• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Yorumları okudum işin rengi biraz değişti hastaneye götür getir refakatçi kal, hastane cıkısı kaynanaya bak bunlar hep eltinle kaynında o zaman, bakıcılık yapıyor demişsin de aynı şehirde torununa bakması kadar normal bir şey yok bence belli ki sizin durumunuz onlardan daha iyi o zaman şöyle olsun kaynana sizin şehre gelsin sizin şehirde ameliyat olsun bakımı yoktur ama illa ki yatar ilgi ister siz ilgilenin her şeyle bakalım ne kadar tahammül edeceksiniz???? Hem uzakta olalım hem para bizden cıkmasın olmuyor işte siz ev vermişsiniz ama büyük ihtimalle yaşlandıklarında elden ayaktan diştüklerinde eltinlerle yaşayacaklar aynı şehir diye sende misafir gibi gidip geliceksin
Hayır onlar ilgilenmiyor hastane sonrasında kadın tutmuşlardı geçen sefer. Uzakta olmakla bunun bi ilgisi yok zaten öyle elden ayaktan düşme durumu yok gayet dinç bi kadın. Eltimle yaşayacaklarını hiç sanmıyorum bizim evde oturmaya devam ederler

Eltiniz büyük ihtimalle biz ilgileniyoruz onlarda masrafları karşılasın biz ev alıcaz onların durumu iyi diye gazlıyordur
Gazlıyor mudur bilmem ama onların durumu var onlar ödesin biz ev alcaz kenardaki paramızı vermeyelim diye düşünüyor olabilirler

Hayır onlar ilgilenmiyor hastane sonrasında kadın tutmuşlardı geçen sefer. Uzakta olmakla bunun bi ilgisi yok zaten öyle elden ayaktan düşme durumu yok gayet dinç bi kadın. Eltimle yaşayacaklarını hiç sanmıyorum bizim evde oturmaya devam ederler
Ay bilemedim cok karışık konu 😄hem haklısınız hem haksız ama gitsin devlette olsun siz özel hastaneye gidiyormusunuz peki ihtiyaçlarınız için yoksa kendiniz devlete gidip kaynanayı özele mi gönderiyorsunuz

Evet çalışıyorum ama konunun benim çalışmamla ne ilgisi var anlamadım? Kayınvalidemlerin durumları iyi olmadığı için zaten her türlü extra masraf bize ve abisine kalmak zorunda başka seçenek yok ama burda ama birinde hepsini sen öde ötekinde ben yarısını öderim demek bana adaletsiz geliyor ve buna kızıyorum.
sizde çalışıyorsunuz haklı olabilirsiniz
ben olsam bir ortamda abiye laf sokarım herhalde

az uyanık değilsin sende öncekini bize bunun yarısını da bize ödettin vs

gerçi sağlık konusunda bişey dememek lazım ama anlıyorum sizi ben

sizde çalışıyorsunuz haklı olabilirsiniz
ben olsam bir ortamda abiye laf sokarım herhalde

az uyanık değilsin sende öncekini bize bunun yarısını da bize ödettin vs

gerçi sağlık konusunda bişey dememek lazım ama anlıyorum sizi ben
Öyle bir şey derse yaptığı iyilikte yok olur şuna bak lafını ediyor diye kaynanayı da gazlarlar belli ki o para her türlü verilecek bari kötü olmasın

Öyle bir şey derse yaptığı iyilikte yok olur şuna bak lafını ediyor diye kaynanayı da gazlarlar belli ki o para her türlü verilecek bari kötü olmasın
Hiç umrumda değil inanın kaynanayla kayınbiraderi kötü olmak. Herkes yapılan haksızlığı anlasın istiyorum. Benim kocamla aram bozuldu evimin huzuru kaçtı onların umrunda mı değil benim de umrumda olmaz

Hiç umrumda değil inanın kaynanayla kayınbiraderi kötü olmak. Herkes yapılan haksızlığı anlasın istiyorum. Benim kocamla aram bozuldu evimin huzuru kaçtı onların umrunda mı değil benim de umrumda olmaz
O halde ben senin yerinde olsam eve verdiğim tüm maddi desteği keserim. Madem eltinin parasını bu işe karıştırmıyor eşin, senin paranı da karıştırmasın. Annesinin parasını ödesin, evini de tek başına geçindirsin. Sen de maaşınla ya kendin için birikim yap ya da çatır çatır harca. Ama kalkıpta sana "dardayım para lazım" derse "eltimin maaşı nasıl ilgilendirmiyorsa benim ki de öyle zorlanacağın durumların altına girmeseydin" dersin. Hem ayranım dökülmesin hem kötü şeyler yaşanmasın oh

