Yok yine de arkalarından saygısız sülale diyemem ama söyledikleri şeylerin ya da yaptıklarının nereye varacağını bilmiyorlar disardan gelen herkesin adapte olacağı bir aile değil.ben beceremedim ayak uydurmayi belki de. Belki başka biri böyle şeylerle karşılaştığında yönetmeyi bilirdi.Ben icsellestirdim sanırım.Benim sorunum da bu olabilir.Tüm olanları bir kenara bırakıp aileye odaklanırsak sizin ailenize dinsiz namussuz demişler bu bile görüşmemeniz için bir neden çok duygusal düşünüyorsunuz ama inan ki değmiyor eş ailesi için. Eşiniz bırakın konuşuyorsa konuşsun Siz konuşmayın görüşmeyin saygısız bir sülale işte
bacim ya ne diye dertsiz basina dert aldin, al sana genis aile. acilen uzaklas bunlardan.Merhaba ablalar kardesler bacılar.İşin içinden çıkamadığım ne yapmam gerektiğini bilemediğim akıl verenimin olmadığı bir konuda cebellesiyorum.önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.Benim babam ben annemin karnındayken ölmüş.hiç kardeşim yok.sadece annem ile büyüdüm. Hiç evlenmedi akraba karışmasın bize (dul yetim sıkıntısı sözü yakıştırması vs) diye istanbulda tek başımıza yaşadık. Aile kavramını bilmem.O yüzden kalabalık aile istiyordum.Eşim çok iyi biri ailesi kalabalık. Ama asla sinir koyamayan biri. Tek başına büyümüş biri olarak hep dikkatli , yalana başvurmayan ( ailemin red edeceği bir şeyi yapsam gider söylerim asla gizleyemiyorum o kadar dusunun) kadın erkek herkese karşı hem kendini hem sevdiklerini koruyan biraz fazla savunmacı biriyim. Bu aileye ilk girdiğimde laf arasinda " hayatta en sevmediğim şey insanların duyduğunda hoşuna gitmeyecek şeylerin arkadan konuşulmasıdir. Genelde konusan ve konusulan kisi yuzyuze geldiklerinde soyleyebilirim " demiştim. Kendi anneme de orta okuldayken bir kez böyle bir şey yaptığında namaz kiliyorsun gunaha giriyorsun sonra gidip kahve içip gülüyorsun bir daha yaparsan söylerim ya konuşma ya gorusme demiştim.o gün bugündür yapmaz. En azından yanımda belki de.neyse. Bu aile gelin kaynananin arkasından, kaynana gelininin , abla gelinin gelin ablanın ailede kim varsa eşler birbirinin kim ama kim varsa muhakkak bir seyler söylüyorlar. Ve yanımda. Uzun bir süre şiştim.sonra evliliğinin başında esimin ablassinda kalirken ayrı koltuklarda yatmak zorunda kalmıştık ama ayni odada.koltuk küçük.abla eşini ise uğurladı yanımıza geldi eşimin yanına yattı sarıl bana dedi uzandı yanına. Ablanin eşi kıskanç bir adam ve onun yanında böyle şeyler yapmıyor.ben de heralde abla kardeş böyle olunuyor diye bir şey demedim ama zoruma gitti. Eşime benim abim olsa aynısını yapsa ne tepki verirdin dediğimde durumu idrak etti hak verdi bana.Sonra abi geldi bize eşi ile cinsel hayatının bir yıldır kötü olduğunu ona karşılık yapmadığını bosanacagini anlattı (bosanmadilar) bu da beni çok rahatsız etti yatak odasını anlatması. Eşime " sakın ne problem olursa olsun aramızda sadece benimle konuş başkası ile değil biz çözelim bu hiç hoş değil bir daha müsade etme dedim.hak verdi yine tamam dedi. Bu arada eltim dugun günü eşimin abisine "onların arabasına binmeyeceksin beni bırakacaksınız önce " diye kavga çıkardı onu bıraktılar ben tek araba eve geldim. İnsanlar bunları duyunca ben görüşmezdim dediler ama ben olsun bosver kötü niyet yoktur belki demiştim görüşmeye devam etmiştim.Ama aile ile her bir araya geldiğimde bir başkasının şeylerini öğrenmekten sürekli afedersiniz geyirme sesi gibi gıklamalar başladı benle zamanla. Amcalar teyzeler yiyenler yok taciz yok aldatma yok seytanliklar sürekli bunları duyuyor rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen amann sen de diyorlardı sadece.Benim babam olmadığı için babasına baba diyip sevmiştim. En son öylece otururken eltim " aman dikkat edin mesajlaşmayı biri ile " dedi baba için. Dedim saçmalama ne diyorsun. O da " yaptı ki biz de kalıplarına telefonuna baktım kadınlarla konuşuyordu " dedi. Ben de yaşlılar teknoloji ile karşılaşınca denemek istiyorlar arkadaşça konuşmuştuk diyince yooo gayet bel altı konuşuyordu dedi. Gorumcem yanımızdaki börek yedi sadece bir şey demedi. Ben rahatsızlandı Eşime gidelim dedim..Bir türlü uyuyamadım.ertesi gün yürü ablana gidiyoruz dedim gittik sordum dedim doğru mu " o öyle söylüyor ama ben inanmıyorum " dedi. Ona söyle üslubuyla benim yanımda artık kimse için bir şeyler demeyin sizin için normal olabilir ama ben uyuyamıyorum dedim. madem inanmıyorsun ses niye etmedin ya durduk yere şimdi ne konuşuyorsun babam o haddini bil demesini beklerdim.Sonra başka bir gün ( bu arada biz nadir görüşürüz ama ona rağmen her gun bir olay) bi akrabaları gorumcemin yanaklarından sonra da boynundan öpüp oh pamuk pamuk demişti ama kimse yoktu benim arkam dönüktür o esnada onlara dönmüştüm.demistim ya eşi çok kıskanç biri. Bu akraba da karısını aldatan oğlu tacizden suçlanan biriydi. Hiç sevmiyordum onu.bu arada eşimden dugun istemedim maddi durumumuz yok diye sürekli dillendiren bir annesi var. Halbuki ki yeterli düzeyde var. Bir gün eltim ben x istiyorum dedi bunlara ben de şakasına ben de y istiyorum o zaman dedim.tam biz y alacakken bunlar almışlar o gün bize getirdiler.hic beklemiyordum şakasına demiştik çünkü sonra da hadi gelin eline de x aldık onu goturcez hep birlikte oturalım dediler dedim tamam gittik arabadan tam indim kayinbaba ve eşim bagaja gitti.kaynanam " daha da bir şey istemeyin " dedi. Hafi bunu diğer gelininin yanında ikimize dese neyse de yukarı çıkınca ona hiçbir şey demedi.Aile yapımız kültürümüz eğitim duzeylerimjz çok üç.muhafazakar olduklarını söyleyip bize dinsiz terörist demisliklwri var. Fazla bir şey istemedim diye bir gün enişte "seni de bedavaya verdiler " dedi ben de " ailem durumunuzu biliyordu üstünüze gelmek istemediler " dediğimde herkes sustu kimse enisteye bir şey demedi enişte de " he he kesin öyledir dedi. Bu arada ben kendimi savunurken yukselirim.ses tonum baya yüksek çıkar. Sinirlenir kızarırim. Psikoloğum gorusmemi kesmemi istemişti.ben olmaz öyle diyip kesmemistim.en son dayanamamaya başladım Eşime en baştan beri ailesine sınır koymasını lafını o söylemesini yoksa bunun sonunun kimseyle gorusmemek olacağını söylemiştim ama işte yetistiris tarzı bana hak veriyor her defasında yapicam diyor ama