Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Koca kazık adam utanmıyor babanızla alışverişe çıkmaya. Kartlarınız onda her şeyi siz ödüyorsunuz o da iki dönüm bostan yan gel yat Osman misali yatıyor.
Alın kartlarınızı ailenizin evine gidin neden sabrediyorsunuz? Adama katlanmak için bir tek neden bile göremedim. Ailesi ayrı leş zaten.

Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
sizden az kazanırken bile şifresini sizden saklayan adama karşı mı? daha büyük sorunlar olduğu için bunları yazmaya gerek duymadık ama eşinizin bence elle tutulur yanı yok. yazık etmeyin kendinize.

Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Bu sizin neyi tolere edebileceğinize bağlı. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Herkes birbirini belli seviyede idare ediyor. Şu an temel sorununuz çalışmaması ve çalıştığında da parayı sizden kaçırması. Bunları hallederseniz devamına katlanmak size kalmış. Ama şunu da söylemeden geçmek istemedim, çocuk sahibi olursanız sorumluluğun çoğu sizde olacak. Kayınvalidenin çocuk yapın demesine vs bakmayın. Çocuğa destek olur, bakar beklentiniz olmasın. Eşinizi zaten görüyorsunuz, kendinizi ölçün tartın iyi düşünün.

Eşinize neden bu kadar gebesiniz?
Çocuğunuz mu var?
Adamı resmen yedirip içirip besliyorsunuz. Kartlarınız onda. Abur cuburunu alıp tv karşısında çekirdek çitleyip göbek kaşıyan bir adam.
İşten çıkmış size söylememiş. İş aramıyor tazminat bahanesiyle. Babanızla markete gidip sepetini dolduruyor. Siz bu adama hangi gerekçeyle kartlarınızı verdiniz acaba? Ve bu adamı bir kenara bırakıp adamın ailesi size yardım etmiyor diye kızıyorsunuz. Adamın ailesi de yardım etse hepten postu yere serecek heralde ohhh ekmek elden su gölden. İyi yapıyor ailesi yardım etmemekle. Sizin aileniz de etmesin, vermeyin para mara açlıktan nefesi koksun. Kusura bakmayın böyle tembel, aileye asalak gibi yapışan adamlara tahammül edemiyorum.

Kardeşlerini ilgilendirmez açıkçası. Anne baba belki destek olabilir ama temelde problem eşinizde.

1-kendi ailenizden yardım almayın
2-eşinizi zorlayın keyfine evde gibi geldi bana
3-eşinizi zorlayın

Bana kalırsa değişmemeli.
Çünkü yazdıklarınızı okudum ve merhametsiz ve düşüncesiz bi eşiniz var.
Size karşı sevgisi ve saygısı olduğunu da sanmıyorum. Size yaptıkları ve annesinin yaptıklarına izin vermesi bunu gösteriyor.
İş bulursa da sadece sizin konuşmalarınızdan kurtulmak için bulur.

Kimseden yardım etmesini istemeyecek kadar gururlu olsa kayınbabayla alışverişe çıkmaz.
Ama sizin babanıza onu bunu aldırıp, kendi ailen niye yardım etmiyor deyince etrafı kırıp döken adamın ben kafasında bir şeyler kırarım.
Ailecek hem kel hem fodullar

Kendi kızının kocası işsiz kalınca ortalığı ayağa kaldırıp, oğluna sen yat oğlum pandemi var diyen bir kaynana
Üstelik evlenince verdikleri sözün birini tutmamışlar.
Büyük ihtimalle size bu kadar istemelerini sebebi maaşlı kadın bizim deliyi idare etsin demeleri

Birkaç yorumunuzu daha okudum da, hayatınızı bu adam ve aile ile geçirmenize hiç bir sebep yok. Aile resmen ne olduğunu bildiği çocuklarını üstünüze atmışlar. Adamı yedirip içirip bakıyorsunuz. Evet iyi gün de var kötü günde, konu sadece çalışmıyor olması değil ayrıca. İntiharla tehdit etmiş utanmadan. Vicdan yaptırmaya çalışıyor. Biriyle sırf intihar edecek korkusuyla ömür geçer mi, ailesine söyleyin intihara meyilliyse hastaneye yatırsınlar, yazık değil mi size, sizin ailenize?

