• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Haklısın Mune, ramazanda eve yemek söyleyemem belki ama ailemde yiyeceğim bir süre. Keşke biraz acımasız olabilsem çok isterim. Bugün de boşanma olayını ciddi ciddi konuşacağım. Gerçi annesini o kadar özlemiş ki, hemen valiz hazırlayıp gitme derdinde. Oturup adam gibi konuşmuyor bile. Artık aldım kartlarımı, hiç parası yok biliyorum. Bakalım ne yapacak.
Yıllar mı beni acımasız yaptı yoksa gördüğüm duyduğum birçok örnek mi bilmiyorum lakin bazı konularda vicdanım merhametim devreye girerken bazı konularda acımasızım içim bile sızlamıyor söylerken de yaparken de.

Ama gerçekten son yıllarda yan gelip yatan eşinin maaş kartını alıp keyfine bakan sayısı çoğaldı ve duyduğum bildiğim her örnek aşırı gamsız ve bencil, hani bunun kadını erkeği de yok, erkeklere vurun abalıya diyormuşum gibi algılanmasın, eşi kıt kanaat evi çevirmeye çalışırken ben çalışmam bana baksın diyen kadına da tepkim aynı olur.

Şu an cidden en önemli meselesi annesini görmesi mi? Gamsız gerçekten, eşim evi geçindirmek için çabalasa, ben keyif yapsam da eşim kartları alsa annemi özledim deyip valiz hazırlamam doğrusu, adamı üzdüm evliliğimi düzelteyim diye uykularım kaçar.
Ne yapacak? Biraz da annesinden geçinir, belki biraz dert yanar, para ister, valla kusura bakmayın genel yorum olacak benzer örneklerden gördüklerim sonrası çıkarım diyeyim, böyleleri hayatı boyunca birilerinden geçinme sanatı kitabı yazsa yok satar, sürekli kendilerine baktıracak birilerini buluyorlar.

Neyse sizi de iyice üzüp keyfinizi kaçırmayayım, dilerim her şey gönlünüzce olur, hayırlısı ne ise o olur.

böyle bir tabloda beklentiniz olmasını yadırgamadım ancak eşiniz sıkıntılı. siz ev geçindirmek için didinirken yardımcı olmadığı yetmiyor bir de rahat rahat para harcıyor. kartları alın bence ya da kapattırın. evet pandemi sürecinde iş mevzusu sıkıntı olabilir ama idareten bir işe de girebilirdi ya da en azından para harcama konusunda, ev işlerinde vs. yardımcı olması gerekirdi.

Son düzenleme:
Yıllar mı beni acımasız yaptı yoksa gördüğüm duyduğum birçok örnek mi bilmiyorum lakin bazı konularda vicdanım merhametim devreye girerken bazı konularda acımasızım içim bile sızlamıyor söylerken de yaparken de.

Ama gerçekten son yıllarda yan gelip yatan eşinin maaş kartını alıp keyfine bakan sayısı çoğaldı ve duyduğum bildiğim her örnek aşırı gamsız ve bencil, hani bunun kadını erkeği de yok, erkeklere vurun abalıya diyormuşum gibi algılanmasın, eşi kıt kanaat evi çevirmeye çalışırken ben çalışmam bana baksın diyen kadına da tepkim aynı olur.

Şu an cidden en önemli meselesi annesini görmesi mi? Gamsız gerçekten, eşim evi geçindirmek için çabalasa, ben keyif yapsam da eşim kartları alsa annemi özledim deyip valiz hazırlamam doğrusu, adamı üzdüm evliliğimi düzelteyim diye uykularım kaçar.
Ne yapacak? Biraz da annesinden geçinir, belki biraz dert yanar, para ister, valla kusura bakmayın genel yorum olacak benzer örneklerden gördüklerim sonrası çıkarım diyeyim, böyleleri hayatı boyunca birilerinden geçinme sanatı kitabı yazsa yok satar, sürekli kendilerine baktıracak birilerini buluyorlar.

