Eşimin ailesi hiç bir katkıda bulunmuyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !

Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Bir evet mukemmelim🩷
Ama kraliyet soyundan gelmiyorum maalesef asilde degılım yolar atarım
İki Dedikodu sevmem....
3kimseden bısey beklemem
4 hakikaten ıkı üni mezunuyum ha 🤣🤣🤣
5 yarıs halinde degılım cunku zaten muuuu kemmm meee limmmm dahası olmayan seviyeye nasıl cıkabılırım
6 kıtap okuyorum belgesel izliyorum
7hayatı boktan olan sensin baksana 🫢🫢🫢

Ay lütfen burada atıp tutanlara bakmayın, sanki Avrupa da yaşıyoruz, sanki Türk adetlerinden bir habermis gibi ancak atıp tutuyorlar. Emin olun burada sizi eleştirenlerin çoğu da düğün altın takı diye eş ve ailesinin başının etini yemiştir. Sizi yererek tatmin olmaya çalışıyorlar başka bir şey değil.😡
Avrupada yaşamıyorum. O adet altındaki saçmalıkların bir tekini bile yaptırmadım. Hediye istenmez isterlerse onlar verir istemezlerse mecbur değiller. İyi ki de öyle yapmışım. Evlenmeyi biliyorsak sorumluluğu altına girmeyi de bileceğiz

Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !

Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Sevgili konu sahibi, sizi anlıyorum. Fakat üzülmeye değmez. Tabi ben bunu 13 yıllık evli yaşı 40 a dayanmış bir kadın olarak söylüyorum. Evlenirken sizinkine benzer şeyler yaşamış, sorun etmiş ve üzülmüştüm. Size bu durumu avantaja çevirmenizi öneririm. Siz de gelecekte gelinliğinize ihtiyaç duyulduğunda görmezden gelir, çamura yatarsınız. Yalnız eşinizi seviyor ve bir gelecek düşünüyorsanız bir iki sitem dışında bu konuların üzerinde durmayın, takıntı yapıp uzatmayın. Çünkü evlendikten sonra ailesi çok kıymetli olacak. Bir ömür mutluluklar.

Bir evet mukemmelim🩷
Ama kraliyet soyundan gelmiyorum maalesef asilde degılım yolar atarım
İki Dedikodu sevmem....
3kimseden bısey beklemem
4 hakikaten ıkı üni mezunuyum ha 🤣🤣🤣
5 yarıs halinde degılım cunku zaten muuuu kemmm meee limmmm dahası olmayan seviyeye nasıl cıkabılırım
6 kıtap okuyorum belgesel izliyorum
7hayatı boktan olan sensin baksana 🫢🫢🫢
Sen normal değilsin farkında mısın ? Gelip bana laf sokup gidiyorsun ! Bence mok olan sensin çirkef ! Senin durumunda ilgili çok güzel atasözleri var bir kaçını aç oku istersen; eşeğe altın semer de vursan gibi mesela !

Ölü takliti yapmalarına üzüldüm. Bu bayram benim gitmemi beklemişler kadın telefonda diyor ilk buraya beklerdim diye. Bende ailem henüz bizim evlendigimizi idrak edemedi dedim. Nikah yaptık nikaha bile gelmediler ama ilk bayram onlara gidecek misim 😜
Nikah kiydiginiz için size cepte görüyorlar. Sanırım nikahtan önce düğün ile ilgili hiç konuşulmamis, planlama yapılmamış. Öylece kabulleneceginizi düşünmüşler. Öyle bir izlenim vermişsiniz.

Bazı arkadaşlardan sahiden özür diliyorum ama diğer kezban ve kendini bir mok sananlara ağzının payını vermek istiyorum. Çünkü gerçekten insan değiller ve bende onlara gerçekte ne olduklarına dair ayna oluyorum !

Avrupada yaşamıyorum. O adet altındaki saçmalıkların bir tekini bile yaptırmadım. Hediye istenmez isterlerse onlar verir istemezlerse mecbur değiller. İyi ki de öyle yapmışım. Evlenmeyi biliyorsak sorumluluğu altına girmeyi de bileceğiz
Ay çok biliyorsun premses ! Sen isteme kimseden bir şey eminim ki hiç istemedin ! Her şeyi kendin basardin bayan mükemmel ! En mükemmel sensin en iyi sensin! Hadi burası sana göre değil sen elit insanların içine katil ne işin var avamlikla! Yallah coplugune

