• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
Kayınvaliden ile başbaşayken "Neden ailem kiraya çıksın ? Sizin bakamadığınız oğlunuza benim babam mı bakacakmış ?" dersin

En başta tanıma süreciniz olmadı mı? Şahsen ben ailesinin iş kuracağı her şeyı ailesinin yaptığı bir adamla asla evlenmezdim. Adam başkalarına yaslanıyor en irite olduğum şeydir ailelerine yaslanan erkek:olamaz: kusura bakmayın şu an ailesi ona şirket açsa siz sanıyor musunuz ki adam o işi becerecek? Batırırdı net. Eşinizin çevresi var mı? Ticari zekası var mı? Yani ailesi yapsaydı da yine bu halde olurdunuz. Çünkü adam alışık yaslanmaya başkaları üzerinden geçinmeye keşke tanısaydınız öyle vaatlere kanmasaydınız en başta her şeyi ailesinin yapacağı bir adamla evlenerek büyük bir hata yapmışsınız.
Evet aslında adam burada ipucunu vermiş ama konu sahibi görememiş. Evlenmeden önce “ailesinin sırtındaki erkek” evlenince “eşinin sırtındaki erkek” olmuş.

Böyle sorumsuz bir adamdan çocuk mu yapacaksın birde sakına hayatının hatasını yaparsın o cocuğa nasıl bakacaksınız. Biraz mantıklı düşünmeye çalış diyeceğim ama mantıklı düşünebilsen zaten böyle bir adamla görücü usulü evlenmezdin. Buraya yazmışsın herkesin fikrini alıyorsun bu kadar insanı dinle git babanın evine böyle bir adamdan sana hayır gelmez zarar gelir. Sen gittikten sonrada kendini mi öldürüyor açlıktan mı ölüyor görürsün böyle adamlara hiç bir şey olmaz olan sana olur sen kendi kendini yersin idare etmeye çalışırsın ziyan olan sen olursun. Yazık günah ya canına ... çalışıyorsun elin ekmek tutuyo çok şükür kendine de bakabiliyorsun neden böyle bir adama ihtiyaç duyarsın bide görücü usulü ya ... çok afedersiniz s...... et!!! Birazcık aklın varsa.

Kocana kızamıyorum valla. Bir insan ailede sorumluluğu bağlılığı görmemişse böyle oluyor maalesef.. Bence eşinde kayınvalidenler de sana güveniyorlar.. Çalışıyor nasil olsa yapar kafasındalar. Ama helal olsun kadına böyle bir durumda perdelere takılmış.. Benim çocuğum sıkıntı çekecek ben perdenin derdine düşücem 🤔🤔
Sıkıntı ceken kendi oglu degil ki el kizi cekiyor derdi tasayi ve emin olun bu adam bekarkende boyle biridir atmislar artiklarini kizin basina oh mis calisip bakiyor oglusuda yattigi yerden abur cuburuna kadar yiyor allah bilir evin is yukude bu kadindadir temizlik yemek gibi

Emin olun ailesinden istemekten utanmiyor onlara kiyamiyor ondan istemiyor siz calisip o yatarken sizin aileniz sizr bakarken utanmiyorda kac senelik ailesi oz ailesi dugununu hersryini yaptirdigi ailesinden mi cekiniyor sizce

‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
Hep oyledir erkek anneleri ya oyle sey soylememistir yada saka yapmistir biz anlamiyoruzdur

Buraya yazmadım ama bugün sinir krizi geçirdim :KK43: kafamı duvara vururken eşimin sarsmasıyla kendime geldim :KK43: kendimi tanıyamıyorum artık, onun gamsızlığı beni tüketti, içim alev alev yanıyor. Gözlerim kapandı ağlamaktan bugün, başım şişti, kendimi kaybetmişim bacaklarım tutmuyor.. ama adam şu an kullanamdığımız salona gidip kapattı kendini oraya, maç izliyor.
size yazık değil mi. benim içim sızladı şu yazdığınıza. siz de bir ananın evladısınız. yani boşan demek kolay değil ama ... karşıda size merhamet eden bir eş yok. atın şunu tepenizden ya bari sadece hayatın yüküyle uğraşırsınız bu asalakla uğraşmaktan iyidir.

