- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Kayınvaliden ile başbaşayken "Neden ailem kiraya çıksın ? Sizin bakamadığınız oğlunuza benim babam mı bakacakmış ?" dersin‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
Evet aslında adam burada ipucunu vermiş ama konu sahibi görememiş. Evlenmeden önce “ailesinin sırtındaki erkek” evlenince “eşinin sırtındaki erkek” olmuş.En başta tanıma süreciniz olmadı mı? Şahsen ben ailesinin iş kuracağı her şeyı ailesinin yaptığı bir adamla asla evlenmezdim. Adam başkalarına yaslanıyor en irite olduğum şeydir ailelerine yaslanan erkekkusura bakmayın şu an ailesi ona şirket açsa siz sanıyor musunuz ki adam o işi becerecek? Batırırdı net. Eşinizin çevresi var mı? Ticari zekası var mı? Yani ailesi yapsaydı da yine bu halde olurdunuz. Çünkü adam alışık yaslanmaya başkaları üzerinden geçinmeye keşke tanısaydınız öyle vaatlere kanmasaydınız en başta her şeyi ailesinin yapacağı bir adamla evlenerek büyük bir hata yapmışsınız.
Sıkıntı ceken kendi oglu degil ki el kizi cekiyor derdi tasayi ve emin olun bu adam bekarkende boyle biridir atmislar artiklarini kizin basina oh mis calisip bakiyor oglusuda yattigi yerden abur cuburuna kadar yiyor allah bilir evin is yukude bu kadindadir temizlik yemek gibiKocana kızamıyorum valla. Bir insan ailede sorumluluğu bağlılığı görmemişse böyle oluyor maalesef.. Bence eşinde kayınvalidenler de sana güveniyorlar.. Çalışıyor nasil olsa yapar kafasındalar. Ama helal olsun kadına böyle bir durumda perdelere takılmış.. Benim çocuğum sıkıntı çekecek ben perdenin derdine düşücem
Hep oyledir erkek anneleri ya oyle sey soylememistir yada saka yapmistir biz anlamiyoruzdur‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
size yazık değil mi. benim içim sızladı şu yazdığınıza. siz de bir ananın evladısınız. yani boşan demek kolay değil ama ... karşıda size merhamet eden bir eş yok. atın şunu tepenizden ya bari sadece hayatın yüküyle uğraşırsınız bu asalakla uğraşmaktan iyidir.Buraya yazmadım ama bugün sinir krizi geçirdimkafamı duvara vururken eşimin sarsmasıyla kendime geldim kendimi tanıyamıyorum artık, onun gamsızlığı beni tüketti, içim alev alev yanıyor. Gözlerim kapandı ağlamaktan bugün, başım şişti, kendimi kaybetmişim bacaklarım tutmuyor.. ama adam şu an kullanamdığımız salona gidip kapattı kendini oraya, maç izliyor.
Ne çocuk yapması ben boşanacağım böyle giderse haberiniz olsun diyemediniz mi... kimseye boşan demem burada ama size diyorum boşanın. Koca herifi beslemeniz için bir sebep göremiyorum. Bir de aileniz de işin içinde. Ne gerek var Allahaşkına...Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?
Olsun canım nolacak. Suç eşinizin ailesinde sonuçta yardım etmeyen onlar yoksa eşiniz paşa maşallah. Boşanmak yerine saçma sapan bir hayat sürmeye devam edin siz.Buraya yazmadım ama bugün sinir krizi geçirdimkafamı duvara vururken eşimin sarsmasıyla kendime geldim kendimi tanıyamıyorum artık, onun gamsızlığı beni tüketti, içim alev alev yanıyor. Gözlerim kapandı ağlamaktan bugün, başım şişti, kendimi kaybetmişim bacaklarım tutmuyor.. ama adam şu an kullanamdığımız salona gidip kapattı kendini oraya, maç izliyor.
'cadaloz karı' olarak başvuru yapmak istiyorumYani evet aslında konu sahibesi gibi naif, sessiz sakin insanlar için ücretsiz cadaloz karı yardım hattı açmayı düşünüyorum açıkçasıHem günlük dövüş kotamı doldurmuş olurum hem de insanlara bir faydam dokunur
Şahsen bu kadınla bir daha asla görüşmezdim sizin yerinizde olsam. Berbat bir karakter. Böyleleri insanın psikolojisini bozar.‘’Annem öyle şey demez, dememiştir.’’ Bizim klasik sözümüz bu. Hayatımda annesi kadar yalan söyleyen birini tanımadım. Haberi var ama ben inanası yok.
Ben konunuzda eşin ailesinden çok eşinizde suç buldum.Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor muGerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Sadece koca kisisi degil kaynana da sizin paraniza guveniyor. Hala nasil konusuyorsunuz bu kadinlaO kadar haklısınız ki, kaynanamın damadı bir süre işten çıktı, yer gök inledi, karşı tarafı arayıp benim kızımın maaşını mı yiyecek diye rezil etti, eve erkek bakar bizim adetlerimizde böyledir diye herkesin içinde konuştu durdu. Ki adamın da başka yerlerden kira gelirleri vs olmasına rağmen, olsun evde oturmasın diye delirdi. Ama iş oğluna gelince bana; iyi gün var kötü gün var destek ol eşine dedi kapattı.
Çalışmak için kendine kıyamayan canına mı kıyacak. Ne tatlı onun canı şimdi.Bugün boşanmak istediğimi söyledim, intihar etmekle tehdit etti benibıktım yaşamaktan görürsün sen diye konuştu durdu
Evde yaymaktan sıyırmış. Hiç bir şey yapamaz.Bugün ne dedi biliyor musun, yalvarırım boşa artık beni dedi, biraz seviyorsan boşarsın beni dedi, sonra da kendimi atıcam bi yerlerden diye tehdit etti
Keşke bunları yapana kadar bekleseydiniz ama olan olmuş. Muhtemelen aile oğullarını biliyor ve yüz vermemek için yardım etmiyor çünkü ederlerse hiç iş bulmayacak. Benim kızdığım nokta binbir yalanla gevşek oğullarını evlendirip neden birinin başını yakıyorlar. Normalde eş ailesinden yardım istemeyi saçma bulurum ama sizin durumunuzda resmen aile eliyle kandırılmışsınız.Baştan yalan söylemeyip, evini 1 yıla alacağız diyip, şirketini açıyoruz diyip düğünden sonra umursamamaları kanıma dokunuyor. En azından söz vermeselerdi ben de ona göre ölçüp tartsaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?