Neyse sizi de iyice üzüp keyfinizi kaçırmayayım, dilerim her şey gönlünüzce olur, hayırlısı ne ise o olur.
Onlar ailece bana acımayıp, yalanlarla, yalandan da öte en güzel günlerimde beni ağlattılar, ne sözümden ne düğünümden bir şey anladım. Ateş eden iki görümce, ortasında hiç susmayan bir kaynana. Hadi evimde huzurum olur dedim, adam iyi dedim. Bir de üstüne eş kişisi hayal kırıklığı çıktı. O yüzden yazdıklarını acımasızca bulmuyorum, inşallah bu yazılanlar mıh gibi aklıma çakılır da kendimi daha fazla ziyan etmem. Zira benim aptallıktan gözüm kapanmış, annem neyse ben de oyum, hakkını arayamayan, saf gibi bir şeyiz ikimizde. Burası var da bari, insanı bir sarsıyor, kendine getiriyor.

Onlar ailece bana acımayıp, yalanlarla, yalandan da öte en güzel günlerimde beni ağlattılar, ne sözümden ne düğünümden bir şey anladım. Ateş eden iki görümce, ortasında hiç susmayan bir kaynana. Hadi evimde huzurum olur dedim, adam iyi dedim. Bir de üstüne eş kişisi hayal kırıklığı çıktı. O yüzden yazdıklarını acımasızca bulmuyorum, inşallah bu yazılanlar mıh gibi aklıma çakılır da kendimi daha fazla ziyan etmem. Zira benim aptallıktan gözüm kapanmış, annem neyse ben de oyum, hakkını arayamayan, saf gibi bir şeyiz ikimizde. Burası var da bari, insanı bir sarsıyor, kendine getiriyor.
Lütfen kendin için böyle düşünme notdefteri, insanız çok uyanık görünenimiz bile iyi niyetinin, vicdanının, bazen saflığının kurbanı oluyor, dan dan konuşuyorum ama eş, eş ailesi olmasa bile yakın çevresinden zamanında tabiri caizse çooook kazık yemiş insanım, hani yine bir tabir vardır mecazen tabii, insan dayak yiye yiye dayak atmayı öğrenirmiş, benim ki o misal yaş da alınca tecrübe ediniyorsunuz, ne saflığınız kalıyor ne iyi niyetiniz.

Tecrübe edinmek say, en azından ben iyi niyet gösterdim insanlık yaptım dersin, olmayacaksa da senden yana için müsterih olur.

Ailesi yardım etmek zorunda degil ama evlenirken verilen sozler var, o sozler tutulmuyorsa ortada yalan var bence
Soz konusunda hassasim yoksa ailesi ev almak zorunda degil tabii ama size vaatte bulunmuşlar
Eşinizin de umrunda degil kartlarinizi alin madem evde ev islerini ona kitleyin

Ailesi yardım etmek zorunda degil ama evlenirken verilen sozler var, o sozler tutulmuyorsa ortada yalan var bence
Soz konusunda hassasim yoksa ailesi ev almak zorunda degil tabii ama size vaatte bulunmuşlar
Eşinizin de umrunda degil kartlarinizi alin madem evde ev islerini ona kitleyin
Ev işlerini aylardır o yapıyor, ben sadece yemek yapıyorum, sofrayı kaldırmama bile izin vermiyor, çamaşır, mutfak temizliği, genel temizlik beni zorla yürüyüşe yollayıp o yapıyor. Aslında bir nevi sen çalışıyorsun ben de bunları yapayım ezikliği farkediyorum. Ben sadece yemek yapıyorum. Kartlarımı aldım. Artık benden para isteyemez.

Ev işlerini aylardır o yapıyor, ben sadece yemek yapıyorum, sofrayı kaldırmama bile izin vermiyor, çamaşır, mutfak temizliği, genel temizlik beni zorla yürüyüşe yollayıp o yapıyor. Aslında bir nevi sen çalışıyorsun ben de bunları yapayım ezikliği farkediyorum. Ben sadece yemek yapıyorum. Kartlarımı aldım. Artık benden para isteyemez.
Iyi bari o kadarini yapıyormuş

Ev işlerini temizliği siz de yapıverin. Ama o da çalışıversin. Sizin ihtiyacınız olan şey ev işi değil ki gelirinizin bir düzene girmesi.