Sevgili konu sahibi, sizi anlıyorum. Fakat üzülmeye değmez. Tabi ben bunu 13 yıllık evli yaşı 40 a dayanmış bir kadın olarak söylüyorum. Evlenirken sizinkine benzer şeyler yaşamış, sorun etmiş ve üzülmüştüm. Size bu durumu avantaja çevirmenizi öneririm. Siz de gelecekte gelinliğinize ihtiyaç duyulduğunda görmezden gelir, çamura yatarsınız. Yalnız eşinizi seviyor ve bir gelecek düşünüyorsanız bir iki sitem dışında bu konuların üzerinde durmayın, takıntı yapıp uzatmayın. Çünkü evlendikten sonra ailesi çok kıymetli olacak. Bir ömür mutluluklar.
Eşimle biraz önce konuştuk aramızda sorun yok ! Bende onların yaptığı gibi ölü takliti yapmaya karar verdim.bu iki kişilik yolculuk kendi gobegimizi kendimiz keseceğiz. Buradaki insanlarla daha fazla yüz göz olmamak için konuyu kapatıyorum

Nuran kolay değil o kadar. 2020 senesinde izmirin ortasinda, guzel bi mekanda kir dugunu yaptik. Etli yemek, 8 cesit meze, hersey vardi 20bin civari odemesi oldu 160 kisi icin..bugun ayni yerde yapsak eski esimin ailesi bu parayi odeyemez çünkü alim gücü düştü .
Kız sen 2020 mi evlenmiştin ne ara çocuk yaptın boşandın panda

Birde şu pelin denen kadın var ! Sabahtan beri konumdan ayrılmadı kendince eğleniyor! Sahiden moktan hayatın var ya üzüldüm senin adına ! Kzim git uyu ya da koçanı bekle hayırdır seni ihmal mi ediyor 😜
E sen benden daha aktifsin kişi kendinden bilir işi senin eşin hep ihmal ediyor seni demekki. İşte kendi eşin isteklerini karsilayamayinca aklın hep başka erkeklerde ne yazık 😁 kaçtır yazıyorsun kocalarınizin neler yapabildiklerini maharetlerini yazmayın diye neden acaba🤷 tüh bide seni sadece eşin değil eş aileside ihmal etmiş 😁😁 Sen uyu bence zaten ayakta uyumussun çok garipsemezsin 🤭

Düğünde birikenleri kim alacaksa düğünü o yapmalı bence
Yada kayinailesi bu zamana kadar kimsenin düğününe gitmemiş kimsenin de gelmeyeceğini düşünüyor
Bir de ilk gelin siz misiniz
Önceki gelinlere çalışsın çalışmasın kendileri yaptıysa size de yapmalılar

Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim

3 düğün yaptık ve ucude esimle benim cebimden çıktı. Ucude hala konusulur ha yapmasaydikta umrumda olmazdi ama bizim cografyada bir elalem olayı var. Şu an turkiye de bir düğün ortalama 300 bin in kapisi olmali hatta daha fazlasida olabilir. Ailelerden beklenti çok sağlıklı bir durum gibi gelmiyor. Ilerde ben sana şunu yaptimlar baslayabiliyor. Beklentilerinizi düşürün Ailelerde biraz hayatlarini yasasinlar ya cocuk büyüt e buyudukten sonra da bir zahmet kendi ayakları uzerinde dursunlar.
Neden aile bireyleri evlenecek olan kişilere yardım ya da destek çıkmak zorunda ??? İkiniz çalışın biriktirin olacağı kadar düğününüzü yapın . Yaparlarsa teşekkür edin yapamazlarsa da çalışıp didinip kendi ayaklarınızın üzerinde durun . Çok bencilce . Evleniliyor diye ailelere bir şeyler yüklemek hiç güzel bir şey değil . Evlenmeye karar verilmişse her şeyin üstesinden beraber geliriz demek . Önemli olan düğün falan değil . Mutluluk ve birlik .

Şimdi bence duruma göre değişir. Mesela benim erkek kardeşimi babam evlendirdi ancak benim eşim kendi yaptı düğünümüzü, her şeyimizi. Bana bunu konuşurken söylemişti ben de ailesinden herhangi bir beklentiye girmedim ama işte sizin müstakbel eşiniz ailem mi yapacak dedi param yetmiyor mu dedi ne dedi de siz aileden beklediniz? Eger öyle bir şey dediyse haklısınız beklentiye girmekle bence. Ama güzel canınızı sıkmayın eğer yardım etmiyorlarsa siz elinizden geleni bütçeniz elverdiğince yapın boş verin onu bunu. Sizin mutluluğunuz bu

Yani usulen takidir adettir aslinda onlarin konuyu acip sormasi lazim ona hemfikirim. Fakat iki yetiskin ve calisan insanlar olarak, dugun yapacaksaniz kendi gucunuzce guzel kucuk mutevazi bir dugun yapabilirsiniz sorana da ki kime ne biz Boyle istedik derdiniz gecersiniz..Dugun olunca koca isanlarin masrafini aile.karsilayacak diye bir kural yok bana gore, salin bu konuda Ana babalari😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X