- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
- 348
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
sizden az kazanırken bile şifresini sizden saklayan adama karşı mı? daha büyük sorunlar olduğu için bunları yazmaya gerek duymadık ama eşinizin bence elle tutulur yanı yok. yazık etmeyin kendinize.Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Bu sizin neyi tolere edebileceğinize bağlı. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Herkes birbirini belli seviyede idare ediyor. Şu an temel sorununuz çalışmaması ve çalıştığında da parayı sizden kaçırması. Bunları hallederseniz devamına katlanmak size kalmış. Ama şunu da söylemeden geçmek istemedim, çocuk sahibi olursanız sorumluluğun çoğu sizde olacak. Kayınvalidenin çocuk yapın demesine vs bakmayın. Çocuğa destek olur, bakar beklentiniz olmasın. Eşinizi zaten görüyorsunuz, kendinizi ölçün tartın iyi düşünün.Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Eşinize neden bu kadar gebesiniz?Kavga çıkıyor o zamankirayı ödemesem, ev sahibiyle yüz yüzeyiz, ben utanıyorum o asla utanmıyor. Ev sahibinin telefonunu bile açmıyor. Adam beni aradı 3 aydır kira vermiyor diye, o kadar utandım ki. Meğer işten çıktığını bana da söylememiş pandeminin başında.
Kardeşlerini ilgilendirmez açıkçası. Anne baba belki destek olabilir ama temelde problem eşinizde.Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor muGerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Bana kalırsa değişmemeli.Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Birkaç yorumunuzu daha okudum da, hayatınızı bu adam ve aile ile geçirmenize hiç bir sebep yok. Aile resmen ne olduğunu bildiği çocuklarını üstünüze atmışlar. Adamı yedirip içirip bakıyorsunuz. Evet iyi gün de var kötü günde, konu sadece çalışmıyor olması değil ayrıca. İntiharla tehdit etmiş utanmadan. Vicdan yaptırmaya çalışıyor. Biriyle sırf intihar edecek korkusuyla ömür geçer mi, ailesine söyleyin intihara meyilliyse hastaneye yatırsınlar, yazık değil mi size, sizin ailenize?Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
malesef ailesi destek olmak zorunda değil sizin aileniz içlerinden geldiği için yapıyorlar eşinizin bu dönemde iş bulamaması normal ama kendi standartlarını düşürüp geçim sıkıntınızı halledebilmek için farklı sektörlerde çalışabilir milyonlarca iş ilanı varMerhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor muGerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Benim ailem gibi emekli olsalar yine beklemem, ama 2-3 senede bir daire alan insanlar bunlar. Tutup mal varlığını üstüne yapsınlar demiyorum ama insan sadaka da mı vermez ya..Ne bileyim zorda olan bir aileye bir kutu erzak yollamaz mı, benim kardeşim de işsiz kaldı, ilk 4 ay düzenli para yolladım bekar olmasına rağmen, ne yaptı etti iş buldu, şimdi o da bana para yolluyor, alışveriş yapıp kapıya bırakıyor. Aile olmak başka bir şeymiş anladım.
İyi gün var kötü gün var sen de oğluna destekmiş deseydin torın istiyor bir de deve kulu bKayınvalidemle konuştuk kandilde,halen bebek yok mu diye sordu, çok zor durumdayız dedim. Kendimize bile bakamıyoruz bu dönemde bebeğe nasıl bakalım ben çalışmazsam ne oluruz dedim. Kocana destel ol, iyi gün var kötü gün var dedi. Perdelerini değiştirecekmiş onların rengi hakkında fikir aldı :)) Ya ben de her gün eşimle tartışmaktan bıktım, ben de Ramazanı şöyle huzurla, mutlulukla geçirmek istiyorum
Kendini zorla boşatmaya çalışıyor sanırımDırdırımdan bıkmış. Çok konuşuyormuşum, girecekmiş işe niye konuşuyormuşum, o da beni istemiyormuş
4 yıllık evliyiz.36-37 yaşlarındayız.İyi gün var kötü gün var sen de oğluna destekmiş deseydin torın istiyor bir de deve kulu b
Kendini zorla boşatmaya çalışıyor sanırım
Ne kadarlık evlisiniz yaşlarınız kaç
İnşallah çok sağolun. Pandemiden önce çalışıyordu, az kazansa da kirayı, faturaları o öderdi. Alışverişi de yapardı ama belli bir yerden sonra parası biterdi ben devreye girerdim. Yani 4 yıl içinde benim parama hiç dokunmadı, ben hep biriktirdim ya da kendi ihtiyaçlarımı aldım. Sormadı bile biriktiriyor musun, harcıyor musun naparsan yap derdi. Sonra araba alalım diye birikimi eline verince şok oldu. Yani benden kira, fatura isteği hiç olmamıştır. En fazla ayda bir kere dışarda yemek ısmarlar mısın derdi, ona maaşı yetmezdi çünkü. Yani hep benden az kazanıyor diye dertlenirdim ama en azından çalışıyor derdim, şimdi çalışmayınca çok gözüme batar oldu, pişman oldumKonu sahibi sizin de psikolojiniz bozulmuş. Sinir krizine girmek normal bir durum değil. Lütfen kendinizi toplamak için ne gerekiyorsa yapın. Ben sizin yerinizde olsam evi kapatır ailemin evine dönerdim 3-4 ay toparlayana kadar.
