• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile başımız belada

Selam kızlar lütfen akıl verebilir misiniz? Ben nişanlıyken birgün eşimin ailesine gittim ellerini öpeyim diye o gün kayınbabamın babamla arasında bi sorun olmuş geçer geçmez içeri resmen beni azarladı ve ben ağlayarak eve geldim o gün ister istemez onlara olan sevgimi kaybettim sonrasında ise görümcem beni kıskanıyor diye görümcem varken mesafeli yokken gayet iyi davranmaya başladı kayınvalidem sustum bişey demedim eşimle babası kavga etmiş eşimde herşeyi söylemiş siz farklı davranıyorsunuz falan diye ki babası biraz tuhaftır hiç sevgi göstermez eşime de daha çok şey yaşandı ama uzatmak istemiyorum benim arkamdan konuşmuşlar bende yediremedim gidip yüzleşeceğim ama öyle tipler ki asla hata kabul etmeyen zannedersin mübarek insan sürekli karşı tarafı suçlayan ve hiç birşey beğenmeyen tipler sizce nasıl konuşmalıyım??
Acıkcası cok karısık yazmıssınız, baska sorunlarda var gibi duruyor, okuduklarımdan yola cıkarak muhatap olmamanı onerırım

O zaman teker teker gidelim.
Nişanlıyken el öpmeye gittiğinizde kayınpederiniz sizi azarladı, siz de ağlayarak eve gittiniz. Doğru mu anladım?
Ve o aileye gelin oldunuz sonra?
Evet ama eşimi çok seviyorum ve bu zamana kadar da sağolsun hayal kırıklığına uğratmadı beni. Ben biraz mesafeli bir insanım eşim zor şartlarda büyümüş hiç sevgi göstermemiş ben büyüttüm şimdi sen bakacaksın bana köpek gibi diyor. Eşim yoğun çalışan bir insan nasıl gidiyor oğlum nasılsın demek yerine kaba bir şekilde ‘hıı gittin geldin bi uğramadın, sanki ne iş yapıyorsan’ gibi sözlerle küçümser. Görümcem de beni kıskanıyor, benim kızdığım şey görümcem beni kıskanıyor diye kayınvalidemin o varken bana mesafeli davranması ama bunu asla kabul etmiyor. Bende bir öyle bir böyle davrandığı için mesafe koydum arama bu koyduğum mesafe de onlara dert oldu.

Acıkcası cok karısık yazmıssınız, baska sorunlarda var gibi duruyor, okuduklarımdan yola cıkarak muhatap olmamanı onerırım
Sorun çok fazla olduğu için kısa tutmak istedim. Haklısın son kez görüşeceğim yüzleşeceğim ve kendimi geri çekeceğim sanırım

1 saat önce oldu eşimle konuştuk ve yarın konuşmaya gideceğim asla hata kabul etmeyen bir kişilikleri olduğu için danışmak istedim
Asla kabul etmiyorlarsa konuşmanız sizi daha çok sinirlendirmez mi ?

Sabit fikirli insanları değiştiremezsiniz bu saatten sonra o yüzden kimseyle konuşarak yormayın kendinizi..

Madem, eşiniz sizin yanınizda o zaman duymayın, görmeyin, konuşmayın evliliğinizin keyfini çıkarın. Size adım atana adım atın atmayana enerji harcamayın.
Eşim ben seni ailem seni üzsün diye evlenmedim en fazla konuşmazsın ama ben evlatlık vafizemi yapmak zorundayım arada gider gelirim diyor. Onuda çok üzüyorlar adam yerine koymuyorlar, sürekli azarlayıp küçümsüyor babası buda benim canımı sıkıyor.

Evet ama eşimi çok seviyorum ve bu zamana kadar da sağolsun hayal kırıklığına uğratmadı beni. Ben biraz mesafeli bir insanım eşim zor şartlarda büyümüş hiç sevgi göstermemiş ben büyüttüm şimdi sen bakacaksın bana köpek gibi diyor. Eşim yoğun çalışan bir insan nasıl gidiyor oğlum nasılsın demek yerine kaba bir şekilde ‘hıı gittin geldin bi uğramadın, sanki ne iş yapıyorsan’ gibi sözlerle küçümser. Görümcem de beni kıskanıyor, benim kızdığım şey görümcem beni kıskanıyor diye kayınvalidemin o varken bana mesafeli davranması ama bunu asla kabul etmiyor. Bende bir öyle bir böyle davrandığı için mesafe koydum arama bu koyduğum mesafe de onlara dert oldu.
Kayınpeder mi diyor "sen bakacaksın bana köpek gibi" ve bunu, eşinizi kast ederek mi diyor?
E bir de gidip konuşmak mı istiyorsunuz? Ne gerek var? Mesafeye devam edin. Hiç görüşmemek de mesafelerin en güzeli zaten bu insanlara karşı.

Esın ne diyor bu konuda
Eşim farklında benim yanımda bana hak veriyor. Konuşmaya gideceğiz ama dinlemeyecekler, hatalarını kabul etmeyecekler biliyorum diyor. Ben alıştım bu zamana kadar çok çektirdiler bana ama sana yapamazlar en fazla görüşmezsin ama ben evlatlık vazifemi yapıp gitmek zorundayım diyor.

