Benim veya eşimin ailesinin bir ihtiyacı olduğunda biz de hemen el atmaya çalışırız, kardeşlerimize bırakmayız ya da hesap yapmayız. Tabi burda çok büyük bir fark var ki hem eşimin tarafı hem bizim tarafımızda kardeşler kendini anca döndürüyor. Biz çok şükür belimizi doğrulttuk biraz. Borcumuz yok, gelirimiz fena değil. Böyle olmasına rağmen misal ben okuyan kardeşime 4x harçlık verirsem gelir durumu daha az olan kardeşim x verir. Diğer kardeşim özel bir sebepten işini bırakmak zorunda kaldı, maddi olarak baya sarsıldılar. Ben ona gidip de sen de annemlere destek ol demem.
Yine aynı şekilde eşimin kardeşinin ortak mülkleri kullanır, kira falan da vermez verse geçinemez. Biz de vay efendim sen illa bedelini öde veya kayinvalideme biz destek olduğumuzda sen de ol demeyiz.
Ama taraflar benzer ekonomik seviyede ise, konu sahibi gibi zaten hem barınma desteği sağlayıp hem yeri geldiğinde yüklü miktar veriyorsam bazen de karşı tarafın elini cebine atmasını beklerim.
Ama konu sahibi kesinlikle eşiyle halletmeye çalışmalı, o konuda haklısınız. Ben eşimin ailesine bu konularda söz söylesem o iş boşanmaya gider.