- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Ben okurken sinir oldum. İnanılmaz derecede sakin ve alttan alıyor konu sahibi. Bu kadar şeyi söyleyen kv yle hala güzel güzel konuşuyor.Kuzum insan aylardır tazminata güvenip evde pinekler mi?
Sigortasız çalışırım yine çalışırım.
Üç-beş kuruş bile gelse kârdır gözüyle bakarım.
Hadi diyelim iş bulamadım, denk gelmedi yaşlı kayınpederimin parasını harcamaya utanırım.
Kvnizin, oğluna; ‘pandemi bitsin öyle iş bak’ sözü ise çalışan herkese hakaret.
Milletin en önemlisi sizin canınız can değil mi?
Kadına bak oğluşuna bir şey olmasın gelin naparsa yapsın.
‘’Ailen kiraya çıksın evlerini size versinler’’ Nedir? Bir şarlarım o kvye bir daha ailemi ağzına alamaz.
Ne pişkin ve saygısız insanlar bunlar.
Niye bu kadar sessiz kaldınız?
Sustursanıza şunları.
Ben sinir oldum uzaktan...
Sessiz kalmadım ki, ailesiyle hep tartıştım, annem ölsün de rahatla dediler. Babaları öldü mutlu musun dediler. Hep vicdandan vurdular beni. Hep haksız mıyım acaba diye düşündüm. Çalış dedikçe paragöz oldum. Yani katlandım denilemez hep kavga gürültü ile geçti. Üstüne işsizlik eklenince bardak taştı.Kuzum insan aylardır tazminata güvenip evde pinekler mi?
Sigortasız çalışırım yine çalışırım.
Üç-beş kuruş bile gelse kârdır gözüyle bakarım.
Hadi diyelim iş bulamadım, denk gelmedi yaşlı kayınpederimin parasını harcamaya utanırım.
Kvnizin, oğluna; ‘pandemi bitsin öyle iş bak’ sözü ise çalışan herkese hakaret.
Milletin en önemlisi sizin canınız can değil mi?
Kadına bak oğluşuna bir şey olmasın gelin naparsa yapsın.
‘’Ailen kiraya çıksın evlerini size versinler’’ Nedir? Bir şarlarım o kvye bir daha ailemi ağzına alamaz.
Ne pişkin ve saygısız insanlar bunlar.
Niye bu kadar sessiz kaldınız?
Sustursanıza şunları.
Ben sinir oldum uzaktan...
Yoo kızarsam da bozarsam da söylüyorum, sonra eşim annem öyle demek istemedi kadını niye üzdün diye bana bağırıyor, kavga ediyoruz. Kv görümcelerime beni şikayet ediyor, anneme kadar uzuyor olaylar. 4 yıldır kv her konuştuğumda evde kavga çıkıyor.Siz ne cevap veriyorsunuz?
İstemede bunları söylemiştiniz nerde bu sözleriniz diye hesap sormuyor musunuz? Hangi hakla ailemin evi hakkında tavsiyede bulunuyorsunuz, siz çıkın kiraya biz evinizde oturalım madem diyor musunuz? Yani açıkçası ağzınız var diliniz yok gibi mi duruyorsunuz merak ediyorum.
İşte bu noktada kararsız kaldığım için buradan akıl aldım. Dediğiniz gibi pandemiden önce borçlandık oldukça, tatile gittik nasılsa ben öderim diye vs kartlar limite dayandı. Halen kapatamadım. Ev işlerini genelde o yapıyor, ben sadece yemek yapıyorum. Çamaşır bile onda. Ben sadece arkadaşlarının yazdığı gibi 1 yıldır çalışmamak fazla değil mi diye düşünüyorumAdam 4 sene boyunca hiç paranızı istememiş. Demek ki paragöz bir adam değil. Hayat da müşterek her şey olabilir. Sizin de mesleğinizi doğru biliyorsam sizin meslektekilerin belki %40i belki daha fazlası tek maaş çalışıyor. O kadar oldum bittim durumluk değil. Adam çalışırken sizden az alırken eve tek başına yetiyor da sizin maaş daha çok olduğu halde niye yetmiyor anlamadım. Sanırım ıssız kalmadan önce kredi falan çektiniz. Neyse eşiniz tüm.gun bossa ev işlerine, yemeği yapsa elinizdeki tasarruflu harcasa bir de incitici sözler kullanmasa gayet mutlu ve huzurlu olurdunuz bence. Çünkü bu durumun tersini yasayan milyonlar var.
Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Hayat müşterek demek erkek evde ev işleri ile ilgilinebilir calismayadabilir demek değil mi? Belki başıma gelmediği için bilmiyorum kadın çalışmayınca isteğe bağlı oluyor da erkek çalışmayınca niye en olmadi gitsin surda çalışsın oluyor. Eee evdeki sorumlulukları da yapıyormuş. Şimdi kötü yönü sizi kırması kıymet bilmemesi kaldıbenceİşte bu noktada kararsız kaldığım için buradan akıl aldım. Dediğiniz gibi pandemiden önce borçlandık oldukça, tatile gittik nasılsa ben öderim diye vs kartlar limite dayandı. Halen kapatamadım. Ev işlerini genelde o yapıyor, ben sadece yemek yapıyorum. Çamaşır bile onda. Ben sadece arkadaşlarının yazdığı gibi 1 yıldır çalışmamak fazla değil mi diye düşünüyorum37 yaşında birinin b planı olmaz mı? Ya ben de çalışmasaydım ne olacaktı? Bunları düşünmez mi?
