eşimin ailemden surekli para beklentisi

Cebimde param yoksa tatile gitmem evde otururum, ailenin parasıyla tatile gitmek nedir ya ne kadar ayıp birşey. Sanki zaruri bir ihtiyaç da olmazsa olmaz. Siz karı koca birlikte aileni fazla fazla sömürüyorsunuz bence, maddi olarak altından kalkamayacaktınız madem evlenmeseydiniz. Yazık ailenize üzüldüm insanları zor durumda bırakıyorsunuz.

Bence direk eşinizi bırakıp annene kız tatile gitseydiniz keşke. Bu arada nişanlıyken falan böyle cimri olduğu belli değil miydi? Cimri erkekten daha itici bir şey varsa o da; onun bunun parasıyla geçinen erkek... Zor. Bence alın karşınıza adam akıllı konuşun. Belki düzelir.

ama kirici oluyorsunuz farkında degilmisniz butun görüşleri bekliyorum ama kırıcı bir sekilde degil

babanızla konuşun artık daha para vermesin damadına
sizde eşinizle konuşun o da artık para istemesin adamlar düğün yapacaklarmış zaten
kusura bakmayın ama eşinizin ailenizi sömürmesine neden izin veriyorsunuz

Anneniz kanser hastasıymış Allah şifasını versin, cok geçmiş olsun..
Babanız düğün yaptığına göre Kardeş/abi/abla birisi evleniyor.. Sizin tatilden önce tek derdiniz bu olmalı diye düşünüyorum..
Tatil keyfi bir ihtiyaç.. Şu anki tatil planını iptal edip Ailenize destek olun.. Sizde elbiseyi çok istiyorsanızda kart/para bedelini bırakıp olmadı şubeye yönlendirin..
Kendi ihtiyaçlarınızı karşılamanız için çalışın... Gerekirse kreşe bırakın çocuğunuzu..
Evde aylık gelir/gider herşeyi detaylandırın.. Bunun üzerine ne kadar birikir nasıl tasarruf yaparsınız planlayın.. Eşinizle de konuşun Ailenizin çok ciddi borç altında olduğunu ve destek olmanız gerektiğini bu zamana kadar gerekli yardımı aldığınızı belirtin.. Sıra sizde neticede..

Mafya gibi bir şey bu.
ayyy Rojjin öğlen öğlen beni yine güldürdünüz

konu sahibi o adamla tatile falan gitmem bundan sonra
ve annemi ikna edip çocuğuma bakmasını rica eder çalışırım bende

Edit: anneniz kanser hastasıymış sonra okudum
geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Sizin düşünceleriniz benim için önemli siz yeter ki gülün ben birşeyler yaparım.

ama kirici oluyorsunuz farkında degilmisniz butun görüşleri bekliyorum ama kırıcı bir sekilde degil
emin olun maksadım kırmak değil ama söylediklerim gerçek önce siz ailenizden almayı bırakın ki eşinizde almasın siz aldıkça eşinizde sizden destek görüp alıyor ve bunun sonu yok eğer eşinizin parası yoksa gitmiycek anasına babasına oturcak oturduğu yerde ve ailenizle konuşun asla vermesinler eğer zor durumda kalırsanız siz gizli alın ama asla eşinin haberi olmasın

Resmi dilenci
Damatlığını kullanıp para isteyip dua ediyor
Sanki çocuğuna beşik alacak da destek ol diyor adama bak
Tatile gidicez destek ol demek ne kadar yüzsüzce ya
Sende bunu hala koca diye dolaştırıyorsun yanında
Gerçi senin de ondan kalır yanın yok
Ailen borç içindeyken ay bi tatil yapasım geldi demek şımarıklık
Annesinden aldığı borcu ödemek isteyen gel anne bendeki karttan alalım nakit yok der gider öder
Ay kocam parayı vermek istemiyor üstüne yatıyor demek çok kolay
Şurda üyelere çığırdığın kadar eşine çığırsaydın annenin borcu ödenmişti çoktan

Son düzenleme:
kredi kartini annene ver elbisesini alirken 120 sini karttan ceksin madem nakit vermiyor. ayrica ailenden aldigin veya kenara koydugun bikac kurusu esin bilmesine gerek yok. esek oldukca semer vuran cok olur.

yaptığınız çok ayıp
düğün yapan annenizden tatil parasını kabul etmeniz çok yanlış
annenize kabul eedemeyeciğinizi söylemeniz lazımdı
siz böyle aldıkça o da yüz buluyor
nasıl olsa ailesinden ister diye

dediginizi uygulayacağım sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…