- 24 Kasım 2014
- 553
- 1.205
- 313
- 37
Bu olayı sonuna kadar götürecekseniz, davranışınızın arkasında durup sonuçlarını kabul edecekseniz kaynınıza o mesajı gönderin. Çünkü konudaki baş sorunlu kişi eşiniz. Eşinizin arkasından kardeşine mesaj göndermeniz evliliğinizin bitmesine kadar gider. Ayrıca ağır laflar işitebilirsiniz. Evet sadece tek çocuğun alması vermesi ödemesi adaletli değil ama kimse gırtlağına bastırmıyor ödeyeceksin diye.
Benim annemin ameliyatı için para lazım olsa ben de hemen çıkarır verirdim. Sen de ver o da versin diye kimseyi darlamazdım çünkü annemin sağlığı daha önemli. Ben ve ailem özel hastaneye gidiyorsam annemi de özel hastaneye götürürdüm. O anne de zamanında çocukları için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. O ödesin bu versin dememiştir. Parası olmayan devlete gitsin özele değil diyorsunuz ama kendisi özele giderken annesinin devlet hastanesine gitmesi içine sinmiyordur. Annemin durumu iyi diyorsunuz, ya olmasaydı? Ya kardeşlerinizin de durumu anca kendilerine göre olsaydı, eşiniz size onlar da ödeyecek bir enayi biz miyiz dese ne hissedersiniz?
Bizim de durumumuz çok şükür kendimize göre iyi, eşimin ailesinin iyi değil o sebepten zaten kira ödemek yerine bizim evimizde oturuyorlar. Zaten kirayı da biz öderdik büyük ihtimalle ya da 2ye bölünürdü bilemiyorum. Onların durumları da kötü değil ama öncesinde borçları çoktu şimdi öyle bi durumda değiller ama ve öncesinde biz verdiysek şimdi de onlar vermeli olay bu kadar basit. Ha işsiz olur parasız olur gereksiz masraf yapmadıklarını görürüz orası ayrı ama öyle bi durum yok benim kocam da hayır diyemediği ya da geçen sefer ben ödedim şimdi de sen öde diyemediği için sorun bundan çıkıyor.Benim veya eşimin ailesinin bir ihtiyacı olduğunda biz de hemen el atmaya çalışırız, kardeşlerimize bırakmayız ya da hesap yapmayız. Tabi burda çok büyük bir fark var ki hem eşimin tarafı hem bizim tarafımızda kardeşler kendini anca döndürüyor. Biz çok şükür belimizi doğrulttuk biraz. Borcumuz yok, gelirimiz fena değil. Böyle olmasına rağmen misal ben okuyan kardeşime 4x harçlık verirsem gelir durumu daha az olan kardeşim x verir. Diğer kardeşim özel bir sebepten işini bırakmak zorunda kaldı, maddi olarak baya sarsıldılar. Ben ona gidip de sen de annemlere destek ol demem.
Yine aynı şekilde eşimin kardeşinin ortak mülkleri kullanır, kira falan da vermez verse geçinemez. Biz de vay efendim sen illa bedelini öde veya kayinvalideme biz destek olduğumuzda sen de ol demeyiz.
Ama taraflar benzer ekonomik seviyede ise, konu sahibi gibi zaten hem barınma desteği sağlayıp hem yeri geldiğinde yüklü miktar veriyorsam bazen de karşı tarafın elini cebine atmasını beklerim.
Ama konu sahibi kesinlikle eşiyle halletmeye çalışmalı, o konuda haklısınız. Ben eşimin ailesine bu konularda söz söylesem o iş boşanmaya gider.
Bizim evde oturuyorlar dediginiz aileden bağimsiz aldiginiz bir ev mi yoksa onlarin size verdigi bir ev mi ?Bizim de durumumuz çok şükür kendimize göre iyi, eşimin ailesinin iyi değil o sebepten zaten kira ödemek yerine bizim evimizde oturuyorlar. Zaten kirayı da biz öderdik büyük ihtimalle ya da 2ye bölünürdü bilemiyorum. Onların durumları da kötü değil ama öncesinde borçları çoktu şimdi öyle bi durumda değiller ama ve öncesinde biz verdiysek şimdi de onlar vermeli olay bu kadar basit. Ha işsiz olur parasız olur gereksiz masraf yapmadıklarını görürüz orası ayrı ama öyle bi durum yok benim kocam da hayır diyemediği ya da geçen sefer ben ödedim şimdi de sen öde diyemediği için sorun bundan çıkıyor.