Buna çiftler birlikte karar verirse olabilir.Hayat müşterek demek erkek evde ev işleri ile ilgilinebilir calismayadabilir demek değil mi? Belki başıma gelmediği için bilmiyorum kadın çalışmayınca isteğe bağlı oluyor da erkek çalışmayınca niye en olmadi gitsin surda çalışsın oluyor. Eee evdeki sorumlulukları da yapıyormuş. Şimdi kötü yönü sizi kırması kıymet bilmemesi kaldıbence
Hayat müşterek demek erkek evde ev işleri ile ilgilinebilir calismayadabilir demek değil mi? Belki başıma gelmediği için bilmiyorum kadın çalışmayınca isteğe bağlı oluyor da erkek çalışmayınca niye en olmadi gitsin surda çalışsın oluyor. Eee evdeki sorumlulukları da yapıyormuş. Şimdi kötü yönü sizi kırması kıymet bilmemesi kaldıbence
Bizim bir akraba var aynı eşiniz gibi adam evlendiği ilk günden beri haber bekliyordu, şimdi 45 yaşında ve hala o haber gelmedi hala bekliyor, karısı, çocukları perişan hâlde bence çocuk yokken ayrılın, kendinize yeni bir hayat kurun , korkmayın yine seversiniz Allah verirse 40 yaşında bile çocuğunuz olur , cesur olun lütfen..Bir ara çalış diyince tamam yaaa diyip yatıyordu, sonra itiraf etti tembelliğe alıştım hiç çalışasım yok diye. Sonra ben kriz geçirmeye başlayınca iş aramaya başladı bulamadı. Sonra kendi iş yapmaya kalktı satamadı. Aylardır da haber bekliyorum diyip duruyor. Benim kızdığım kendi sektöründe olmasa da başka yerde iş baksın. Yapmıyor. Bir de tembelliğe alıştım istemiyorum çalışmayı lafı güvenimi kırdı. Gerçekten iş arıyor mı şüpheliyim o yüzden.
İnşallah o cesaret bir an önce gelirBizim bir akraba var aynı eşiniz gibi adam evlendiği ilk günden beri haber bekliyordu, şimdi 45 yaşında ve hala o haber gelmedi hala bekliyor, karısı, çocukları perişan hâlde bence çocuk yokken ayrılın, kendinize yeni bir hayat kurun , korkmayın yine seversiniz Allah verirse 40 yaşında bile çocuğunuz olur , cesur olun lütfen..
Oralarını görmedim söylemediğini falan. Orda haksız. Ama pandemi döneminde rızaya da bakmadı pek ıssız kalmak bu dönem için konuştum.Buna çiftler birlikte karar verirse olabilir.
Bu daha çok çocuk olması durumunda gündeme gelir bana göre.
Sonuçta çocuğa birinin bakıp büyütmesi lazım.
Yoksa iki kişilk bir ailede ev erkeği olmak istemek fazla lüks.
Üstelik konu sahibinin rızasını almayı bırakın
işten çıkarıldığını bile üç ay boyunca saklamış koca kişisi.
Kira ödenmeyince öğrenmiş konu sahibi.
Nesine saygı duyacak bu adamın?
Hem sorumsuz, hem yalancı hem de anne kuzusu.
Evet yok ama pandemi döneminde olduğumuz için o yorumu yaptım daha çok.Şimdi şöyle kadın çalışmayabilir de demiyorum ben. İki tarafta çalışmalı ve eşit sorumluluk almalı gerek işte gerek evde. Zaten günümüz koşullarında tek maaş ile geçim aşırı zor. Konu sahibi de zorlanıyormuş, kendi ailesi para veriyor. Eşi evde oturuyor ama gerekçesi çalışmamaya alıştım yani tamamen keyfi. Eğer tek maaş yetiyor olsaydı dediğiniz gibi olabilirdi erkek ev işi sorumluluğunu alıp evde kalırdı, kadın dışarıda çalışır para kazanırdı ama bu konuda öyle bir durum yok.
Evet yok ama pandemi döneminde olduğumuz için o yorumu yaptım daha çok.
Tabiki de sen , ona fazla yüz vermeyerek , ama anladığım kadarıyla sorun sadece iş değil, böyle bir eş ve ailesi çekilir dert değil...Yorum yazan herkese teşekkürler. Peki işe girerse, az çok kazanırsa fikrim değişmeli mi sizce?
Yani ailesini arayıp para istemek bu kadar dokunur mu bir adama? Hadi haber beklediğim bir yer var diyor, inanayım yine ama insan ya ramazanda iyice sıkıştık biraz yollar mısınız demek neden bu kadar zor?
2 aydır arıyor, bulamıyorum diyor. Satış yapmak için 2 aydır geziyor yapamıyor. 2 ay öncesine kadar oturuyordu ama.Anlayamadım pandemiyle alakasını? Kocası iş aramıyor ki pandemiden dolayı bulamamış olsun.
Aslında ailemden de para istemiyor, onlar kendi yapıyor. Yani onu da kabul etmemesi gerekmez mi?İstemek çok zor bir şeydir çünkü.
Bırakın karşılıksız istemeyi, borç istemek bile çok zordur, Allah mecbur etmesin.
Eşinizin olumsuz yönlerine rağmen ben bu tavrını çok takdir ettim.
Yemin ederim yazık sana , kaç kurtar kendini, bak ben yeni evliler için normalde bunu pek demem dememeye çalışırım , ama bu adam tam bir asalak , git o evden en son kanser olduğunla kalırsın o adam ve ailesinin elinde , kafanı duvarlara vuracak kadar kendinden geçmişsin çekme bu adamı, sinir oldum yemin ederim ...İnşallah o cesaret bir an önce gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?