- 31 Ağustos 2015
- 896
- 905
İyi izle çünkü sizler sadece başkalarının yaşamını izlemeye gelmssinz ! Kendi yasaminda en ufak bir heyacan kırıntısı yok!Cıkss gitmiyorum. Ama sıkıldım artık çünkü hiç anlamıyorsun. Linclenmeni uzaktan izleyeceğim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyi izle çünkü sizler sadece başkalarının yaşamını izlemeye gelmssinz ! Kendi yasaminda en ufak bir heyacan kırıntısı yok!Cıkss gitmiyorum. Ama sıkıldım artık çünkü hiç anlamıyorsun. Linclenmeni uzaktan izleyeceğim
Burda da normal hayatta da gördüğüm kadarıyla düğünden çok önce falan nikah yapınca aileler yada eşler düğünü ya erteliyor yada amaaaan zaten evlendiler düğüne ne gerek var gibi düşünceye kapılıyor aileler yada eşler. Ben hiç evlenmedim ama eğer ailesi hiç bulaşmıyorsa sizde çok takılmayın eğer istiyorsanız yapın düğünü eşinizin ailesi de misafir gibi gelir otururlar. Zaten düğün dernek telaşına da girmemişler O yüzden takı beklentiniz de olmasın bence. Size önerim nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın. İçinizde ukte kalacaksa küçük bir düğün yapın ha kalmicaksa eşinizle konuşun yapmazsınız düğünü. Her daim mutlu olursunuz inşallah Bahar HanımMerhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Bizde düğünde bilezik takar.Anne baba hatta borç diye kardeş de takar.Amca hala vs.Dugun olayi muallak oldugu icin nikahta bi ceyrekte olsa kv/kp takmaliyfi bana göre. Cok daha uzak akrabalarimiza gram altin yolluyoruz sonucta. Dugun olmadigi icin taki takmayacaklarini dusunuyolar herhalde. Baska yerleri bilmem ama doguda istenmeyen geline harcama yapilmaz buna ragmen bi bilezik takarlar ele gune karsi laf olmasin diye.
Not: ana baba tarafım dogulu, hala doguda yasayan zibilyon tane akrabam var, linclemeyin.
Anladım yazdıktan sonra tahmin ettim aslında mutluluklarFarkli ulkeler ve memleketler ordan getirtmis olsak daha pahalıya patlayacakti. Bizim için değil ama iki aile ve çevreleri icin cok önemli böyle şeyler malesef ama tabi Bizim düğünlerde toplanan takılar fazlaca katlıyor masrafları. O yüzden bir zararını gormedik
Tşk ederim gerçekten iyi niyetinizeBurda da normal hayatta da gördüğüm kadarıyla düğünden çok önce falan nikah yapınca aileler yada eşler düğünü ya erteliyor yada amaaaan zaten evlendiler düğüne ne gerek var gibi düşünceye kapılıyor aileler yada eşler. Ben hiç evlenmedim ama eğer ailesi hiç bulaşmıyorsa sizde çok takılmayın eğer istiyorsanız yapın düğünü eşinizin ailesi de misafir gibi gelir otururlar. Zaten düğün dernek telaşına da girmemişler O yüzden takı beklentiniz de olmasın bence. Size önerim nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın. İçinizde ukte kalacaksa küçük bir düğün yapın ha kalmicaksa eşinizle konuşun yapmazsınız düğünü. Her daim mutlu olursunuz inşallah Bahar Hanım
Öyle mi çok bilmiş ! Eşimin maddi durumu yoktu hatta bazen cebinde 5 kurusu yoktu 3 senedir ben destek oldum ! Ailesi hiç bir şekilde maddi ve manevi yanında değildi! Ablası vardı ama o da kendi sikintilarini anlatır teli kapardi. Biz el ele verdik toparladık ailesini yok saydık. Sonra birden ortaya çıktılar Nisanda ! Gayet sıcak davrandilar bizde öyle davrandık amq yine düğün araya girince yok oldular. Kendi oğulları bile ailesinin ne olduğunu biliyor ben mi bilmeyecegim. Herkesin ailesi sizinki gibi değil malesef ben ayıp ortmekten yoruldum! Toksik aileler her zaman iyi degidlir. İns. Siz çocuğunuza iyi anne baba olursanız onlarda size hayırlı evlat olurlar
