• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Keşke evlenirken de şirket açacağız ona, biliyoruz işi garanti değil, geliri de düşük, o yüzden bir seneye kalmaz evini de alacağız diye bütün aileme yalan söylemeselerdi istemede. Gerçi yine hata benim bu karaktersizlere inandım.
Sürekli aile aile aile lafı ağzınızda yahu adam evde yatıyor aileside olsa evde boş yatan adamın evini niye geçindirsinler? Siz niye ailenizden yardım alıyorsunuz? Almayın yahu. Adam rahatlığa alışmış. İki tarafta aile diye beklentileri var pess. Adamlar sizi mi beslicek. Bu yorumda kilit bir noktaya değineyim. Görücü usulü evlenmişsiniz severek evlenmemişsiniz. Adamlar size şunu yapcaz bunu yapcaz diye övünmüşler sizde oooo iyi diye evlenmişsiniz kabul edin. Bu yüzden kinlisiniz. Madem öyle hazır her şeye sahip biriyle keşke evlenseydiniz böyle tipte bir adamla evlenmek yerine. Adama kartınızı bile vermişsiniz. Ailesinin öyle koca koca insanlara para akıtma gibi bir zorunlulukları yok öncelik eşinizde burada başlık ile içerik örtüşmüyor

eşinizin tazminatı yüksek olsa, beklemeye çalışmasına göz yumulur. ama alacağı tazminatı zaten 3-4 ay çalışmayla tekrar toplar şimdi eve bile faydası olurdu. pandemi zaten herkesi vurdu, eğer gerçekten iş bulamıyorsa ben ona da bir şey diyemiyorum çünkü karşıdan konuşmak kolay, insan yaşadığını bilir sadece. bizimde bir kiracımız var, iş bulamıyor iki gün çalışıyor pandemiden dolayı pat diye çıkarıyorlar.. yani eğer gerçekten iş bulamıyorsa bu zamanda birbirinize manevi destek olmalısınız. ya da ben çok duygusal düşünüyorum. diğer yandan ailesi vermek zorunda değil tabii fakat insan destek beklemiyor mu, bekliyor.. sonuçta kendi oğulları. arayıp, sorsalar fena mı olur. ama yapmıyorlarsa da sürekli bunu düşünüp kendinizi paralamayın derim. her ailenin yapısı bir değil. bu eşinizin de suçu değil. suçu çalışmamaktan keyif alıyorsa, iş aramıyorsa ve harcamalarına dikkat etmiyorsa bu. keşke zamanında gel birikim yapalım dediğinizde kabul etseydi. akarken dolduruluyor. ben çalışmadığım halde bankamda her ihtimale karşı belirli bir miktar para bulundururum.. bu hayatta insanın ne olacağı belli olmaz.

Hayır gelmez. Eş ailesi bana destek olmak zorunda değil. Evi geçindirmek benim ve kocamın görevidir. Ha şunu da ekliyim kocam keyfi evde otururken ben kendi ailemden para da almam. Gerekirse boşanır dönerim babamın evine. Sizin aileniz şu an resmen size ve kocanıza bakıyor durumda. Bu zaten doğru değil. Ailen kiraya çıksın demesi yanlış bu onları hiç ilgilendirmez bunu söylerim kayınvalideme ama benim ailem yardım ediyor siz de edin demem. Sizin sorununuz zaten neden kartlarınıza resmen el koyan kocanız değil de ailesi ben hala onu anlamadım. Kocanızın keyfekeder evde oturmasından çok eş ailesinin yardım etmemesine takılıyor gibisiniz.
Kocamın derdi beni 1 yıldır bitirdi. Ben artık çare arıyorum. Bir yıldır çalış artık diye kavga etmek hiç işe yaramadı, tükendim artık. Hiç bu kadar çaresiz kaldınız mı bilmiyorum ama umarım kalmazsınız. Benim ailemden birisi böyle çaresiz kalsa ki kaldı zamanında, elimden gelenin fazlasını yaptım. Çünkü aile olmak bunu gerektirir. Ha bundan sonra ölüyorum deseler beni ilgilendirmez artık, sizin sorununuz beni ilgilendirmez diyip kapatmak lazım demek ki. Benim ailem de bilirdi banane kocan çalışsın demeyi ama ellerinden geleni yapıyorlar. Neden enayi oldukları için mi? Bence zor zamanımda ne olursa olsun yanımda oldukları için, gerçek bir aile oldukları için. Eşim işe girer belki, çalışır kazanır ama ben bir daha onların zor zamanında yanlarında olmam.

