• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Sizin de mesleğinizi doğru biliyorsam sizin meslektekilerin belki %40i belki daha fazlası tek maaş çalışıyor. O kadar oldum bittim durumluk değil.
Yani şurda dumur oldum. Kötü örnek emsal olmaz. Tek maaş yaşıyorlar da nasıl yaşıyorlar bunu bilmiyoruz. Belki köyden erzak geliyor hiç manava uğramıyorlar mesela... o zaman herkes her şeye razı mı olmalı

Hayat müşterek demek erkek evde ev işleri ile ilgilinebilir calismayadabilir demek değil mi? Belki başıma gelmediği için bilmiyorum kadın çalışmayınca isteğe bağlı oluyor da erkek çalışmayınca niye en olmadi gitsin surda çalışsın oluyor. Eee evdeki sorumlulukları da yapıyormuş. Şimdi kötü yönü sizi kırması kıymet bilmemesi kaldıbence
Erkek evde kalabilir, çalışmayabilir demek değil bence. Zira kadın da evde oturmasın üretsin, ayakları üzerinde dursun. Zaruri haller dışında çalışma hayatında mümkün mertebe bulunsun.
Bunun dışında eğer erkek evde yine zaruri haller ile bulunuyorsa elbette ev işlerine, çocuk bakımına yardımcı olacaktır eşi çalıştığı için. Ama mesela mesleği gereği serbest çalışma olmaksızın, orta halli iki insandan erkeğin, iş bölümü gereği evde olmasını, kadının çalışmasını yakışıksız buluyorum. En azından ben hayat müşterektir lafından bunu anlamıyorum ve böyle yaşamayı tercih etmiyorum.

Ancak bu konuda böyle bir amaç da yok. Benim bu konuyu Okurken tek anladığım evde pineklemeyi kendi “seçen” bir adam.

Herseyi ustlenmis durumdasin. Ve kaygilarla dolmus icin hakli olarak tabiki,,bence esin gevşek lige gayet adapte olmuş pandemiyi bahane ederek, ohh ne ala kura ödeniyor yeme icme karsilaniyor yan gel yat ne guzel dunya, ama tek esinde degil bu durum bir cok aile bireyi tanıyorum pandemi surecini bahane edip evde gevseklik yapan adsmlarin icinde nefis yokki ne diyesin bunlara kadinlar cekip ceviriyor evi,buyuk konusmayayim ama evune destekk olmak is bulmak isteyen her turlu bir yolunu bukur ve eve destek olur sen kendini yipratma arkadaşım malesef sen sonuna kadar haklisin durumun icinde sesin ciksin biraz yoksa hep drumu olagan karsilar esin ve ailesi sende sessiz sedasiz icine attiginla kalirsin, nerden biliyorsun dersen kismen benzerini bende yasadim cunku. Sen sabreddikce onlar drumu gayet normal karsilarlar

Anlayamadım pandemiyle alakasını? Kocası iş aramıyor ki pandemiden dolayı bulamamış olsun.
Söyle ki konu sahibi öğretmen dolayısıyla uzun süre uzaktan çalıştık. Yani evden çalışırken koca da dediği kadar fütursuzca para harcamazsa yetermiş aslında maaşı eee ne gerek var evden her gün birisinin çıkmasına. Ne iş bulacağı da belli değil bu dönemde. Bence burda sorun esin gereksiz para harcaması, koni sahibi dikkat ederken.. bir de agir konuşmasi ama işi olsa da öyle konuşabilir demek ki öyle biri normalinde. Ben en çok ona kızar belki kapı önüne koyardım.

Babanızla hiç utanma duygusu yaşamadan alışverişe çıkmasaydı bir beklentiniz olmasın derdim ama sizin aileniz bir şekilde destek olmaya çalışırken diğer tarafın ölü taklidi yapması beni acayip sinir ederdi. Ayrıca sizin stres yaptığınız kadar eşiniz yapmıyorsa siz de salın gitsin ne diye hurma alırken o kadar dramatize ediyorsunuz. Bırakın eşiniz düşünsün olacakları
+ 1000 aynen katılıyorum başka söylenecek şey yok .