O halde ben senin yerinde olsam eve verdiğim tüm maddi desteği keserim. Madem eltinin parasını bu işe karıştırmıyor eşin, senin paranı da karıştırmasın. Annesinin parasını ödesin, evini de tek başına geçindirsin. Sen de maaşınla ya kendin için birikim yap ya da çatır çatır harca. Ama kalkıpta sana "dardayım para lazım" derse "eltimin maaşı nasıl ilgilendirmiyorsa benim ki de öyle zorlanacağın durumların altına girmeseydin" dersin. Hem ayranım dökülmesin hem kötü şeyler yaşanmasın oh
Benden istemedi zaten bu paraları kendi karşılıyor ben bir şey ödemiyorum bu durumlar için

Bu olayı sonuna kadar götürecekseniz, davranışınızın arkasında durup sonuçlarını kabul edecekseniz kaynınıza o mesajı gönderin. Çünkü konudaki baş sorunlu kişi eşiniz. Eşinizin arkasından kardeşine mesaj göndermeniz evliliğinizin bitmesine kadar gider. Ayrıca ağır laflar işitebilirsiniz. Evet sadece tek çocuğun alması vermesi ödemesi adaletli değil ama kimse gırtlağına bastırmıyor ödeyeceksin diye.

Benim annemin ameliyatı için para lazım olsa ben de hemen çıkarır verirdim. Sen de ver o da versin diye kimseyi darlamazdım çünkü annemin sağlığı daha önemli. Ben ve ailem özel hastaneye gidiyorsam annemi de özel hastaneye götürürdüm. O anne de zamanında çocukları için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. O ödesin bu versin dememiştir. Parası olmayan devlete gitsin özele değil diyorsunuz ama kendisi özele giderken annesinin devlet hastanesine gitmesi içine sinmiyordur. Annemin durumu iyi diyorsunuz, ya olmasaydı? Ya kardeşlerinizin de durumu anca kendilerine göre olsaydı, eşiniz size onlar da ödeyecek bir enayi biz miyiz dese ne hissedersiniz?

Bu olayı sonuna kadar götürecekseniz, davranışınızın arkasında durup sonuçlarını kabul edecekseniz kaynınıza o mesajı gönderin. Çünkü konudaki baş sorunlu kişi eşiniz. Eşinizin arkasından kardeşine mesaj göndermeniz evliliğinizin bitmesine kadar gider. Ayrıca ağır laflar işitebilirsiniz. Evet sadece tek çocuğun alması vermesi ödemesi adaletli değil ama kimse gırtlağına bastırmıyor ödeyeceksin diye.

Benim annemin ameliyatı için para lazım olsa ben de hemen çıkarır verirdim. Sen de ver o da versin diye kimseyi darlamazdım çünkü annemin sağlığı daha önemli. Ben ve ailem özel hastaneye gidiyorsam annemi de özel hastaneye götürürdüm. O anne de zamanında çocukları için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. O ödesin bu versin dememiştir. Parası olmayan devlete gitsin özele değil diyorsunuz ama kendisi özele giderken annesinin devlet hastanesine gitmesi içine sinmiyordur. Annemin durumu iyi diyorsunuz, ya olmasaydı? Ya kardeşlerinizin de durumu anca kendilerine göre olsaydı, eşiniz size onlar da ödeyecek bir enayi biz miyiz dese ne hissedersiniz?
Çocukları için manevi olarak bir şeyler yapmıştır evet maddi olarak değil. Zaten aile olarak genelde çocuklarını böyle yetiştirmiş ve hep onlardan bir şeyler bekleyen insanlar benim de artık canıma tak etti. Ben özel hastaneye de gitmesin demiyorum gitsin ama böyle bi kararı kim veriyorsa ödemeyi de o yapsın o zaman. Durumu ancak kendisine göre olan bi insan değil gayet iyi durumdalar. Annemin durumu iyi olmasaydı ben verirdim ya da kardeşim verirdi ikimizden birinde yoksa diğeri verirdi biz zaten olmadığı zaman verdik şuan var olduğunu da biliyoruz ve biz o zaman verdik şimdi de o versin diyorum ben. Gıkımızı çıkarmadan verdik kimseden geri falan da istemedik, ama o zaman sen vermiştin şimdi ben vereyim diye kendisinin teklif etmesi gerekiyor ama ev alacakları için tabi hesap kitap neyse ona göre veriyorlar bizim hesabımızı kitabımızı düşünen yok

