eşimi utandıracak menü önerisi istiyorum :)

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Esin acayip kurnaz biri. Seni manipüle ederek bütün yemeği sana yaptıracak. Böyle bir durumda elimi bile sürmezdim. " nasıl olsa beceremiyorum, becerenler yapsın "derdim.
Bu tarz olaylarda sakın savunmaya geçme. Evet beceremiyorum. Git ananın evinde ağırla misafirini. Hem virüs var. Ne daveti diye de üste cikman lazimdi. Esin zayıf yerinden yakaladı, hep oradan yürüyecek şimdi.

Sana güvenmiyorum diyip köyle yemekleri eşine yaptırmaya çalışan bir koca,
Bilmeyen daha güzel yemek yapar diyen bir kayınvalide,
Bunca saygısızlığa rağmen hala güzel menü hazırlayıp kendini ispatlamaya çalışan konu sahibi...
Konuyu nerden tutsam elimde kalıyor.
Olaylara normal tepki veren bir tane insan yok koskoca konuda.
Eşiniz sizi cok fena manipüle ediyor konu sahibi, gözünüzü açın, oltaya gelmeyin.

Söylenen her şey söylenmiş.

Sizin bunca zaman yaptıklarınızı hiç yapmış. Vefasız , saygısız davranışlar bunlar.

Bilmiyorsunuz ama köy evinde de sizin yapmanızı istemiş.

Madem iddialaştınız , lütfen lütfen kendi aile veya arkadaşlarınızı konuk edin.

Onun misafirlerini köy evinde devam etsin

Asıl ceza bu olur

Bu iddia onun arkadaşları üzerinden yapılacaksa daha saçma bir hal alır.
Aklimda kendi kiz arkadasimla esini davet etmek vardi. Ama yorumları okuduktan sonra vazgeçtim. Haklisiniz. Kendimi onun gibi birine ispat etsem ne cikar... Sanki bilmiyor mu güzel yemek yaptığımı, biliyor. O zaman bi uyenin de dedigi gibi madem bana güvenmiyor neden benim yapmamı istiyor orda. Demekki mesele bana guvenmemesi degil ailesinin evine misafir cagirmasina kılıf uydurmasi.

Onun gibi birine kendimi ispat etmeye çalışacağıma kpss ye falan çalışırım. En azindan memur olup kendi geleceğimi garanti edersem bosanmaya da daha cesaretli olurum.

@Liona Esposito lütfen kendine dön. Eşin inanılmaz bir manüplatör. Sen ne yapsan beğenmeyecek aşağılayacak.
En son seni sevdiğini ne zaman söyledi.?
Ya da ne zaman bir çiçek alıp geldi içimden geldi dedi ?

Sana ne zaman bir aile olduğunuzu hissettirdi?

herkes bizim gibi despot yada feminist duygularla yaklaşamıyor olabilir. ben yemeğin tuzu az olmuş dese alınan biriyim yada kendimi savunan biriyim. yemeği beğenmese yadaa arkadaşın anlattığı gibi sözler duysam bırak menü düşünmeyi annesinin evinden çıkar gider bir daha da kılımı kıpırdatmam ama belli ki çıkar yolu arıyor yardımcı olmayacaksak linç etmeyelim.
Despotluk yada feminizimle bir ilgisi yok bunun.Tamamen kendi değerinin farkında olmakla, kendine saygıyla alakalı bir durum. Eşi konu sahibine hizmetçi muamelesi yapıyor, yapacaksın diye emirlerle konuşuyor, yetmiyor annesinin yanında aşağılıyor, yalnızken ayrı hakaret edip aşağılıyor ve hanımefendi bana menü yazın diyor. Sizce bunun feminizmle despotlukla alakası var mı? Kendine ufacık saygısı olan, gururu olan bir kadın ne yemek yapayım da utansın demez kusura bakmayın.
Konu sahibi akıl tutulması yaşıyor gibi bir konu açmış.
Ne feminizm ne despotluk ne eğitim ne de başka birşey. Benim soonnn derece ataerkil kapalı bir ailede yetişmiş,doğunun en ücra yerinde doğmuş büyümüş, ilkokul mezunu canım anamın feminizmden ödü kopar😄 ama o dahi böyle birşeye müsade etmez, babama b*k ye der afedersiniz.

O hakaretleri ağzına tıkacağınız halde yaranmak için menü mü hazırlıyorsunuz? Pesss. Adam size hakaret etmiş hakaret, annem var sen yoksun demiş, aşağılamış sizi. Hiç umurunuzda değil mi bunlar, hiç gururunuza dokunmuyor mu? Ama belli ki takmıyorsunuz o yüzden ben size menüyü vereyim.