Yani şurda dumur oldum. Kötü örnek emsal olmaz. Tek maaş yaşıyorlar da nasıl yaşıyorlar bunu bilmiyoruz. Belki köyden erzak geliyor hiç manava uğramıyorlar mesela... o zaman herkes her şeye razı mı olmalı
Canım razı olsun demiyorum. 1 senedir issizmis. Şimdi konu sahibi de yüz yüze eğitime geçtiyse çıksın iş arasın madem. Ben orda öldük bittik durum yok daha öncesinde ıssız kalmadan önce daha az maaş ile geçiniyormussunuz. Şimdi de iyi kötü geçirilir diyorum. Yani kardeşten anne babadan yardım istemeye gerek yok hakkımız da yok diyorum içlerinden gelip vermiyorlarsa.

Erkek evde kalabilir, çalışmayabilir demek değil bence. Zira kadın da evde oturmasın üretsin, ayakları üzerinde dursun. Zaruri haller dışında çalışma hayatında mümkün mertebe bulunsun.
Bunun dışında eğer erkek evde yine zaruri haller ile bulunuyorsa elbette ev işlerine, çocuk bakımına yardımcı olacaktır eşi çalıştığı için. Ama mesela mesleği gereği serbest çalışma olmaksızın, orta halli iki insandan erkeğin, iş bölümü gereği evde olmasını, kadının çalışmasını yakışıksız buluyorum. En azından ben hayat müşterektir lafından bunu anlamıyorum ve böyle yaşamayı tercih etmiyorum.

Ancak bu konuda böyle bir amaç da yok. Benim bu konuyu Okurken tek anladığım evde pineklemeyi kendi “seçen” bir adam.
Ben de hep daha iyi yaşamak için iki kişi de çalışsın derim hep. Ama şu dönemde o kadar bunaldim ki çalışmaktan. Pişman olmayacağıma emin olsam gidip pazartesi istifamı vereceğim o kadar. Belki kendi durumumdan etkilenip böyle diyorum bilmiyorum.

Söyle ki konu sahibi öğretmen dolayısıyla uzun süre uzaktan çalıştık. Yani evden çalışırken koca da dediği kadar fütursuzca para harcamazsa yetermiş aslında maaşı eee ne gerek var evden her gün birisinin çıkmasına. Ne iş bulacağı da belli değil bu dönemde. Bence burda sorun esin gereksiz para harcaması, koni sahibi dikkat ederken.. bir de agir konuşmasi ama işi olsa da öyle konuşabilir demek ki öyle biri normalinde. Ben en çok ona kızar belki kapı önüne koyardım.
Siz de mi öğretmensiniz? Aslında pandeminin başında onun evden çıkmaması, benim de evde olmam işime gelmişti. Virüs korkusu yüzünden. Ama dediğiniz gibi gereksiz para harcayınca batmaya başladı gözüme. İstediklerinden feragat etmiyor. İstedikleri de aslında abur cubur, yani büyük meblalar değil ama batıyor işte :( Merak ettim, sizin eşiniz bu dönemde evde olsaydı içiniz daha mı rahat olurdu yoksa size de batar mıydı? Tek maaşla geçinmek virüs ortamında daha mı mantıklı gelirdi?

Siz de mi öğretmensiniz? Aslında pandeminin başında onun evden çıkmaması, benim de evde olmam işime gelmişti. Virüs korkusu yüzünden. Ama dediğiniz gibi gereksiz para harcayınca batmaya başladı gözüme. İstediklerinden feragat etmiyor. İstedikleri de aslında abur cubur, yani büyük meblalar değil ama batıyor işte :( Merak ettim, sizin eşiniz bu dönemde evde olsaydı içiniz daha mı rahat olurdu yoksa size de batar mıydı? Tek maaşla geçinmek virüs ortamında daha mı mantıklı gelirdi?
Canım ben de öğretmenim. Eşim de rahatsız olduğu için pandemi basından beri idari izinli. Biz o konuda yani virüs korkusu yönünden rahat ettik. Ikimizden evden çıkmadığımız için. Yani çalıştı ama evden çalıştı aynı durumda değiliz. Gözüme batar miydi bilmiyorum. Dediginiz gibi gereksiz harcar işlerimi kolaylastirmaz, ne bileyim tenefüs arasında çay getirmek gibi:), bir de üstüne sizinki gibi konuşursa batardı tabii. Ama dediğim gibi benim eşim rahatsız ve riskli grupta olduğu için yine de aman diyebilirdim farklı şeyler işte.

