EŞİMİN AİLESİ.. AKIL FIKIR YARDIM.

Tamam işte size demeleri de büyük problem. İnanın dinsiz lafı bile tolere edilebilir ama terörist bambaşka bi hakaret.
Genel olarak aslında takıldığım şeyler takınılması gereken şeyler.ama kimseyi değiştirmeye uğraşmamaliyim. Sadece uzaklasmaliyim.Esime de bu konuda karismamaliyim. Yorumlardan bunu çıkardım. Hakkımızda hayırlısı güzellikler gelir inşallah. Önerileriniz için farklı bir açıdan bakmam için söylediklerinizi aklıma yazdım.

Herkesle iyi olamazsın, mesafeli ol kafan rahat etsin , doğrucu Davut olmayı da bırak...

Ha işte benimde tanimim buydu. Hani seviyorsun ailesin ya anlatamazsın gibi geliyordu yeminle aile kavramı tanimimiz bu. Ama göremeyince işte.. Her dinamik farklı demek ki

Valla günümü ailelerinde özellikle yaşlı tayfa o kadar dedikodu yapıyor ki şaşırıyorum.
Sana tek tavsiyem yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin ailesi gibi değil. Düzgün bir insan. O da istemez böyle şeylerin içinde olmayı emin ol. O yüzden kulaklarını kapat yorum yapma kendi evine de bunları taşıma doğruyu yapacağım diye uğraşma en sonunda ailenin şeytanı sen olursun eşin de zor durumda kalır. Herkesi kendi haline bırak bebek istiyormuşsunuz bak ona yoğunlaş çalışıyorsan işine yoğunlaş böyle boş beleş insanlar için kendini niye hasta ediyorsun sen derdin mi yok ?

Yarısına kadar okuyamadım çok uzun ve yazım yanlışı çok geldi.
Yalnız ben dedikodu sevmem deyip burda her şeyi-en azından okuyabildiğim yere kadar- anlatmanız ilginç geldi.

Allah yardımcın olsun

Zaten çok fena laflar etmemişler mi ki? Ailenin her hareketi falso. Kız bunalmasın da ne yapsın?

Zaten çok fena laflar etmemişler mi ki? Ailenin her hareketi falso. Kız bunalmasın da ne yapsın?
Bunalsin, isterse de görüşmesin ama on tane insan da tutup bir tane gelin için bu yaştan sonra huylarını değiştirecek değil. Ali Rıza bey gibi almış cendereye hepsini de kimsenin onun lafını dinleyeceği yok. Onu demesin bunu yapmasın, söyle ona yanımda böyle yapmasın. Kim ki yani bu kadın herkes ip gibi dizilecek? Beğenmediği aileye torun diye de doktor doktor geziyor.

Beğenmediğim aileye değil beğendiğim eşime geziyorum kerkenez. Bu bir. İkincisi de inşallah gönlünüze göre insanlar çıkar karşınıza. Belli ki sizde de aynı sıkıntı gördüğüm seyler var. Sizin gibi bi zihniyetle de mesela karşılaşmak istemem Allah'm uzak tutsun.

Eş ailesiyle görüşmemek çok zor görüşmek ayrı zor. Sizin sıkıntılarınıza benzer durumlar eşimin ailesinde de var ne yazık ki tepki gösterip bir süre görüşmüyorum sonra bir şey oluyor görüşmek zorunda kalıyorum mesela, çareyi mesafe koymakta buldum. Görüşmemekte çare olmadı bize, en güzeli görüşmek ama mesafeli durmak sanırım.

Şehir dışına taşınarak kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Görüşürsen sana günah. Görüşmezsen kafan,ruhun dinç olur. Hastalanmazsın ,yaşlanmazsın. Toksit ve ahlaksız insanlardan uzak durunuz.
Eşinin yanında yer almasi güzel. Sakın taviz verme.

Gorusmemek de ayrı problem değil mi. Hastalığı ölümü düşününce de üzülüyorum mesela.mesafe koymayı beceremiyorum demek ki. İnşallah ben de halledicem.Umarim korurum.yukarda bir hanımefendinin sözü bana çok güzel tokat oldu Allah razı olsun "eşimin ailesi benim ailem olamaz" beklentimi azaltır dışarıdakilere davrandığım gibi davranırsan sorun kalmaz heralde. Size de Allah kolaylıkla huzur versin.Insan ilişkileri biraz zor ya da bizler zorlaştırıyoruz sanırım. Hakkımızda hayırlısı.tesekkur ederim.