Mercimek Çorbası
Patlıcan Kebabı
Mısırlı ya da garnitürlü pirinç pilavı
Sarma
Börek (instagramdan baklavalı yufkadan börek tarifine bakabilirsiniz, mükemmel pastane böreği gibi oluyor)
Cacık
Yemekten sonra çay
Kadayıf tatlısı (yapılışı kolay), yanına maraş usulü dondurma
Çerez

Bu kadar.

Tabiki susmadim sessiz kalmadim annesinin yaninda tartistik annesine de kendisine de neler söyledim ama anlayacak kapasite yok ki. Eve gelince de tartışma dışında bi konusmamiz olmadi. Başta barışmaya çalıştı sonra ben orali olmayınca tekrar suçlayıcı konuşmaya basladi. Ben menu hazirlamak istedim ama kendisine degil ki herhangi bi misafire. Bak yapamadın cesaret edemedin ne oldu yemedi mi hani misafir cagiriyodun diyecek bana biliyorum.
Ben o misafiri diyelim ki çağırdım ağırladım kendisiyle yine iyi olmayacağım ki yine konusmayacagim yine yüzüne bakmayacagim yine konu açılınca ağzıma geleni sayacagim. Yani menü hazirlayim da sırtımı sivazlasin barışalım gibi bi amacım yok ki.
ben o yaratıkla evli kalmaya devam etmezdim asla. çok şov yapmak istiyorsam onun ailesini ve kendi ailemi yemeğe çağırır çılgınlar gibi bir ziyafet verir ve yemeğin sonunda da ondan boşanmak istediğimi herkesin içinde ilan ederdim. surat ifadesinin hayali bile haz verici.

Bana bunları diyen adama da anasına da yumurta bile kırmam siz hala sofra derdindesiniz pes valla

Mercimek çorbası,yayla çorbası,fırında tavuk,et kavurma,pirinç pilavı,salata,ortaya börek,biliyorsanız sarma dolma,zeytinyağlı bi yemek olabilir,tatlı olarakda yalancı tavuk göğsü.çay yanına kek,kurabiye,poğaça
Tabi farklı seçeneklerden birini seçin 😀 fikir olsun diye çok çeşit yazdım

V
kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Evet guzel bir Menu var zikkimin kökü :işsiz:

Menüyü yazıyorum:
Başlangıç olarak Geleneksel wuhan yarasa çorbası
Ana yemek zıkkımın kökü
Tatlı olarak vezir parmağı...(yine beğenmezse gözlerini oynarsınız)

Ya hu dibine kadar haklı olduğunuz bir konuda, bu kadar kararlı davranıp sonunda kendinizi ispat etmeye nasıl geldi mesele? Konu sizin yemek yapmamanız değil ki! Kendi evinizde olmamanız. Yapmayın etmeyin, oyunlara gelmeyin. Kendinizi ispatlamak için değil istediğiniz için yapın yemeğinizi...

Menü yazıyorum biraz okkalı.
Malzemeler:
Zıkkımın peki.

Ne ona ne misafirine yemek yaparım. Gitsin nerede misafir ağırlıyorsa orada yesin yemeğini.

Bana davet ettigi arkadaslari kadar bile deger vermeyecek ve boylesine hice sayacak bir adamin tum bunlarin uzerine bir de misafirini agirliycam menu icin kafa yorucam oyle mi?

Çok ciddi kavga çıkacak hakaretleri yok sayıp menü yazmaya geldim. 🤪

Terbiyeli tavuk çorbası

Yoğurtlu kereviz salatası

Mini güveçte beşamel soslu et

Pilav

Sarma ya da dolma

Mevsim salata / turşu

Revani ya da etimek tatlısı

İçecek

🤩

Sana güvenmiyorum diyip köyle yemekleri eşine yaptırmaya çalışan bir koca,
Bilmeyen daha güzel yemek yapar diyen bir kayınvalide,
Bunca saygısızlığa rağmen hala güzel menü hazırlayıp kendini ispatlamaya çalışan konu sahibi...
Konuyu nerden tutsam elimde kalıyor.
Olaylara normal tepki veren bir tane insan yok koskoca konuda.
Eşiniz sizi cok fena manipüle ediyor konu sahibi, gözünüzü açın, oltaya gelmeyin.
Manipüle ettiği doğru ama birçok kişi zaten menüden daha önemli sorunların varlığından söz edip konu sahibini uyarmaya çalışmış. :işsiz:
Konu sahibi ise menüye odaklı ciddi sorunları göz ardı edip diğer cevaplara kulağını tıkamış.
Bu durumda 🤔 ne söylenebilir?

X