• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN 5 SENE ÖNCE ANNESİNE SÖYLEDİGİM ŞEYİ UNUTMAMASI

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk evlendiğimiz sıralar çekiniyordum ters bir şey söylemek istemiyordum ama oğlumun rahatsızlığı ortaya çıkınca engel durumu tahammülsüz bir insan haline donustum Beni kırıp incitecek ne yapıyorsa direk artık yüzüne söylüyorum
Allah yardımcın olsun. Psikolojik olarak çok sıkıntılı bir iş. Ama onlar sonsuza dek melek kalacaklar. Kalplerinde asla kötülük olmayacak.
Diğer konuya gelecek olursak karşındaki seni kırmaktan çekinmiyorsa sen neden cekinesin ki? Eşin senin zaafını veya hatanı bulmuş, oradan yürüyor. Ama sen bunun hata veya zaaf olmadığını gösterirsen bir daha sana böyle söyleyemez. " annen de kendini kovduracak hareketler yapmasaydı " de geç.

ıyıde yanlıs bırsey dememıssınız kı gorumce kayınvalıde koca ne hakla cocuk azarlar gıbı sızı azarlıyor kı zaten, kahvaltı hazırlayayım dıye cocukla kostururken dalgınlıgınıza gelmıs kazayla dusuredebılırsınız keyfı olarak tutup atmadınız ya al telefonunu basına çal deseymıssınız cok sessız bulmuslar sızı

geldıgınızde hep tartısma cıkıyor lafınızı cok yerınde ve dogru buldum terbıyesız adam annemı evden kovmustun dıyor bırde sinir oluyorum boyle tıplere
sımartmayın sunları gozunuzu seveyım
Evet Bir de benim Kayınvalidem evlat ayrımı yapıyor kızı ev hanımı kocası uzman çavuş maaşı dolgun diye onları ayrı davranıyor Ama damadı kızına aldatıyor evine gittiği zaman s**** mal diyor Kadına ama hala bunları yapmış adam gözünde benden daha değerli

Çok iyi yapmışsın korkma hak etmiş. İşitmek istemiyorsa konuşmayacaktı. Eşinde takılma. Otur konuş anlat. Canını skmaya degmez. Kv.
Söyledim zaten az önce aradım hatırlattın bana annesinin ne demek istediğini sen haklısın özür dilerim dedi

Ben genel olarak bütün konularda haklı olduğumu düşünüyorum bana gelip çay koy demedi ilk olarak buna açıklık getireyim benim olmadığım bir ortamda benim arkamdan eşime benim hakkımda bu tür şikayetlerde bulunuyor gelip bana söylemiş Zaten ben kalkıp çay koyarım Alt tarafı ne var çayın altına suyu koyup ocağın altını yapacaksınız ikincisi yorulmuş olsa misafirliğe gittiğimiz insanları toplayıp tekrar eve getirmez di üçüncüsü evinden kovduğun insanın evine gitmessin demissiniz olaydan sonra Çünkü aileler bir araya gelip konuyu kapatıldı olay çözüldü bende gereken özrümü diledim eşim ben alamam diye bir cümle kullanmadı dördüncüsü Kayınvalidem mutfakta diye ondan rica edildi emrivaki de kimse konuşmadı 5'incisi ise diğer iki torununa kıyafet alırken Benim çocuğuma Ben söylemeden alıyor olması gerekiyor çünkü o da torunu ve bir de özel bir durumu var engelli insanlar tanımadığı insanların Çocuğuna hediye alıp gönderiyor babaannesi almış çok mu
Bakın haksızsınız demiyorum belli yerler saçma ben bir kere kv ye böyle bir şey desem mesafe hazır konulmuşken gidip gelmem oğlu görüşsün beni alakadar etmez. Diyorsunuz ki yorulduysa toplamaz eve e o evın içinde olanlara karışamazsınız ki istediğini çağırırlar evet çay koymakta zor değil siz dediniz ya 4 aylık hamileyim uzanmak istiyorum vs demek ki pekte aklınıza gelmemiş biz bir misafirliğe gittiğimizde ev sahibine o demeden kalkar bir yardım şazım mı der yardım ederiz olması gereken budur. Kocanızda çocuğunun suyunu kalkıp kendi alabilirdi bu bir gerçek belki sizde nasıl bir şeyler yığıldıysa onlarda da yığılmıştır. Engelli çocuğunuzun telefonu düşürmesi kv nın laf etmesınde tamamen haklısınız helede maaş konusunda devlet onu zaten çocuğunuza veriyor. Kimsenin haddi değil bir şey demek. Kv bir şey almış almamış umursamam benimde spastik ve zihinsel engelli 25 yaşında kardeşim var . Bugune kadar babannemden üç kardeş hiç bir şey görmedik bir çikolata bile aksıne bız yaptık. Diğer torunlarına çocuklarına her şeylerini yaptılar. Dedem bir kere hayatında ilk kez harçlık verirken babannem eline vurup onun babası zengin diğer toruna ver dedi. Umrumda olmadı çokta tın başımızda babamız var. Şu an o oğulları dedem ölmesine yakın hastenede geber kurtulalım dediler diğer torununa böbreğini vermek için geldiğinde yaşlı dıye almadılar kokuyor diye babamı arayıp alın bunu dediler. Ki babam evlerını yaptırdı her ay ıhtıyaclarını karşılardı her şeylerını bız alırdık durumları ıyıydı ama yaşlıydılar tarlaları işleyemedşkleri için biz karşıladık ama diğer torunları o tarlaları işledi yedi içtiler. Babam mirasçı olmasına rağmen babama küfür ettiler torunlar nıye yer alıyırsun diye. Umurumuzda mı değil. Allah yukarda ektıklerını biçtiler hepsınden durumumuz çok aşırı iyi şimdi eteklerimize yapıştılar. Sizin emgelli çocuğunuz var unutmayın o evinizin asıl bereketini sağlayan başkalarında bir şey beklemeyin Allah size o melek sayesinde evinizin bereketini vericek

