- 18 Mart 2021
- 3.325
- 3.393
- 83
- 33
Sahibi olmadigin parayi dagitmasi kolaydir. Hem beş kuruş verme hem de verenin yüzüne bakma, iyiymis.babam ameliyat oldu parayı kardeşim verdi.
eğer karısı olsa ve laf etse daha yüzüne bakmam.
bence siz karışmayın sağlık olduğu için
Cok guzel yazmışsın dost acı söyler tadinda ve can acıtan gerçekler hepsi katiliyorum. Ama bence şu da var. Eş ailesi islerine gelince cok güzel biz bir aileyiz tabi yardimci olacagiz birbirimize tablosu çiziyorlar. Ama iş onlarin vericiligine geldiginde arazi olduklari gibi en ufak bir serzenisinde de sanane moduna geciyorlarsa bence bu iki yüzlülük bizim yakamızı bırakın çağrısını gerektiriyor. Yani ben olsam hem kaynanama senin ne ozelligin var da devlette ameliyat olmayasin derim, hem de o abi bozuntusuna bencilsin derim. Madem samimiyet var arada madem aileyiz biri de beni düşünsün bi zahmet bu ailede. Ben verirken benden iyisi yok sesimi cikardigimda mi sorun olacak.Eşinizle olan sorunlarınıza üçüncü kişileri dahil etmeyin eşinizin annesi, abisi bile olsa onların sizin huzurunuzu evliliğinizi düşünmek gibi bir sorumluluğu yok. Kimse kimsenin gırtlağına da basmamış para diye. Tamamen yetişkin olan eşinizin tasarrufu ile olmuş olaylar. Şu kadınların kocasını güya ailesinden korumaya çalışması, kocasına bebek muamelesi yapması çok itici. Kimi kimden koruyorsunuz.?Bir anne tabiki de yetiştirdiği evladından daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almak için destek isteyebilir. Çocuk imkanı ve rızası varsa verir yoksa vermez. Burada sizin sorununuz eşinizle boşuna millete bilenmeyin. Yok onların çocuklarına bakıyormuş o versin miş. Madem böyle düşünüyorsunuz açıkça eşinize söyleyeceksiniz. Gerekirse kavga edecek aile bütçenize katkınızı keseceksiniz ama bu sorunu eşiniz ile çözeceksiniz. Kayınbiradere mesaj atmak ne demek adam sanane dese ki diyebilir hakkı ne diyeceksiniz. Bı kocanızı en hafif tabirle yok saymaktır. Öyle bir hareket yaptıktan sonra o evlilikten hayır falan gelmez, gidip birde boşanma dilekçesi verin. Sizin burada yapacağınız tek şey eşinizle konuşmak, eğer eşiniz hala kararında ısrarcı ise sizde kendi ekonomik tedbirlerinizi alırsınız. Eskilerin çok güzel bir lafı var. Ya bu deveyi güt ya bu diyardan git diye. Eğer eşinizin sizi ve çekirdek ailesini umursamadan kendi bildiğini okuduğunu emeğinizin sömürdüğünü düşünüyorsanız, eşinize tepki verip gerekirse boşanacaksınız, üçüncü kişilere bulaşmak akıl işi değil. Kocanızında aklı fikri olan yetişkin olduğunu unutmayın ona rağmen onu koruyamazsınız, eğer öyle olmadığını düşünüyorsanız bu evliliği devam ettirmenin de faydası yok. Kaldı ki eltinin maaşını dilinize dolamanız da hiç hoş bir davranış değil.
Sahibi olmadigin parayi dagitmasi kolaydir. Hem beş kuruş verme hem de verenin yüzüne bakma, iyiymis.
Ben asgari ücret alıyorum kardeşim 10.000 dolar.Sahibi olmadigin parayi dagitmasi kolaydir. Hem beş kuruş verme hem de verenin yüzüne bakma, iyiymis.
Ikiniz esit vereceksiniz gene dogrusu o. Kardesine soyle, ulu orta kazandigi parayi soylemesin. Ben öyle yapiyorum. Sonra sahiplenenler oluyor iste :) Insanin geliri coksa gideri de cok oluyor merak etme mezara götürülmüyor gene.Ben asgari ücret alıyorum kardeşim 10.000 dolar.
bu durumda parayı kim verecek.
o zaman çalışmıyordum babam kanserdi bakacak tek ben olduğum için işten ayrılmıştım.Ikiniz esit vereceksiniz gene dogrusu o. Kardesine soyle, ulu orta kazandigi parayi soylemesin. Ben öyle yapiyorum. Sonra sahiplenenler oluyor iste :) Insanin geliri coksa gideri de cok oluyor merak etme mezara götürülmüyor gene.
