- 29 Nisan 2023
- 1.334
- 2.545
- 36
-
- Konu Sahibi zeynep1993
Haklı bence de. Ailem aynı il içinde fakat mesafe biraz var. 2 ayda bir 2 aksam kalırım, 15 günde bir filan da kahvaltıya gider aksam dönerim. Herkesin evi barkı eşi işi var, asıl olan kendi eviniz, boyle yapanlara gobek bagın kesilmedi mi diyorlar. 15 günde 4 5 gün kalan kendi düzenini kuramaz, kursa alısamaz.Oylemi diyorsun cidden.
E adam sana istediğini diyor,hoşnut olmasan da istediğini yaptırıyor sen surat eder korkusuna evine aileni sokmuyorsun,ailene gitmiyorsunYaptigim zamanlar da oldu. O zamanda gittigine pisman oldugunu soyledi felan..
Biz hep 4-5 hafta gideriz genelde. Ve dogal olarak tatil yapalim isterim. Esim her defasinda bi bahane bulur. Yok pahali yok soyle yok boyle.. uzadigi zamanda sinirden aynen su sekilde: " sen avrupada ailenin yanindasin istedigin zaman goruyorsun ama ben goremiyorum. 1 ay goruyorum' gibi seyler soyler.. hep bi vicdan yaptirir bana.
Yani bircok insan tatile gidiyor. Bircok insanin ailesi turkiye yasiyor. Bilemedim...
Ben 2 sezeryanda da 5 gün annemle kaldım 6. Gün gönderdim istemedim. Kendi düzenimi fazla seviyorum. Ama ben istediğim için gönderdim eşim gönder dese 2 ay evde tutardımKeşke sadece umrunda olmasa eminim ağzına geleni saydırır. Ne saygısızlığı kalır be terbiyesizliği. Bazı kadınların kocam da kocamcılığını asla anlamıyorum. Ortada eşe yapılan bi terbiyesiLik olur anlarım eşini korumasını ama bu durum da . Hem de en ihtiyaç duyulan durumda surat asarsa diye anneyi istememek. Helal olsun bedenen de ruhen de güçlü bir kadınmış arkadaş. Ben destek almadan bitiremedim o 40 günü
Ne bu gizem ,korku ? Onun cocuguysa senin de çocuğun. Hiç bir şey soyleyemiyir musun kocana ? Hiç mi konusmuyorsunuz ?Selam kızlar
Size bir süredir içinde bulundugum bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.
Benim 12.06.24 sezeryanla bir kızım oldu, çok sükür. Bu arada bebeğim prematüre doğdu (34+1).
33 haftalikken plasentadan kanama oldugu icin 1 hafta boyunca hastanede sırt üstü yattim ve tekrar kanamam oldugu icin sezeryana girmek zorunda kaldim. Dogumdan sonrada 3 hafta hastanede kaldik, cocugum kuvezde oldugu icin ve benim tansiyon problemim oldugu icin. Yani toplan 1 ay sonra ciktik.
Asıl gelelim meseleye...
Ben hastaneye yattigimda annem yanimda kalmak istedi, esimin pek gönlu olmadi, annem vazgecti. Annem ve kardeslerim (3 kisi) hastaneye her ziyarete geldiklerinde esimin surati hep asıktı.
Annemle dogumdan once hep diyorduk, dogumdan sonra yanimda kalirsin biraz diye.. buda gerceklesmedi. Yani hastaneden ciktigimizda ne annem kalmak istiyorum diyebildi, nede ben esime annem gelsin biraz kalsin diyebildim.
Bu arada esimle ben hastanede kaldigimiz muddetce bircok sey ogrendik. Kisaca acemiligimiz gitmisti.
Esim cok iyi bir baba, 12 yil sonra cocugumuz oldu ve kizindan hic ayri kalmak istemiyor. Nerdeyse ișe gitmeyecek, o derece!
Sonradan kiz kardesimden duydum ki, annem hastaneden ciktigimizda birkac gun aglamis ve kirilmis, cunku cok heves etmis kizima ve torunuma bakacam, hic birsey olmasada yemegini yapardim diye.
Yalan degil 3-4 gun annemi aramadim degil, yemegimi yapsaydi hic yoktan yükümu alirdi azda olsa.
Esimin ailesi turkiyede yasiyor, biz avrupada yasiyoruz. Kendi ailesi goremediginden dolayi mi boyle davraniyor bilemedim.