Bizim de durumumuz çok şükür kendimize göre iyi, eşimin ailesinin iyi değil o sebepten zaten kira ödemek yerine bizim evimizde oturuyorlar. Zaten kirayı da biz öderdik büyük ihtimalle ya da 2ye bölünürdü bilemiyorum. Onların durumları da kötü değil ama öncesinde borçları çoktu şimdi öyle bi durumda değiller ama ve öncesinde biz verdiysek şimdi de onlar vermeli olay bu kadar basit. Ha işsiz olur parasız olur gereksiz masraf yapmadıklarını görürüz orası ayrı ama öyle bi durum yok benim kocam da hayır diyemediği ya da geçen sefer ben ödedim şimdi de sen öde diyemediği için sorun bundan çıkıyor.
Kendi aldığımız evBizim evde oturuyorlar dediginiz aileden bağimsiz aldiginiz bir ev mi yoksa onlarin size verdigi bir ev mi ?
Ay ne iş yapıyor evde ya bizim yapmadığımız? Çalışanların evi kendini temizliyor di mi? Ben çalışsam eşim çalışmasa param üstünde kendi parası gibi söz hakkı olamazdı. Yok yani adam sana ne benim param dese ne yapabilecek çalışmayan kişi çok merak ettim? En fazla nasıl bir yaptırımı olabilecek? Çalışan kişi ister bütçesini ayırır ister ayrılır paşalar gibi yaşar ama çalışmayan kişi ne yapabilir yani?Okudugum yorumları bulamadım o yüzden etiketleyemiyorum, 'çalışıyorsunuz o yüzden söz hakkınız var' diyen kişiler, neden çalışmayan kadının evinde parasında söz hakkı yok mu? Eş kişisi para getiriyorsa kadında ev işlerini yapıyor? Tabiki eşinin parasında söz hakkı var böyle düşünerek çalışmayan arkadaşlarımızı küçük görmeyin. Eve giren para ortaktır.
Kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor gerçekten.
söz hakkı tabi ki olabilirOkudugum yorumları bulamadım o yüzden etiketleyemiyorum, 'çalışıyorsunuz o yüzden söz hakkınız var' diyen kişiler, neden çalışmayan kadının evinde parasında söz hakkı yok mu? Eş kişisi para getiriyorsa kadında ev işlerini yapıyor? Tabiki eşinin parasında söz hakkı var böyle düşünerek çalışmayan arkadaşlarımızı küçük görmeyin. Eve giren para ortaktır.
Kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor gerçekten.
Eşiniz size sen karışma derse ne yapacaksınız? Öğrenmek için bilmediğinin farkında olmak ve bilmeyi istemek gerekir. Adam isteyerek veriyor gönderiyor. Kötü olucam diye hafife alıyorsunuz olayı. Daha kimseye bir laf etmediğiniz halde aranız bozulmuş. Abisine mesaj gönderirseniz konuşursanız ne olacağını hesapladınız mı? Size daha önce de sordum, gemileri yakmaya razı olacak mısınız? Bu konuşmadan sonra geri dönüşü olmaz gibi hissettim. Size asla eşin ne derse doğrudur ne yapsa haklıdır demiyorum yanlış anlamayın. Adam böyle gelmiş böyle de gider. Ben evliyim, eşim ailem var, sorumluluklarım var, annem için elimden gelen her şeyi yaparım ama ailemi de ezip geçmem demeyen bir cins. Sokma akılla, sizin konuşmalarınızla beynine gireceğini sanmıyorum. Sen annemin iyiliğini istemiyorsun der bir de sizi suçlar.Anladığım kadarıyla bu konuda bi çözüme ulaşamayacağız biz eşimle. O vermeye devam edecek ben kavga edicem. Bu işin 2 yolu var 1.si eşimin hayır demeyi öğrenmesi ki bu çok zor 2.si abisiyle konuşup her şeyin ortak yapılması gerektiği kimseye hak geçmemesi gerektiği. 2. İhtimal daha oluru var gibi görünüyor evet ben kötü olucam ama bazı insanlar bundan anlıyor
Hayır sigortaları var ama özelde ameliyat oluyor kayınvalidem devlete gitmiyor
Gitmez çok pimpiriklidir hastane dr konusunda risk almazNeden devlete gitmiyor ki? Özel hastanenin masrafının altından kalkmak kolay iş değil.
Sen karışma diyor da senden de cikiyor ne demek karisma. Nereye giderse gitsin. Ay millet tiyatro oynuyor burda ya. Kendi kocalari yapsa 1 ay yatagi ayirirlar burda coolu oynuyorlar ama saglik diye.Sen karışma diyor zaten ben de biz evliysek ben karışırım diyorum. Ben abisine mesaj atarsam olay baya büyür belki boşanmaya kadar gider. Hiçbir şekilde beynine girmeyecekse boşuna nefes tüketiyorum demekki. Annesine yapılacak bir şey varsa yapsın ama kendini kullandırtmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?