Etraftan görüyorum aileler en başından anlaşıyor, düğünü yaparsak altınlardan biraz alırız falan diyorlar..ya bacım ailesi belki emekli, ay sonunu anca getiren insanlardır,emekli maaşı ile sizin için borca girmeleri sizi daha mı mesut edecek..zaten eşini büyütmüşler ,okutmuşlar,meslek sahibi yapmışlar..vallahi bugün ilkokula giden bir çocuğun bile masrafını toplayın insan memleketinde bi arsa alir..tayin icin dediğinize göre ikiniz de memursunuz.ortalama en az 50 bin evinize para girecek..yani böyle şeylere takılıp huzursuzluk yaratmaya gerek yok..hani ailesi zengindir,kazançları sizden fazladır tamam destek olmalılar ama emekli insanlarsa ustelemek doğru değil..Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konu açmıştım tayin için nikah yaptık diye. Şimdi sıra geldi düğüne. Bana kalsa olmasa da olur ama eşim gönül koyacağımı düşünüyor. Neyse biz bunları düşünürken eşimin ailesinin sorduğu bile yok. Ne takı lafı ediyorlar ne düğün. Düğün salonları pahalı diye seslerini çıkarmıyorlarmis öyle duydum. Anlayacağınız ölü numarası yapıyorlar. Ben memleketimde nikahimi yaptım küçük de bir kutlama yaptım bunlar benim için yeterli. Açıkçası düğün masrafları bize kalacaksa ben o borcun içine girmek istemiyorum. Diğer taraftan herkes soruyor erkek tarafı bir şey yapacak mı diye buna hiç bir sekilde cevap veremiyorum ve içten içe sinir oluyorum. Eşimi çok sevsem de benim için elinden geleni yaptığını bilsem de yanlış mı yaptım diye düşünmekten geri kalamiyorum. Sizce ne yapmalı bende ölü takliti yapıp düğün falan yapmasam mi eşim kendini kötü hisseder mi ? Ben zaten aileden umudumu kestim senede bir görüşürüm yeterli !
Konu hakkında yorum yapanları gördükçe daha da gerildim! Evet kardeşim en mükemmel sizsiniz hepiniz kraliyet soyundan gelen asıl insanlarsiniz! Dedikodu nedir bilmez kimseden bir şey beklemezsiniz! Kimseyle yarış halinde değil sadece kendinizle ilgilenirsiniz! Hepiniz en az 2 üniversite mezunu ve kitap okuyan insanlarsiniz ha hep belgesel izlersiniz! Bende de akıl yok ki sizlere akıl danisiyorum! Gidip 5 yaşındaki çocuğa sorsam daha faydalıydi! Siz kendi moktan hayatınıza dönün bende kendi işimi kendim halledeyim !
Haklısınız sanırım tşk ederim..Etraftan görüyorum aileler en başından anlaşıyor, düğünü yaparsak altınlardan biraz alırız falan diyorlar..ya bacım ailesi belki emekli, ay sonunu anca getiren insanlardır,emekli maaşı ile sizin için borca girmeleri sizi daha mı mesut edecek..zaten eşini büyütmüşler ,okutmuşlar,meslek sahibi yapmışlar..vallahi bugün ilkokula giden bir çocuğun bile masrafını toplayın insan memleketinde bi arsa alir..tayin icin dediğinize göre ikiniz de memursunuz.ortalama en az 50 bin evinize para girecek..yani böyle şeylere takılıp huzursuzluk yaratmaya gerek yok..hani ailesi zengindir,kazançları sizden fazladır tamam destek olmalılar ama emekli insanlarsa ustelemek doğru değil..
Peki herkesi sünnet düğünü yapıyor zannetmen…Erkeklerin sünnet parası bile oluyor.Sunner düğünlerinden tutsunlar onu kenarda
Ben hiçbir zaman her şeyi onlar yapsın istemedim.. Beklediğim tek şey ciddi manada "Kızım yapabileceğimiz bir şey var mı?" Diye sormalarıydı, bu benim için yeterli olurdu. Ve dediğim gibi manevi olarak da bir yakınlık göremedim, hissedemedim, eşimde benimle hemfikir bu konuda yani benim kuruntum değil. Ayrıca evet ben seyahat eden bir insanım, iyi bir ilişkimiz olsaydı yılda birkaç defa giderdim yanlarına :)Diyelim ki her şeyi onlar yapsaydı yılda 4 kere mi gidecektiniz sanki.
Uzakta olunca zaten insanlar yılda bir kere anca gidiyor.
