrenmelisiniz.

Emin olun birebir ayni kulturden bile olsak bazen catisabiliyoruz kayin ailelerle ama bunu evlilige yansitmak genelde hata oluyor.

Bebeginiz saglikla, anali babali buyusun insallah

Evet çok haklısınız ama bu anlattıklarımın sonrası da var. Bebeğim yoğun bakımdan çıktıktan sonra hiç emmedi beni. Emmesi için silikon uç aldım silikon uç ile emzirdim. Bir süre sonra sürekli aynı yeri çektiği için her emzirmede kanayan meme ucu yaralarım oldu tam bir lohusa depresyonundaydım sürekli ağlıyordum. Eşim işe başlayınca anneme gitmek zorunda kaldım bebeğe tek başıma bakamayacağımı düşündüğüm için. KV de her gün hatta günde 2 3 kez görüntülü aramaya başladı torunu görmek için ben ise sürekli memelerim açık geziyordum evin içerisinde o bölgeye hiç bişeyin değmesine tahammülüm yoktu çok canım yanıyordu. Haliyle o halde telefonu da açamıyordum. Ayrıca bebeğim de çok gazlıydı çok ağlıyordu o halde bebeği bırakıp telefon açacak halim yoktu. Sadece dedim ki aramak istediğiniz zaman mesaj atın ben uygun olduğumda sizi arıyım. Ağlayarak eşimi aramış ben torunumu görmek için randevu mu alıcam diye. Yani ben zaten bitik bi haldeyim bir de eşimle kavga edince eline ne geçecek hiç düşünmedi aramızın bozulmasını benim ruh halimi. Affedemiyorum hiç bişeyi

Aynı konuda eşinize tekrar tekrar sitem edip ailesine laf söyleyince bundan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Eşiniz ailesini atamaz, değiştiremez.
Bebek doğana kadar size bir zararları olmamış demek ki kötü insanlar değil eşinizin anne-babası.
Bazı insanlar çok üzüldüklerinde böyle apır sapır konuşup etraflarındakileri suçlar.
Bu onların mevcut durumda ne yapacaklarını bilmemelerinden kaynaklıdır kötülüklerinden değil.
Biz çocukken hastalandığımızda babam bize kızardı mesela…
İnce giyindiniz, soğuk su içtiniz, terli terli koşun daha gibi.
Aslında üzüldüğünü çok sonradan, yetişkin olunca anladım.

Size tavsiyem eşinizi rahat bırakın.
Yoksa bir süre sonra size rest çeker, daha çok üzülürsünüz.

Amin inşallah çok teşekkür ederim öğrenmekten başka çarem yok sanırım
İnşallah başarabilirim

Bu süreçlerde herkes için sıkıntılar olabiliyor. Yaşlılardır, cahillerdir yani aynı hassasiyeti göstermemiş olabilirler. Çünkü onlar zamanında kolaydı çok şey.. Sürekli düşünerek hatırlayarak kendinizi doldurursunuz.
Yapılan en büyük hata eşinize söylenmek kendinizden soğutursunuz onun da tarafı değişir. Ailesi sonuçta zamanla size öfkelenir. Uzaklaşır sizden.
Gözünüze batmış zamanında ondan kaynaklı.
Affedici olun hayatı kendinize de eşinize de zehir etmeyin boşverin millet neler yaşıyor da sonra toparlıyor.
Ne güzel bebeğiniz tutunmuş hayata ona odaklanın. Hayatınızı yaşayın kin duygusu insanı içten içe bitirir enerjinizi emer.
Sizin elinizde unutmak.

Amin inşallah çok teşekkür ederim öğrenmekten başka çarem yok sanırım
İnşallah başarabilirim
Ilk cocugunuz ise su an öyle doğal ki kayin ailenizin her yaptiginin batmasi. :) cunku lohusalik, bebek bakimi, anne olmak, ebeveyn olmak, bir erkekle ayni cocuk icin sorumlulugu paylasiyor olmak...

