Merhabalar arkadaşlar..Size bi sorunumdan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 1,5 yıllık evli 8 aylık hamile bir bayanım. Neredeyse evlendiğimden beri kayınvalidemle sorunlar yaşıyoruz, daha doğrusu en başında herşey çok güzeldi ama evlendik evleneli benim ailemin bize gelmesini bizim onlara gitmemizi kıskandı. Daha 3-4 aylık evliydik uzak şehirde olan görümcemi doldurmuş doldurmuş eşimle ikimize patladı hem de öyle böyle bi patlama değil. Neyse bunu atlatmıştık bi şekilde ben yine arkamdan konuşmamış gibi saygımı bozmadan kayınvalidemle konuşmaya devam ettim. Sonrasında biz ev aldık ve eve temizlik yapılacağı gün annemle çok büyük bi tartışma yaşamışlar ne yazıkki ve anneme demediğini bırakmamış
Gizli gizli bizim evimize geliyomuş sözde annemler (kaynanama göre). Ben de o dönemde yeni hamileydim ve haliyle annemin haksız duruma düşmesine çok üzüldüm ki benim annem çok saf kalpli, kavgadan korkan bi kadıındır. Öyle olunca ben de karşılaştığımız bi ortamda kayınvalidemin ne elini öptüm nede konuştum (malesef çünkü tepki koymak zorunda hissettim kendimi
). Eşim de arada kaldı bu durumda ama o da annesinin kıskançlıklarının farkında allahtan. Daha sonra bu olay büyüdü eşimin teyzeleri durmadan eşimi arayıp neden annene böyle davranıyosunuz neden onu dışlıyosunuz gibi saçma sapan ifadelerle bizi rahatsız etmeye başladılar. Halbuki ortada böyle bişey kesinlikle yok. Kayınvalidem aşırı gururlu ve buluttan nem kapmaya müsait bi kadındır, ayrıca kendini çok ağırdan satar. Benim aklıma gelmeyen her türlü şeyi kafasında kurup kurup etrafındakileri de bize karşı doldurdu özellikle de eşiimin teyzelerini ve görümcemi. Olayı çok karmaşık hale getirmeden sonunu bağlayayım. Kayınvalidemle şimdi dil ucuyla da olsa konuşuyorum ama ne evimizi görmeye geldi nede annemle barışayım diye bir adım attı, buda haliyle hem beni hem de eşimi çok çok üzüyo. Evlerine gitmiyoruz açıkçası içimden gelmiyo eşime git sen diyorum sensiz gitmem sen de gelceksin diyo. Uzun zamandır bugün ilk defa çarşamba günü ikimiz beraber annemlere gitcez diye tutturdu ama hamilelik psikolojisinden olsa gerek buna çok içerledim ve gitmeyeceğimi önce onların evimize gelip görmelerini ve annemle barışmasını (hiç olmazsa dil ucuyla konuşmasını) istediğimi söyledim ama eşim de bunu kabul etmiyo önce biz gidelim diyo. Kızlar ben çok adım attım ama her seferinde bi olay çıkardı kayınvalidem sizce ne yapmalıyım? Kafam o kadar çok karışıkki
(( eşimi kırmak istemiyorum o da çok üzülüyo bu duruma ama mantıklı düşünemiyorum ağlayasım geliyo
Eşim de küstü bana destek olmuyosun deyip çok arada kaldım