Sürekli aile aile aile lafı ağzınızda yahu adam evde yatıyor aileside olsa evde boş yatan adamın evini niye geçindirsinler? Siz niye ailenizden yardım alıyorsunuz? Almayın yahu. Adam rahatlığa alışmış. İki tarafta aile diye beklentileri var pess. Adamlar sizi mi beslicek. Bu yorumda kilit bir noktaya değineyim. Görücü usulü evlenmişsiniz severek evlenmemişsiniz. Adamlar size şunu yapcaz bunu yapcaz diye övünmüşler sizde oooo iyi diye evlenmişsiniz kabul edin. Bu yüzden kinlisiniz. Madem öyle hazır her şeye sahip biriyle keşke evlenseydiniz böyle tipte bir adamla evlenmek yerine. Adama kartınızı bile vermişsiniz. Ailesinin öyle koca koca insanlara para akıtma gibi bir zorunlulukları yok öncelik eşinizde burada başlık ile içerik örtüşmüyor
Evet beni okuyanlar bekarlar varsa ders alsınlar. Kimseye güvenip evlenmesinler. Benim gibi mütevazı olmasınlar. İnsanlar gelini alana kadar yıllarca yalanla peşinden koşup, sonra ne halin varsa gör diyorlar. Oğlunu arayıp aman oğlum virüs bitsin öyle çalışırsın diyen aileden aile olmaz zaten. Ben pişmanım kimse pişman olmasın dilerim..

eşinizin tazminatı yüksek olsa, beklemeye çalışmasına göz yumulur. ama alacağı tazminatı zaten 3-4 ay çalışmayla tekrar toplar şimdi eve bile faydası olurdu. pandemi zaten herkesi vurdu, eğer gerçekten iş bulamıyorsa ben ona da bir şey diyemiyorum çünkü karşıdan konuşmak kolay, insan yaşadığını bilir sadece. bizimde bir kiracımız var, iş bulamıyor iki gün çalışıyor pandemiden dolayı pat diye çıkarıyorlar.. yani eğer gerçekten iş bulamıyorsa bu zamanda birbirinize manevi destek olmalısınız. ya da ben çok duygusal düşünüyorum. diğer yandan ailesi vermek zorunda değil tabii fakat insan destek beklemiyor mu, bekliyor.. sonuçta kendi oğulları. arayıp, sorsalar fena mı olur. ama yapmıyorlarsa da sürekli bunu düşünüp kendinizi paralamayın derim. her ailenin yapısı bir değil. bu eşinizin de suçu değil. suçu çalışmamaktan keyif alıyorsa, iş aramıyorsa ve harcamalarına dikkat etmiyorsa bu. keşke zamanında gel birikim yapalım dediğinizde kabul etseydi. akarken dolduruluyor. ben çalışmadığım halde bankamda her ihtimale karşı belirli bir miktar para bulundururum.. bu hayatta insanın ne olacağı belli olmaz.
Bir ara çalış diyince tamam yaaa diyip yatıyordu, sonra itiraf etti tembelliğe alıştım hiç çalışasım yok diye. Sonra ben kriz geçirmeye başlayınca iş aramaya başladı bulamadı. Sonra kendi iş yapmaya kalktı satamadı. Aylardır da haber bekliyorum diyip duruyor. Benim kızdığım kendi sektöründe olmasa da başka yerde iş baksın. Yapmıyor. Bir de tembelliğe alıştım istemiyorum çalışmayı lafı güvenimi kırdı. Gerçekten iş arıyor mı şüpheliyim o yüzden.