Dugun olayi muallak oldugu icin nikahta bi ceyrekte olsa kv/kp takmaliyfi bana göre. Cok daha uzak akrabalarimiza gram altin yolluyoruz sonucta. Dugun olmadigi icin taki takmayacaklarini dusunuyolar herhalde. Baska yerleri bilmem ama doguda istenmeyen geline harcama yapilmaz buna ragmen bi bilezik takarlar ele gune karsi laf olmasin diye.
Not: ana baba tarafım dogulu, hala doguda yasayan zibilyon tane akrabam var, linclemeyin.
Beni ilk defa anlayan birisi. Teşekkür ederimKonu sahibi tarzından dolayı linclenmis ama nisanliyi toparlayıp evi düzmus. Es ailesi hiçbir şeyin üstüne uğramamış. Konu sahibi eşimin gururu kırılır mı onların memleketinde düğün yapalım mı diye soruyor. Cevabım hayır. Nisanlin düşünsün, ailesi düşünsün. Bu kadar fedakarlık yapınca erkek iyice seni annesi zannedecek. Sen düğün istiyorsan o zaman kendi memleketinde ufak bir düğün yap, eşinin çekirdek ailesini çağır.
Erkeklerin sünnet parası bile oluyor.Sunner düğünlerinden tutsunlar onu kenarda
Peki 2005 whatsap kapakları enterİyi izle çünkü sizler sadece başkalarının yaşamını izlemeye gelmssinz ! Kendi yasaminda en ufak bir heyacan kırıntısı yok!
Örnek verdim.Bu kadar gelenek, görenek bilirken; takının aslında bir borç olduğunu bilmiyor musunuz; hiç duymadınız mı ?
Eşinizin sünnetinde takılan altınlar, takı sahiplerinin sünnet,düğün, bebek doğumu gibi özel günlerinde iade edilmiştir; merak etmeyin.
Yok, sünnet takılarını aldıktan sonra; bir daha kimseye takı takmadılarsa da adam 30 küsur yaşına gelmis. Ailesi dar günlerinde çocukları için; doğal olarak harcamıştır o parayı.
Eşinizin tüm hayatı boyunca manevi yönden ve maddi yönden yanında olmamışlar mı peki? Yakınlık hissetmemiş mi hiç?Ben hiçbir zaman her şeyi onlar yapsın istemedim.. Beklediğim tek şey ciddi manada "Kızım yapabileceğimiz bir şey var mı?" Diye sormalarıydı, bu benim için yeterli olurdu. Ve dediğim gibi manevi olarak da bir yakınlık göremedim, hissedemedim, eşimde benimle hemfikir bu konuda yani benim kuruntum değil. Ayrıca evet ben seyahat eden bir insanım, iyi bir ilişkimiz olsaydı yılda birkaç defa giderdim yanlarına :)
Merak etmeyin sizin gibi bir annesi varken sırtı yere gelmez! Her koşulda mükemmel bir kadın ve annesiniz! Bizim gibi kendi ayaklari üzerinde duran kimseye minnneti olmayan 2 üniversite mezunu , yüksek lisans yapan hala kendini geliştirme derdi olan bir kadınla isteseniz de bir araya gelemezsiniz ! Siz kendinize layık birini muhakkak bulursunuz (!)Biliyorum ,benimle isteseniz de karşılaşamazsınız,zira dünya görüşlerimiz,üsluplarımız,hayattan beklentilerimiz o kadar farklı ki. Çocuğum için endişeliyim sadece.
Düğün salonu pahaliysa parası bolusulur. Nikahta veremediyse ince bir bilezik alıp takılır. Ölü taklidi yapmak ayıp, karşısındaki kişiyi degersizlestirmek. Bugün babyshowerda bile bebeğin ihtiyaclari liste çıkarılıp herkes gücünün yettiğini aliyor. Siz tonla borcun altına girip eşinizin memleketinde düğün yapıp, es ailesi hava atarsa sinirden kendinize kizarsiniz. Düğün istiyor musunuz onu net anlamadım.Beni ilk defa anlayan birisi. Teşekkür ederim
Kimseye minneti olmayan siz misiniz?Merak etmeyin sizin gibi bir annesi varken sırtı yere gelmez! Her koşulda mükemmel bir kadın ve annesiniz! Bizim gibi kendi ayaklari üzerinde duran kimseye minnneti olmayan 2 üniversite mezunu , yüksek lisans yapan hala kendini geliştirme derdi olan bir kadınla isteseniz de bir araya gelemezsiniz ! Siz kendinize layık birini muhakkak bulursunuz (!)