Sizi anlıyorum bizde 4 ay benzer bir durum yaşadık kira derdimiz yoktu . Yarı ödenekliydi ücretsiz izin degildi. o da zaten sadece faturalar ve aylik ödemelerimize tam denk gelmisti . Yiyecek masrafımızı bi sekilde cıkardık kenarda birikim yapmıştım abim evlenecek takı takarız diye onu yedik . Fakat esimin ailesinin durumu cok cok cok iyi olmasına ragmen ve ödemelerimizi de bilmelerine ragmen telefinda hic konusu yokken ''oglum gecim zor idare ediceksiniz artık'' deyip hic calismayan eşimin ikizine kv .emekli maas kartını eline verip harcatması ve bizim evimize gelip kardesınin ihtiyaçları var carsıya cıkalım beni arabayla götür demesi 👏 . Beklentimiz yoktu zaten de yine de zor durumda el ele yardım ediyorken ailesinin bu sekilde olması bi tık üzdü. Tabi esim işe başlayınca oglum ramazana girdiniz paranız varmı diye soruldu ama işe başlayınca 🤗 ama bal kaymak gibiyiz normalde cok severler bizi 🤭
Eşimin arkadaşı hem yarı maaş alıyor 1 hafta çalışıp 1 hafta evdeler adam ek iş buldu oraya gidiyor . Eşim internetten kendi daha önceki iş alanıyla ilgili bi isle ugrasti ek gelir sagladı . 4 ay eşime 4 yıl gibi geldi bide benim paramı yiyor olmak erkek olarak zoruna gitti bi sekilde bi yerlerden çabaladı. Ama yatsaydı benim de zoruma giderdi .

Sizi anlıyorum bizde 4 ay benzer bir durum yaşadık kira derdimiz yoktu . Yarı ödenekliydi ücretsiz izin degildi. o da zaten sadece faturalar ve aylik ödemelerimize tam denk gelmisti . Yiyecek masrafımızı bi sekilde cıkardık kenarda birikim yapmıştım abim evlenecek takı takarız diye onu yedik . Fakat esimin ailesinin durumu cok cok cok iyi olmasına ragmen ve ödemelerimizi de bilmelerine ragmen telefinda hic konusu yokken ''oglum gecim zor idare ediceksiniz artık'' deyip hic calismayan eşimin ikizine kv .emekli maas kartını eline verip harcatması ve bizim evimize gelip kardesınin ihtiyaçları var carsıya cıkalım beni arabayla götür demesi 👏 . Beklentimiz yoktu zaten de yine de zor durumda el ele yardım ediyorken ailesinin bu sekilde olması bi tık üzdü. Tabi esim işe başlayınca oglum ramazana girdiniz paranız varmı diye soruldu ama işe başlayınca 🤗 ama bal kaymak gibiyiz normalde cok severler bizi 🤭
Eşimin arkadaşı hem yarı maaş alıyor 1 hafta çalışıp 1 hafta evdeler adam ek iş buldu oraya gidiyor . Eşim internetten kendi daha önceki iş alanıyla ilgili bi isle ugrasti ek gelir sagladı . 4 ay eşime 4 yıl gibi geldi bide benim paramı yiyor olmak erkek olarak zoruna gitti bi sekilde bi yerlerden çabaladı. Ama yatsaydı benim de zoruma giderdi .
Ne güzel eşiniz çabalamış. 4 ay normal bir zaman bu şartlarda. Benim eşim 1 yıl oldu tam. Buradakiler yanlış anlıyor işte, karşı taraf para akıtsın istemiyor insan ama düşünülmek istiyor. En azından sizinli ramazanda sormuş. Yani turşu kurup getirse ya elinden bu gelmiş, bizi düşünmüş diyip seviniyor insan. Şimdi ben onlarla nasıl bayramlaşacağım, hiç biriyle görüşmek konuşmak istemiyorum. Siz nasıl düşüncesizliklerini göz ardı edip görüşüyorsunuz? Ben soğuduğum an, iyi niyet görmediğim an bitiriyorum duygularımı elimde değil.