yapamiyordu.en son bir gün bi hikaye attım bunlar üstlerine alınmış eşimi aradılar bizim kızlar üstlerine alındılar biz geçen sizin x konusu hakkında konuşmuştuk da duydunuz sandık vs vs dediler. Dedim fırsat bu fırsat demek ki konuşuluyor. Bunların hepsi ayrı şekilde anlattılar bize durumu dedim yalan var bu işte.herkws birbirine atıyor. O günden beridir görüşmüyoruz.gecen babası esimi aradı isteyken .2 gün öncesinde yeğeni bacağını kırmış "ara geçmiş olsun de" dedi.o da bisi demedi. Mesaj attı cevap vermedi 2 kez daha aradı açmadı. Eve geldi birlikte aradık "oradaysan ver çocuğa konuşalım " dedik. Vay essoluessekler namus davası mı bu arayacaksın hayvan vs dedi.ben de sinirlendim aramayacak dedim. Beni kızdırma namus davası mı bu ne var x olay hakkında arkanızdan konusulduysa dedi. Ben de huzurumuzu bozmayin dedim sinirden. O da siz de huzur mu var be dedi. Halbuki ki geri kalan hiçbir şeyi sanki bilmiyorlar. Ben sadece o olay yüzünden konusmuyormusum gibi konuştu ve huzur mu var sizde lafi zoruma gotti.Bağırdı çağırdı kapattı. Annesi aradan zaman geçti çocuğun fotosunu attı Eşime. Ben o çocuğu çok severim bu arada ben ağladım dedim ara konuş geçmiş olsun de ama ben konuşmam.aradii geçmiş olsun vs dedi uzatmadan kapattı.esim özür dileyip durdu sabaha kadar benden.arkadaslar ben kimse kimse ile kötü olsun istemiyorum. Ama beni hasta ettiler ve bu noktada vicdanım ile kendi kafamın rahatlığı arasında sıkıştım ne yapmaliyim. Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
Benim gercekten danisacagim kimsem yok.anlatamam kimseye.bi annem var bilse zaten cok uzulur.arkadasa anlatsam arkalarindan kotu konusup gazlamaya calismasindan korkarim.Olaylari net anlatayim ki ne yapmam dogru olur diye fikir verirler diye yazdim.Uzak duruyordum zaten toplasanız 20 kez taş çatlasın gorusmusuzdur.rahatsiz oldugumu bilmelerine ragmen soylememize ragmen her görüşmemizde bir seyler öğreniyordum.Hep bir şey oluyor diye çok çok ama çok nadir gorusuyorduk zaten. Ama her görüştüğümüzde rahatsiz edici seyler olduğu için istemeyerek zorlanarak gidiyordum.diyorum ya gıklama başlamıştı diye.ne zaman gitsek rahatsizlaniyordum. Habire afedersiniz gık gık ses çıktığı için psikoloğa gitmeye başlamıştım. Buraya yazma nedenim de aslında birilerinin aileden birisine akıl verir gibi vermesini istememdi.Siz de şimdi aynısını yaptınız tüm ailenin arkasından konuştunuz. Aile bir tuhaf ama niye siz her şeyin içindesiniz? Mesafe koyun aranıza muhabbetlere de fazla katılmayın.
3Kaç yıllık evlisiniz?
Evet tüp bebekteyim. Yumurta toplandı.Zaten kimsenin haberi yok. Doğru diyorsunuz biraz uzaklaşmak iyi olur. Belki cocuk olduktan sonra onlar da biraz daha dikkat ederler.ya da ben düşünmem alışırım iyice onlara.Canım sen tüp bebek istiyordun demi . Bunca stresin arasında . Uzaklaş o aileden
Sakın böyle şeylerle uğraşma stresten uzak kalman lazım seninEvet tüp bebekteyim. Yumurta toplandı.Zaten kimsenin haberi yok. Doğru diyorsunuz biraz uzaklaşmak iyi olur. Belki cocuk olduktan sonra onlar da biraz daha dikkat ederler.ya da ben düşünmem alışırım iyice onlara.