Bir ara çalış diyince tamam yaaa diyip yatıyordu, sonra itiraf etti tembelliğe alıştım hiç çalışasım yok diye. Sonra ben kriz geçirmeye başlayınca iş aramaya başladı bulamadı. Sonra kendi iş yapmaya kalktı satamadı. Aylardır da haber bekliyorum diyip duruyor. Benim kızdığım kendi sektöründe olmasa da başka yerde iş baksın. Yapmıyor. Bir de tembelliğe alıştım istemiyorum çalışmayı lafı güvenimi kırdı. Gerçekten iş arıyor mı şüpheliyim o yüzden.
o zaman ne deseniz haklısınız. hem geçinemeyip hem yan gelip yatmak olmuyor. bence sizin ailenizin verdiği parayı da bilmesin. çünkü belli ki bir şeylere güvenmiş. ne de olsa geçinmeye çalışıyoruz oradan buradan bir şekilde diye umursamıyor.

Evet beni okuyanlar bekarlar varsa ders alsınlar. Kimseye güvenip evlenmesinler. Benim gibi mütevazı olmasınlar. İnsanlar gelini alana kadar yıllarca yalanla peşinden koşup, sonra ne halin varsa gör diyorlar. Oğlunu arayıp aman oğlum virüs bitsin öyle çalışırsın diyen aileden aile olmaz zaten. Ben pişmanım kimse pişman olmasın dilerim..
En başta tanıma süreciniz olmadı mı? Şahsen ben ailesinin iş kuracağı her şeyı ailesinin yaptığı bir adamla asla evlenmezdim. Adam başkalarına yaslanıyor en irite olduğum şeydir ailelerine yaslanan erkek:olamaz: kusura bakmayın şu an ailesi ona şirket açsa siz sanıyor musunuz ki adam o işi becerecek? Batırırdı net. Eşinizin çevresi var mı? Ticari zekası var mı? Yani ailesi yapsaydı da yine bu halde olurdunuz. Çünkü adam alışık yaslanmaya başkaları üzerinden geçinmeye keşke tanısaydınız öyle vaatlere kanmasaydınız en başta her şeyi ailesinin yapacağı bir adamla evlenerek büyük bir hata yapmışsınız.

Kocamın derdi beni 1 yıldır bitirdi. Ben artık çare arıyorum. Bir yıldır çalış artık diye kavga etmek hiç işe yaramadı, tükendim artık. Hiç bu kadar çaresiz kaldınız mı bilmiyorum ama umarım kalmazsınız. Benim ailemden birisi böyle çaresiz kalsa ki kaldı zamanında, elimden gelenin fazlasını yaptım. Çünkü aile olmak bunu gerektirir. Ha bundan sonra ölüyorum deseler beni ilgilendirmez artık, sizin sorununuz beni ilgilendirmez diyip kapatmak lazım demek ki. Benim ailem de bilirdi banane kocan çalışsın demeyi ama ellerinden geleni yapıyorlar. Neden enayi oldukları için mi? Bence zor zamanımda ne olursa olsun yanımda oldukları için, gerçek bir aile oldukları için. Eşim işe girer belki, çalışır kazanır ama ben bir daha onların zor zamanında yanlarında olmam.

Çaresiz kalan sizsiniz bu yaşananları gönüllü çeken de sizsiniz. Kocanızın umrunda değil. Benim babam hayatı boyunca maaşlı işte çalışmadı ben kimsenin emrine giremem diye, düzensiz gelirin kimi zaman 0 gelirin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Annem geçindirdi bizim evi. O yüzden hep söylerdim düzenli geliri olmayan bir insanla asla evlenmem diye. Ben sizin yerinizde olsam çekmem. Ölüyorum başka bir durum, çalışmak canım istemiyor başka bir durum. Ortada tamamen keyfi bir olay var. Aileniz de yapmak zorunda değil. İçlerinden gelmiş yapmışlar ama mecburiyetleri yok. Kimse damadına bakmak zorunda değil. Kartlarınız bile kocanızda. Sizin içinize düştüğünüz durum da hayat şartları, talihsizlik vb bir durum değil tamamen kocanızın tembelliği sonucu. Bu evliliğe devam etmek niyetindeyseniz hep böyle olacağını bilin, kocanız işe girmez çünkü nasılsa bakan var.