Uzun uzadıya kritik yapmaya gerek yok.
Kartlarımı çantama koyar, ailemin evine giderim yerinizde olsam.
Kirasını ödemediği evde bir başına bırakırım kocamı.
Sonra da oturur seyrederim, bakalım napacak?
Siz kara kara düşüneceğinize bırakın o düşünsün.
Siz üzüleceğinize o dertlensin.
Canınızın kıymetlini bilin biraz.

Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?
Ne çocuk yapması ben boşanacağım böyle giderse haberiniz olsun diyemediniz mi... kimseye boşan demem burada ama size diyorum boşanın. Koca herifi beslemeniz için bir sebep göremiyorum. Bir de aileniz de işin içinde. Ne gerek var Allahaşkına...

Insanlarin başına herşey gelebilir, işten çıkarılabilir biranda işsiz kalabilir . Hiç iş bulamaz kendi alanında ama kasiyer olarak bile bir yere girebilir. Adam çabalasa olmasa o da elinden geleni yapti denilebilir. Tembelleştim, çalışasım yok bunlar olmuyor. Siz pandemi de okula gittiniz o kadar kisiyle muhattap oldunuz ee bu adam yatti mi? En cok sinir edende annesinin virüs bitsin öyle is bak demesi, ee 10 yil sürse ne olacak yatacak mi paşa, aile konusuna gelince biz orta halli insanlar olmamiza rağmen, birinin bir eksiğini görünce, durumunu görünce elimizden geldiğince yardım ediyoruz daha fazlasi olsub diye sinirlari zorluyoruz, insan kendi evladina yapmaz mi? Ailenizden de almayin ona alışmış valla bosan demek istemiyorum ama boş boş oturup çalışmak istemiyorum diyen adam yiyeceğine paranizi oturun ailenizle yiyin.

Buraya yazmadım ama bugün sinir krizi geçirdim :KK43: kafamı duvara vururken eşimin sarsmasıyla kendime geldim :KK43: kendimi tanıyamıyorum artık, onun gamsızlığı beni tüketti, içim alev alev yanıyor. Gözlerim kapandı ağlamaktan bugün, başım şişti, kendimi kaybetmişim bacaklarım tutmuyor.. ama adam şu an kullanamdığımız salona gidip kapattı kendini oraya, maç izliyor.
Olsun canım nolacak. Suç eşinizin ailesinde sonuçta yardım etmeyen onlar yoksa eşiniz paşa maşallah. Boşanmak yerine saçma sapan bir hayat sürmeye devam edin siz.

Yani evet aslında konu sahibesi gibi naif, sessiz sakin insanlar için ücretsiz cadaloz karı yardım hattı açmayı düşünüyorum açıkçası :KK8: Hem günlük dövüş kotamı doldurmuş olurum hem de insanlara bir faydam dokunur:KK50:
'cadaloz karı' olarak başvuru yapmak istiyorum :cool:çok işine yararım :D

Şahsen bu kadınla bir daha asla görüşmezdim sizin yerinizde olsam. Berbat bir karakter. Böyleleri insanın psikolojisini bozar.

Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor mu :KK43: Gerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Ben konunuzda eşin ailesinden çok eşinizde suç buldum.
İş aramaya başlamayan o, aile bütçesini düşünmeden her istediğini alan o, haklı olduğun bir konuda senle kavga eden yine o
Eşin aileside full suçsuz değil
Söz parayla mı ver gitsin düşüncesinde insanlar
Haklısınız geri adım atmayın.
Kartlarınızı eşinizden alın. Ve kendi bildiğiniz gibi harcamaya başlayın.

ben açıkçası ailesinden bir şey isteme noktasında sizi haksız bulmadım. ki forumdaki çoğu mesajımda aileden bir şey istenmemesi durumunu savunurum. ama şu an bir istisnanın içindesiniz. sizinki görücü usulü bir evlilik ve başında size sözler verilmiş. bu sizin beklentiniz değil ki onların sözü. sözünü tutmayan birine herkes sinir olur.
aileye sinir olmak kenarda dursun, eşiniz gerçekten ömür törpüsü. aşkta yok niye çekiyorsunuz. kendinize düşmanlık bu yaptığınız. insanlık hali herkes işsiz, zorda kalır. ama çabasını gördüğünüz insana kızamazsınız. sizin babanızla pişkin pişkin markete giden birinin ailesi böyle atıp tutmuşken destek isteyememesi gerçekten sinir bozucu. götürün bırakın anasının kapısına. onlar böyle yetiştirmiş, derdini onlar çeksin.