Bakın haksızsınız demiyorum belli yerler saçma ben bir kere kv ye böyle bir şey desem mesafe hazır konulmuşken gidip gelmem oğlu görüşsün beni alakadar etmez. Diyorsunuz ki yorulduysa toplamaz eve e o evın içinde olanlara karışamazsınız ki istediğini çağırırlar evet çay koymakta zor değil siz dediniz ya 4 aylık hamileyim uzanmak istiyorum vs demek ki pekte aklınıza gelmemiş biz bir misafirliğe gittiğimizde ev sahibine o demeden kalkar bir yardım şazım mı der yardım ederiz olması gereken budur. Kocanızda çocuğunun suyunu kalkıp kendi alabilirdi bu bir gerçek belki sizde nasıl bir şeyler yığıldıysa onlarda da yığılmıştır. Engelli çocuğunuzun telefonu düşürmesi kv nın laf etmesınde tamamen haklısınız helede maaş konusunda devlet onu zaten çocuğunuza veriyor. Kimsenin haddi değil bir şey demek. Kv bir şey almış almamış umursamam benimde spastik ve zihinsel engelli 25 yaşında kardeşim var . Bugune kadar babannemden üç kardeş hiç bir şey görmedik bir çikolata bile aksıne bız yaptık. Diğer torunlarına çocuklarına her şeylerini yaptılar. Dedem bir kere hayatında ilk kez harçlık verirken babannem eline vurup onun babası zengin diğer toruna ver dedi. Umrumda olmadı çokta tın başımızda babamız var. Şu an o oğulları dedem ölmesine yakın hastenede geber kurtulalım dediler diğer torununa böbreğini vermek için geldiğinde yaşlı dıye almadılar kokuyor diye babamı arayıp alın bunu dediler. Ki babam evlerını yaptırdı her ay ıhtıyaclarını karşılardı her şeylerını bız alırdık durumları ıyıydı ama yaşlıydılar tarlaları işleyemedşkleri için biz karşıladık ama diğer torunları o tarlaları işledi yedi içtiler. Babam mirasçı olmasına rağmen babama küfür ettiler torunlar nıye yer alıyırsun diye. Umurumuzda mı değil. Allah yukarda ektıklerını biçtiler hepsınden durumumuz çok aşırı iyi şimdi eteklerimize yapıştılar. Sizin emgelli çocuğunuz var unutmayın o evinizin asıl bereketini sağlayan başkalarında bir şey beklemeyin Allah size o melek sayesinde evinizin bereketini vericek
Herkes yaşadığı kadarını biliyor işte hani Burada her şey detaylı detayda anlatılmıyor Benim anlattığım kadar yargılayıp 3 diyebilirsiniz haklı yada haksız görebilirsiniz yorumunuz için teşekkür ederim Allah herkese gönül rahatlığı versin Belki de çocuğumun engelli olması beni bu kadar duygusal ve incele kaydı olarak kişiliğimi değiştireceğim belki En ufacık şeye çok takılır hale geldim ama empati yapabilir karşıdaki insan durumumu görüp de çocuğumla ilgili Ama doğru söylüyorsunuz yukarıda Allah var herkesin yaptığını görüyor yukarıdakine sığınıyorum Ben bana emanet ettiği emaneti ne kimseye muhtaç etmeden güzel bir şekilde bakıyorum Allah biliyor her şeyi Rabbime sığınıyorum

Kovarak cok ıyı yapmissın, isterse yırmı yıl soylesin hic umursama.

