- 21 Temmuz 2018
- 6.972
- 20.802
-
- Konu Sahibi Liona Esposito
Konuyu okurken ki düşüncelerimYahu ciddi ciddi hakarete uğramışsınız şimdi tek derdiniz okkalı bir menü hazırlamak mı? Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki annem var sen yoksun diyen adama. Yani konuya nasıl şaşıracağımı şaşırdım.
Aklimda kendi kiz arkadasimla esini davet etmek vardi. Ama yorumları okuduktan sonra vazgeçtim. Haklisiniz. Kendimi onun gibi birine ispat etsem ne cikar... Sanki bilmiyor mu güzel yemek yaptığımı, biliyor. O zaman bi uyenin de dedigi gibi madem bana güvenmiyor neden benim yapmamı istiyor orda. Demekki mesele bana guvenmemesi degil ailesinin evine misafir cagirmasina kılıf uydurmasi.
Onun gibi birine kendimi ispat etmeye çalışacağıma kpss ye falan çalışırım. En azindan memur olup kendi geleceğimi garanti edersem bosanmaya da daha cesaretli olurum.
Yani bu adama yemek yapmak istiyorsunuz halakızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?
eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.
ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.
bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.
bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.
neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)
sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...
eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.
şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)
son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
sızınkı tartısma degıl de daha cok sanıldıgından daha becerıklı oldugunuzu anlatmaya calısmıssınız gıbı yanı agzının payını verıp had bıldırmıs olsaydınız dedıgınız gıbı tartısmıs olsaydınız suan bu konuyu acmıs olmazdınız bunca lafın ustune mukellef menu ıstedıgınıze gore tartısmanız esınız acısından ıse yaramıs gorunuyorTabiki susmadim sessiz kalmadim annesinin yaninda tartistik annesine de kendisine de neler söyledim ama anlayacak kapasite yok ki. Eve gelince de tartışma dışında bi konusmamiz olmadi. Başta barışmaya çalıştı sonra ben orali olmayınca tekrar suçlayıcı konuşmaya basladi. Ben menu hazirlamak istedim ama kendisine degil ki herhangi bi misafire. Bak yapamadın cesaret edemedin ne oldu yemedi mi hani misafir cagiriyodun diyecek bana biliyorum.
Ben o misafiri diyelim ki çağırdım ağırladım kendisiyle yine iyi olmayacağım ki yine konusmayacagim yine yüzüne bakmayacagim yine konu açılınca ağzıma geleni sayacagim. Yani menü hazirlayim da sırtımı sivazlasin barışalım gibi bi amacım yok ki.
Tek çocuk yetmemiş bu adama 2. çocuğu mu yapacakmışDaha 1-2 ay öncesi bebek konusunu açmistin buralarda, ne bosanmasi? Böyle igrenç bir olayin igrençligini anlamak için, ille burdaki yorumlarami ihtiyacin var? Burda 1 tane yorum bile seni hakli bulmuyor. Hiçbiri demiyor ki "evet kendini kocana ispatla" diye. Yani bunca insan bunu tek basina görebiliyorsa, sen oooooonca olay yasadiktan sonra niye görmüyorsun?
Halen yok bana güvenip güvenmiyor diye konusuyorsun ya. Adamin sana saygisi yok SAYGI YOK! Yemek yapabilmen, buna güvenilmesi neye yarar?
Bazen gerçekliginden süphe ediyorum sanki bizimle dalga geçer gibi konu açiyorsun. Artik onca konudan sonra insan pes diyor. Kaç defa buralarda yazildi çizildi ve israr ile 2 ay sonra yine ayni tarz konular açiyorsun. Esin linçi yiyor (hakli olarak) sende güya yorumlardan ders almis gibi birsey yazip hoop 1 ay sonra yine ayni tarz konu.
Fakemisin degilmisin bilmiyorum ama gerçeksen, bu kocadan asla bosanmayacagini biliyorum.
Ha bide en kisa zamanda o arkadaslarinida davet edersin, 4 4lük agirlarsin esine göstermek için. Sonra yine burda konu açarsin baak ben tam agirladim, yapabiliyorum diye.