O kadar haklısınız ki, kaynanamın damadı bir süre işten çıktı, yer gök inledi, karşı tarafı arayıp benim kızımın maaşını mı yiyecek diye rezil etti, eve erkek bakar bizim adetlerimizde böyledir diye herkesin içinde konuştu durdu. Ki adamın da başka yerlerden kira gelirleri vs olmasına rağmen, olsun evde oturmasın diye delirdi. Ama iş oğluna gelince bana; iyi gün var kötü gün var destek ol eşine dedi kapattı.
Sadece koca kisisi degil kaynana da sizin paraniza guveniyor. Hala nasil konusuyorsunuz bu kadinla

Normal kosullarda “evlenmissiniz es ailenizden bir sey beklemeyin” yorumu yaparim bu tarz konulara ama
Bu sefer duruma farkli baktim ne yalan soyleyeyim.
Sizi hakli yapan sebeplerden biri gorucu usulu evlenmis olmaniz. Severek askla gezip tozup evlenenler gibi kendi gobeginizi kendiniz kesmeniz gerekmiyor cunku aileler vasitasiyla evlenilmis. Dolayisiyla ailelerin her durumda yardimi boyunlarinin borcu. Ayrica ozur dileyerek soyluyorum,diger sizi hakli yapan sebep de esinizin babanizla gayet rahat alisverise cikabilme yuzsuzlugu ve is bulmadan evde yatiyor olmasi. Gorucu usulu evliliklerde bu durumlar kabul edilemez. Dolayisiyla siz haklisiniz

Bu arada kayınvalidenin utanmazlığı beni benden aldı.
Babanlar kiraya çıksın siz onların evinde oturun ha
Deseydiniz siz o kadar evden bir tane verinde biz oturalım.
Bu sözün üstüne bütün kartlarımı alır, gider annemin evinde otururdum.
Ama yanıma kocamı almadan gitsin nasıl yapıyorsa yapsın.
Kendi sorumsuzlarını başınıza atmışlar üstüne konuşuyorlar.

Bugün boşanmak istediğimi söyledim, intihar etmekle tehdit etti beni :KK43: bıktım yaşamaktan görürsün sen diye konuştu durdu
Çalışmak için kendine kıyamayan canına mı kıyacak. Ne tatlı onun canı şimdi.
Bugün ne dedi biliyor musun, yalvarırım boşa artık beni dedi, biraz seviyorsan boşarsın beni dedi, sonra da kendimi atıcam bi yerlerden diye tehdit etti :KK43:
Evde yaymaktan sıyırmış. Hiç bir şey yapamaz.
Baştan yalan söylemeyip, evini 1 yıla alacağız diyip, şirketini açıyoruz diyip düğünden sonra umursamamaları kanıma dokunuyor. En azından söz vermeselerdi ben de ona göre ölçüp tartsaydım.
Keşke bunları yapana kadar bekleseydiniz ama olan olmuş. Muhtemelen aile oğullarını biliyor ve yüz vermemek için yardım etmiyor çünkü ederlerse hiç iş bulmayacak. Benim kızdığım nokta binbir yalanla gevşek oğullarını evlendirip neden birinin başını yakıyorlar. Normalde eş ailesinden yardım istemeyi saçma bulurum ama sizin durumunuzda resmen aile eliyle kandırılmışsınız.

Aşık olup evlenince insan en azından aşkının hatrı var diye katlanıyor. Sizin bir de görücüymüş. Niye çekiyorsunuz ki. Bir insan çalışkan olup sonradan tembelleşmez veya tembel olup çalışkan olmaz. Çalışkanlık bir huydur, asla değişmez. Size tavsiyem bu evliliği sürdürür müsünüz bilmiyorum ama çocuk olayına asla girmeyin. Onca şeyin üzerine bir de çocuk eklenecek yükünüz artacak, çocuğunuzun sevgisinin tadını bile çıkaramayacaksınız.

Back