malesef ailesi destek olmak zorunda değil sizin aileniz içlerinden geldiği için yapıyorlar eşinizin bu dönemde iş bulamaması normal ama kendi standartlarını düşürüp geçim sıkıntınızı halledebilmek için farklı sektörlerde çalışabilir milyonlarca iş ilanı var

Konu sahibi sizin de psikolojiniz bozulmuş. Sinir krizine girmek normal bir durum değil. Lütfen kendinizi toplamak için ne gerekiyorsa yapın. Ben sizin yerinizde olsam evi kapatır ailemin evine dönerdim 3-4 ay toparlayana kadar.

Eşinizin ailesinden para beklemekte haksızsınız bence. Size söz vermiş olabilirler de yalancılarmış işte. Yalan söylemişler, kandırmışlar. Şimdi vermiyorlar para da. Üzücü durum, 1-2 gün üzülün ama unutun o işi artık.

Evlilik kumar maalesef. Hele de görücü usulü evlilik büyük riskli kumar. Adama ısınıp sevebileceğiniz bile belli değil, bunu bilerek kabul edip evlenmişsiniz. Hayatta bir çok hata yapıyoruz. Siz de yapmışsınız. Türkiyede yaşayınca da bu tür hataları anlayabiliyorum. Yok evlenemedin, yok ne ara doğuracaksın diye insanın ömrünü çürütüyor çevre, siz de bu baskıyla kumar oynamış ve kaybetmişsiniz.

Kaybetmişsiniz diyorum çünkü belli ki eşinizi sevmiyorsunuz. Hayat müşterektir. İşsiz kalan ve iş bulamayan siz olsanız, eve erzak alırken canınızın çektiği 1 çikolata yeseniz ve eşiniz size kızsa burada da konu açsaydınız adama sayardık. Ama topluma göre kadın çalışmıyorsa o kadar kötü değil ama adam para kazanamıyorsa bir hiç durumu mevcut maalesef. Siz de eşinizi sevmiyorsunuz, saygı duymuyorsunuz.

Adamın karakteri tembelse adam birden evlenince değişmemiş diye düşünüyorum. Her şeyi göze alıp evlenmiş olmanız gerekirdi yine. Yine de yaparım dediniz evlendiniz, şimdi yapamıyorsanız boşanın tabi ki. Saygının olmadığı evlilikten hayır gelmez.

Ailenizden para erzak almayın. Onlara da yazık. Eşinizin ailesinden hiçbir beklentiniz olmasın. Bence önce kafanızı toplamak için bir süre ayrı yaşayın. Maddi durumunuz rahatlar en azından. Baktınız geri dönmek istemiyorsunuz, eşinizi karşınıza alıp konuşun. Ben ailenin verdiği sözlere inandım, öyle dediler diye evlendim. Öyle söz vermeselerdi ve kendi yağınızda kavrulursunuz deselerdi evlenmezdim. Sana aşık değildim, yaşım da gelmişti evlendim. Artık sana baktığım için de saygı da duymuyorum. Bu ilişki bitti. Kusura bakma, birbirimize uygun insanlar değilmişiz deyip ayrılın.

İnşallah kısa zamanla maddi sıkıntınız geçer, psikolojiniz toparlar.

Bence değişmemeli, kucağınızda çocuk varken bu senaryo tekrarlandığında ne olacak?
Sizi tamamen bağlayacaklar. Çünkü sizde o potansiyel var.
Ayrıca bu tipler hiç değişmez. 2 çalışır 3 yatar.
Sizde çocuk gibi bakarsınız bu adama.
Anne baba ölsün de mal mülk size kalsın diye beklersiniz ancak... Sizin gözünüzü boyayanda bu olmuş ki ailesi yardım etsin diye bekliyorsunuz.