Benim öğrenci evim genelde dağınık ve kirli olurdu. Tezgahta bulaşıklar birikirdi vs. Tek yaşadığım dönemde canım istemediği için günlerce tek iş yapmaz haftalarca evi süpürmezdim. Bu temizlik sorunu yüzünden bir haftadan erken kimseyi çağıramazdım evime. Ama çok güzel yemek yaparım. Belki konu sahibi de benim gibi dağınıkgillerdendirEşinizin soyledigi şeyler, yaptiklari çok kirici, çok üzücü ama sizi ilginç bir şekilde ziyafet sofrasi yapmaya motive etmiş.
Size guvenmiyorsa yemekleri neden size yaltirmak istiyor onu da anlamadim. Misafir agirlamasina guvenmedigim birine yemek yapta demem, madem yemek yapabiliyorsunuz geriye ne kaldi evde agirlamak için? Bunu kismi hiç ama hiç anlamadim.
Eşinizin yuzunu yere egdirecek kadar onemli misafirlerde arkadaşlari alti üstü, sanirsin köyde lordları agirliyor.
Eşimin arkadaşlari geldiginde disardan fastfood söyleyip yerde oyun oynarken yedigimiz oluyordu. Bu kasılmaya ne gerekse...
Üniversitede bıraktığınız bölüm afla dönebileceğiniz bir bölüm müüAklimda kendi kiz arkadasimla esini davet etmek vardi. Ama yorumları okuduktan sonra vazgeçtim. Haklisiniz. Kendimi onun gibi birine ispat etsem ne cikar... Sanki bilmiyor mu güzel yemek yaptığımı, biliyor. O zaman bi uyenin de dedigi gibi madem bana güvenmiyor neden benim yapmamı istiyor orda. Demekki mesele bana guvenmemesi degil ailesinin evine misafir cagirmasina kılıf uydurmasi.
Onun gibi birine kendimi ispat etmeye çalışacağıma kpss ye falan çalışırım. En azindan memur olup kendi geleceğimi garanti edersem bosanmaya da daha cesaretli olurum.
Olaylara normal tepkiler veren insanlar derken konu sahibi, eşi ve kayınvalidesini kastetmiştim.Manipüle ettiği doğru ama birçok kişi zaten menüden daha önemli sorunların varlığından söz edip konu sahibini uyarmaya çalışmış.
Konu sahibi ise menüye odaklı ciddi sorunları göz ardı edip diğer cevaplara kulağını tıkamış.
Bu durumdane söylenebilir?
Sizin kocanız size daha ne kadar hakaret etmeli ki gözden düşmeli? Önceki konularınızı da hatırlıyor gibiyim adam sizi hizmetçi yerine koyuyor insandan saymıyor siz hala bir şeyler kanıtlama derdindesiniz. Hoşunuza mı gidiyor değersiz hissettirilmek anlamadım ki. Bir de özür dileyinceye kadar unutmayacağım demişsiniz bu 1 değil 2 değil. Siz affettikçe adam yüz buluyor siz hala bana menü söyleyin de kocama kendimi kanıtlayayım derdindesinizkızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?
eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.
ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.
bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.
bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.
neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)
sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...
eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.
şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)
son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Misafir falan agirlamaktan vazgeçtim haklisiniz. Ben asil sorunların farkindayim aslında. Sadece sana guvenemedigimden eve cagirmadim dedi ya onu çürütmek istemiştim. Ama kendimi yormama degecek bi karakter değil karsimdaki haklısınız. Kendisine de her aksam anasinin yaptigi ve kendisinin öve öve bitiremedigi peynirden koyucam önüne. Bide ekmek. Sorarsa da ben bişey beceremiyorum annenin peynirini ye cok seviyosun zaten diycemherkesın hemfıkır oldugu nadır konulardan bır tanesı liona
ve fıkırler ortada tepkıler ortada
ne yapmayı dusunuyorsunuz ?
İktisat lisans bölümü. Dondurma falan yapmadım sadece gitmeyi bıraktım silinmis midir kaydim? 5 sene olmustur birakaliÜniversitede bıraktığınız bölüm afla dönebileceğiniz bir bölüm müü