Bunlar bir genc kadinin omzuna bir anda yuklenen cok agir seyler. Hep soyleyim hamilelik prenseslik, basina geleceklerden habersiz herseyin cok guzel geldigi, mutluluktan havalara uctugun sahane zamanlar.

Ama lohusalik?

Lohusalik tam bir cehennem, hele ki ilk kez anne olanlar icin.

Bana da kaynanamin herseyi batiyordu. Ikinci bebekte ayni seyleri yapti hatta fazlasini ama sadece guldum gectim. Bosverin buyukleri, siz kucaginizdaki minik varligin guzelligiyle mutlu hissetmeye bakin :)

Ne bekliyorum biliyor musunuz sürekli bana alttan al olan olmuş onların adına ben özür dilerim demesi yerine ailesinin karşısına geçip nasıl böyle dersiniz diye hesap sormasını bekliyorum tek istediğim bu.

O kadar haklısınız ki bu kindarlık bana çok zarar veriyor bana o sözleri söyleyen kadının umrunda değil hayatına devam ediyor torun seviyor ben düşünüp düşünüp kendimi yiyorum inanın çok istiyorum unutmayı ama olmuyor beynim susmuyor kadını her gördüğümde her sesini duyduğumda o an aklıma geliyor hemen engel olamıyorum

Valla ben es ailesi ile iliskilerimi ve onlardan beklentimi bastan beri o kadar dusuk seviyede tutuyorum ki, şöyle sozler duysam zerre kadar etkilenmem. Umursamam. Şaşırmam. Ne düşündükleri veya soyledikleri hicbir zaman umrumda olmadı çünkü. Çünkü baştan beri iyi olmak veya iyi anlasmak icin ugrasmadim, ay ne iyi insanlar diyip iclerine girip onlarla mutlu olmaya calismadim. Hicbir problem yasamadigim halde hep uzak durdum. Tavsiye ederim. Bunun sizi bu kadar etkilemesine neden izin veriyorsunuz ki, ne gerek var?? Ayrica sanirim onlarin oldugu sehirde yaşıyorsunuz. Asil sorun bu zaten. Keske en baştan uzak olduğunuz bir kulture sahip ailenin icine sehrine gidil yasamayi kabul etmeseydiniz.

Onların yüzüne söyleyemediğim şeyleri eşime söylüyorum içimde tutamıyorum

İlla söyleyecekseniz muhatap kayın aileniz olmalı bozulacaksa aranız onlarla bozulsun.

Eşiniz hikayenin en masumu, sizden annesi adına özür dilemesini de takdir ettim. Yalnız alttan almaya bir yere kadar devam edecek bunu unutmayın.

Mesafeye devam edin ve kapınızı çektikten sonra dışarıda kalacak, mazallah eşinizle aranız bu meseleden bozulsa barışmanız için sizin bozana kadar harcadığınız çabanın yarısını göstermeyecek insanları konu dışı bırakın.

Evet ilk bebeğim :) ve hamileliğinden doğumuna yoğun bakım sürecine ve sonrasında emmemesine kadar her şey çok zor geçti. Ağır lohusa depresyonu da kaçınılmaz oldu. İnanın daha yeni kendime geliyorum çocuk 6 aylık oldu

Düşünce hemen boşver diyerek başka şeylere odaklanın.
Yapı olarak da kindar olabilirsiniz o yüzden zor geliyor unutmak. Ama ben olsam kv için adım atarım daha sevecen sıcak yaklaşmaya zorla belki karşılık aldıkça sen de seversin onu boşuna kendimi harap etmişim dersin . Hem bak seviyor da torununu ne güzel. Onun da kanı canı. Dili öyle söylemiş ama Allah korusun bir şey olsa senin kadar üzülür.

Bebek sizin bebeğiniz olduğu kadar da eşinizin de bebeği.

Bu durumdaki özneler her ne kadar eşinizin anne ve babası da olsa, eşinizin de ailesine kırılıp üzülmesi ve bunu dile getirmesi gerekmez miydi?