Esim surekli dogdugundan beri her saniye ailesine tek tek resim gonderiyor. Buda en dogal hakki tabiki. Ama bilemedim cok sogukkanli aileme karsi.
Suan kizim 2 aylik oldu, annem bize gelmeyecekmisiniz artik dedi birsey diyemedim, cunku esim bu konuda hic yorum dahi yapmiyor. Ne gidelim diyor ne goturelim diyor, suan tek plani turkiyeye ailesinin yanina goturmek.
Annem ve kardeslerim kizimi gormeye esimin ise gittigi saatte geliyorlar ve gelmeden gidiyorlar, babasi gelince kizini sevsin biz rahatsizlik vermeyelim diye.
Yani resmen kaciyorlar gibi hissediyorum.
3-4 günde bir geliyorlar ve ben esime soyluyorum bugun burdalardi diye.
Ve gecen yine geldiklerinde birsey demedim ama farkettigi an morali bozuldu gibi. Sessizlesti ve konusmadi fazla.
Yani arkadaslar bilemiyorum...
Bana bir akil verin. Sizce annem abartmis mi kalmak istemekle ve esim hakli mi? Yoksa esimin yaptigi yanlis, annemin gelmek istemesi normal mi?
Bu arada ben bobrek nakilliyim, bu yuzden dogumdan sonra kendime gelmem biraz zaman aldi.
annem de 2 hafta kaldı, ben alıştım gece bakmaya sen artık evinde kal, gündüz ara ara desteğe gelirsin dedim. eşim ya niye gitti ki her şeyimiz tam oluyordu ne güzel dedi hahahah hem yemek yapan hem çocuk bakımına yardım eden biri varken keyfi yerindeydiBen 2 sezeryanda da 5 gün annemle kaldım 6. Gün gönderdim istemedim. Kendi düzenimi fazla seviyorum. Ama ben istediğim için gönderdim eşim gönder dese 2 ay evde tutardım
Türkiyeye giderseniz lütfen surat asın ailesinin yanında. Kimseyle tek kelime konuşmadan oturun. Sorarlarsa yorgun hissediyorum dersiniz. Anlasın nasıl büyük bir saygısızlık yaptığını.Diyemedim cidden..
1 ay oncesinde kiz kardesim 2 hafta kalmisti yapmadigi surat kalmamisti. Her sordugumda ise onluk birseyin olmadigini ve cok yoruldugunu soylemisti.
Dedimki aynisini anneme de yaparsa yanimda kalmasinin ne anlami olacakki. Kadinin yuzune gulmedikten sonra.
Yani aynen öyle. Suratını düşüren gitsin bi kenarda düşürsün. Ortada ciddi bir sebep olur anlarım onunla kimseyi muhatap etmem ama keyfe keder surat düşürmeler beni engellemezannem de 2 hafta kaldı, ben alıştım gece bakmaya sen artık evinde kal, gündüz ara ara desteğe gelirsin dedim. eşim ya niye gitti ki her şeyimiz tam oluyordu ne güzel dedi hahahah hem yemek yapan hem çocuk bakımına yardım eden biri varken keyfi yerindeydiAma konu sahibinin durumunda o kaşa göze bakmaz direkt alırdım annemi yanıma, konu sahibi eşine hiçbir şey dememiş üzücü
Torunumuz oldu ikimizinde gozu aydin gibisinden..Sizi aramasını anlarım da kayınvalideniz annenizi geçmiş olsun diye niye arasın? Açıkcası anneniz kocanıza birşey demediyse, eşinizin yaptığı kıskanclık. Senin ailen görüyor benimki görmüyor kıskançlığı.
Annenizi niye görmeye gitmiyorsunuz? Rahat edemiyorum demenizi anlarım da gerisi saçmalık.
Size de helal olsun.. eşim de bende 2.4 kilo doğunca bebeğimiz baya korktuk. Ben beceriksizdim ilk 25 gün korkumdan altını değiştiremedim. Altını açtığımız an çığlıklar atarak ağlıyordu bi annem sakin kalıp değiştiriyorduBen 2 sezeryanda da 5 gün annemle kaldım 6. Gün gönderdim istemedim. Kendi düzenimi fazla seviyorum. Ama ben istediğim için gönderdim eşim gönder dese 2 ay evde tutardım
Ailede erkek evlat yok demek ki, işlerin başına koyacakları tek damat bu sanırım. Kızları da seviyor kocasını, adam giderse buhrana sürüklenir toparlayamaz. Ondan çekiyolar bu nazları galiba. Ondan 10 da 2 bile olmayan adama 10 da 10 muamelesi ediliyor. Elalem falancanın damadı bi halta yaramıyo, kızın başını yakmışlar demesin.Ben böylelerine saygı duyuyorum katip.