Eşinizin ailesinden para beklemekte haksızsınız bence. Size söz vermiş olabilirler de yalancılarmış işte. Yalan söylemişler, kandırmışlar. Şimdi vermiyorlar para da. Üzücü durum, 1-2 gün üzülün ama unutun o işi artık.
Evlilik kumar maalesef. Hele de görücü usulü evlilik büyük riskli kumar. Adama ısınıp sevebileceğiniz bile belli değil, bunu bilerek kabul edip evlenmişsiniz. Hayatta bir çok hata yapıyoruz. Siz de yapmışsınız. Türkiyede yaşayınca da bu tür hataları anlayabiliyorum. Yok evlenemedin, yok ne ara doğuracaksın diye insanın ömrünü çürütüyor çevre, siz de bu baskıyla kumar oynamış ve kaybetmişsiniz.
Kaybetmişsiniz diyorum çünkü belli ki eşinizi sevmiyorsunuz. Hayat müşterektir. İşsiz kalan ve iş bulamayan siz olsanız, eve erzak alırken canınızın çektiği 1 çikolata yeseniz ve eşiniz size kızsa burada da konu açsaydınız adama sayardık. Ama topluma göre kadın çalışmıyorsa o kadar kötü değil ama adam para kazanamıyorsa bir hiç durumu mevcut maalesef. Siz de eşinizi sevmiyorsunuz, saygı duymuyorsunuz.
Adamın karakteri tembelse adam birden evlenince değişmemiş diye düşünüyorum. Her şeyi göze alıp evlenmiş olmanız gerekirdi yine. Yine de yaparım dediniz evlendiniz, şimdi yapamıyorsanız boşanın tabi ki. Saygının olmadığı evlilikten hayır gelmez.
Ailenizden para erzak almayın. Onlara da yazık. Eşinizin ailesinden hiçbir beklentiniz olmasın. Bence önce kafanızı toplamak için bir süre ayrı yaşayın. Maddi durumunuz rahatlar en azından. Baktınız geri dönmek istemiyorsunuz, eşinizi karşınıza alıp konuşun. Ben ailenin verdiği sözlere inandım, öyle dediler diye evlendim. Öyle söz vermeselerdi ve kendi yağınızda kavrulursunuz deselerdi evlenmezdim. Sana aşık değildim, yaşım da gelmişti evlendim. Artık sana baktığım için de saygı da duymuyorum. Bu ilişki bitti. Kusura bakma, birbirimize uygun insanlar değilmişiz deyip ayrılın.
İnşallah kısa zamanla maddi sıkıntınız geçer, psikolojiniz toparlar.
Siz ne cevap veriyorsunuz?Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?
Allaha dua edin çıkış yolunuzu göstersin .. çalışıyor musunuz. Bazen insanlar kavga anında ağızlardan çıkanı duymuyor. Boşanmak veya gecinm3kse niyetiniz arti ve eksilerinizi yazın . Kararınızı ona göre uygulayın.. size ders olsun kv kp insanlardan bi beklentiniz olmasın ...İnşallah çok sağolun. Pandemiden önce çalışıyordu, az kazansa da kirayı, faturaları o öderdi. Alışverişi de yapardı ama belli bir yerden sonra parası biterdi ben devreye girerdim. Yani 4 yıl içinde benim parama hiç dokunmadı, ben hep biriktirdim ya da kendi ihtiyaçlarımı aldım. Sormadı bile biriktiriyor musun, harcıyor musun naparsan yap derdi. Sonra araba alalım diye birikimi eline verince şok oldu. Yani benden kira, fatura isteği hiç olmamıştır. En fazla ayda bir kere dışarda yemek ısmarlar mısın derdi, ona maaşı yetmezdi çünkü. Yani hep benden az kazanıyor diye dertlenirdim ama en azından çalışıyor derdim, şimdi çalışmayınca çok gözüme batar oldu, pişman oldumdoğru düşünemiyorum. Ya da duygusal davranıyorum sanırım.
Kuzum insan aylardır tazminata güvenip evde pinekler mi?İnşallah çok sağolun. Pandemiden önce çalışıyordu, az kazansa da kirayı, faturaları o öderdi. Alışverişi de yapardı ama belli bir yerden sonra parası biterdi ben devreye girerdim. Yani 4 yıl içinde benim parama hiç dokunmadı, ben hep biriktirdim ya da kendi ihtiyaçlarımı aldım. Sormadı bile biriktiriyor musun, harcıyor musun naparsan yap derdi. Sonra araba alalım diye birikimi eline verince şok oldu. Yani benden kira, fatura isteği hiç olmamıştır. En fazla ayda bir kere dışarda yemek ısmarlar mısın derdi, ona maaşı yetmezdi çünkü. Yani hep benden az kazanıyor diye dertlenirdim ama en azından çalışıyor derdim, şimdi çalışmayınca çok gözüme batar oldu, pişman oldumdoğru düşünemiyorum. Ya da duygusal davranıyorum sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?