Insan maddi olamasa da manevi olarak bile düşünülmek istiyor tabi . Benim tavrım onlara karşı hep net resmi ve masafeli idi profesyonel iş arkadaşlarınıza karsı nasıl cok haz etmeseniz de saygı cercevesinde davranıyorsanız aynı duygu beslemiyi daha sözlülük evresinde bıraktım .eşim de halimi bilip hak verdigi oda benimle aynı dusuncede oldugu icin sıkıntı olmuyor .yüz göz olmaya gerek yok herkes yaptıgıyla kalır . Eş kişisine gelince rahata alıştırmadım bak daha zor duruma düşebiliriz bu süreç uzayabilir ona gore hareket etmemiz lazim diye diye hep hesap kitap yaparak yanında biraz kendini zorladı açıkcası . Ben biraz gercekçiyimdir en kotusune kadar hazirlikli olma tarafında oldugum icin ara ara kaygılarımı dile getirip hesaplar kitaplar yetişmeyenler göstererekde sıkıştırdım açıkcası. Ha yapmasaydım da olur muydu bilemiyorum zaten kiramiz yok az da olsa yetiniyoruz benim ailemde destekcimizdi satabilecegimiz arabamız motorumuz vardı biraz onlara da guvenirdi kafası rahattı basta ama ben rahat bırakmadım başından. Her fatura geldginde hesap kitap yaptırdım

Insan maddi olamasa da manevi olarak bile düşünülmek istiyor tabi . Benim tavrım onlara karşı hep net resmi ve masafeli idi profesyonel iş arkadaşlarınıza karsı nasıl cok haz etmeseniz de saygı cercevesinde davranıyorsanız aynı duygu beslemiyi daha sözlülük evresinde bıraktım .eşim de halimi bilip hak verdigi oda benimle aynı dusuncede oldugu icin sıkıntı olmuyor .yüz göz olmaya gerek yok herkes yaptıgıyla kalır . Eş kişisine gelince rahata alıştırmadım bak daha zor duruma düşebiliriz bu süreç uzayabilir ona gore hareket etmemiz lazim diye diye hep hesap kitap yaparak yanında biraz kendini zorladı açıkcası . Ben biraz gercekçiyimdir en kotusune kadar hazirlikli olma tarafında oldugum icin ara ara kaygılarımı dile getirip hesaplar kitaplar yetişmeyenler göstererekde sıkıştırdım açıkcası. Ha yapmasaydım da olur muydu bilemiyorum zaten kiramiz yok az da olsa yetiniyoruz benim ailemde destekcimizdi satabilecegimiz arabamız motorumuz vardı biraz onlara da guvenirdi kafası rahattı basta ama ben rahat bırakmadım başından. Her fatura geldginde hesap kitap yaptırdım
Ben de kendini kötü hissetmesin diye kartlarımı verdim, yeter ikimize de maaşım dedim. İnsan deneyimledikçe anlıyor, nasıl hatalı davranmışım. Sizin adınıza çok sevindim, eşinizin işi olmuş. Benim kayınailem resmiyetten de anlamıyor, illa kaynanam beni dizine yatırcak, öpecek çocuk gibi, başkalarının yanında böyle, yalnız kalınca laf makinesi gibi. Mesafe de koyulamıyor. Umarım bir daha kimseye muhtaç olmayız. Kimse sınanmasın böyle inşallah 🙏

Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor mu :KK43: Gerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Kartlar neden eşinizin elindeki?? Kartları alın elinden.. Madem o düşünmeden her istediğini alıyor artık o almaya fırsat bulamadan harcayın sonra da onu eve alış veriş yapması için yollayın.. Ailenize de teşekkür edip bir müddet ellerini sizin üzerinizden çekmesini isteyin.. Eşinizin durumunu zaten biliyorlardır onu yola getirmek için böyle birşey düşündüğünüzü söyleyin. Siz de kendinize güzelce alışveriş yapın kalan parayı onun eline verip eve yiyecek falan almasını isteyin bakalım para olmayınca eve alışveriş yapamayınca o nazik poposunu kaldırıp iş aramıyor mu..

