- 30 Kasım 2020
- 1.553
- 1.584
- 83
- 32
- Konu Sahibi notdefteri2_
Allah yardımcınız olsun ailesi neyse bi şekilde görmezden duymazdan gelinebilir fakat eşiniz kendine çekidüzen vermeli be bu rahatlık canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben 3 yıl içinde özel derslerle, maaşımla ailemin bile şaşırdığı parayı biriktirdim, pandemiden önce eski ama iş görür bir araba aldım. Hem 3 vesait yol gitmeyim, derslerden geç çıkıyorum, otobüs bulamıyorum, hem de hastalıkta sağlıkta lazım diye. Eşim şok oldu biriken parayı görünce, ama çoktan unuttu tabi. İş arıyorum diye çıkıp 3 kez kaza yaptı, arabanın sağı solu yamuk şu an. Bir de benzin parası her gün. Yaptıklarım çoktan unutuldu. Senin gibi paragöz birini görmedim bile diyor. Ki dolaptan çeyizlerimi, kıyafetlerimi satıyorum aralıklarla. Çabamı çok iyi görüyor. İnşallah dediğiniz gibi her şey düze girer ve değerimi anlar. Anlaması bile yeter benim içinSiz çok iyi niyetli bir teklifte bulunmuşsunuz, neden hayır dedi ki? Olması gereken o zaten. Evlilikte senin benim olmaz bizim olur. Gelir iyiyse herkes ihtiyaçlarını giderir, kalanı birikir. Eşiniz inşallah bugünleri unutmaz. Sizin desteğiniz olmasa bu evlilik asla yürümezdi. Başkası olsa katlanmayabilirdi. Hem siz hem aileniz ayakta tutmuşsunuz yuvanızı, umarım kadir kıymet bilir. Dediğim gibi bence siz şimdiden evin ekonomisini siz yönetin. Mobil bankacılıktan her işlemi yaparsınız zaten. İşe girdiği vakit de gene siz devam edin. Ben öyle yapıyorum en başından beri. Baktım adam savruk, para tutmuyor, cebini kaşındırıyor fazla para. Ben devraldım. Şimdi çalıştığı dönemlerde bana aktarır direkt maaşını. Kadınlar bu konuda daha iyi oluyor.
O kadar haklısınız ki, kaynanamın damadı bir süre işten çıktı, yer gök inledi, karşı tarafı arayıp benim kızımın maaşını mı yiyecek diye rezil etti, eve erkek bakar bizim adetlerimizde böyledir diye herkesin içinde konuştu durdu. Ki adamın da başka yerlerden kira gelirleri vs olmasına rağmen, olsun evde oturmasın diye delirdi. Ama iş oğluna gelince bana; iyi gün var kötü gün var destek ol eşine dedi kapattı.Çalışası yok eşinizin bence.
Mesela kendimi onun yerine koyuyorum.
Madem tazminatı bu kadar istiyorum, illaki alacağım diyorum. O zaman giderim sigortasız çalışırım. Sanki her şey çok kanuna nizama uygun da benim birkac ay sigortasiz çalışmam mı sıkıntı. Hiç değil.
Giderim sigortasız çalışırım. O arada da tazminatimi beklerim.
Maaşımın ne olduğu çok önemli değil. 700 lira olsa dahi en azindan fatura öderim.
Ben böyle düşünüyorum
Eşim öğretmen. Benim maddi bir zorluğum olmadi hic annem babam arkamda çünkü.
Ama ona rağmen instagramdan el emeği ürünler yapıp satıyorum. Sabahlara kadar göz nuru döküyorum. Emeğimi mücadelemi görmelisiniz. 2 kuruş için yapıyorum bunu. Ve ben de öğretmenim aslında.
Fark şu; benim çalışmaya niyetim var. Ben iş seçmiyorum. Az ya da çok aramıyorum. Ben çalışacağım.
Ve özellikle erkeklerden bu düşünceyi bekliyorum. Kadınlar şöyle dursun ama erkek çalışacak. Net.
Kimse burda çıkıp cinsiyetçi oldugumu belirtmesin lütfen. Sanki eşitlik sağlandı da benim bu düşüncem eşitliği bozdu.
Sizin eşinizin calismakta gözü yok.
Ailesinden girdiğiniz beklenti de anormal gelmedi bana.
Yani ev eşinizin olsa da calismasa gene sesim çıkmayacaktı. Ama ev sahibini atlatiyor resmen. Yani utanmıyor. Sizin babanızdan da sizden de ev sahibinden de Bu da ciddi bir mesele.
Allah yardımcınız olsun. Elinden kartları almaya kalksanız ciddi bir kavga ve ilerisi icim geçimsizlik yolu açılacak
AAlmasaniz kendinizi yiyeceksiniz bitireceksiniz. Bu da geçimsizlik icin bir yol acacak.
Durumu düzeltmek icin tek yol var. eşinizin çalışması. Baska çıkar yol yok.hic yok.
Alışverişi o yaptığı işin vermiştim, artık aldım. Ben pandemide markete de girmiyordum. Artık ben yapacağım.Eş ailesine gelene kadar eşinizin rahatını bozmamasına takılsanız daha iyi olur.
Anladığım kadarıyla çaresiz bir durum yok, eşiniz çalışmak istemiyor sadece.
Kartlar niye eşinizde onu anlamadım.
