Eşimin Abisi ve Para Konuları

Abi iki cift lafi hak ediyor bence. Tuhaf bi ozguvenleri var bi de sende varsa ver falan. Ulan insan biraz mahcup soyler hep sen veriyorsun ben bunu soyl le telafi ederim falan der. Arsizliklari ordan belli.
Ben önceden olsa şaşırırdım ama insanların arsızlıklarına o kadar şahit oldum ki evlendikten sonra. Mesela eşimin abisi biz balayındayken daha 3 günlük evliyiz, düğünden çıkmışız, her şeyi kendimiz yapmışız, burnumuza kadar borca batmışız buna rağmen arayıp para istedi. O gün eşim o parayı gönderdi ama sonrasında ona dedim ki "Bir daha benim fikrimi almadan bir allahın kuluna bir lira bile atarsan işten çıkarım eşşek gibi ev geçindirmek zorunda kalırsın. Bu eve ben de para getiriyorum, bizim bütçemiz ortak, bunu kabullenemiyorsan da kapı orda". Ben çalışmasam biz geçinemeyiz mesela. Kocam eğer "Ben çalışıyorum anneme tabi ki para vericem" derse ben de o zaman "Tamam giderleri bölüyoruz madem öyle herkes kendi maaşını kendi harcasın. Bu eve 10 liralık bişey bile alınsa 5 5 ödenecek" derim. Ne o bana danışmadan ne de ben ona danışmadan kimseye 1 lira bile gönderemeyiz. Zaten anlayışsız insanlar değiliz. Zorda olsa ailemiz tabi ki destek oluruz ama gizli kapaklı ya da seni ilgilendirmez diyerek değil.

Sonuna kadar haklisin sende calisiyorsun seninde hakkin var esine kesin bir konusma yapip kendi borcunuz ve ihtiyaclariniz varken bir kurus daha verirse helal etmediginizi isin kotu yerlere gidecegini abisi varken biseyleri ustlenmesine razi olmadiginizi soyleyin o ailenin babasi o degil kendi ailesine oncelik vermeyi ve bir esi olduguni onada danismasi gerektigini ogrensin. Haksiz bunlanlarin anlayisinda sorun var heralde

Bu defa parayı kayın yollasın
Her defasında siz veremezsiniz zaten siz 75K ödemişsiniz
O çok daha az ödeyecek
Bi zahmet ödesin
Sadece eşinizin annesi değil ya

Siz belki eşinizin ailesi tarafından da bir şeyler görüyorsunuz yapmak da içinizden geliyor. Şimdiye kadar hep biz verici olduğumuz için benim içimden gelmiyor. Burda da sağlık konusu olduğu için tabi ki de vermesin etmesin demiyorum eşitlikten yanayım.

Aynen öyle uygun bir zaman yaratabilirsem ve kavga etmeyeceğimizden emin olursam konusucam

Yahu paramı kendime ayırıyorum da huzurum kaçıyor napayım ben o parayı. Zaten ettiğimiz kavgalardan dolayı aramıza soğukluk girdi. O zaman bundan sonra ben de dicem ki al benim maaşımı da ortaya koyuyorum bundan sonra gönderirken mecbur bana da soracak.

Maalesef karakteri böyle ancak kazık yerse akıllanacak cinsten

Daha önce de söyledim haklı demezler ama 2 kere düşünürler ve belki evliliğimizin huzurunu kaçırdıkları için utanırlar

Neden haksız olayım? Boşanma olursa ben de mahkemede derim bana sormadan harcıyor evimin eksiklerini yaptırmıyorum paramız varsa kendimize var daha lüks de yaşayabilirim istesem ama yok oraya gitmesin yok şunun için biriktirelim diosam ben mahkeme bence sadece onu haklı görmez.

Bakın burda konu altı üstü hastane gideri değil, abisinin eşimi enayi yerine koyması haksızlık yapılması ve bizimkinin de bunu anlamaması. Burda konu başka bir şey de olabilirdi. Örneğin, kayınvalidemlerin evinde acil bi ihtiyaç oldu mesela bulaşık mak bozuldu ve tüm parayı eşim gönderdi alın diye sonra benzer bi durum oldu diyelim çamaşır mak bozuldu abisi demesi gerekir ki öbürünü kardeşim aldı bunu da ben alayım. Öbürünü de kardeşim aldı bunun da yarısını göndersin. Böyle bi dünya yok kardeşinin iyi niyetini su istimal ediyor ve birinin buna dur demesi gerekiyor

Kesinlikle. Ayrıca böyle bir durumda boşanınca sadece kadın mağdur olmaz, adamında yuvası yıkılıyor. Kaldıki konu sahibi boşanırım demiyor zaten, kadın çözüm arıyor, millet kes sesini otur yoksa kocan seni kapının önüne koyar diye akıl veriyor. Yarın adam çıkıp kardeşime ev alcam, 10 yıl kredi ödeyeceğiz dese o zamanda mı aldatma yok şiddet yok sakın karışma diyecekler?

Konumuzun çıkış noktası abisinin yaptığı haksızlık ama diğer beni sinirlendiren konu da evet bana danışmadan böyle büyük paralar göndermesi yalnız yaşamıyorsun sonuçta sorumlulukların var geleni söylüyorsan gideni de söyleyeceksin

Aynen öyle, aldatma şiddet yoksa zaten evliliklerin çoğu böyle aile durumları yüzünden bitiyor. Ben sorunumu nasıl çözebilirim ya da ne yapmalıyım diye soruyorum
Bence abiyle konusmak sorunu çözmez, sinirlerinizi daha da yıpratır. Eşinizle tekrardan birkez sakince konuşun, beni abinle konusmaya mecbur birakma felan diyin az cok tepkisini anlarsnz

Bana neden haber vermedin dedignde esiniz ne cevap veriyor ?

Bana neden haber vermedin dedignde esiniz ne cevap veriyor ?
Daha diyemedim kavga ettik konuşmuyoruz 3 gündür zaten, kavga ederken de hep abisiyle ilgili konular konuşulduğu için bunu söylemek allıma gelmedi. Hiç ona yanaşıp egosunu da tatmin etmek istemiyorum bakalım böyle konuşmadan ne kadar gidecek

Yanaşıp konusmak değilde sakince tekrar rahatsiz oldugunuz konuyu ve bu konuyu cozmek istediginizi, daha fazla huzursuz hissetmek istemediginizi konusun bence ve seninle cozemezsem abinke bile cozmeyi dusundum felan diyin tepkisine gore hareket edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…