Adam istediği gibi yaşıyor çünkü.
Kolay değil koca bir aileyi muma çevirmek.
Yani boşa anlatılıyor.
Zeynep kocaci.
Kocasının vasıfsız olup ithal ettikleri Türk damadı babasının dükkanı olmasa evini gecindiremeyecek bir adam olmadığını da biliyor ama işte adam muamelesi çekiyorlar ki ezikligi cevresince farkedilmesin.
Finanse edilmesi ele güne karşı.
Yoksa bir işe yaramadığını kendileri de biliyor
Surat asıyormuş, suratını dürerim onun, içimden insan çıkmış ona mı sorcam ihtiyaclarımı.. hayır büyük bi tepki de değil assın assın dursun tatlı suratını, napalımSelam kızlar
Size bir süredir içinde bulundugum bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.
Benim 12.06.24 sezeryanla bir kızım oldu, çok sükür. Bu arada bebeğim prematüre doğdu (34+1).
33 haftalikken plasentadan kanama oldugu icin 1 hafta boyunca hastanede sırt üstü yattim ve tekrar kanamam oldugu icin sezeryana girmek zorunda kaldim. Dogumdan sonrada 3 hafta hastanede kaldik, cocugum kuvezde oldugu icin ve benim tansiyon problemim oldugu icin. Yani toplan 1 ay sonra ciktik.
Asıl gelelim meseleye...
Ben hastaneye yattigimda annem yanimda kalmak istedi, esimin pek gönlu olmadi, annem vazgecti. Annem ve kardeslerim (3 kisi) hastaneye her ziyarete geldiklerinde esimin surati hep asıktı.
Annemle dogumdan once hep diyorduk, dogumdan sonra yanimda kalirsin biraz diye.. buda gerceklesmedi. Yani hastaneden ciktigimizda ne annem kalmak istiyorum diyebildi, nede ben esime annem gelsin biraz kalsin diyebildim.
Bu arada esimle ben hastanede kaldigimiz muddetce bircok sey ogrendik. Kisaca acemiligimiz gitmisti.
Esim cok iyi bir baba, 12 yil sonra cocugumuz oldu ve kizindan hic ayri kalmak istemiyor. Nerdeyse ișe gitmeyecek, o derece!
Sonradan kiz kardesimden duydum ki, annem hastaneden ciktigimizda birkac gun aglamis ve kirilmis, cunku cok heves etmis kizima ve torunuma bakacam, hic birsey olmasada yemegini yapardim diye.
Yalan degil 3-4 gun annemi aramadim degil, yemegimi yapsaydi hic yoktan yükümu alirdi azda olsa.
Esimin ailesi turkiyede yasiyor, biz avrupada yasiyoruz. Kendi ailesi goremediginden dolayi mi boyle davraniyor bilemedim.
Esim surekli dogdugundan beri her saniye ailesine tek tek resim gonderiyor. Buda en dogal hakki tabiki. Ama bilemedim cok sogukkanli aileme karsi.
Suan kizim 2 aylik oldu, annem bize gelmeyecekmisiniz artik dedi birsey diyemedim, cunku esim bu konuda hic yorum dahi yapmiyor. Ne gidelim diyor ne goturelim diyor, suan tek plani turkiyeye ailesinin yanina goturmek.
Annem ve kardeslerim kizimi gormeye esimin ise gittigi saatte geliyorlar ve gelmeden gidiyorlar, babasi gelince kizini sevsin biz rahatsizlik vermeyelim diye.
Yani resmen kaciyorlar gibi hissediyorum.
3-4 günde bir geliyorlar ve ben esime soyluyorum bugun burdalardi diye.
Ve gecen yine geldiklerinde birsey demedim ama farkettigi an morali bozuldu gibi. Sessizlesti ve konusmadi fazla.
Yani arkadaslar bilemiyorum...
Bana bir akil verin. Sizce annem abartmis mi kalmak istemekle ve esim hakli mi? Yoksa esimin yaptigi yanlis, annemin gelmek istemesi normal mi?
Bu arada ben bobrek nakilliyim, bu yuzden dogumdan sonra kendime gelmem biraz zaman aldi.
Hayretle okuyorum yazılanlari12 yıldır evli olduğunuz adama doğumdan sonra annemi yanımda istiyorum diyemediniz mi gerçekten?