Annen cocugun engelli maasını agzına alıp suclarken asagılarken seni, anne ıyı kı geldiniz dememi beklersen cok beklersın, sımdı aynı cumlelerı kursun gene kovarım dıyın.
Tahammülsüzüm onlara karşı Hatsafada

Geçen yaz da tam köye gittik yemek yiyeceğiz gene menüde patlıcan yoğurtlaması var oğlum yemek esnasında sürekli su ister su sofrada yoktu eşim annesinden istedi annesi Telefonla konuşacağım diye kalkıp benim getirmemi istedi ya da eşimin Bundan dolayı da bir tartışma çıktı orada herkes dururken ben mi getirmem gerekiyor diyerek bir tartışma yaşadılar gene kalkıp suyunu alsana diyerekten bana çıkıştı gene
Kaç çocuğunuz var peki? Oğlunuza üzüldüm. Allah şifa versin.

Engelli maaşında gözü kalmış kadının. Bence az bile söylemişsiniz. Fakat ben başka bir yerden bakacağım bu duruma; eşiniz sizin veliniz değil. Size telefona dikkat et diye bağıramaz. Aslına bakarsanız karşılıklı kavga dışında hiç bir şekilde size çocuğu gibi bağırmamalı. Bence siz fazla alttan almışsınız eşinizi. "Benim seninle kavgamı çocuğumun engeline bağlayan anneni bana savunma" diyip kapatacaksınız. Ama ilişkinizin dinamiği bu değil sanırım.

Ben tam anlayamadim kv nin size ne dedigini ve sonrasini 🤦🏼‍♀️
Kv ve gorumce varken eşi çocuk telefonu düşürdü diye kızmış konu sahibine oda ona karşılık vermis esi ise gidince çocuğu alıp odaya kapanmış kvde gelip engelli maaş aliyosun çocuktan ozguvenmi geldi hayırdır niye kavga cikariysn diye cikismis konuş sahibide o sinirle siz gelince hep birşey çıkıyor gelmenizi istemiyorum demiş esimde sürekli evden kovdun sen kadını diye sitem editomis böyle anladım ben😀

Bundan 5 sene önce Eşim bana yeni bir telefon almıştı Kayınvalidem de köyden o sırada bize kalmaya geldi engelli bir oğlum var Tanıyan arkadaşlar bilir 6 yaşında çocuğa dikkat et telefonda düşürmesin kırmasın diye sürekli uyarılarda bulunuyordu eşim Bir Sabah kahvaltı hazırlarken koltuğun üstünde unutmuşum telefonu Çocuk almış yere düşürmüş Eşim bana bağırdı söylendi sana demedim mi Dikkat et falan diye o sırada ben kahvaltı hazırlarken nasıl dikkat edebilirim aramızda bir tartışma geçti sorun eşimin bana bağırması değil Kayınvalidemin ya da görümcemin yanında bana şiddetli bir şekilde bağırmasına çok tepkiliyim zaten bunu onun yanında yapmış olması tartışma sebebi Eşim işe gittikten sonra çocuğu alıp yatak odasına geçtim oturuyordum Kayınvalidem kapıya vurup içeri girdi Sen ne yapmaya çalışıyorsun çocuktan engelli maaşı alınca özgüvenin mi geldi senin eşinle tartışacak bahaneler arıyorsun gibi çirkin sözler sarfetti o zaman annem dayım rahatsız diye İstanbul'a gitmek zorunda kaldı 1 aydan beri onu yanındaydı ve Oğlum büyük bir ameliyat geçirecek di onun stresi de vardı Anneme özlemimde vardı Bana kayınvalide olaraktan ya da bir anne olaraktan bu şekilde üstüme gelip söylenmesine Sinirlendim bir anda sen veya Kızın bize geldiğiniz zaman her daim bir tartışma çıkıyor bize gelmenizi istemiyorum diye bir cümle çıktı ağzımdan bana o cümleyi kullandıktan sonra babamı aradım annemi çağırdım İstanbul'dan koca kadın benimle tartışıyor Yoktan yere ona bir şey söylemediğim halde tartışmadigim halde Eşim işe gittikten sonra üstüme gelip bana çirkin çirkin sözler söylemeye başladı şimdi eşimle Gayet iyiyiz esime o cümleyi kullandigimi soyledim bana karşı bir şey söylemedi Çünkü annesinin ahlagını da az çok biliyor Nasıl bir kadın olduğunu aradan 5 yıl geçmesine rağmen kayınvalidemle ilgili bir şey olduğu zaman Sen kadını evden koymuşsun diye cümleler çıkıyor Ağzından ve bu beni rahatsız ediyor Sizce burada haklı olan ben miyim kayınvaliden mi ve birkaç daha konumuz var yorumlarınızı bekliyorum ona göre açıklıkta getireceğim
100 sene de geçse unutmaz. Siz de takmayın. Evet ya haklısın deyin gülün geçin. 5 sene önceki olayı o taksa bile siz takmayın.