Aileler bakmak zorunda değil tabi ki ama çalışmayan oğluyla telefonda hakara kikiri yapan ama bir ihtiyaçları var mı diye sormayan aileye de aile demem ben.
Bir de üstüne herşey dört dörtlükmüş gibi çocuk istiyorlar.
Eşiniz inş biran önce iş bulur.
Aynen. Normalde ben de bakmak zorunda değil derdim ama bu konuda bakmak zorundalar bence.
Çünkü kız çalışıyor. Kizin babası da yardim ediyor.

Ee hani bu evin erkeği ve erkek ailesi?

Madem evinizin delisini evlendirdiniz bakacaksınız. Sizin delinize el kızı bakamaz. Herkes malına sahip çıksın.

Yengem kendi oğlu için diyor ki ben gidip buna kimsenin kızını isteyemem rezil oluruz. Hem buna hem de geline bakamam benim delim bana yeter diyor.

Herkes hayırsız evladını millete iyidir diye yutturup başından aTsın , önüne ardına bakmasın o zaman.. bu mudur yani.

hayret ya

Boşa güzel kardeşim sen bu adamı

Aynen. Normalde ben de bakmak zorunda değil derdim ama bu konuda bakmak zorundalar bence.
Çünkü kız çalışıyor. Kizin babası da yardim ediyor.

Ee hani bu evin erkeği ve erkek ailesi?

Madem evinizin delisini evlendirdiniz bakacaksınız. Sizin delinize el kızı bakamaz. Herkes malına sahip çıksın.

Yengem kendi oğlu için diyor ki ben gidip buna kimsenin kızını isteyemem rezil oluruz. Hem buna hem de geline bakamam benim delim bana yeter diyor.

Herkes hayırsız evladını millete iyidir diye yutturup başından aTsın , önüne ardına bakmasın o zaman.. bu mudur yani.

hayret ya

Boşa güzel kardeşim sen bu adamı
Benim ailem gibi emekli olsalar yine beklemem, ama 2-3 senede bir daire alan insanlar bunlar. Tutup mal varlığını üstüne yapsınlar demiyorum ama insan sadaka da mı vermez ya..Ne bileyim zorda olan bir aileye bir kutu erzak yollamaz mı, benim kardeşim de işsiz kaldı, ilk 4 ay düzenli para yolladım bekar olmasına rağmen, ne yaptı etti iş buldu, şimdi o da bana para yolluyor, alışveriş yapıp kapıya bırakıyor. Aile olmak başka bir şeymiş anladım.

Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?
Kayinvalideniz gerçekten çok geniş bir insanmış ne demek ailen kiraya çıksın siz o eve geçin demek. Bu söylediğinden eşinizin haberi var mı?

Kayinvalideniz gerçekten çok geniş bir insanmış ne demek ailen kiraya çıksın siz o eve geçin demek. Bu söylediğinden eşinizin haberi var mı?
‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.

‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
Siz bu adamı o ömrünüzün sonuna kadar sırtınızda kambur olarak taşıyacak mısınız?