Canım ben de öğretmenim. Eşim de rahatsız olduğu için pandemi basından beri idari izinli. Biz o konuda yani virüs korkusu yönünden rahat ettik. Ikimizden evden çıkmadığımız için. Yani çalıştı ama evden çalıştı aynı durumda değiliz. Gözüme batar miydi bilmiyorum. Dediginiz gibi gereksiz harcar işlerimi kolaylastirmaz, ne bileyim tenefüs arasında çay getirmek gibi:), bir de üstüne sizinki gibi konuşursa batardı tabii. Ama dediğim gibi benim eşim rahatsız ve riskli grupta olduğu için yine de aman diyebilirdim farklı şeyler işte.
Anladım. Tenefüs aralarında kahvaltımı, çayımı getiriyor. Diyorum ya ev içinde sürekli iş halinde. Sorun sadece gelirinin olmaması. İnanılmaz derecede bir hırs, azim görmemem. Sağolun.

Anladım. Tenefüs aralarında kahvaltımı, çayımı getiriyor. Diyorum ya ev içinde sürekli iş halinde. Sorun sadece gelirinin olmaması. İnanılmaz derecede bir hırs, azim görmemem. Sağolun.
Belki de hırsını yanlış yerde yani çıkarıldığı işteki tazminatını yakmamak konusunda yaptı:) ne zaman verilecek o tazminat. Belki alınca hemen iş aramaya başlar. Bazıları da hakkini bırakmamak konusunda hırs yapıyor.

Belki de hırsını yanlış yerde yani çıkarıldığı işteki tazminatını yakmamak konusunda yaptı:) ne zaman verilecek o tazminat. Belki alınca hemen iş aramaya başlar. Bazıları da hakkini bırakmamak konusunda hırs yapıyor.
Ne zaman verileceği mechul, bu hafta diyor sürekli ama devlet de uzattı ücretsiz izni, benim ümidim yok o yönde malesef. Zaten benim nir maaşım ediyor alacağı tazminat.

Canım razı olsun demiyorum. 1 senedir issizmis. Şimdi konu sahibi de yüz yüze eğitime geçtiyse çıksın iş arasın madem. Ben orda öldük bittik durum yok daha öncesinde ıssız kalmadan önce daha az maaş ile geçiniyormussunuz. Şimdi de iyi kötü geçirilir diyorum. Yani kardeşten anne babadan yardım istemeye gerek yok hakkımız da yok diyorum içlerinden gelip vermiyorlarsa.
Valla erkeğin evde olması durumu ancak geçici bir durum olabilir. Üstelik çocuk sahibi olma ihtimali var bu çiftin. Belki kadın ücretsiz izne ayrılmak durumunda olacak, işe dönünce bakıcı ücreti falan... bir erkeğin ekstrem durumlar dışında her şartta çalışması gerekir. Daha doğrusu “çalışmak zorunda” olduğunu bilmesi gerekir.

Valla benim kardesim ve eşi gibiyse zerre yardim etmezdim. Niye diyecek olursanız, annem ve babam emekli onlara gelir durumum yok, zorlanıyorum bilmem ne bla bla bla. Bana gelir anlatir ama, dinler gecerim cünkü,

Kardeşim gercekten zor da olsa hele ki su pandemi dönemin de her hafta sonu bir yerlere gitmezler araba su yakmıyor. Neymis efendim cocuklar sıkılıyormuş. E bizimkiler ne? Napalım şu dönemde yürüyüş hariç baska hic bir yere goturmuyorum ki zaten zaman kalmıyor.

Karı koca param yok derler ama, hic bir seyden geri kalmazlar. Yaşantıları beni ilgilendirir mi? Asla! Kim napiyorsa yapar ama, Her görüşmede fakir edebiyatı yapmaları hayli komik. Gelip gelip ağlamasalar, beklenti icin de olmasalar nasil yasadiklari beni hiç alakadar etmez. Lakin gözüme gözüme sokuyorlar, tezatlar.

Gerçekten bilsem ki agladiklari seyler hayatlarina yansiyor, zorluk cekiyorlar ara sira yardim ederim. Mecbur muyum? Asla! Ama kardesimdir derim yardımcı olmaya çalışırım.

Bir de bu açıdan bakın. Butun zorluklara rağmen eşiniz sorumsuz davranıyorsa yardımcı olmamalarını normal karşılayın. Size en büyük destek eşinizden olmalı, ailesinden değil.

Back