Kv ve gorumce varken eşi çocuk telefonu düşürdü diye kızmış konu sahibine oda ona karşılık vermis esi ise gidince çocuğu alıp odaya kapanmış kvde gelip engelli maaş aliyosun çocuktan ozguvenmi geldi hayırdır niye kavga cikariysn diye cikismis konuş sahibide o sinirle siz gelince hep birşey çıkıyor gelmenizi istemiyorum demiş esimde sürekli evden kovdun sen kadını diye sitem editomis böyle anladım ben😀
Teşekkür ederim 🤦🏼‍♀️

2 saat önce eşim annesinin yanına gitti maaşını çekmesini söylemiş Ve gelirken tavuk almasını söylemiş Çünkü kızı gene izne geldi bir aydan beri burada kızı ve torunları için Et ve Tavuk alışverişi yaptırmış eşime biz köye gideceğimiz zamanda patlıcan yoğurtlaması yapıyor Yemek diye bize Şimdi gel de sinir olma gel de sinirlerini bozma çok öfkeleniyorum evlat ayrımı yapıyor resmen

Engelli bir meleğiniz var , sosyal ve bedensel yorgunlugunuz zaten fazlasiyla oluyor.

Ne diye böyle şeyleri dert diye yukleniyorsunuz anlayamadım.

Siz kendinize , meleginize ve eşinize odaklanın.

Eşiniz de bir şey dediğinde " onun adı kovmak değil kırıldığını belli etmektir " lütfen artık konuları kapat önümüze bakalım, böyle şeylere harcayacak enerjimize yazık " diye söyleyip konuyu kapattirin.

Savunma yapmayin, uzatmasina izin vermeyin.

Engelli bir meleğiniz var , sosyal ve bedensel yorgunlugunuz zaten fazlasiyla oluyor.

Ne diye böyle şeyleri dert diye yukleniyorsunuz anlayamadım.

Siz kendinize , meleginize ve eşinize odaklanın.

Eşiniz de bir şey dediğinde " onun adı kovmak değil kırıldığını belli etmektir " lütfen artık konuları kapat önümüze bakalım, böyle şeylere harcayacak enerjimize yazık " diye söyleyip konuyu kapattirin.

Savunma yapmayin, uzatmasina izin vermeyin.
tesekkur ederim aynen oyle yapacagim bundan snra

Bu sebepten dolayı eşim kardeşine tokat attı kız kardeşi aşağı indi ağza alınmayacak sözler söyledi kazalarda gidesin Ölesin geri zekalı hayvan eşime söylüyor böyle bir çay demleme konusundan dolayı benim çocuğumun doğumundan ne babaannesine halası yanındaydı ve doğuma 6 ay kalmış küstüğümüzde 4 aylıktı 6 ay boyunca ne beni aradılar ne sordular ne de bebeği sordular Şimdi soruyorum size ben bu kadına Çirkef bir gelin olmak istemiyorum ama beni öyle bir gelin yapma potansiyeline kendi sürüklüyor
Esiniz öküzün teki. Kardesine tokat etmek ne demek ya? Siz de görümce nasil olsa diye bunun yanlis oldugunu söylemediniz mi?

Haklı olduğunuz yerler var haksız olduğunuz yerler var. Engelli maaşına oğlunun kimse karışamaz. Ama kalkıp misafirliğe gittiğinizde oturup her şeyi karşı taraftan beklemek bana saçma geldi alt tarafı 4 aylık hamilesiniz hastalık mı bu hamilelik görümceniz alt tarafı bir çay koymanızı beklemiş belki yoruldu dimi. Kıza tokat atılmış kusura bakmayın bunun bir gerekçesi olmaz ama siz bunu anlatırken basit bulup eşinize görümcenizin laf saymasını önemsemişsiniz. Sizede laf sayıldığında sinirlenip kovmuşsunuz dimi orda da tokat var normal sinirlenilmesi:işsiz: Diğer konu ise evden kovduğunuz kişinin evine gitmenizi anlamadım ana kız olmak istiyorum diyorsunuz ama zaten kovmuşsunuz mesafe koymuşsunuz ne diye gidersiniz. Yok masada eşim su istedi kv den eşimde ben alamam falan bu kadın sizin hizmetçiniz mi suyunuzu bile ayağınıza getirsin burdan bile kavga çıkarılmış. Yok şu kıyafeti almadı yok bu mecbur değil ki kendi kızına almışmış alır yanı o onu bağlar size eşiniz alcak. Bunu tavuk istiyor vs ile kurtaramazsınız bir evebeyn evladından bir şey isteyebilir bu normal sonuçta zamanında verdiği emekler var bunlarıda hesab edin
Görümce çay koymasını istiyorsa gidip abisine mi şikayet etmeli? Bunda nasil bir haklilik payi var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back