Kayınvalidemle konuştuk kandilde,halen bebek yok mu diye sordu, çok zor durumdayız dedim. Kendimize bile bakamıyoruz bu dönemde bebeğe nasıl bakalım ben çalışmazsam ne oluruz dedim. Kocana destel ol, iyi gün var kötü gün var dedi. Perdelerini değiştirecekmiş onların rengi hakkında fikir aldı :)) Ya ben de her gün eşimle tartışmaktan bıktım, ben de Ramazanı şöyle huzurla, mutlulukla geçirmek istiyorum :KK43:
Konuyu okudugumda esin suclu ailesinin bi sucu yok dicektim. Ama ailesinin de bu kafa yapisinda oldugunu görünce onlar da suclu diyorum. Şu halde hala oğullarina destek olmani bekliyolar sana kim destek olsun? Bir de bebek bekliyolar falan.
Biri demisya oğullarını sana kakalamislar diye maalesef dogru evlenince düzelirciler bunlar cok belli.
Yine biri demis babanin evine git diye katiliyorum. Zaten kendi ailenden baska kimseden fayda yokmus esinden bile. Sana da yazık bu insanlarin arasinda..

Oğlunu kadının başın geri gönderin o zaman yqrdım ederler emin olun. Bebeği de ayrılamayasınız diye soruyor. Çünkü oğlunun geri gelmesinden korkuyor kadın. Bir bağlayıcılığı olsun ki gidemeyin.
Bence ailenizle konuşun önce... Yıprandığınızı söyleyin. Zaten onlar da görüyordur halinizi ama belki yuvanızı bozmak istemiyordur. Sonrasında bir karara varın derim.

7
Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?

Sizin adınıza çok üzüldüm. Kv niz size bunları söylerken neden sessiz kaldınız ki. Önceki sayfalarda okudum damadı işsiz kaldı diye yeri göğü inletmişler. Siz de bunu hatırlatsaydnız. Kadın eşine destek olsun da eşi de bi zahmet bi yerlerini kaldırıp karısının üstüne yıkmasın kendi yükünü

Sizin gübü çalıştığı halde kocasının altında ezilen kadınlara asla üzülmüyorum. Tek derdiniz başınızda böyle bir bela varken çocuk düşünmek. Bu forum boşanmak yerine kendi hayatına eden kadınlarla dolu. Siz onlardan sadece birisiNiz. Kusura bakmayın ama çocuk olunca ne yiyip içecek? Kendine bakamayan kadın ve erkek ne kadar anne baba olur? Ayrıca Kartlarınız niye o adamda? Çalışacak yaşa geldiniz de para çekmeyi mi bilmiyorsunuz yoksa? Ya da eşiniz bu kadar mı kıymetli de bir hurma bile almak onun abur cuburundan önce geliyor. Merak ediyorum. Eşinizden kendi paranızı nasıl istiyorsunuz? Allah ım deli olacağım. Keşke kadınlar önce kendine kıymet verse, kocaya değil. Kafanızı duvarlara vuracağınıza kartları alıp çekip gidin bakalım ne yapacak? Buna cesaretiniz var mı?
Başka ne söylenebilir ki...aynen katılıyorum.

Şifresini bile görmemi istemezdi kendi çalışırken. Kartlarımı aldım bugün, ama akşam ekmek, içecek almaya giderken kartı ver dedi, yok kart falan diyince iyi ekmeksiz iftar yap dedi oturdu. Kendisi o kadar inattır ki, aç kalsa ölse, umrunda olmaz. Günlerce bir şey yemez. Küsünce 3 ay barışmaz. Olan yine bana olur.
Neden hala evli kalmaya cabaliyorsunuz? Çok mu seviyorsunuz?

İşte olmuyorsa olmuyordur. Bakın eş ailesi iyi değil, verdikleri sözleri tutmamış, siz de mesafe koyarak gerekli cevabı vermişsiniz. O konu orada bitmiş. Sizinle aile kuran en yakınınız eşiniz. Eş ailesi başta verdiği sözü dahi tutmuyorken onların saçma sapan konuşmalarının bir önemi yok. O konuyu düşünüp sinirlerinizi bozmayın artık. 60 yaşındaki insanlar değişmeyecek. Ama sizin eşinizin düzelmesi, sorumluluk alması lazım. Adam hem tembel hem vicdansız. Yukarıda yazmışsınız şok oldum, siz sinir krizi geçirmişsiniz o salona gidip maç izlemiş. Adam hiç mi etkilenmez.

Back