Ailenizi düşünmeniz, çabalamanız gerçekten çok hoş fakat siz fedakarlık yaptıkça eşiniz çalışmak falan istemez.şartlar el vermez iş yoktur orası ayrı ama gönülsüz olması çok sinir bozucu.. Arada laf da sokun ona huzuru kaçsın.. Ama siz herşeyden kısıp eşinize kartları verip onu rahatlatarak olacak iş değil bu.. Bir şeyleri önce anlaması lazım ki faaliyete geçsin..

Ben de kendini kötü hissetmesin diye kartlarımı verdim, yeter ikimize de maaşım dedim. İnsan deneyimledikçe anlıyor, nasıl hatalı davranmışım. Sizin adınıza çok sevindim, eşinizin işi olmuş. Benim kayınailem resmiyetten de anlamıyor, illa kaynanam beni dizine yatırcak, öpecek çocuk gibi, başkalarının yanında böyle, yalnız kalınca laf makinesi gibi. Mesafe de koyulamıyor. Umarım bir daha kimseye muhtaç olmayız. Kimse sınanmasın böyle inşallah 🙏
Bazı insanlara konfor saglamak daha da kötüleştirebiliyor durumu . Ben eşimi az cok tanıdıgım icin bu yontemi kullandım benim de lazım oldukca kartım ondaydı ama hep idareli olmamız lazım diye sonuna ekledim . Cunki maddi olarak standartları yuksek bi evde büyümüş ve rahat normalde o yuzden bende sıktım . Ama iyi oldu ailesini tanıdı ilerde daha zor durumda ne yapılması gerektigini anladı . Kısıtlamadan dolayı kısa süreliydi geri işine dòndü cok sukur . Insallah sizinde bu süreci en az hasarla atlatmanız dilegiyle . Kv . Gelince benim ki de beni cok sever ama ben toplu ortamlar dahi en uzak hangi köşe varsa genelde oraya otururum bi bahane ile. gel kızım dese bile bisey uydurur gitmem yanına .
Eşinizi karşınıza alıp sakince konuşun maddi olarak zorlanmaya başladıgınızı bu konuda ne yapalım senin bi fikrin var mı ? Diyerek onu suçlamadan hatalı göstermeden konuya dahil edip fikir alışverişi yapip konuyu onun da işin ucundan tutmasına getirin . Bi anda calis derseniz ters tepip gerilim olabilir hic gerek yok haklıyken haksız olup manipule edip para göz duruma düşürmesin sizi .

Tabi bayramda akrabalarına hep oğlum, kızım her şeyim sizin diye atıp tutuyor. Bize bayılıyor, çok seviyor, hele beni o kadar özlüyor ki komşularına ağlıyor.
peki siz onlarla görüşürken güler yüzlü olabiliyor musunuz? Sürekli gidip geliyor musunuz bu durumda, ben yapamıyorum :KK43: içimden gelmiyor, evet eşimin hatrına gidiyorum ama her hareketim batıyor, yok içten değilmişim, yardımcı olmuyormuşum, gülmüyormuşum..soğuk nevaleymişim..gelmiyor içimden, siz nasıl sindiriyorsunuz zor gününüzde size destek olmayan insanları?
Ben çocuğum olmadan evvel ilk 4 sene
Sadece özel günlerde arıyordum
Onlar geldiğinde de bize hiçbirsey yok gbi eşim için davranıyordum
Çok iyi davranmıyordum sadece normal
Ama normalde arayıp sormam yoktu
Dediğim gbi sadece bayram kandil vss
Siz diye hitap ederdim hep
Ama çocuğum olduktan snr boş boş atıp tutmaları daha çok canımı sıktı
Ve 2 senedir görüşmüyorum
Görüşmeyi de asla düşünmüyorum.
çocuğumu görmek için arıyorlar eşimi
Görüntülü