Eşim ben seni ailem seni üzsün diye evlenmedim en fazla konuşmazsın ama ben evlatlık vafizemi yapmak zorundayım arada gider gelirim diyor. Onuda çok üzüyorlar adam yerine koymuyorlar, sürekli azarlayıp küçümsüyor babası buda benim canımı sıkıyor.
Şimdi burda eşiniz haklı.. O ailesine vazifesini yapmak istiyorsa siz karışamazsınız.

Ailesi ile olan iletişime bir zahmet karışmayın.

Kayınpeder mi diyor "sen bakacaksın bana köpek gibi" ve bunu, eşinizi kast ederek mi diyor?
E bir de gidip konuşmak mı istiyorsunuz? Ne gerek var? Mesafeye devam edin. Hiç görüşmek de mesafelerin en güzeli zaten bu insanlara karşı.
Evet eşime söylüyor. Daha neler neler söylüyor çok gaddar bir adam. Ama eşim çok merhametlidir evlatlık vazifemi yapmak zorundayım ben alıştım ama sen alışmak zorunda değilsin diyor

Merhaba,
yazınızda noktalama işaretleri kullanmadığınız için her şey iç içe geçmiş anlaşılmıyor, lütfen yaşadıklarınızı buraya aktarırken yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışın😌
Çok haklısınız bir an sinirle yazdım. Yarın konuşmaya gittikten sonra olanlarla ilgili bir konu daha açmak istiyorum. Daha dikkatli olacağım.

Evet eşime söylüyor. Daha neler neler söylüyor çok gaddar bir adam. Ama eşim çok merhametlidir evlatlık vazifemi yapmak zorundayım ben alıştım ama sen alışmak zorunda değilsin diyor
Tamam her şey yolunda demek ki.
Aynı şeyi ben de yaşıyorum ve hiiiç de gidip kimseye haddini bildirmek gibi bir çabam olmadı.
Kuzum, ağrımayan başınıza bez mi bağlamak istiyorsunuz?
Eşiniz evlatlık yapmak istiyorsa yapsın, bu onların aile meselesi. Size de saygısızlık etmiyor ve destekliyorsa, ona kalkıp da "babanla görüşme" diyemezsiniz. Dememelisiniz

arkamdan konuşup duygularım yokmuş gibi üzdüklerini kabul etmemişler üstüne eşime kızmışlar beni bu kadar savunduğu için eşimin beni bu kadar sevmesini kaldıramıyorlar hatta eşim bile dedi kafalarında evlendirmek istedikleri başka birisi mi var anlamadım diye. Muhtemelen o konuşmadan sonra bir daha hiç görüşmeyeceğim

Senin yerinde olsam hic gidip yüz göz olmam..bicak gibi iletisimi keserim. Neden mi? Onlar orda olay cikartir seni suclu cikartirlar. Kendi oğluna sevgi göstermeyen hiyar sana da merhamet etmez, adil olmaz. Sen esine ve kendi ailene odaklan. Önemli olan sizin evliliginiz. Bizim ailede arkamdan iyi konusmayan insanlar oldugunu biliyorum. Kendi kurallarimi koyar uygularim, bu bazi insanlarin gözüne batiyor. Isteyen istedigini konussun arkamdan. Ben kapimi kapatiyorum, kafam rahat. Sende böyle insanlari yok saymayi ögren.

Tamam her şey yolunda demek ki.
Aynı şeyi ben de yaşıyorum ve hiiiç de gidip kimseye haddini bildirmek gibi bir çabam olmadı.
Kuzum, ağrımayan başınıza bez mi bağlamak istiyorsunuz?
Eşiniz evlatlık yapmak istiyorsa yapsın, bu onların aile meselesi. Size de saygısızlık etmiyor ve destekliyorsa, ona kalkıp da "babanla görüşme" diyemezsiniz. Dememelisiniz
Yok demem ama biliyorum ki ben gitmediğim için her gittiğinde azarlayıp sövüp öyle gönderecek. Eşim için üzülüyorum sadece

Senin yerinde olsam hic gidip yüz göz olmam..bicak gibi iletisimi keserim. Neden mi? Onlar orda olay cikartir seni suclu cikartirlar. Kendi oğluna sevgi göstermeyen hiyar sana da merhamet etmez, adil olmaz. Sen esine ve kendi ailene odaklan. Önemli olan sizin evliliginiz. Bizim ailede arkamdan iyi konusmayan insanlar oldugunu biliyorum. Kendi kurallarimi koyar uygularim, bu bazi insanlarin gözüne batiyor. Isteyen istedigini konussun arkamdan. Ben kapimi kapatiyorum, kafam rahat. Sende böyle insanlari yok saymayi ögren.
Eğer hiç konuyu açmazsam eşimi daha çok yıpratacaklar. Eşimde gidelim konuşalım ne olacaksa olsun diyor. Açıkcası biraz da iki gün sonra senin kızın da gelin olacak Allahın adaleti şaşmaz demeye gidiyorum. İster anlam çıkartır ister çıkartmaz. Sözde dindar insanlar ama ama ama…..:)

Eşim farklında benim yanımda bana hak veriyor. Konuşmaya gideceğiz ama dinlemeyecekler, hatalarını kabul etmeyecekler biliyorum diyor. Ben alıştım bu zamana kadar çok çektirdiler bana ama sana yapamazlar en fazla görüşmezsin ama ben evlatlık vazifemi yapıp gitmek zorundayım diyor.
Esının yanında olması guzel umarım hersey tatlıya baglanır

Back