Ben ne birilerinin ne de kendimin hakkını yemek istemiyorum. Uzak bir şehire taşınıp hastalıkta bayramda konuşursa böyle mesafeyi korusam daha iyi olur sanırım.o zaman mesafeyi korumuş olucam heralde. Eşim üzülsün de istemem.insallah güzel olacak her şey kolaylık nasip olur umarım.

Çok doğru söylemiş hanımefendi beklentileri azaltmak gerek, ne siz onların kızısınız ne de onlar sizin aileniz böyle düşününce daha kolay oluyor, komşu gibi falan düşünün onları öyle davranın :) gerektiğinde görüşür gelin olarak bulunmanız gereken yerde bulunursunuz, yapmanız gerekeni yapar çekilirsiniz. Zorlaştırmak değil de aslında derdimiz bizim gibi ince düşünen insanlar bazı şeyleri çok kişiselleştiriyoruz, onlar öyle benim yerimde başkası olsaydı da aynısını yapacaklardı, davranış biçimleri benimle alakalı değil diye düşündüğünde bi rahatlama geliyor :) Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Rabbim herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin inşallah :)

Siz niye inatla bu insanlarla berabersiniz? onların kumaşı belli ilk seferde anlamayip dur bir daha deneyeyim belki öyle değildir diye sürekli dip dibe olan sizsiniz.Psikolog bile görüşme dedikçe dur yaaa görüşeyim bir şey olmaz diyen sizsiniz Ya söylediğiniz karakterde değilsiniz ya da bela arıyorsunuz bu kadar iğrençlik içinde olmazdım, birde günah diyorsunuz ne günahı merak ettim.....

baştan yok ben insanları yüzleştirirm yok dedikodu yapanları açık ederim falan size mi düştü pardon ?
İsteyen istediğini konuşsun sana ne , sana bişey demiyolarsa oralı olma hı hı de geç dedikodu sevmiyorsan her olayı dikkatli dikkatli dinleyip de sevmiyorum etmiyorum diyemezsin onalrı da engelleme hakkını kendinde bulamazsın sana düşmez öylelerse öylelerdir az görüşürsün dedikodu yapıyolarsa oralı olmazsın orda burda vakit doldurusun mutfakta balkonda.
hem koca karı gibi her lafın içindesin sana ne eltin kayınpederine mesajlaşıyor dediyse dedi kızının sesi çıkmamış sana göre ne bide eşini alıp görümcenin evine yollara düşmüşsün problem çözmeye sana mı kaldı ?
Kocanın yeğeni bacağını kırmış çok severdim diyip ağladım diyosun arayıp da bi geçmiş olsun dedirtmemişsin adama sonuçta sağlık ki ortada size yapılan bişey yok kayınpederin haklı bu kadar da olmaz.
yok dedikodu yaptınız da geçmiş olsun diyemeyiz.
Her lafın peşine düşmüşsün maşallah Allahtan dedikodu sevmiyomuşsun sevsen ailecek naparlardı bilemedim.
tek haklı olduğun konu görümcenin eşinin yanına yatması bnede sinir olurdum onun dışında siz de az değilsiniz her lafın peşindesiniz hafiye gibi o onu dedi bu bunu dedi

Bu aileyi ancak benzer bir ailenin kızı tolere edebilir. Hepsi de geri varlık.

Eşiniz de o ailede büyüdüğü için ne kadar size hak verse de sizin abarttığınızı düşünebilir sonuçta hayata gözünü açtığı yer onların yanı.

Ben ağzım açık okudum. Hiç vicdan yapmayın, direkt kesin olayı. Böylesi insanlar sizi gerçekten hasta ederler.

Tam cadılar meclisi, dedikodu kazanı aile. Buram buram insanın enerjisini sömüren, kötülük, haset, kıskançlık kaynayan bir ortam. Onlarla görüşmek istemiyorsanız, görüşmeyin. Zaten görüşürseniz öğreneceğiniz tek şey, nasıl iğrenç bir aile ortamı yaratırız olur.
Biri babam için kadınlar konuşuyor diyecek, ben yanında oturup tıkınacağım? Cahillikte level atlamışlar.

Evet ben bu geri varlık kavramına artık inanıyorum. Sayıları hızla çoğalıyor. Dünyayı ele geçiriyorlar resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…