aile sizi kandırmış ne iş kurmuş ne de ev yapmış. eğer söz vermeselerdi tamam mecbur değillerdi ama sözlerinde durmamışlar. ama şuan bakılırsa kimse kimseye yardım etmek zorunda değil yani madem memnun değilsiniz ve vaatler yerinde olmadı o zaman ayrılın. kimseden yardım beklemeye hakkınız yok ortada sizin evlenemeniz için ortaya atılmış bir yalan var. Yalan üstüne kurlan evlilik böyle olur çatırdar kimse aptal değil siz neden evi olan işi olan birini isterken onlara inanıp yıllarınızı harcadınız ki. benidi böyle düğün yapacaz diye kandırdılar 1 sene hizmetçi ettiler en sonunda kapıyı çektim çıktım gayette memnunum Fakat siz ayrılığı sormadığınız için sorunuza gelecek olursak aile size vaadini gerçekleştirmemiş ama iş işten geçmiş yani istediklerini almışlar. işin gerçeğide evi geçindirme hususunda eşinizle başbaşasınız hadi bu sene yardım aldınız diyelim ya yine çocuk mocuk olduktan sonra birkaç ay sonra yine zora girerseniz. Sorun aslında gizli özne yani eşiniz. kartınızı almış yiyip içip yatıyor belliki peki hanım sen neden kartını veriyorsun banka mı o güveniyorsun. onu da geçtim bu adam sen çalışmadığında aynı şeyi yapacak insanlar değişmez o yüzden ben boşver aileyi onlar 2 yalan atmış 2 çirkeflik yapmış ortalarda yoklar ayrıca unutma 18 yaşından sonra kimseyi bakma yardım mukellefiyeti yok vicdana kalmış o da soyut bi kavram kimse sorgulayamaz, siz ilk seneden iş kurulmayınca bırakacaktınız adamı, bana kalırsa hoş şimdi bile bırakmanız sizi 90 çeşit hastalıktan kurtarır. ama yinede sorunuza gelecek olursam önce kartınızı alın istediğiniz eşyayı alın kenara birikim yapın bu adam sorumsuz illallah ettiğinizde kenarda köşede ev tutacak paranız olsun. ayrıca kendinizi bu kadar kasmayın kartınızı aldıktan sonra hiçbir derdiniz kalmaz helede birikim yaparsanız bizden güçlüsü az bu memlekette o yüzden sizi kötü hissettiren garantinizin olmaması. ve asle aileyi katmayın, eş ailelerinin yalan ve çirkeflikten başka birşey yaptığı nerde görülmüş. herşey eşte biter adam olur garson mis gibi yaşarsın adam olur garson sorumsuz olur derde düşersin. o yüzden sen sevdiğin için eşinin hatasını gözden kaçırıyorsun. ayrıca maaş kartını ona vermen, kenara birikim yapmamam seni yasemincede ki kakılmış kanakteri gibi gösterir öncelikle eve yarı yarıya harcayın illa para istiyorsa kocan herşey yarıyarıya olsun. ilerde aldatılma durumlarına karşı elinde paran olsun aile evi sıkıntılı oluyor. onuda geçtim olurda eşin 1 sene sonra yine işten çıkartılır evde yatarsa seninde canına tak ederse yine köşede biriktirdiğin hep olsunki gücün olsun. birdi sormuşsun ailesni kattım ayıp mı ettim diye. evet ayıp ettin evi geçindirmek eşlerin görevidir ailelerin yardımının değil.