Aşağıdaki mesajınıza göre bu adam ailesi ona bakarken yiyip yatmış belli. Aile de para var.
Resmen evi yurdu belli olsun diye sizi yakmışlar.
Ailesi olursa burnu sürter ya da oh kurtulduk demişler.
Kurtarın kendinizi

İyi gün var kötü gün var sen de oğluna destekmiş deseydin torın istiyor bir de deve kulu b
Dırdırımdan bıkmış. Çok konuşuyormuşum, girecekmiş işe niye konuşuyormuşum, o da beni istemiyormuş
Kendini zorla boşatmaya çalışıyor sanırım
Ne kadarlık evlisiniz yaşlarınız kaç

Hem haklısınız hem de haksız.
Kardeşleri bir şey yapmak zorunda değil bu konuda haksizsiniz. sonuçta kendi kardesleri yaymış evde otururken destek olmak istemiyor olabilirler kızıp. Herkes çalışıp hayatın bir ucundan tutarken gevşek gevşek yatan birine ben de destek olmazdım açıkçası.
Duruma kizmakta üzülmekte dertlenmekte haklısınız ama sorunun kaynağı eşiniz. Sizin babanizla alisverise hiç gocunmadan gidip yüzsüz yüzsüz bir de kartlarıniza el koymuş oh ne ala memleket.
Bence işe kartları almakla başlayın, babanıza da söyleyin desteği kessin bir süre. Beyefendi bir zoru görsün bakalım. Kavga çıkarsa da çıksın bence hiç çekinmeyin. Siz ona çalışıp bakmak zorunda mısınız.

İnşallah çok sağolun. Pandemiden önce çalışıyordu, az kazansa da kirayı, faturaları o öderdi. Alışverişi de yapardı ama belli bir yerden sonra parası biterdi ben devreye girerdim. Yani 4 yıl içinde benim parama hiç dokunmadı, ben hep biriktirdim ya da kendi ihtiyaçlarımı aldım. Sormadı bile biriktiriyor musun, harcıyor musun naparsan yap derdi. Sonra araba alalım diye birikimi eline verince şok oldu. Yani benden kira, fatura isteği hiç olmamıştır. En fazla ayda bir kere dışarda yemek ısmarlar mısın derdi, ona maaşı yetmezdi çünkü. Yani hep benden az kazanıyor diye dertlenirdim ama en azından çalışıyor derdim, şimdi çalışmayınca çok gözüme batar oldu, pişman oldum doğru düşünemiyorum. Ya da duygusal davranıyorum sanırım.

Siz ne cevap veriyorsunuz?
İstemede bunları söylemiştiniz nerde bu sözleriniz diye hesap sormuyor musunuz? Hangi hakla ailemin evi hakkında tavsiyede bulunuyorsunuz, siz çıkın kiraya biz evinizde oturalım madem diyor musunuz? Yani açıkçası ağzınız var diliniz yok gibi mi duruyorsunuz merak ediyorum.

Allaha dua edin çıkış yolunuzu göstersin .. çalışıyor musunuz. Bazen insanlar kavga anında ağızlardan çıkanı duymuyor. Boşanmak veya gecinm3kse niyetiniz arti ve eksilerinizi yazın . Kararınızı ona göre uygulayın.. size ders olsun kv kp insanlardan bi beklentiniz olmasın ...

Kuzum insan aylardır tazminata güvenip evde pinekler mi?
Sigortasız çalışırım yine çalışırım.
Üç-beş kuruş bile gelse kârdır gözüyle bakarım.
Hadi diyelim iş bulamadım, denk gelmedi yaşlı kayınpederimin parasını harcamaya utanırım.
Kvnizin, oğluna; ‘pandemi bitsin öyle iş bak’ sözü ise çalışan herkese hakaret.
Milletin en önemlisi sizin canınız can değil mi?
Kadına bak oğluşuna bir şey olmasın gelin naparsa yapsın.
‘’Ailen kiraya çıksın evlerini size versinler’’ Nedir? Bir şarlarım o kvye bir daha ailemi ağzına alamaz.
Ne pişkin ve saygısız insanlar bunlar.
Niye bu kadar sessiz kaldınız?
Sustursanıza şunları.
Ben sinir oldum uzaktan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…