Gör

Habersiz görüntülü aramak sizin durumunuzda olmayan kişi için de mahremiyet ihlali. Öncesinden "Müsait misin gorüntülü arayabilir miyim?" diye sormak zor olmamalı. Üstüne birde suçlanmişsiniz bu konuda çok haklısınız.

Kayinvalidenizle konusup nasıl hissettiğinizi de söylemişsiniz çok da iyi etmişsiniz. Karşılık bulamamanız üzücü. Kayınvalideniz hatasını telafi etmenin, gönül almanin gerekli görülmediği bir ortamdan geliyor belli ki.

Değiştiremeyeceğiniz insanları ikili ilişkilerinizi etkileyecek şekilde gündeme getirirken şunu iyice düşünmekte fayda var.
Haklı mı olmak istiyorsunuz?
Mutlu mu olmak istiyorsunuz?

Bazen ikisi bir arada olmuyor.

Ben de sizin gibi unutamazdım sanırım ama eşiminde üstüne gitmezdim sonuçta ailesinin hatasını görmüş sizden özür dilemiş. Savunma falan beklemeyin kendi ailesi onlarda acıyla söyledi patavatsızlık tyapmıştır diye düşünüyordur. Eşinize sürekli onların yaptıklarını söylenmek yerine artık çok fazla iletişime geçmek istemediğinizi olaylar daha yeni sayıldığı için sindiremediğinizi ve rol yapamayacağınızı söyleyin. Biraz zaman isteyin. Bu durumu idare etmesi gerektiğini onların dediği şeyleri size iletmemesini isteyin. Kendisi arasın kamerayla görüştürsün sizde arada kamerada nasılsınız diyin 2 dk görünün geçin. Mesafenizi koruyun. Düğünde ve sağlıkta yaşanılan zorluklarda olan şeyler kolay unutulmaz.

Ne bekliyorum biliyor musunuz sürekli bana alttan al olan olmuş onların adına ben özür dilerim demesi yerine ailesinin karşısına geçip nasıl böyle dersiniz diye hesap sormasını bekliyorum tek istediğim bu.
Şimdi eşiniz de illaki annesinin huyunu suyunu biliyordur, yani anlattıklarınıza bakınca eşiniz annesine kızsa bile bu anneye geçmeyecek, kadın kalkıp sizi suçlayacak yine. oğlumu bana karşı doldurdu, kötü gelin falan diycek, malesef yaşlı kadın, doğu kültürlerinde lohusalık nedir bilmezler, piskoloji nedir çok anlamazlar, bence kocanız durumu iki taraflı gayet de idare ediyor gibi geldi bana.

Siz beklememeniz gereken insanlardan fazla nezaket, anlayış ve empati kurmalarını bekliyorsunuz. Oysa onlar eski ve doğu toprağı oralarda ne gezer empati? Kimbilir kendisi hamileyken ona da kvsi nasıl davrandı? Şimdi bilmediği konularda nasıl sizinle aynı düşüncede olabilir ki?

Sizin sorununuz hala daha kendinizden ve çevrenizden yola çıkarak değerlendirme yapmanız. Bu da ister istemez beklentiye sonra da sinire dönüşüyor. Öncelikle kv ve kp den herhangi bir anlayış ve empati beklentisinde olmaktan vazgeçip onları bu halleriyle kabul etmeniz gerekir. Haklarında geçmişlerinde neler yaşadıklarına dair biraz olsun bilgi sahibi olabilirseniz karşınızdaki insanların şu anki tavırlarından başka bir tavırda davranma şanslarının da olmadığını anlayabilirsiniz.

Eşinize de öyle çok şikayet etmeyin, ilk başta anlar ama zamanla o da kendi açısından sizin ailenizi didiklemeye baslayabilir. sizin aileniz de ona batmaya başlayabilir çunku buna biraz olsun hakkı olmuş gibi olcak. En kotu siz batarsiniz aranız bozulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…