O ayri canim. Ona zaten niye sadece sen veriyorsun diye kimse demez. Karsi taraf da verebilecekken vermiyorsa bi enayi sen misin'i konusuyoruz burda. Konusahibi dio mesela para biriktiriyorlar eltim de iyi kazaniyor diye. Var demek ki paralari. Iki taraf da yakın butcedeler burda bence. Biri evsiz biri acun degil burda. Sinir eden o.o zaman çalışmıyordum babam kanserdi bakacak tek ben olduğum için işten ayrılmıştım.
sonra biraz hissedince işe geri geldim.
Evet kayınbiraderinizin yaptığı hoş değil ama eşinizin burda dediği yüzde yüz haklı.Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor.
Eşit vereceksiniz.Ben asgari ücret alıyorum kardeşim 10.000 dolar.
Neden sağlık konusunda para hesabı yapılmasın? Mesela on kere para ödenecek olsa hepsini bir kişi ödede sorun yok mu bunda? Her konuda olduğu gibi burda da suistimaller olabilir. Elinde parası yoktur vermez onu anlarım ama varsa neden bir taraf ödüyor sadece?Sağlıktan bağımsız olarak düşünemezsiniz. Konu sağlık.
ya şey demek istedim aslında o sıra kardeşim evli olsaydı eşi karışsaydı falan.O ayri canim. Ona zaten niye sadece sen veriyorsun diye kimse demez. Karsi taraf da verebilecekken vermiyorsa bi enayi sen misin'i konusuyoruz burda. Konusahibi dio mesela para biriktiriyorlar eltim de iyi kazaniyor diye. Var demek ki paralari. Iki taraf da yakın butcedeler burda bence. Biri evsiz biri acun degil burda. Sinir eden o.
Yapılmaz, sorun yok. Kimde varsa ve/veya kim ödemek istiyorsa o öder.Neden sağlık konusunda para hesabı yapılmasın? Mesela on kere para ödenecek olsa hepsini bir kişi ödede sorun yok mu bunda? Her konuda olduğu gibi burda da suistimaller olabilir. Elinde parası yoktur vermez onu anlarım ama varsa neden bir taraf ödüyor sadece?
Devlet hastanelerinde ücretsiz yapılan ameliyatlara neden böyle paralar veriliyor anlayamadım. Gitsin devlette olsun, yerinizde olsam aynen bunu derimMerhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..
Katılmıyorum. Enayi bulmak isteyen çok olur. Benim için sağlık olmasındaki tek fark gerçekten verilmesi gerektiği. Başka gereksiz bir şey olsa hiç vermek istemem. Sağlıksa veririm ama enayi yerine konmayacak şekilde veririm. Karşıdakinde para yoksa o ayrı meseleYapılmaz, sorun yok. Kimde varsa ve/veya kim ödemek istiyorsa o öder.
Katılmanız gerekmiyor zaten.Katılmıyorum. Enayi bulmak isteyen çok olur. Benim için sağlık olmasındaki tek fark gerçekten verilmesi gerektiği. Başka gereksiz bir şey olsa hiç vermek istemem. Sağlıksa veririm ama enayi yerine konmayacak şekilde veririm. Karşıdakinde para yoksa o ayrı mesele
Katılmam gerekiyor demedim zaten ben de. Ama hani burda fikirler paylaşılıyor falan ya hani. NeyseKatılmanız gerekmiyor zaten.
Eşit vermeniz gerekirBen asgari ücret alıyorum kardeşim 10.000 dolar.
Kv biz aynı şehirde yaşarken bana da ağzının ucuyla söylemişti çocuğu getir ben bakayım diye ama şimdi onların evine gidiyor çocuk bakmaya yıllardırKonu basindan saglik icin dediginsen dolayi kimse konu sahibini hakli bulmamis.
En basindan ameliyatlarin acil olmadigini
Kv KB ye Kira almadan kendi evlerini otturmalari icin verdiklerini
Kv nin bugüne kadar hep ve sadece kaynin cocuklarina baktigini söyleseydin eminim konu farkli yorumlanirdi.
Olmaz devlette oğulları varDevlet hastanelerinde ücretsiz yapılan ameliyatlara neden böyle paralar veriliyor anlayamadım. Gitsin devlette olsun, yerinizde olsam aynen bunu derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?