Tabi canım en hayırlı evlat abisi en sevilen gelin de eltim ama icraata gelince biz :)
Bir de polip ameliyatını bilmiyorum fakat kayınvalidenin tiroid ameliyatı ve hastane işlerini kaynın hallediyor olması aman aman büyük bir şey değil ki. Allah korusun yatalak hasta değil sonuçta. Eşim de sürekli ailesinin hastane işlerini hallediyor, getirip götürüyor. Üstelik sağlıklarında görümcem ve kaynıma yaparlar biz pek umurlarında değiliz. Yine de ilgilenir eşim, çünkü anne babası. Hiç demedi ben ilgileniyorum siz de şunu halledin. Bazı yorumlar beni benden alıyor. Tabiki yapacak o işleri bazen komşuyu alıp hastaneye götürüyoruz. Kaldı ki çocuklara kadar bakan bir anneyi hastaneye getirip götürmek ne kadar zor olabilir. Ama bir kişinin başka bir kardeş varsa büyük bir meblağı tek başına yüklenmesi doğru değil. Bu insanlar ilerde daha büyük hastalıklar yaşayacak. Şimdiden herkesin el atması ileride daha ciddi hastalıklarda da birliği ve kolaylığı sağlar.

bizim hesabımızı kitabımızı düşünen yok
Bu kişi kaynınız değil eşiniz. Ben geçen sefer tamamını ödedim bunu da sen öde demeyip sizin hesabınızı aile bütçenizi umursamıyor. Kavganızı eşinizle yapın ailesiyle değil. Zaten şimdiden aranız bozulmuş huzurunuz kaçmış. Ya devam edersiniz evliliğiniz ciddi darbe alır ya da sen yoluna ben yoluma dersiniz. Çünkü adam yaptığının arkasında, yanlış bir şey yaptığını düşünmüyor. Anne babasıyla ilgili tavrı belli, size danışmıyor bile. Size göre enayi ama kendisini öyle görmüyor. Benim eşim olsa annesinin hastane sağlık harcamalarına ses çıkarmazdım.

Peki eşiniz kardeşi ödemese eşinize ödetse de ses çıkarmaz mıydınız? Size danışır mıydı yoksa ben böyle böyle annemin ameliyatı için para gönderiyorum diye sadece kararını mı bildirirdi?

Bu kişi kaynınız değil eşiniz. Ben geçen sefer tamamını ödedim bunu da sen öde demeyip sizin hesabınızı aile bütçenizi umursamıyor. Kavganızı eşinizle yapın ailesiyle değil. Zaten şimdiden aranız bozulmuş huzurunuz kaçmış. Ya devam edersiniz evliliğiniz ciddi darbe alır ya da sen yoluna ben yoluma dersiniz. Çünkü adam yaptığının arkasında, yanlış bir şey yaptığını düşünmüyor. Anne babasıyla ilgili tavrı belli, size danışmıyor bile. Size göre enayi ama kendisini öyle görmüyor. Benim eşim olsa annesinin hastane sağlık harcamalarına ses çıkarmazdım.
Peki eşiniz kardeşi ödemese eşinize ödetse de ses çıkarmaz mıydınız? Size danışır mıydı yoksa ben böyle böyle annemin ameliyatı için para gönderiyorum diye sadece kararını mı bildirirdi?

Biz uzakta yaşıyoruz. Eşimin anne babasının her şeyiyle görümcem ilgileniyor. İki küçük çocuğu var ama bir eli hep onların üstünde. Aynı sizdeki gibi çocuklarına okula başladıkları zamana kadar eşimin annesi baktı. Kayınvalidem şeker hastası, kayınpederimin de göz sorunları var. Görümcem her hafta sonu anne babasını görmeye gider. Bir eksikleri var mı iyiler mi ilaçlarını düzenli alıyorlar mı kontrol eder. Benimkiler de dinç, her gün dışarıya markete falan giderler, araba kullanırlar yani elden ayaktan düşme gibi durumda değiller. Kayınpederime stent takıldı eşim hemen görümceme para gönderdi. Biliyor çünkü ne kadar ilgilendiğini getir götür masraf yaptığını. Kendisi onlarla yaşamadığı için vicdan azabı duyuyor olabilir. Ben hiç karışmadım, karışmam da. Annesi babası için en iyisini istemesi bana enayilik gibi gelmiyor.

Bana dönüp kardeşim tamam ilgileniyor bakıyor getiriyor götürüyor ama büyük meblağlar da hep benden çıkıyor dese git kardeşinle konuş hallet derim. Yani iki kardeş arasındaki meseleyi iki kardeş çözmeli. Kuzen uzak akraba vs olsaydı tabii devreye girerdim ama anne için yapılanın hesabını sormam. Danışmak fikre değer vermek önemli, o konuda haklısınız. Keşke size söyleyerek danışarak yapsa ödese. Abim yapmıyor diye ben de kenara çekilemem, bir şey olursa vicdan azabı çekerim, bütçem müsaitse ödemeye gönüllüyüm diye söylese daha doğru olurdu.

Back