Teşekkür ederim. Duymaya ihtiyacım varmış. İnşallah halledicem.Konuyu keşke silebilsem biraz pişman oldum anlattigima ama olsun.ilk kez döküldüm.Allah razı olsun okuyan yazan herkestenSakın böyle şeylerle uğraşma stresten uzak kalman lazım senin
Özelden yazabılır misinTeşekkür ederim. Duymaya ihtiyacım varmış. İnşallah halledicem.Konuyu keşke silebilsem biraz pişman oldum anlattigima ama olsun.ilk kez döküldüm.Allah razı olsun okuyan yazan herkesten
Allah yüzüme güldü benim en büyük şansım eşim. O haklıyı haksızı görür tek problemimiz var sınır koyamıyor. Mesela üzüleceğim bir imada bulunsunlar bir şey demek istiyor ama diyemiyor.yetistirilis tarzımız farklı. Sen istediğini söyle arkandayım der ama kendi şöyle benim yüzüme üzüleceğim bir şey söylediklerinde tabiri yerinde olacaksa savunma mi denir sahip çıkmamı denir elini masaya vurmamj denir o şeyi yapamıyor.ama gerçekten çok iyi biri şükürler olsun ki. Ben de isterdim ki ben bir şey demeyeyim onun ailesi o halletsin ama yok maalesef.Kimseyi düzeltemezsin. En fazla bir merhaba merhaba bitti gitti. Ailede yok yok mübarek. Hele abla ne alaka bana sarıl diyor kardeşine. Tek büyümüşsün olayları anlamlandırman zaman almış haklısın ama bundan sonra çok net olmalısın. Valla çok şaşırdım aileye. Eşin nasıl biri ? Babasına çekmese huyu bari
Evet başta mesafeyi koruyamadım beklentilerim vardı.Ama dedikleriniz çok doğru teşekkür ederim. Herbirini kazıdım hafızama.Nerde olsa tanirim yaranma derdinde olan ama umdugunu bulamayan gelini. Siz babadan yaralisiniz ya, istemissinizki size aile olsunlar ama kayin aile senin ailen degil disardaki insanlara nasil davraniyorsaniz oyle davranin. Once taniyin ortak ilgi alanlariniz yoksada bayramdan bayrama gorusun oldu bitti ama siz didik didik etmissiniz her seyi (evlerinde yatmalar falan). Insanlar degismez hem turk ailelerinde herkes herkes hakkinda konusur bunu da bilin yani. Birde kendiniz gorusmezseniz gorusmeyin ama esinizi mecbur edemezsiniz…
Aslında bütün sorun burada. Eşinizin ailesi böyle bir aile işte. Sizin isteğinize göre hareket etmeyecekler. Evet dememeliydiniz. Bunun yerine eşinize ya ben bu tavırlardan hoşlanmıyorum, ben biraz mesafeli olmak istiyorum. Senin hatrın için biraz göz yumabilirim ama daha az görüşmek istiyorum diyebilirdiniz taa ki sizin ailenize dinsiz terörist denene kadar. O zaman arada eşinizin de hatrı kalmamalıydı. Direkt ilişkinizi bitirmeliydiniz. Tabiii eşinize karışmadan. Neden eşinizin ailesini bu kadar benimseyip dert edindiniz ki ? Tamam insanlar normal değil de siz de baya takmışsınız yaniKendimi tam açıklayamadim sanırım o onu demesin demedim.benim yanımda milletin özel durumunu geçmişteki şeyleri anlatmasın dedim.Bunu demem yanlış miydi? Dememeli miydim?
Ben çok yazım yanlışı yaptım sanırım.aileme demediler bana ve eşime dediler orada.Bu kadar takmamın nedeni onları tanımadan önce büyük bir aile olacaz beklentimdi.haklisinjz sanırım biraz daha rahat olmalıyım.ben de baya takıyorum heralde.Aslında bütün sorun burada. Eşinizin ailesi böyle bir aile işte. Sizin isteğinize göre hareket etmeyecekler. Evet dememeliydiniz. Bunun yerine eşinize ya ben bu tavırlardan hoşlanmıyorum, ben biraz mesafeli olmak istiyorum. Senin hatrın için biraz göz yumabilirim ama daha az görüşmek istiyorum diyebilirdiniz taa ki sizin ailenize dinsiz terörist denene kadar. O zaman arada eşinizin de hatrı kalmamalıydı. Direkt ilişkinizi bitirmeliydiniz. Tabiii eşinize karışmadan. Neden eşinizin ailesini bu kadar benimseyip dert edindiniz ki ? Tamam insanlar normal değil de siz de baya takmışsınız yani
Tamam işte size demeleri de büyük problem. İnanın dinsiz lafı bile tolere edilebilir ama terörist bambaşka bi hakaret.Ben çok yazım yanlışı yaptım sanırım.aileme demediler bana ve eşime dediler orada.Bu kadar takmamın nedeni onları tanımadan önce büyük bir aile olacaz beklentimdi.haklisinjz sanırım biraz daha rahat olmalıyım.ben de baya takıyorum heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?