Benim eşim de çalışmıyor, ihtiyaç olduğunda hesabına gönderiyorum, kartımı sürekli olarak vermiyorum.
Para verin, kart sizde kalsın.Alışverişi o yaptığı işin vermiştim, artık aldım. Ben pandemide markete de girmiyordum. Artık ben yapacağım.
Amin, çok sağolunPara verin, kart sizde kalsın.
En azından harcarken düşünsün.
Allah yardımcınız olsun, borçları ödeme kolaylığı versin...
Kartlarınızı isteyince mi kavga çıkıyor. Çıkıyorsa çıksın gece gece sinirlendimKavga çıkıyor o zaman kirayı ödemesem, ev sahibiyle yüz yüzeyiz, ben utanıyorum o asla utanmıyor. Ev sahibinin telefonunu bile açmıyor. Adam beni aradı 3 aydır kira vermiyor diye, o kadar utandım ki. Meğer işten çıktığını bana da söylememiş pandeminin başında.
Kartlarımı bugün aldım, yarın muhtemelen kavga çıkar, ama asıl kavga ailen neden yardım etmiyor, bu kadar mı düşüncesizler dediğimde çıktı. Benim ailem harcarken sesin çıkmıyor, onlar vermeyince haklı mı oluyorlar dedim diye her şeyi kırdı, döktü.Kartlarınızı isteyince mi kavga çıkıyor. Çıkıyorsa çıksın gece gece sinirlendim
Ben bekarken arkadaşlar biriyle tanıştırmıştı. Meslektaşımdı ama yapmıyordu, babasının işlerini yürütüyordu abisiyle beraber. Ben arkadaşlara işi yok dedim güldüler, babadan zengin kızım dediler. Ben kabul etmedim çünkü kv kp güvenerek ev ocak açamazdım. Burda öngörülü davranmamışsınız. Ama onlar da madem ortaya bir laf attılar arkasında durmaları gerekir. Ancak işte her yapması gerekeni yapsa idi zaten dünya bambaşka bir yer olurduBiz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Tabi canım çalışırken de kirayı faturaları öderdi, gerisi yine bendeydi. Ne kadar parası var, kaldı mı, birikim mi yapacak hiç haberim olmazdı.Adım kadar eminim. Siz şuan acaba yazık falan diye hayıflanırken eşiniz içinde size kinleniyordur.
İşe başlayınca bu yaptıklarınızın gram değerini bilmez ve sizede kuruş koklatmaz. Öyle hissediyorum. Yada çalıştığında yaptığını söylediğiniz hareketlerden bunu çıkardım.
Aldım bugün kartlarımı, ama böyle olda da yıllarca bu şekilde yaşar benim eşim. Dert değil, karnı doyuyorsa tamamdır. Çikolata da yemeyiveririm der.Kartları geri alın. Alamıyorsan iptal ettirip yenisini çıkarın.
Tüm masrafları siz yapın.. Eşinizede harçlık verin.
Bakalım neler oluyor.
Eş ailesine gelene kadar sizin çözebileceğiniz konular.
Bak kilit cümle "yıllarca böyle yaşar"Aldım bugün kartlarımı, ama böyle olda da yıllarca bu şekilde yaşar benim eşim. Dert değil, karnı doyuyorsa tamamdır. Çikolata da yemeyiveririm der.
enin gibi paragöz birini görmedim bile diyor.
Gerçekten umudunuz var mı?İnşallah dediğiniz gibi her şey düze girer ve değerimi anlar. Anlaması bile yeter benim için
Siz hala niye evlisiniz bu adamla?Kavga çıkıyor o zaman kirayı ödemesem, ev sahibiyle yüz yüzeyiz, ben utanıyorum o asla utanmıyor. Ev sahibinin telefonunu bile açmıyor. Adam beni aradı 3 aydır kira vermiyor diye, o kadar utandım ki. Meğer işten çıktığını bana da söylememiş pandeminin başında.
Ailesine değil de eşime karşı cinnetle çözdüğüm çok şey var. Bu konu da öyle bir konu. Keşke gerek kalmasa ama kalıyor maalesef. Açıkça söylemedikçe, bir silkelemedikçe aklı çalışmıyor bazılarınınYani evet aslında konu sahibesi gibi naif, sessiz sakin insanlar için ücretsiz cadaloz karı yardım hattı açmayı düşünüyorum açıkçası Hem günlük dövüş kotamı doldurmuş olurum hem de insanlara bir faydam dokunur
Teşekkür ederim anladığınız için, zorluyorum artık sesim yükseldi, kavgaysa kavga, boyumu aştı öfkem. Bakalım bu ay kesin giricem bir yere diyor. İnşallah yaTüm yorumları okumadım ama evlenmeden önce verilen sözler söz değil yalan oluyor genelde. O yuzden. Esafeli olmanız doğru ama bence destek olmaları gerekirdi madem durumları iyiymiş. Ama eşiniz sorumsuz ve bencil gibi. Kartların onda ne işi var anlamadım. İyi niyet her zaman suistimal edilir değiştiğini hiç görmedim. Üzüldüm adınıza bazı noktalarda aynı şeyleri yasadım yasıyoruz. Hazmetmek sindirmek kavga istememek huzursuzluk arasında kalmak çok zor ama bence haklısınız. Güzel günlerde verilen sözler tutulmamıiken şimdi yardım boşuna beklemeyin. Eşinizi zorlayın iş konusunda.